Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπερα στην παρεα..σημερινη βολτα και διαπιστωσαμε οτι εχουμε να κανουμε με κακοπουλια..ξεκινησαμε το πρωι με την πρωτη φερμα μας να ειναι εντυπωσιακοτατη με πολυ ποδαρι αλλα η σκυλιτσα μου την μπλοκαρε αρκετες φορες αλλα το αποτελεσμα μηδεν..σηκωσαμε και αλλες 3 με μια να την τουφεκαει ο φιλος που πηγαμε παρεα αλλα ακομα πεταει η μπεκατσα..απελπισια ειναι τα διαολοπουλια..θα δουμε απο δω και περα τι θα γινει

Γεια σας παιδιά καινούργιος στο φόρουμ από δυτική Μακεδονία δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε ακόμη λόγο χιονιού υπάρχουν πουλιά Θεσσαλία και στερεά Ελλάδα ;; γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει ;; ευχαριστώ!!!
Καλως όρισες Μάρκο στην παρέα!!!!!

Βγήκαμε το απόγευμα με τον κουμπάρο μου μια βόλτα. Ζορικες σήμερα οι βασίλισσες δεν είχαν όρεξη για αγκαλίτσες. Βρήκαμε 8-9 πουλιά, τα οποία έκαναν ποδάρι και κοντινά πεταγματα τρελενοντας τα σκυλάκια μας. Τουφεκια δεν κάναμε αν και θα μπορούσα να είχα τουφεκισει δύο αλλά οι αποστάσεις ήταν αρκετά μακριά. Αύριο θα έχουμε ενισχύσεις και τον φίλο Κώστα, αν και προβλέπω να μας ζορίζουν πάλι οι βασίλισσες.....sarcastic.

Έλα Χρήστο πάρε την Εγνατία και κατέβα..........well done.
Ήδη θα ήμουν εκεί αλλά με φρενάρουν τα μπλόκα των αγροτών... .sarcastic.
Εδώ στα μέρη μέρη μου, η χειρότερη μπεκατσοχρονιά απο τότε που γνώρισα το κυνήγι.... Ξηρασία λόγω ανομβρίας και παρατεταμένες παγωνιές οδήγησαν τα πουλιά στα νότια που είχαν βροχές και τις ιδανικότερες συνθήκες όπως στα νησιά σας ...

Ε
Ήδη θα ήμουν εκεί αλλά με φρενάρουν τα μπλόκα των αγροτών... .sarcastic.
Εδώ στα μέρη μέρη μου, η χειρότερη μπεκατσοχρονιά απο τότε που γνώρισα το κυνήγι.... Ξηρασία λόγω ανομβρίας και παρατεταμένες παγωνιές οδήγησαν τα πουλιά στα νότια που είχαν βροχές και τις ιδανικότερες συνθήκες όπως στα νησιά σας ...
Εχετε αλλες χαρες εσεις εκει πανω.;)

Εντάξει παιδιά αυτά που είδαμε σήμερα δεν υπάρχουν. Γυρίσαμε στα αμάξια από τις 08:00 το πρωί στις 15:00 το μεσημέρι, παραλίγο να μας κυρηξουν αγνοούμενους .sarcastic.
Τι να πρωτογραψω, για τα τρία ζευγάρια που σηκώσαμε, τους δύο λαγούς που έβγαλαν τα σκυλιά μας ή για τη φερμα που σηκώθηκαν μαζί μπεκατσα και λαγός......ha ha ha.
Από όταν βγάλαμε τα σκυλιά και τα είχαμε δεμένα μέχρι να μπούμε στο πρώτο κομμάτι τα σκυλιά ήταν τρελαμενα, λες και ήξεραν τι θα ακολουθήσει. Χάσαμε το μέτρημα στις βασίλισσες μόνο στη πρώτη τραφιά που μπήκαμε υπηρχαν πέντε πουλάκια και βρεθήκαμε να φερμαρουν και τα τρια σκυλάκια διαφορετικες μπεκατσες ταυτόχρονα. Τα πουλάκια που βρηκαμε ηταν περίπου στα 22 εως 25 ξεχωρα τα διπλο-τριπλοσηκώματα. Τα περισσότερα πουλιά δεχόταν τα σκυλιά αλλά δεν ήταν δυνατή η προσέγγιση σε όλες μιας και ήταν στα πυκνά, παραδόξως δεν πήγαιναν μακριά μετά το πρώτο σήκωμα αλλά έμεναν μέσα στο πυκνό. . Τελικά τουφεκισαμε 7 και οι τέσσερις ήρθαν στην αγκαλιά μας. Στο ένα ζευγάρι που τουφεκισα η πρώτη πήρε σκάγια και ενώ την έβλεπα να φεύγει έπαθε εμπλοκή η χραπα χρουπα απο ενα χάρτινο sellier ballot ( ειχε φουσκώσει) με αποτέλεσμα να φύγει η βασίλισσα ευτυχώς χωρίς να φενεται λαβωνενη όπως μου είπαν τα παιδιά. Μαγική μέρα και από τα σκυλάκια μας που ακούραστα έψαξαν πάρα πολλη τόπο και μας έδωσαν συγκινήσεις και όμορφες εικόνες. Δυστυχώς η κάμερα κόλλησε με αποτέλεσμα να μην γράφω κάποιες ωραίες στιγμές παρα μονο στην αρχή για λίγο.
4uZ1KtR.jpg

