Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπραβο Γιαννη μου κ σε χαιρομαι για τον λεβεντακο σου ανεξαρτήτως καρπωσης.shake hands..well done.
Όμως φιλαρακι μην με παρεξηγησεις στο βουνο μαζι μας μπορουμε να βρουμε παααρα πόλους ηλιθιους.
Γιαυτι ντυνε τον μικρο με πορτοκάλι απ τα πόδια εωας τα νύχια.
:)
Δίκιο Χρυσανθε, αν και ειναι πάντα κοντά μου, θα του φτιαξω ενα πορτοκάλι γιλεκακι. Εννοείται δεν σε παρεξηγώ φίλε.

Στα ψηλά σήμερα και στο δύσκολο βουνό που σήμερα αποδείχτηκε πως αν δε θελει δεν σου δίνει ούτε φτερο, βέβαια σε αυτό έβαλαν το χερακι τους και οι βασίλισσες..sarcastic. Με τον φίλο Κωστα, τα δύο έμπειρα και τα κουτάβια μας από κοντά. Τα μπιμπερ σήμερα πήρανε φωτιά, κάναμε 11-12 σηκωματα σε 6-7:πουλιά, μόνο μία είδαμε ( και αυτή πέρασε χαμηλά ανάμεσα μας με αποτέλεσμα να μην τουφεκισουμε με το φόβο ατυχήματος) όλες οι άλλες ήταν βαθιά στις πυκνές πλαγιές με αποτέλεσμα είτα μόνο να τις ακούμε ή να τις βλέπουμε μακριά μας. Πάνω από 5 ώρες τα σκυλιά είχαν αλωνισαν το βουνό απο άκρη σε άκρη, από κοντά και τα κουτάβια μας που προσπάθησαν και αυτά. Ειμασταν μόνοι μας στο βουνό μιας και το αποφεύγουν λόγω δυσκολιας. Δεκτικά τα πουλιά σήμερα παρόλο το νοτιά και τη ζεστη, ίσως γιατί ηταν βαθιά στα πυκνά και ένιωθαν ασφαλεια. Από κοντά και ο πιτσιρίκος μου που περπάτησε μαζί μας όλη αυτή την ωρα.
Αύριο θα πάω σε πιο εύκολο μέρος γιατί και τα σκυλάκια θα είναι κουρασμένα.
7a8itZB.jpg
Να τουσ χερεσε γιαννη με υγεια να περπατατε τα βουνα ο μικροσ θα τα θυμάται για παντα αυτα τα εκπαιδευτικά .shake.

γιασας παιδεςςς τελειωσαμε και εμης σημερα με τα τσιπουραμας και απο αυριο αρχηζουμε πρως αναζητηση της κυριας,,ανα δουμε φετως τι θα κανουμε; πωλη ζωρικες μας το παιζουνε αποτι διαβαζω που θα παη θα μαλακωσουνε σιγα σιγααα.sarcastic. καλες εξωδους σε ολουσαςςςς.terror.

