Μηχανισμοί λειτουργίας ραβδωτών (στρατιωτικών και κυνηγετικών)

Γιωργο
Δες το βιντεο ειναι πληρως κατανοητο
Αποφασισα οτι δεν θα βαλω το δικο μου για ευνοητους λογους(στο κλειστρο υπαρχει μερος τους s/n)

Γιαννη Κροκο
Οπως εξηγησα δεν θα ανεβασω φωτο
Επισυναπτω αυτο
Οποιος θελει να ασχοληθει θα δει οτι η ακαθαρτη θαλαμη αποτελει λογο για εμπλοκη
Εχει εξηγηθει ηδη ο λογος πιο πισω
Για μενα ειναι μειονεκτημα

Το πιο συνηθες ειναι να μην κανει σωστη διαδρομη το κλειστρο και κατα την εξολκευση να μενειο αδειος καλυκας αναμεσα στην εξαγωγη και το κλειστρο
Το χω δει χιλιαδες φορες σε οπλα

Υπαρχουν και αλλες αιτιες που μπορει να συμβει αυτο οπως αλλο μερος του κλειστου προβληματικο, ελατωματικη παρτιδα σφαιρων κ.α

Δεν ειναι του παροντος τωρα

https://www.athens.indymedia.org/media/old/g3d2zuvw.pdf
Ωραίο οπλο και κάνει και για κυνήγια μεγάλου θηράματος .

Ακόμη και το διαμέτρημα της σφαίρας που χρησιμοποιούν οι όποιοι στρατοί είναι κατοχυρωμένο.
Μέχρι και ο Στάλιν υπάκουσε σε αυτή την υποχρέωση και σταμάτησαν το ppsh με τη στρόγγυλη γεμιστήρα επειδή ήταν αντίγραφο του Φινλανδικού.
Αυτά ισχύουν για ιδιωτικές εταιρείες κατασκευής όπλων για εμπορικούς και κερδοσκοπικούς σκοπούς. Στα κρατικά στρατιωτικά εργοστάσια του κάθε κράτους δεν ισχύουν ευρεσιτεχνίες. Εκτός ότι είναι υποτίθεται μυστικά απόρρητα αν ίσχυαν ευρεσιτεχνίες τότε θα επρεπε κάθε στρατός να εφεύρει τα δικά του συστήματα και ευρεσιτεχνίες όπως πυρινικα όπλα, stealth κλπ θα είχε μόνο η Αμερική. Ούτε το διαμέτρημα νομίζω ότι ισχύει που λες . Το ίδιο διαμέτρημα αν δεν κάνω λάθος μιας και πανε χρόνια που έχω να ασχοληθώ με τα στρατιωτικά παίρνει και το g3 και το ak47 που χρησιμοποιείται από στρατούς πολλών διαφορετικών χωρών. Όσο για την στρογγυλή γεμιστήρα ήταν κάτι που εγκαταλείφθηκε απο όλους πολύ σύντομα λόγο μειονεκτημάτων. Δεν νομίζω ότι ο Στάλιν θα σεβάστηκε την ευρεσιτεχνία. Πιο πιθανόν από εγωισμο να αναπτύξει κάτι καλύτερο θεωρώ θα το σταμάτησε.

