Μπεκάτσα δεν έχω κυνηγήσει πότε στη ζωή μου μέχρι σήμερα, (μία που χτύπησα πέρσι την σήκωσε ο σκύλος όταν ηταν 4 μηνών και δεν ξερω αν έπεσε απλα πανω της και φέρμαρε ή αν ακολούθαγε μυρωδιά)
Σήμερα είπα να βγω και εγω με το σκύλο μου για μπεκάτσες για πρώτη φορά, βγήκα κατα τις 12 δίπλα στο χωριό και μπαίνω σε κάτι πυκνά που δεν περνάει τίποτα, αλλα είναι ανήλιο και έχει σχεδόν παντα μουσκεμένο χώμα...
Με το που μπαίνουμε αρχίζει ο σκύλος να ψάχνει, σε λιγότερο απο 5 λεπτά τον βλέπω κόκαλο, λεω πλάκα θα εχει, κανω ενα βήμα και σηκώνεται η κυρία λιγο μπροστα απ το σκύλο και παρόλο που εφαγε την τουφεκια μεσα απ τα κλαδία, έπεσε.
μετα απο 50 μέτρα όπως περπατάγαμε σηκώθηκε άλλη μία καμια 40αρια μετρα μπροστά σε σημείο που και να τουφεκούσα δεν θα την έφτανε ουτε 1 σκαγί με τοσα κλαδια.... συνεχίζουμε το περπάτημα και τον βλέπω να ψάχνει έντονα σε ενα κέδρο, κάνει ενα τσαφ η μανδάμ, και σηκώνετε απ τον διπλανό θάμνο και επειδή ήμουν λιγο πιο χαμηλα απ το σκύλο, εβαλε το σκύλο στη μεση και δεν σήκωσα όπλο...ειδα προς τα που πήγε όμως γιατι ήταν λιγο πιο ανοιχτό το μερος, ξεκινάω προς την κατευθηνση που την ειδα να πηγαίνει,αλλα δεν ηξερα αν χαμήλωσε η αν εφυγε, τελικά με το που έφτασα εκει ξανασηκώθηκε χωρις να προλαβει να την πλισιάσει ο σκύλος και πέρασε την άσφαλτο προς τις βελανιδιές, φωνάζω τον σκύλο, τον δένω και περνάμε την άσφαλτο, μετα απο 15 λεπτά βλεπω ενα σημείο με πρασιναδα εντονη, και με το που φτάνουμε εκει, σηκώνετε 1 μέτρο δίπλα απ το σκύλο(δεν ξερω γιατι δεν κατάφερε να την μυρίσει), δυστυχώς πέταξε χαμηλά προς τα μπρός και έβαλε τα κλαδιά αναμεσα μας και η τουφεκιά πηγε στο βρόντο, μετά γυρνώντας σηκώνει αλλη μια σε πικνό που δεν τον έβλεπα, αλλα η μπεκάτσα έφυγε απο αυτόν και πέρασε 5 μέτρα μπροστά μου σε ανοιχτο, 2 τουφεκιές και πήγαν όπου ναναι, ειδα την κατεύθυνση που ακολούθησε, και πήγαμε προς τα εκει, μετα απο 300 μέτρα σηκώθηκε ξανά, μια τουφεκιά και ο σκύλος την είχε στο στόμα του

Τελικός απολογισμός, 4 μπεκάτσες, 7 σηκώματα, 2 στο χέρι και αλλες 2 που γελάνε ακόμα!!