Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ένα γρήγορο δίωρο σκαστος από τη δουλειά
Παραλίγο να την χάσω αφού πέταξε λίγο προς την κατηφόρα , ευτυχώς η Λωρυ την ξαναφερμαρε και την έπιασε στον αέρα

Τα μέρη δύσκολα πλέον για εμένα ...
Σταύρο να κάνω μια ερώτηση χωρίς παρεξήγηση? Πανω στην ζυγαριά ζωντανό είναι το πουλι?

Καπως έτσι πρεπει να ειναι ο παραδεισος...
Σίγουρα έτσι πρέπει να είναι ο παράδεισος για εμάς που είμαστε κυνηγοί , Πέτρο
Αυτό το...πετάγομαι λίγο είναι..κόμπος στον λαιμό για τους κατοίκους του ...μεγάλου χωριού...να είστε καλα οι τυχεροί να απολαμβάνετε τέτοια μαγικά μέρη
Κώστα όλα έχουν ένα τίμημα , όταν το 1994 ήρθα φαντάρος στην Αλεξανδρούπολη από την Αθήνα ,δεν ήξερα τίποτα για αυτήν, έφαγα πολύ κρύο το χειμώνα στην σκοπιά αλλά και στο σταγιερ που πηγαίναμε τοπογραφικές με το δόκιμο σε όλο το νότιο Έβρο και εκεί ανακάλυψα ένα κυνηγετικό παράδεισο πάπια χήνες φάσες τσίχλες αμέτρητες ...
20 Αυγούστου ο σκοπός από τα καύσιμα παίρνει τηλέφωνο και λέει πέφτουν πυροβολισμοί στην περίμετρο του στρατοπέδου και μιλάμε για στρατόπεδο στην άκρη της πόλης και τι ήταν, τρυγωνια στις βελανιδιές των γύρω χωραφιών
Όταν μετά από δύο χρόνια η εταιρεία που δούλευα , είχε δουλειά στην Αλεξανδρούπολη δεν δυσκολεύτηκα να ανέβω και εκεί με φίλο που δουλεύαμε μαζί αρχίσαμε να πηγαίνουμε κυνήγι, πάπια φάσες και τσίχλες, αλλά μιλάμε για πολύ κρύο και βέβαια πολλά πουλιά , έτσι τι έμενε να παντρευτώ εδώ, άφησα πολλούς δικούς μου ανθρώπους για να φτιάξω οικογένεια 830 χιλιόμετρα μακριά , δεν είναι και εύκολο, αλλά όταν το κυνήγι κυλάει στις φλέβες σου όλα ξεπερνιουνται
Το πρώτο χειμώνα που ήμουν παντρεμένος εδώ , ο ξάδερφος της γυναίκας μου με πήγε κυνήγι για μπεκατσα σε αυτά τα μέρη που φαίνονται στη φωτογραφία πιο πάνω , εκεί μαγευτικα και βέβαια όταν μια μπεκάτσα πετάχτηκε από μπροστά μου εκεί τρελάθηκα , η έλξη που ασκεί πάνω αυτή η μαγεμένη βασίλισσα δεν συγκρίνεται με τίποτα ...