Στα χαμηλά σήμερα αλλά οι βασίλισσες εδω είναι πολλή ανυσηχες σε σχέση με τις χθεσινες στο βουνό που έμεναν στη φέρμα για αρκετά λεπτά. Εψαξα σε ένα μερος για κοντά τρεις ώρες αλλά τα 3-4 πουλια που υπήρχαν έκαναν φτερό συνέχεια τρελενοντας τη σκυλίτσα που σήμερα πήρε τα όρη και τα βουνά.......sarcastic. από κοντά και ο Κουμαν που τον είδα σε 2 μυρωδιές να ψάχνει έντονα. Όπως έβλεπα και μία βδομάδα να της εψαχνα άκρη δε θα εβγαζα ξεκινησα να φύγω. Στην επιστροφή σταματησα σε μια τραφια έτσι για μισή ωριτσα και εκεί έγινε το σκηνικό της ημέρες. Μόλις βγάζω τη σκύλα πρώτη απο το κουτί ίσα που προλαβα να τις ανοιξω το μπιμπερ του δίνει με χίλια και χώνεται στο πυκνό, όσο να βάλω το κουδούνι στον Κουμαν ακούω το μπιμπερ στη φέρμα καμιά εκατοστή μέτρα στο πυκνό, βάζω το γιλέκο και μπαίνω μέσα. Από τη βιασύνη δεν πήρα τη κάμερα δυστυχώς, τελικά με τα πολλά φτανω κοντά μιας και δεν έχει βατα και χαμηλή βλάστηση, περιμένω έρχεται και ο Κουμαν από την αντίθετη μεριά και κοντοστεκεται απένατι από τη σκυλίτσα, μόλις ξεκινάει να κάνει σιγά σιγά σιγά ένα μέτρο σηκώθηκε ή βασίλισσα και χώνεται πισω από ένα κισσο, μία τουφεκιά στα 9-10 μέτρα με Στόκας περίπου στη πορεία της και ή όμορφη βασίλισσα βρέθηκε στο στόμα της Ηρας. Φοβερή τουφεκιά μέσα στο κισσό, απορω που το πουλί έπεσε κεραυνοβολημενο.Εκεί που ήμουν σίγουρος πως σήμερα δεν θα έβλεπα πουλί ήρθε αυτή ή βασίλισσα και δικαίωσε τα σκυλάκια μου για την επιμονή τους, ειδικά ή Ηρα σήμερα αλλά και χθες έκανε πολλά χιλιόμετρα στα πυκνά και δύσβατα, το άξιζε με το παραπάνω αυτό το πουλί και το......... κοτοπουλακι μετά........ όπως και ο Κουμαν βέβαια γιατί και αυτός αν και άπειρος έψαξε δύο μέρες πολλη τόπο.
posted image

μπραβω σε ολουσας παιδεςςς εγω σημερα ασχωληθηκα με 2 κυριες της σηκωσα ξανα και ξανα αλα τιποτα η μια μου εδωσε μια ευκαιρια την εκανα δυο τουφεκια αλα λογου του μερως σφυχτοοο δεν μπωρεσα να την κρατησω,,παντως περασα ωραια αυριο παλι λιγο ψιλοτερα μπας και εβαλε πουλακια η μερες ειναι πονηρες για μπασιματα τωρα τα νικολοβαρβαρααα uploading images

αλη μια εξωδος και σημερα σχετικα ψιλα,5 κυριες βρηκα ακαταδεχτες σε φερμααααααα.hair..hair. φετως αυτο που συνβενη με τα πουλια δεν ξερωωωωω.hair.,,στο τελος αλαξα μερως και πηγα σε μια παλια κυρια και ωντος ηταν εκη πιαστηκε η ποιντερινα αλα μας εφυγε καμια 20αρια μετρα μπρωστα την εκανα μια τουφεκια αλα ακωμη πεταηηηηη,,τι συγκεκριμενη κυρια την εχω σηκωση 4 5 φωρες τουφεκωνταστην 3φωρες παντως η κυριες εως στιγμης ειναι αγριμιαααααα τι να πω δεν ξερωωωωωωω.pop. αυριο παλιιιι

Αλλη μια γκαντεμομερα και σημερα..παρολο που ο καιρος ηταν ιδανικος με μουνταμαρα και ελαφρια ομιχλη βρηκαμε 7 πουλια που παρολο που η σεττερινα τα φερμαριζε κανονικα εκεινες μας την εκαναν με χαμηλοπεταγμα και αφαντες..δοκιμασα σε ενα πυκνο που μου δινει παντα πουλια..προχωρωντας φερναρει το σκυλι περνουμε θεση με τον φιλο που πηγα και μετα απο 3 λεπτα πεταγεται πανω απο τα πουρναρια η κυρια..της κανω μια τουφεκια ακουγεται το παφ διπλωνει φτερα φευγουν πουπουλα παντου και βουταει στο πυκνο..ναι ρε π..στη μου λεω την πηρα..ψαχνει η σκυλιτσα μεσα μπαινουμε και εμεις κουφολογκος ολο και κατω καθαρο ψαχνουμε απο τις 11.30 εως τις 12.20 αλλα μπεκατσα πουθενα..αν με πιασετε απο την μυτη ειμαι να κανω μπαμ την τυχη μου μεσα

