Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
κοντινη βολτα τωρα το μεσημερι μιας και τα πρωινα δεν μπορω δυο μεροι αλλαξα με την σκυλιτσα στα 400 μετρα αλλα δεν βρηκα τιποτα, υπομονη τωρα την πεμπτη παλι πρωινο ομως, καλη συνεχεια σε ολους σας

Σήμερα μετά από πολλή δουλειά και αρραβωνιάσματα :) επιτέλους μπόρεσε ο συγκυνηγός μου Γιώργος και ήρθε μαζί μου στο βουνό. Πήγαμε σε χαμηλό υψόμετρο 400-500 μέτρα. Πολλή πάχνη και παγωνιά το πρωί και όσο μεσημέριαζε γινόταν άνοιξη. Ούτε μυρωδιά...

Καλησπέρα παρέα. Μεγάλο ξενερωμα σήμερα, 5 ώρες ψάξιμο σήμερα, με τη σκυλίτσα να παίρνει τα βουνά στη κυριολεξία και αν εξαιρέσεις τις 2 γνωστές που φεύγουν μόλις παρκαρεις το αμάξι, τίποτα άλλο. Δεν έβαλε πουλιά και με άλλους που μιλησα μια από τα ίδια. Σήμερα η σκυλίτσα έδωσε ρέστα, οσο δεν έβρισκε τόσο ανοιγόταν και έφτανε και στα πιο απρόσιτα σημεία αλλά δεν........
Περιμένουμε μήπως αλλάξει κάτι αν και τα μυνήματα δεν είναι θετικά μέχρι σήμερα. Καλή συνέχεια σε όλους, ίσως κάποιοι να φανούν πιο τυχεροί.

Καλησπέρα παρέα. Μεγάλο ξενερωμα σήμερα, 5 ώρες ψάξιμο σήμερα, με τη σκυλίτσα να παίρνει τα βουνά στη κυριολεξία και αν εξαιρέσεις τις 2 γνωστές που φεύγουν μόλις παρκαρεις το αμάξι, τίποτα άλλο. Δεν έβαλε πουλιά και με άλλους που μιλησα μια από τα ίδια. Σήμερα η σκυλίτσα έδωσε ρέστα, οσο δεν έβρισκε τόσο ανοιγόταν και έφτανε και στα πιο απρόσιτα σημεία αλλά δεν........
Περιμένουμε μήπως αλλάξει κάτι αν και τα μυνήματα δεν είναι θετικά μέχρι σήμερα. Καλή συνέχεια σε όλους, ίσως κάποιοι να φανούν πιο τυχεροί.

Γιάννη και εδώ τα ίδια. Ίσως αύριο όμως να έχουμε κάτι...

Γιάννη σαν εποχή (ημερολογιακά) είναι η τελευταία ευκαιρία να μπούνε πουλιά και αυτό γιατί ακόμα δεν έχει κάνει κακοκαιρία στην Ρωσία και τα πουλιά είναι πίσω. Σε διαφορετική περίπτωση θα σου έλεγα ότι πάει η χρονιά ''στραφι''...
Απο την άλλη και πέρσι, μετά την πρωτοχρονιά έγινε ''παιχνίδι'', οπότε κράτα και μια ''πισινή''...

Ρε τι μου θυμησατε..Την πρώτη μου συνάντηση με μπεκατσα πριν αρκετά χρόνια..
Παρκάρω το αμάξι στην άκρη του δρομου βγάζω το όπλο από πίσω ανοιγόκλεινα πορτες κ έκανα θόρυβο..Γεμίζω κ ξεκινάω..Είτε το πιστεύετε ειτε οχι η μπεκατσα ήταν σε μια σφακα στα 5 μέτρα από το αμάξι μέσα στο καθαρό..Και αστόχησα παταγωδώς.Νευρα θυμαμε..