Σίγουρα έτσι πρέπει να είναι ο παράδεισος για εμάς που είμαστε κυνηγοί , Πέτρο

Κώστα όλα έχουν ένα τίμημα , όταν το 1994 ήρθα φαντάρος στην Αλεξανδρούπολη από την Αθήνα ,δεν ήξερα τίποτα για αυτήν, έφαγα πολύ κρύο το χειμώνα στην σκοπιά αλλά και στο σταγιερ που πηγαίναμε τοπογραφικές με το δόκιμο σε όλο το νότιο Έβρο και εκεί ανακάλυψα ένα κυνηγετικό παράδεισο πάπια χήνες φάσες τσίχλες αμέτρητες ...
20 Αυγούστου ο σκοπός από τα καύσιμα παίρνει τηλέφωνο και λέει πέφτουν πυροβολισμοί στην περίμετρο του στρατοπέδου και μιλάμε για στρατόπεδο στην άκρη της πόλης και τι ήταν, τρυγωνια στις βελανιδιές των γύρω χωραφιών
Όταν μετά από δύο χρόνια η εταιρεία που δούλευα , είχε δουλειά στην Αλεξανδρούπολη δεν δυσκολεύτηκα να ανέβω και εκεί με φίλο που δουλεύαμε μαζί αρχίσαμε να πηγαίνουμε κυνήγι, πάπια φάσες και τσίχλες, αλλά μιλάμε για πολύ κρύο και βέβαια πολλά πουλιά , έτσι τι έμενε να παντρευτώ εδώ, άφησα πολλούς δικούς μου ανθρώπους για να φτιάξω οικογένεια 830 χιλιόμετρα μακριά , δεν είναι και εύκολο, αλλά όταν το κυνήγι κυλάει στις φλέβες σου όλα ξεπερνιουνται
Το πρώτο χειμώνα που ήμουν παντρεμένος εδώ , ο ξάδερφος της γυναίκας μου με πήγε κυνήγι για μπεκατσα σε αυτά τα μέρη που φαίνονται στη φωτογραφία πιο πάνω , εκεί μαγευτικα και βέβαια όταν μια μπεκάτσα πετάχτηκε από μπροστά μου εκεί τρελάθηκα , η έλξη που ασκεί πάνω αυτή η μαγεμένη βασίλισσα δεν συγκρίνεται με τίποτα ...
Σε καταλαβαίνω Σταύρο. Τυχερός είσαι (και εγώ θέλω να φύγω από Αθήνα και θα το παλέψω) να έχεις υγεία να χαίρεσαι τις στιγμές αυτές. Αυτό μετράει η ηρεμία μας και η ποιότητα ζωής.

θα υπηρχε καποιος πολυ σοβαρος λογος που την εφερες ζωντανη στο σπιτι !!!
Εαν διαβάσεις σε κάποιο ποστ μου στο φόρουμ πριν αρκετά χρόνια , περίπου τέλος Φεβρουαρίου , ήταν η τελευταία μπεκατσα της χρονιάς , είχε και τότε ένα πολύ μικρό σπάσιμο του φτερού και όμως έπεσε και δεν μπορούσε να πετάξει , της το έφτιαξα πολύ καλά και την επέστρεψα στο δάσος ...

Εαν διαβάσεις σε κάποιο ποστ μου στο φόρουμ πριν αρκετά χρόνια , περίπου τέλος Φεβρουαρίου , ήταν η τελευταία μπεκατσα της χρονιάς , είχε και τότε ένα πολύ μικρό σπάσιμο του φτερού και όμως έπεσε και δεν μπορούσε να πετάξει , της το έφτιαξα πολύ καλά και την επέστρεψα στο δάσος ...
το θυμαμαι

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους ανεξαιρέτως που βγαίνουν με τα σκυλιά τους και τη συναντούν!
Προσωπικά, μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σκύλο (κοντά στα 10 χρόνια!) κατάφερα σήμερα και κράτησα μια, με το δικό μου σκυλί...
Η συγκίνηση απερίγραπτη!!!
9 μηνών και 2 ημερών ο κούταβος και ελπίζω να είναι γερός για αρκετά χρόνια να ευχαριστιόμαστε μαζί όμορφες στιγμές....
Καλή συνέχεια!
View attachment 36425View attachment 36426
ΤΕΛΕΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΩΡΑΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΙΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ

Θα σε κάνει ο χομπίστας και θα τον βαρέσεις τατουάζ στο τέλος
Παντα τέτοια...
Είναι ότι να νε από της 4ρης εως 5:15 που έπεσε το τελευταίο πουλί περπάτημα σαν να ήταν 15 χρόνον με το ζόρι με το που βγήκα από το πυκνό στο κάμπο έτρεχε σφαίρα να πιάσει κοτσιφια τα εχει μανία..big smile. απλα κάνει ότι γουστάρει αυτος.. ευχαριστώ! επίσης!

Όλα είναι θέμα εκπαίδευσης, ουτε τρέλα ουτε ηλικία.
Συμφωνώ στο ότι όλα είναι θέμα εκπαίδευσης αλλά η ηλικία και το πόσο νευρικό είναι ένα σκυλί παίζει το ρόλο της αρχικά ασχέτως έαν διορθωθεί μετά με την εκπαίδευση όπως έγραψες

Ένα γρήγορο πάνω από το σπίτι μια ωριτσα... 2 συναντήσαμε... Η μία ούτε κουβέντα δεν σήκωσε... Έφυγε μόνη της και δεν την ξαναβρήκα.... Η άλλη στο 2ο σηκωμα ήρθε παρέα...
Για φέρμα μη ρωτάτε... Δεν έχουμε χαχαχα