Αυτά ισχύουν για ιδιωτικές εταιρείες κατασκευής όπλων για εμπορικούς και κερδοσκοπικούς σκοπούς. Στα κρατικά στρατιωτικά εργοστάσια του κάθε κράτους δεν ισχύουν ευρεσιτεχνίες. Εκτός ότι είναι υποτίθεται μυστικά απόρρητα αν ίσχυαν ευρεσιτεχνίες τότε θα επρεπε κάθε στρατός να εφεύρει τα δικά του συστήματα και ευρεσιτεχνίες όπως πυρινικα όπλα, stealth κλπ θα είχε μόνο η Αμερική. Ούτε το διαμέτρημα νομίζω ότι ισχύει που λες . Το ίδιο διαμέτρημα αν δεν κάνω λάθος μιας και πανε χρόνια που έχω να ασχοληθώ με τα στρατιωτικά παίρνει και το g3 και το ak47 που χρησιμοποιείται από στρατούς πολλών διαφορετικών χωρών. Όσο για την στρογγυλή γεμιστήρα ήταν κάτι που εγκαταλείφθηκε απο όλους πολύ σύντομα λόγο μειονεκτημάτων. Δεν νομίζω ότι ο Στάλιν θα σεβάστηκε την ευρεσιτεχνία. Πιο πιθανόν από εγωισμο να αναπτύξει κάτι καλύτερο θεωρώ θα το σταμάτησε.
ΝΑΤΟ 7,62x51
Αν. μπλοκ 7,62x39
Όταν εισχωρεί σε μια συμμαχία κάποιο κράτος του εκχωρείται και το δικαίωμα χρήσης των ιδίων οπλικών συστημάτων, ανάλογα πάντα βάσει της συμφωνίας.
Η Γαλλία δεν χρησιμοποιεί το διαμέτρημα 7,62x51, μήπως ξέρεις γιατί;
Το τι νομίζεις(αν δεν είσαι σίγουρος) καλό είναι να μην το γράφεις γιατί εκτίθεσαι, χωρίς καμία όρεξη για αντιπαράθεση.

@mangelasakis
Η Φινλανδία(από τη λήξη του β'π.πολέμου και στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου) είναι η μόνη "δυτική" χώρα που προμηθεύτηκε τα καλύτερα στρατιωτικά αεροσκάφη κρούσης από τη Ρωσία, όταν μάλιστα δεν τα εκχωρούσε σε όλα τα κράτη του συμφώνου της Βαρσοβίας.
Νομίζεις ότι δεν τη σέβονταν σαν χώρα ο Στάλιν που ο ίδιος αναγκάστηκε σε εκεχειρία μαζί τους;

Πιο παλια. καποιες χωρες δεν ειχαν ακριβως τα ιδια πυρομαχικα. ωστε σε περιπτωση πολεμου. να μην μπορει ο αντιπαλος να χρησιμοποιησει τα πυρομαχικα αν πεσουν στην κατοχη τους.Δεν γνωριζω τι γινεται σημερα.

Τώρα όλοι έχουν τα ίδια σχεδόν.
Ακόμα και στολες παραλλαγής.

Δεν είδες στην Ουκρανία για να ξεχωρίζουν οι στρατοί έχουν κόκκινα και και μπλε ή κίτρινα περιβραχιόνια....

Χωρίς να έχω την γνώση των μηχανισμών λειτουργίας των όπλων έχω την αίσθηση αλλά και την πληροφόρηση όπως μου την μετέφεραν ότι τα G3 είναι αερίων και τα Μ16 είναι αδράνειας.

Αν δείτε πάνω από την κάννη του G3 έχει ένα σωλήνα που περνάνε αέρια από μια μικρή τρύπα που έχει.

Το Μ16 δεν έχει αυτόν τον σωλήνα και όλη η δουλειά γίνεται με την ανάκρουση.

Επίσης το κλείστρο του Μ16 αν το επεξεργαστείτε θα δείτε πως έχει την κινηση - "ελαστικότητα" που έχει και ένα κλείστρο Benelli.
Πράγμα που δεν έχει το G3.

Ξαναλέω πως δεν έχω τις γνώσεις μηχανικής και κατασκευής των συγκεκριμένων όπλων.

Τώρα όλοι έχουν τα ίδια σχεδόν.
Ακόμα και στολες παραλλαγής.

Δεν είδες στην Ουκρανία για να ξεχωρίζουν οι στρατοί έχουν κόκκινα και και μπλε ή κίτρινα περιβραχιόνια....

Χωρίς να έχω την γνώση των μηχανισμών λειτουργίας των όπλων έχω την αίσθηση αλλά και την πληροφόρηση όπως μου την μετέφεραν ότι τα G3 είναι αερίων και τα Μ16 είναι αδράνειας.