Αλλη μια γκαντεμομερα και σημερα..παρολο που ο καιρος ηταν ιδανικος με μουνταμαρα και ελαφρια ομιχλη βρηκαμε 7 πουλια που παρολο που η σεττερινα τα φερμαριζε κανονικα εκεινες μας την εκαναν με χαμηλοπεταγμα και αφαντες..δοκιμασα σε ενα πυκνο που μου δινει παντα πουλια..προχωρωντας φερναρει το σκυλι περνουμε θεση με τον φιλο που πηγα και μετα απο 3 λεπτα πεταγεται πανω απο τα πουρναρια η κυρια..της κανω μια τουφεκια ακουγεται το παφ διπλωνει φτερα φευγουν πουπουλα παντου και βουταει στο πυκνο..ναι ρε π..στη μου λεω την πηρα..ψαχνει η σκυλιτσα μεσα μπαινουμε και εμεις κουφολογκος ολο και κατω καθαρο ψαχνουμε απο τις 11.30 εως τις 12.20 αλλα μπεκατσα πουθενα..αν με πιασετε απο την μυτη ειμαι να κανω μπαμ την τυχη μοαταλαβαινωωω
σε καταλαβαινω μιλτοοοο εγω να δης εσκασα απο το πρωι με της ρουφιανεςςςς.evil..hair.

σε καταλαβαινω μιλτοοοο εγω να δης εσκασα απο το πρωι με της ρουφιανεςςςς.evil..hair.
Ασε Σακη χαμος..να βρισκω πουλια αλλα φαντασματα..να μην καθεται κανενα.μκαι ενα που εκατσε να παθω τετοια πατατα λεω αν ειναι δυνατον με αυτα που γινοντε..πιο στρωτο πουλι δεν εχω ξαναπετυχει ποτε μου..μαλλον την αιτια την βρηκα παντως και οταν ξαναπαω θα τις πελεκισω τις ρουφιανες με εχουν σκασει ενα μηνα τωρα να σηκωνω πουλια και να περνω το πουλι μου στο χερι

Μεγάλη απογοήτευση και σήμερα τα δωδεκανησα ...νικολοβαρβαρα χωρίς μπεκατσες πάλι από τις 8 μέχρι 2 παρά ...1 πουλί σηκωσα και αυτό γνωστό που δεν το πλησιάζουν τα σκυλιά στα 40 μέτρα ..ας ελπίσουμε να μπουν σήμερα το βράδυ τι να πω... σε όλο το βουνό δεν έπεσε τουφεκια .....τσιχλες πολλές

Αλλη μια γκαντεμομερα και σημερα..παρολο που ο καιρος ηταν ιδανικος με μουνταμαρα και ελαφρια ομιχλη βρηκαμε 7 πουλια που παρολο που η σεττερινα τα φερμαριζε κανονικα εκεινες μας την εκαναν με χαμηλοπεταγμα και αφαντες..δοκιμασα σε ενα πυκνο που μου δινει παντα πουλια..προχωρωντας φερναρει το σκυλι περνουμε θεση με τον φιλο που πηγα και μετα απο 3 λεπτα πεταγεται πανω απο τα πουρναρια η κυρια..της κανω μια τουφεκια ακουγεται το παφ διπλωνει φτερα φευγουν πουπουλα παντου και βουταει στο πυκνο..ναι ρε π..στη μου λεω την πηρα..ψαχνει η σκυλιτσα μεσα μπαινουμε και εμεις κουφολογκος ολο και κατω καθαρο ψαχνουμε απο τις 11.30 εως τις 12.20 αλλα μπεκατσα πουθενα..αν με πιασετε απο την μυτη ειμαι να κανω μπαμ την τυχη μου μεσα
Έχεις δίκιο Μιλτο και εμενα ή χειρότερη μου να πάει χαμένη η βασίλισσα για τα ποντίκια, χίλιες φορές να είχε φύγει. Όσο και το πουλί που χάθηκε, το πιο πιθανό να σκάλωσε, εφόσον το πέτυχες δεν υπάρχει αλλλη λογική εξήγηση.

