Μπράβο Στεφανί, ομορφιές. Έστω και με το στρες από τα τσοπανόσκυλα τις στριμωξες τις βασίλισσες.Γειά σας παρέα, σήμερα για άλλο ενα πρωϊνό με παγετό είπα νακανω μια βόλτα σ ενα μέρος που ποιάνει πουλάκια σε μπασίματα αλλά σε μισή ωριτσα είδα οτι δεν υπήρχε τίποτα ξερος καιρός χωρις βροχές κ απο πάνω παγετός οτι πρέπει για να διώχνει πουλιά για καλή μου τύχη συναντώ εναν συνάδελφο του Λαγού και μου είπε οτι σήκωσε ,μπεκάτσα στον κάμπο δίπλα σε κανάλι. Φεύγω και πάω σε ενα μέρος κοντά στον κάμπο με αμπέλια και γυρω κατι σφυχτά κλαδαρά με βάτα και δεντρα ενδιάμεσα ειχε κάτι ανοίγματα με οργώματα σε 5' ακούω το μπίπερ του Daby αλλά για να τον φτάσω επρεπε να φέρω γύρα ολες τις συστάδες των θάμνων απο τα χωράφια στην τρεχάλα μου να φτασω στο σκυλί σηκώθηκαν απο το πλάι μου σύνολο 3 πουλιά αφου έφτασα και άκουγα το μπίπερ ακόμα ήταν μεσα βαθιά και ηταν αδύνατον να ζυγώσω κάποια στιγμή σπάει τη φέρμα και ακούω την κυρία να σηκώνεται 10 μέτρα δεξιά μου σε μια μύτη των θάμνων χωρίς να μπορώ να ρίξω ακολουθούν άλλες δύο φέρμες με το ίδιο αποτέλεσμα παράλληλα ακούω να έρχονται τρία τσοπανόσκυλα απο κάποιο μαντρί που ήταν ποιο πέρα, σταμάτησαν στα 100 μέτρα και γαύγιζαν, αποφασίζω να εχω τα σκυλιά κοντά μου και να είμαι στα ανοιχτά και όντως πέτυχα να κρατήσω 3 πουλιά και να χάσω ακόμα ένα το οποίο έπεσε μέσα σε αδιαπέραστα βάτα. Με το άγχος των τσοπανόσκυλων και ενας που ήρθε και εκοβε ξύλα εκεί κοντά αποφάσισα να αποχωρήσω.
ΥΓ Τα πουλιά είναι μαζεμένα σε μέρη οπου κρατά καποια υγρασία, τα σπρώχνει εκεί ο παγετός και παρατεταμένη ξηρασία
20mb image hosting
Λεωνίδα τον πήρες το μποναμα σου για τα Χριστούγεννα.image upload Σημερα το απογευμα ειπα με τον πατερα μου να παμε για καμια μπεκατσα γιατι οπως λεει και ο sakis pointer οι μερες ειναι πονηρες.Συνολικα βρηκαμε 4.Η πρωτη ηταν σκετο αγριμι, μολις καταλαβε τον ρεξ εφυγε απο αποσταση 50 μετρων[την ακουσα] με αποτελεσμα στη συνεχεια να εχω λευκη φερμα.Η δευτερη ηταν ''η μαστορισσα'' που εγραψα πριν λιγες μερες και για μια ακομη φορα απεδειξε οτι δυσκολα θα την στριμωξω....εφοσον αφηνε τον σκυλο να την φερμαρει,στη συνεχεια εφευγε ολο και πιο πολυ σε πυκνο.Αυτο επαναληφθηκε τρεις φορες χωρις να μπορω να κανω κατι λογω της πυκνης βλαστησης...που θα μου παει ομως,καποια μερα θα τη χουφτωσω.Η τριτη ηταν σε ενα ντυμενο απο αριες, ειχαμε τα περιθωρια μολις φερμαρε ο ρεξ, και την κλεισαμε απο τις δυο μεριες που υπολογιζαμε οτι θα φυγει....τελικα εφυγε προς τον πατερα μου στρωτα, αλλα δυστυχως δεν καταφερε να την παρει.Η τεταρτη....ειχε γραμμενο πανω της το ονομα μου....αν σε θελει.....παντου ντυμενο...φερμα ο ρεξ , και στη συνεχεια η αποφαση της ηταν να φυγει προς το δρομακι που ημουν εγω και να περασει πανω απ το κεφαλι μου.Και μιας κι ερχονται χριστουγεννα,εβαλα μια φωτο αναλογη των ημερων.
