Μπράβο σας Αλεξη, καλή αρχή.Όταν παίρνεις τα έμπειρα σκυλιά κάτι γίνεται... Άφησα την κουτάβα πίσω και πήγα με έναν φίλο. Σταυρωσαμε την πρώτη. Αργοπορημένα μεν, αλλά δε βαριέσαι...
![]()
XRHSTO ΚΑΛΗΜΕΡΑ, μιλησα και με τους δικους μου απο κει και αυτοι δεν βρηκανε πουλια στα βουνα σας , θυμασαι που σου λεγα πριν 15-20 μερες πως θα εχουμε θεμα με τα πουλια; ασε αμα ριξει χιονι οπως φενεται αυριο-μεθαυριο και πλακωσουν στο καμπο πουλια και βαρανε και οι τυφλοι, αυτο δεν ειναι κυνηγιΨιλόβροχο, άπνοια, 10 βαθμούς, κανονικός μπεκατσοκαιρός αλλά χωρίς μπεκάτσες.Σιγανή η βροχούλα αλλά με την ώρα γίνεσαι παπί. Κάποια στιγμή δυνάμωσε και τα μάζεψα για την επιστροφή...
Λογικό είναι όλοι να ψάξουν στον κάμπο με τέτοιο καιρό ρε Βικτωρα. Ιδίως φέτος που δεν βρίσκουν πουλιά στο βουνό...XRHSTO ΚΑΛΗΜΕΡΑ, μιλησα και με τους δικους μου απο κει και αυτοι δεν βρηκανε πουλια στα βουνα σας , θυμασαι που σου λεγα πριν 15-20 μερες πως θα εχουμε θεμα με τα πουλια; ασε αμα ριξει χιονι οπως φενεται αυριο-μεθαυριο και πλακωσουν στο καμπο πουλια και βαρανε και οι τυφλοι, αυτο δεν ειναι κυνηγι
ναι ρε φιλε αλλα εκει θα γινουν και παλι οι σφαγεςΛογικό είναι όλοι να ψάξουν στον κάμπο με τέτοιο καιρό ρε Βικτωρα. Ιδίως φέτος που δεν βρίσκουν πουλιά στο βουνό...
Εκει ειναι θεμα κυν. παιδειας και σ' αυτο δεν εχεις αδικο...ναι ρε φιλε αλλα εκει θα γινουν και παλι οι σφαγες![]()
αυτο ειναι το προβλημα χρηστο, δεν εχω κατι με αυτους που κυνηγουν στο καμπο εχω με αυτους που καθονται στο καφενειο και μολις χιονισει και πεσει συρμα πλακωνουν στο καμπο και τις βαρανε διχως οικτοΕκει ειναι θεμα κυν. παιδειας και σ' αυτο δεν εχεις αδικο...
Δύσκολα πουλιά Αγγελε στα πυκνά όπως είπες, θέλει σκυλί να έχει μάθει στο πυκνό, να μη το φοβάται αν τρυπηθεί και πονέσει και γι'αυτο θέλει σκυλιά με πάθος για τις βασίλισσες. Τι έγινε με το σκυλάκο σου, δεν μπαίνει στο πυκνό; έχει ο πονέσει και το φοβάται, δεν έχει πάθος; ή είναι μικρός ακόμα;Ωραίοι οι μπεκατσάδες από τις δυό άκρες της χώρα.
Πάμε καλά με την μακρομύτα αλλά όχι με τον σκυλάκο μου.
Είναι του light κυνηγιού και προτιμά τα εύκολα.
Αν περπατήσεις αρκετά θα σηκώσεις πουλιά αλλά όχι σε ικανοποιητικό αριθμό(1-3).
Δύσκολα πουλιά και σφηνωμένα στα πυκνά.
Τώρα με την αλλαγή του καιρού θα παίξουν και τα πουλιά.
Μπράβο Διαμαντή για τα πουλάκια και το λαγαρο. Αυτό πάλι με τα πουλιά που πιάνουν σε μέρη και παραδίπλα ελάχιστες. Έτσι και εδώ στο νησί την προηγούμενη εβδομάδα, από τη μέση και κάτω (ειδικά όσο πιο νότια τόσο καλύτερα) να γίνεται πανικός απο πουλιά και στα βόρεια αισθητά λιγότερα πουλιά σε σχέση με αυτά που είχαν πιάσει νότια Κερκυρα.Από τις 17/11, ημουν στο χωριό,μέχρι 25 που γύρισα,με 7ήμερο κυνήγι,μια μόνο μέρα βρήκα πουλιά και είχαμε και 3 ξεφωλιάσματα λαγών μέ μια επιτυχία του πατέρα μου,στις 23/11.