UlSuZvm.jpg

Εντάξει παιδιά αυτά που είδαμε σήμερα δεν υπάρχουν. Γυρίσαμε στα αμάξια από τις 08:00 το πρωί στις 15:00 το μεσημέρι, παραλίγο να μας κυρηξουν αγνοούμενους .sarcastic.
Τι να πρωτογραψω, για τα τρία ζευγάρια που σηκώσαμε, τους δύο λαγούς που έβγαλαν τα σκυλιά μας ή για τη φερμα που σηκώθηκαν μαζί μπεκατσα και λαγός......ha ha ha.
Από όταν βγάλαμε τα σκυλιά και τα είχαμε δεμένα μέχρι να μπούμε στο πρώτο κομμάτι τα σκυλιά ήταν τρελαμενα, λες και ήξεραν τι θα ακολουθήσει. Χάσαμε το μέτρημα στις βασίλισσες μόνο στη πρώτη τραφιά που μπήκαμε υπηρχαν πέντε πουλάκια και βρεθήκαμε να φερμαρουν και τα τρια σκυλάκια διαφορετικες μπεκατσες ταυτόχρονα. Τα πουλάκια που βρηκαμε ηταν περίπου στα 22 εως 25 ξεχωρα τα διπλο-τριπλοσηκώματα. Τα περισσότερα πουλιά δεχόταν τα σκυλιά αλλά δεν ήταν δυνατή η προσέγγιση σε όλες μιας και ήταν στα πυκνά, παραδόξως δεν πήγαιναν μακριά μετά το πρώτο σήκωμα αλλά έμεναν μέσα στο πυκνό. . Τελικά τουφεκισαμε 7 και οι τέσσερις ήρθαν στην αγκαλιά μας. Στο ένα ζευγάρι που τουφεκισα η πρώτη πήρε σκάγια και ενώ την έβλεπα να φεύγει έπαθε εμπλοκή η χραπα χρουπα απο ενα χάρτινο sellier ballot ( ειχε φουσκώσει) με αποτέλεσμα να φύγει η βασίλισσα ευτυχώς χωρίς να φενεται λαβωνενη όπως μου είπαν τα παιδιά. Μαγική μέρα και από τα σκυλάκια μας που ακούραστα έψαξαν πάρα πολλη τόπο και μας έδωσαν συγκινήσεις και όμορφες εικόνες. Δυστυχώς η κάμερα κόλλησε με αποτέλεσμα να μην γράφω κάποιες ωραίες στιγμές παρα μονο στην αρχή για λίγο.
4uZ1KtR.jpg

UlSuZvm.jpg
Μπράβο Γιάννη! Τουλάχιστον χαίρομαι τις επιτυχίες σας! .well done.

Σημερινη εξοδο για μπεκατσες και μετα απο 3-4 αποτυχημενες εξοδους(αλλοτε δε βρησκαμε τιποτα και αλλοτε οσες βρησκαμε δεν τις βλεπαμε) μετα την απαγορευση ,τελικα σημερα καταφεραμε να πιασουμε τη μια απο τις δυο μπεκατσες που βρηκαμε.Την πρωτη ουτε που την ειδα....μονο φερμα και το φτερουγισμα του σηκωματος, η δευτερη ομως μετα απο 3 σηκωματα ηρθε κι επεσε σχεδον πανω μου και με μια ντουφεκια στα 7-8 μετρα με direct πηγε ακαριαια.....ας ελπισουμε μπας και ξεκινησουν τιποτε επιστροφια.free uploaderupload a pictureimage sharing

Μπράβο Γιάννη! Τουλάχιστον χαίρομαι τις επιτυχίες σας! .well done.
.RESPECT..RESPECT..RESPECT.
Χρήστο ειλικρινά σου λέω πως κάποια στιγμή σήμερα σε σκέφτηκα γιατί εκεί δεν βρίσκεις πουλιά και εδώ είναι πιο πολλές και από τα.........χόρτα .sarcastic.