Αν δείτε πάνω από την κάννη του G3 έχει ένα σωλήνα που περνάνε αέρια από μια μικρή τρύπα που έχει.

Επίσης το κλείστρο του Μ16 αν το επεξεργαστείτε θα δείτε πως έχει την κινηση - "ελαστικότητα" που έχει και ένα κλείστρο Benelli.

Ξαναλέω πως δεν έχω τις γνώσεις μηχανικής και κατασκευής των συγκεκριμένων όπλων.
Πες μου ότι δεν είσαι στέλεχος των Ε.Δ.

Λάθος.
Για το Μ16 δεν ξέρω, αλλά για το g3 δεν ισχύει.
Τα αέρια στο G3 περνάνε κατευθείαν από την θαλάμη προς τα πίσω. Εξού και οι αύλακες που υπάρχουν στη θαλάμη.
Αυτός ο σωλήνας που αναφέρεις είναι για να στεγάσει την προέκταση του κλείστρου που χρησιμεύει στην οπλιση.

Λάθος.
Τα αέρια στο G3 περνάνε κατευθείαν από την θαλάμη προς τα πίσω. Εξού και οι αύλακες που υπάρχουν στη θαλάμη.
Αυτός ο σωλήνας που αναφέρεις είναι για να στεγάσει την προέκταση του κλείστρου που χρησιμεύει στην οπλιση.
Δεν επιμένω και βέβαια δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω αυτό που λες.

Το ζήτημα είναι πως την δουλειά τους την κάνουν καλά και με τόση κακομεταχείριση δουλεύουν ακόμα στον ΕΣ.

Πες μου ότι δεν είσαι στέλεχος των Ε.Δ.
Αν θες να μην είμαι δεν είμαι...🙄

Είμαι όμως τα τελευταία 29 χρόνια.

Ελπίζω για λίγο ακόμα και μετά να ασχοληθώ με την οδήγηση μεγάλων οχημάτων που Μ αρέσει...
(Σφόδρα ‼️😎)

Αγόρια,παραθέτω μόνο γραπτά!
Δε νομίζω να αμφισβητηθούν...
Περί g3 πρώτα!
Τα αερια κινουν το κλειστρο αφου αποσφηνωθει, δεν λεει πως αποσφηνωνεται και ουτε χρειαζονται για χρηση του οπλου πιο αναλητικες οδηγιες.

Λάθος.
??????

Δεν εχει σχεση με το g3 παντως.Και οι οδηγιες μαλλον ειναι κακη μεταφραση καποιου ''γραφια'' και οχι οπλουργου.
Δεν έχω εύκαιρο κανένα! 🤣🤣🤣
G3 μια φορά, έχω πιάσει στα χέρια, πολίτης.
Στρατό είχα fn κ m16
Το fn παρεπιπτόντως,είναι καθαρό αερίων!

Δεν έχω εύκαιρο κανένα! 🤣🤣🤣
G3 μια φορά, έχω πιάσει στα χέρια πολίτης.
Στρατό είχα fn κ m16
Το fn παρεπιπτόντως,είναι καθαρό αερίων!
Εχω λυσει το κλειστρο και απο g3 και HK11, εχω ριξει μ'αυτα, αλλα fn μονο φωτογραφια, ουτε m16.
Εχω ριξει σε παρμενιωνα μια φορα με mg3.

Last edited:
Τα αερια κινουν το κλειστρο αφου αποσφηνωθει, δεν λεει πως αποσφηνωνεται και ουτε χρειαζονται για χρηση του οπλου πιο αναλητικες οδηγιες.
Απορία:
Σύμφωνα με τη περιγραφή, έστω ξεκλειδώνει το κλείστρο με αδράνεια,γιατί λέει τα αέρια ωθούν τη κεφαλή του κλείστρου πίσω?
Εκτός αν είναι "φλου" η περιγραφή....

Back