Μεγάλη απογοήτευση και σήμερα τα δωδεκανησα ...νικολοβαρβαρα χωρίς μπεκατσες πάλι από τις 8 μέχρι 2 παρά ...1 πουλί σηκωσα και αυτό γνωστό που δεν το πλησιάζουν τα σκυλιά στα 40 μέτρα ..ας ελπίσουμε να μπουν σήμερα το βράδυ τι να πω... σε όλο το βουνό δεν έπεσε τουφεκια .....τσιχλες πολλές

Δεν είχατε βροχές το προηγούμενο διάστημα στα Δωδεκάννησα ?...
Δεν "τράβηξε" ο καιρός τα πουλιά ?

Τόσες ώρες ψάξιμο Νίκο ( πολύχρονος παρεμπιπτόντως) μόνο ένα πουλί; Χαρά στο κουράγιο σου και την υπομονή σου. .badboys.
Υπομονή και επιμονή κάποια στιγμή θα εμφανιστούν και εκεί, μεχρι τοτε..........pray to God.
.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Καλη συνέχεια παιδια μπορει να στρώσουν τα πραγματα
Σημερα εκανα και γω την 3η για φετος 1,5 ωρη βόλτα μου πριν τη δουλειά βρηκα 1πουλακι ειπα και γω και του χρόνου :D
Μπράβο Παναγιώτη με το ποιντερακι σου
......

Δεν είχατε βροχές το προηγούμενο διάστημα στα Δωδεκάννησα ?...
Δεν "τράβηξε" ο καιρός τα πουλιά ?
Είχε κάτι βροχές αλλά δεν ξέρω τι φταίει . ..πέρσι ήταν όλα στεγνά τέτοια εποχή λογικό δεν είχαμε . ..τώρα λέει βοριαδακι 4-5 μέρες ίσως μπουν για να δούμε...

Γειά σας παρέα, σήμερα για άλλο ενα πρωϊνό με παγετό είπα νακανω μια βόλτα σ ενα μέρος που ποιάνει πουλάκια σε μπασίματα αλλά σε μισή ωριτσα είδα οτι δεν υπήρχε τίποτα ξερος καιρός χωρις βροχές κ απο πάνω παγετός οτι πρέπει για να διώχνει πουλιά για καλή μου τύχη συναντώ εναν συνάδελφο του Λαγού και μου είπε οτι σήκωσε ,μπεκάτσα στον κάμπο δίπλα σε κανάλι. Φεύγω και πάω σε ενα μέρος κοντά στον κάμπο με αμπέλια και γυρω κατι σφυχτά κλαδαρά με βάτα και δεντρα ενδιάμεσα ειχε κάτι ανοίγματα με οργώματα σε 5' ακούω το μπίπερ του Daby αλλά για να τον φτάσω επρεπε να φέρω γύρα ολες τις συστάδες των θάμνων απο τα χωράφια στην τρεχάλα μου να φτασω στο σκυλί σηκώθηκαν απο το πλάι μου σύνολο 3 πουλιά αφου έφτασα και άκουγα το μπίπερ ακόμα ήταν μεσα βαθιά και ηταν αδύνατον να ζυγώσω κάποια στιγμή σπάει τη φέρμα και ακούω την κυρία να σηκώνεται 10 μέτρα δεξιά μου σε μια μύτη των θάμνων χωρίς να μπορώ να ρίξω ακολουθούν άλλες δύο φέρμες με το ίδιο αποτέλεσμα παράλληλα ακούω να έρχονται τρία τσοπανόσκυλα απο κάποιο μαντρί που ήταν ποιο πέρα, σταμάτησαν στα 100 μέτρα και γαύγιζαν, αποφασίζω να εχω τα σκυλιά κοντά μου και να είμαι στα ανοιχτά και όντως πέτυχα να κρατήσω 3 πουλιά και να χάσω ακόμα ένα το οποίο έπεσε μέσα σε αδιαπέραστα βάτα. Με το άγχος των τσοπανόσκυλων και ενας που ήρθε και εκοβε ξύλα εκεί κοντά αποφάσισα να αποχωρήσω.
ΥΓ Τα πουλιά είναι μαζεμένα σε μέρη οπου κρατά καποια υγρασία, τα σπρώχνει εκεί ο παγετός και παρατεταμένη ξηρασία

20mb image hosting

Status
Not open for further replies.
Back