Καθόμουν αμέριμνος πίσω από έναν πολύ ωραίο θάμνο και περίμενα να περάσει καμία τσίχλα.. (δεν είμαι οφ τόπικ..) είχα κάτσει αρκετή ώρα.. είχα πάρει 3 τσίχλες, άρα είχα ντουφεκίσει κιόλας.. και ξαφνικά στο μισό μέτρο από μένα ακούγεται ο γνώριμος ήχος (απο τα dvd μιας που δεν έχω εμπειρία) του σηκώματος της μπεκάτσας.. η κυρία έφυγε ευθεία από εμένα άρα μέχρι να καταλάβω τι έγινε και που ακριβώς είναι ήταν ήδη στα 20 μέτρα από εμένα.. καλή απόσταση αλλά το άγχος με έκανε να αστοχήσω.. έκανα άλλη μία βόλτα προς τα εκεί που πήγε, ξανασηκώθηκε -η ίδια μάλλον- αλλά πολύ μακρυά.. απλά την είδα να μου λέει καληνύχτα μιας που ήταν 5:30.. Ωραία εμπειρία θα έλεγα.. Απλά αναρωτιέμαι.. πόση ώρα μου έκανε παρέα η μαντάμ στον θάμνο;.. είχα κάτσει 45 λεπτά περίπου εκεί πέρα..

η χθεσινή εξόρμηση για την αγαπημένη βασίλισσα με το φιλαράκι μου μας βρήκε απροετοίμαστους κ ειδικά έμενα ,μαζί μας είχαμε άλλο ένα νεαρό σετερακι που δεν το είχαμε συνηθίσει στο κάνει ερευνά αλλα να παίζει χθες μας έκανε τη εκπλήξει κ μας βγάζει 2 πουλάκια με το βγήκαμε από το αμάξι κ περπατήσαμε λίγα μετρά ,το πρώτο δεν την είδαμε μόνο την ακούσαμε κ την άλλη να βγαίνει μπροστά μου κ εγώ να ρίχνω στο γάμο του καραγκιόζη,κ να αρχίζω τα ευαγγέλια,συνεχεία βρήκαμε άλλα 3 πουλιά χωρίς να τα δούμε γύρισμα στο αμάξι με προσωπική ψυχολογία στα τάρταρα

Σημερα με την κοπελα μου με βροχη και ανταρα βρηκαμε 8 πουλακια πηραμε τα 7.....

free image uploader
εβρεεε λαμπρο της ρημαξεςςςς,,,,,,,,ασε και καμια να ανεβη εδω πανω σε εμας.hair. παντως εμης εδω πανω τουλαχιστων στα μερημας δεν εχουμε πουλια,τα βουνα ακωμη χιονισμενα και κρυο,εας ελπισουμε τωρα που θα γλυκανη λιγο ο καιρως να αρχησουνε να ανεβαινουνεεεε.pop..pop..pray to God.

Πρώτη μέρα ξανά μετά από καιρό στο χωριό μου,σε πολύ πυκνά μέρη, πέντε σηκωματα,τρείς τουφεκιές, δύο στο χέρι. Καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με την άλλη φορά που είχα κατέβει,αλλά όχι τα τρελά νούμερα που έχει σε αλλες περιοχές. Άλλες τέσσερις ημέρες έχω στην διάθεσή μου και ελπίζω να έχω μερικές συναντήσεις ακόμη...
IMG_20170131_143728_zpseomihuwu.jpg

Σημερινο κυνηγι παρεα με τα δυο ρανταρ εγινε χαμος..... 7 πουλια πηραμε,μονο που το ενα δεν το βρηκαμε ποτε. Κρεμασε ποδια φυγανε ολα τα φτερα. Μαλλον καπου σκαλωσε. Δεν πηραζει. χαρηκα τα σκυλακια μου που ζωγραφιζανε στο βουνο....

free uploader
αντεεεε παλι τα ειδιαααααα,δεν ειπαμε να χαλαρωσης λιγοοοο.hair. ασε να ερθη και καμια εδω πανωωω,,,απο αυριο και εγω θα ξεκινησω σιγα σιγα πρως αναζητιση καμιας κυριας μιας και ακουστηκε οτι αρχησανε δηλα δηλα να φενωνται,,,μπραβω λαμπρο τουφεκααααα.terror.

Status
Not open for further replies.
Back