Attachments

• IMG_20211124_164757.jpg
    IMG_20211124_164757.jpg
    585,1 KB · Προβολές: 70
μια πρωινη τετραωρη βωλτουλα σχετικα χαμηλα πουρναρι μεσες παλιουρι,, με 3 κυριες ασχωληθηκαμε τουφεκισα της δυο αλα το μερως σφυχτοοοο και δεν σου δινουμε περιθωρεια :(παντως τα σκυλακια δουλεψανε αψωγαααα , της πεταλωνανε τις κυριες αλα δεν μπωρουσα να πιασω μερως ευκωλα,και βεβαια πωδαρωμαααα,,,keyboard test full

Ενα δυνατό 5ωρο σημερα...Μία μεγάλη μέρα για το κουτάβι...5ή6 διαφορετικα πουλια,5 φερμαριστα!Δυστυχως ομως καταφερα να τουφεκισω μονο μια,ευκολη θεωρω,σε ενα πρανες,μπαταρε το πουλι,τραβηξε ομως με την φορα που ειχε κ χαθηκε καπου χαμηλα κ δεν την βρηκα οσο κ αν εψαξα...Η πρωτη με το που ξεκινησαμε ανεβαινει ο σκυλος υπεροχα σε μια αναθυμιαση κ φερμαρει!Παω να κυκλωσω το πουλι κ δυστυχως επεσα σε αδιεξοδο...Γυριζω λιγο πισω αλλα εκεινη την ωρα σπαει την φερμα ο σκυλος(νομιζω οτι αρχισε να κοταριζει το πουλι κ εχασε την ψυχραιμια του).Η δευτερη φερμαρισμενη,την ακουσα λιγο πριν βγω στο σημειο που επρεπε.Η τριτη σε ενα αδιαπεραστο πυκνο μπλοκαρισμενη,καταφερα να φτασω καμια 20αρια μετρα μακρια,ανεβηκα σε εναν κορμο κ ειχα ορατοτητα στα 3/4αλλα εφυγε τελειως αναποδα...Κ αλλες δυο μετα ποντα φερμα αλλα κοταριζαν συνεχως κ ο σκυλος ειναι απειρος,δεν καταφερε να τις μπλοκαρει σωστα κ την κοπανησαν...Ομορφη μερα...20211125_115330.jpg

Σήμερα έξοδος σε υψόμετρο 850 μέτρα περίπου.... οξυά, μεσεδες και γαυρα.... δύο πουλιά που έμειναν στη φερμα ....το πρώτο το πήραμε μονοτουφεκια.... στο δεύτερο ξεκίνησα από τα 230 μέτρα να πηγαίνω στο σκύλο.... δέχτηκε κανονικά το σκύλο μόλις αντιλήφθηκε εμένα και λίγο πριν κλείσω καλά σηκώθηκε,την τουφεκισα και άρχισε το κυνηγητό..... πιθανών να πήρε σκάγια γιατί πήγαινε 100 μέτρα έφταναν τα σκυλιά μένανε στη φερμα και έφευγε.... μετά από 5 φορές που έγινε αυτό είδα μια μπεκάτσα να φεύγει μπροστά από τον μικρό....να κάθεται στα 5 μέτρα και να ξαναφεύγει χαμηλά στο 1 μέτρο περίπου..... κρίμα.....θα πάει χαμένη..... δεν την ξαναβρήκαμε μετά...πολυ περπατημα...τα σκυλιά έκαναν από 36 χιλιόμετρα το καθένα.Screenshot_2021-11-25-13-52-09-059_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpgIMG_20211125_110246.jpg

μια πρωινη τετραωρη βωλτουλα σχετικα χαμηλα πουρναρι μεσες παλιουρι,, με 3 κυριες ασχωληθηκαμε τουφεκισα της δυο αλα το μερως σφυχτοοοο και δεν σου δινουμε περιθωρεια :(παντως τα σκυλακια δουλεψανε αψωγαααα , της πεταλωνανε τις κυριες αλα δεν μπωρουσα να πιασω μερως ευκωλα,και βεβαια πωδαρωμαααα,,,keyboard test full
Σάκη βλέπω βάζεις και σημάδια για να ξαναβρείς τα πουλιά,ωραίος.χαχα.

Status
Not open for further replies.
Back