Είχαμε 7 σηκώματα,κρατήσαμε δυο πουλιά και είχα και μια αδικαιολόγητη αστοχία σε μια πολύ ωραία φέρμα της σκύλας μου.Πουλιά που άλλα δέχονταν φέρμα και άλλα όχι,όμως το δύσβατο της περιοχής,δε μας έδωσε πολλές ορατότητες ή να μπορούμε να κινηθούμε γρήγορα πρός το σκυλί και έτσι μερικά πουλιά ή τα ακούγαμε στο πέταγμα ή τα βλέπαμε μακριά.
Πάντως τα περισσότερα πουλιά, να ξέρετε τώρα μπαίνουν, γιατί ''ακούνε'' τον καιρό και κατηφορίζουν προς τα μέρη μας.
Εγώ δυστυχώς κατέβηκα σε περίοδο καλοκαιρίας,με αποτελέσματα μη προσδοκόμενα...και μιλάω για Ηλεία,γιατί σε Αρκαδία εκείνη την χρονική περίοδο και τώρα ακόμα,κάνουν πανηγύρι.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Δεν φοβάται να τρυπηθεί και να μπεί στο πυκνό. Αν τον κατευθύνεις και του δείξεις να μπεί θα μπει ή αν ακολουθώντας άλλον σκύλο μπαίνει κι αυτός.Δύσκολα πουλιά Αγγελε στα πυκνά όπως είπες, θέλει σκυλί να έχει μάθει στο πυκνό, να μη το φοβάται αν τρυπηθεί και πονέσει και γι'αυτο θέλει σκυλιά με πάθος για τις βασίλισσες. Τι έγινε με το σκυλάκο σου, δεν μπαίνει στο πυκνό; έχει ο πονέσει και το φοβάται, δεν έχει πάθος; ή είναι μικρός ακόμα;
Εντάξει τότε, εμπειρίες και συναντήσεις με πουλιά θέλει Αγγελε, εφ'οσον ψάχνει και παίρνει τόπο. Θέλει υπομονή και επιμονή με τα νέα σκυλιά. Καλη συνέχεια εύχομαι.Δεν φοβάται να τρυπηθεί και να μπεί στο πυκνό. Αν τον κατευθύνεις και του δείξεις να μπεί θα μπει ή αν ακολουθώντας άλλον σκύλο μπαίνει κι αυτός.
Το μυαλό του όμως είναι πως θα βγεί στο ανοιχτό και στον δρόμο.
Απ' όσο κατάλαβα δεν έχει εμπειρία στη μπεκάτσα και δεν βγήκε όσο έπρεπε για 2+ χρονών.
Θα στρώσουμε όμως με την επανάληψη και την επιμονή.
Το καλό είναι πως δεν κουράζεται και να γυρνάει μέσα στα πόδια σου και γενικά παίρνει τόπο.
Έχει μια εμμονή με το τριχωτό γιατί όπου βρει πατήματα και σκαψίματα από γουρούνια ντοριάζει και γυρνάει εκεί τριγύρω.
Όπως προείπα δεν έχει εμπειρία τι θέλουμε να κυνηγήσουμε αλλά σιγά σιγά μπαίνει στο νόημα.
Το πουλί το έχασα,γιατί είχα αργή ντουφεκιά.Ενώ μου τη σήκωσε ωραία ο σκύλος και ήμουν έτοιμος και μπουρούσα να της ρίξω στο σήκωμα και αν πες αστοχούσα,έριχνα και δεύτερο,εγώ προτίμησα να την παρακολουθώ σαν υπνοβάτης και να τις ρίξω τελικά στο στρίψιμο,αφού έβαλε κλαρί πουρναριού πίσω της.Όσο για τις αδικαιολόγητες αστοχίες αστο καλύτερα Διαμαντή, έχω χάσει κάτι αχαστες εγω, μόλις ανεβασω δύο φετινα βιντεακια με αχαστες θα καταλάβεις γιατι αυτό το πουλί μας έχει τρελάνει.