Γιάννη σαν εποχή (ημερολογιακά) είναι η τελευταία ευκαιρία να μπούνε πουλιά και αυτό γιατί ακόμα δεν έχει κάνει κακοκαιρία στην Ρωσία και τα πουλιά είναι πίσω. Σε διαφορετική περίπτωση θα σου έλεγα ότι πάει η χρονιά ''στραφι''...
Απο την άλλη και πέρσι, μετά την πρωτοχρονιά έγινε ''παιχνίδι'', οπότε κράτα και μια ''πισινή''...
Τα περσινα είναι που μας δίνουν ελπίδες και για φέτος Σπύρο.

Ρε τι μου θυμησατε..Την πρώτη μου συνάντηση με μπεκατσα πριν αρκετά χρόνια..
Παρκάρω το αμάξι στην άκρη του δρομου βγάζω το όπλο από πίσω ανοιγόκλεινα κ κάνοντας θόρυβο..Γεμίζω κ ξεκινάω..Είτε το πιστεύετε ειτε οχι η μπεκατσα ήταν σε μια σφακα στα 5 μέτρα από το αμάξι μέσα στο καθαρό..Και αστόχησα παταγωδώς.Νευρα θυμαμε..
Κάτι παρόμοιο μου συνέβη κι εμένα. Πριν μερικά χρόνια, 26 Νοέμβρη (δεν το ξεχνώ γιατί ήταν η μέρα της γιορτής μου) ώρα 3.30 το απόγευμα ξεκίνησα με τα πόδια για το κοντινό κλασικό μου τσιχλοκάρτερο. Με το μονόκαννο Baikal και με φυσίγγια του μακαρίτη του Στόκα, που είχα πάρει τότε πρόσφατα, μερικά MAX D Διασποράς και μερικά BALLADER. Βγαίνοντας από τη γειτονιά έβαλα ένα MAX D στη θαλάμη, γιατί από τις κουμαριές στα πλάγια του δρόμου ξεπεταγόταν συνήθως καμιά τσίχλα ή κοτσύφι. Προχωρώντας όμως είδα ότι 2-3 τσίχλες που σηκώθηκαν, ξεπετάχτηκαν πέρα από 25 μέτρα, οπότε ... βγάζω το Max D ... και βάζω ένα Ballader ...
Δεν είχα κάμει 30 μέτρα μετά την αλλαγή φυσιγγίου, και ξαφνικά σηκώνεται από την αριστερή άκρη του δρόμου, ούτε 5 μέτρα από τα πόδια μου η "κυρία", (από ολοκάθαρο σημείο κι όμως δεν την είχα δει)! Φεύγει ευθεία μπροστά, σηκώνω ενστικτωδώς και της ρίχνω - απόσταση κάτω από 20 μέτρα - βλέπω 3-4 πούπουλα στον αέρα, εκείνη συνεχίζει και συγχρόνως στρίβει αριστερά όπως έκανε στροφή και ο δρόμος, και τη χάνω απ' τα μάτια μου! Έτρεξα κι έψαξα μήπως έπεσε παρακάτω αλλά μάταια! .buy buy.
Όταν κάποια άλλη μέρα, αργότερα, δοκίμασα τα φυσίγγια αυτά στον πίνακα, παρατήρησα ότι το Ballader στα 20 μέτρα έκανε κύκλο περίπου ... 40 πόντους (παρόλο που διαφημιζόταν τότε ως ... "50% αποκεντρωτικό").kkk. ενώ το Max D γέμιζε τον πίνακα με άριστη κατανομή! ;)
Άντε τώρα να μου βγάλεις από το μυαλό ότι ... αν δεν είχα αλλάξει φυσίγγι, θα την είχα πάρει !!! .hit.

Ballader ακόμα υπαρχουν σε κάτι ραφια ξεχασμένα..
Δεν έχω ακουσει τίποτε θετικό για αυτό φυσίγγι.
Με τα max d θα έπεφτε ξερή Στελιο αλλά ήτανε για να γλιτώσει..Για αυτό έτυχε να αλλάξεις φυσίγγι..

Status
Not open for further replies.
Back