δεν πηραζη γιανηηηη τουλαχιστων εβγαλες λαδακιιιιΜου έβγαλαν το λάδι σήμερα οι βασίλισσες. Καπάκι απο τη δουλεια για κοντά δυο ώρες. Τρία πουλάκια υπήρχαν στο κομμάτι αλλά δεν έβαλαν ποπό κάτω. Την πρώτη τη βρήκε ο Κουμαν, τον βλέπω σε κάποια στιγμή έξω από ένα κυπαρισσωνα να προσπαθεί να ανεβη τη μεγάλη λιθια, τρεις φορές επεσε ανάσκελα αλλα δεν το έβαζε κάτω οπότε καταλαβα οτι είχε πάρει μυρωδιά. Τελικά πηγε από άλλη ακρη και ανεβηκε, μόλις πλησίασε εκεί που ήθελε να ανέβει σηκώθηκε ή βασίλισσα, της έριξα μία τουφεκιά τραβηγμένη απο τα μαλιά,πιο πολλή για το σκυλι, πίσω από τα κυπαρίσσια χωρίς αποτέλεσμα. Τις άλλες δύο τις βρήκε ή σκυλίτσα, τα πουλιά περπαταγαν και έκαναν φτερό με αποτέλεσμα να ανεβοκατεβαίνω τις πλαγιές, τελικά δεν κατάφερα τίποτα παρά να μου βγάλουν το λάδι. Τουλάχιστον βρήκε ένα πουλάκι ο κούταβος, κάτι ήταν και αυτό τελικα.
Μια από τα ίδια και ο κουμπάρος, τρία πουλιά βρήκε αλλα λόγω πυκνου τουφεκιά δεν έκανε.
Ευχαριστώ Χρήστο θα το δοκιμάσωΣτεφανε αφου ψαχνει και εχει παθος, μηπως να το εβγαζες μονο του το σκυλακι για μερικες εξοδους?
Μπραβο για τις επτυχιες!![]()
εχω βρει πουλια μπασιματος με 7-8 μποφορ νικο ΒΒΑΕντελώς θεωρητικά ..... μέχρι πόσα μποφόρ πιστεύετε ότι ταξιδεύει μπεκάτσα
ασε τον προλογο φιλαρακι και βαλε να δουμε καμια φωτο απο καρδιτσαααα τα εμαθα εγωωωΚΑΛΗΣΠΕΡΑ , χθεσινο πρωινο μαζι με τον φιλο μου στα ψιλα αν και ειχε πολυ παχνυ τα πουλια ειχαν κανει μπασιμο, σε 1,30 ωριτσα σηκωσαμε με την σκυλα 4 πουλακια και πηραμε τα 3 , σημερα μιας και δεν ειχα πολυ χρονο πηγα μονος με τον τορρο στα χαμηλα με πολλες ελπιδες μιας και το μερος δεν το ποοιανει ουτε η παγωνια αλλα ουτε ο βοριας αλλα ματαιος ο κοπος δεν βρηκα ουτε μυρωδια, αυριο και παλι στα ψιλα θα τις ψαξω ,καλη συνεχεια σε ολους σας
Σταύρο πήρα σβάρνα τα μέρη (ξέρεις εσύ) που έχω τσεκάρει από χρόνια ότι κρατούν πουλιά και με την κάθε αλλαγή του καιρού επαναλαμβάνω την αναζήτηση 2 με 3 ωρίτσες ανάλογα το έδαφος κάνω το κέφι μου !!!!!!Μπράβο ρε Στέφανε έχεις βρει τη φωλιά τους.Εγώ μια γρήγορη βόλτα σήμερα ακριβώς στο σημείο με το νερό να τρέχει οι κυρίες ακαταδεκτες είναι πλέον υποψιασμενες και δεν κάθονται σε φέρμα μια τουφεκισα που ήρθε κατά μέτωπο και έπεσε πάλι στα βατα και άλλη που δεν μπορεσα να πιάσω αφού έβαλε τον ήλιο μπροστα μου.Τελικά το καλύτερο σε δύσκολα μέρη και με τέτοια άγρια πουλια είναι να περπατάς σχεδόν αθόρυβα ελπίζοντας σε λάθος έξοδο τους.
Επέστρεψες ρε φίλε; Περιμένουμε ρεπορτάζ από το κυνήγι της μπεκατσοπαρέας!εχω βρει πουλια μπασιματος με 7-8 μποφορ νικο ΒΒΑ
Βικτωρα δεν ηταν ολα παγωμενα επανω?KALHMERA ,7,25 εφυγα απο το σπιτι με παγωνια εξω -1 εδειχνε το ρολοι, πηρα το φιλαρακι μου και βουρ για τα ψιλα με τη σκυλιτσα μου, και παλι στα ψιλα πηγα εκει δηλαδη που παω στα μπασιματα 800-900 μετρα, να μη γραφω πολλα στο πρωτο μισαωρο βρηκε η σκυλιτσα 3 πουλια και πηραμε τα 2 , επρεπε να παρω και την αλλη αλλα... ετσι ειναι, αυριο παλι υγεια να εχουμε