Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για τις κουρουνες λες;
Το χω ξαναπει
Ειχα την τυχη να το δω με τα ματια μου
Περασε απο μπροστα μου στην εξοδο του χωριου κρατονταα το αυγο στο στομα
Οχι Χρυσάνθε, δεν έχουμε τέτοιες εδώ στο χωριό...
Ποντίκια, αρουραίοι το συνηθίζουν αυτο κ για να το πετυχουν "συνεργάζονται" αναμεταξυ τους, τα πανε στην φωλιά τους, η όπου άλλου......σκεφτουν......

Οχι Χρυσάνθε, δεν έχουμε τέτοιες εδώ στο χωριό...
Ποντίκια, αρουραίοι το συνηθίζουν αυτο κ για να το πετυχουν "συνεργάζονται" αναμεταξυ τους, τα πανε στην φωλιά τους, η όπου άλλου......σκεφτουν......
Αυτο δεν το χω ξαναδει η αληθεια!!!

Αυτο δεν το χω ξαναδει η αληθεια!!!
Οι παλιοι εδώ στα μέρη μου δεν τα έλεγαν με το όνομα τους αλλά "καταραμένα" η "καταραμένο".........κατι ήξεραν....
Και ότι έγραψα πριν για φαγωμένα θηράματα, είμαι παθών.... Δεν το είπα τυχαία....

Με το κρύο που έχει σα να είναι στο ψυγείο.... και αύριο θα είναι μια χαρά αν είναι και κρεμασμένες δεν τις αγγίζει τίποτα
Εννοείς να τις ψάξει αυριο?
Μεσολαβεί η νυχτα.............
Το πιθανότατο ειναι να τις βρει φαγωμενες......
Η να βρει διασκορπισμένα τα πουπουλα τους.....
Και ειδικά στις περιοχες που είναι ζουγκλα(όπως στην φωτο)...
Υπάρχει μια ελπίδα αν έχουν πεσει ζωντανές κ ικανές να κινηθούν.......
Βρέχει τώρα παιδιά, όπως εβρεχε και το πρωί κατά διαστήματα, εχει γυρίσει νοτιάς. Τασο δεν επασαν ζωντανές, οι τουφεκιές φάνηκαν ακαριαιες ( βέβαια ετσι φάνηκε και στη τρίτη μπεκατσα που αναστήθηκε). Τα πουλιά δυστηχως θα φαγωθούν απο ποντίκια και νυφιτσες πιθανότατα.

Υπάρχουν σκυλιά που δεν εχουν κανένα θέμα να κυνηγούν με άλλα σκυλιά, υπάρχουν σκυλιά που επιλέγουν με ποια άλλα σκυλιά θα κυνηγήσουν και υπάρχουν σκυλιά που δεν κυνηγάνε αν υπάρχει άλλο σκυλί στη παρέα.
Παράδειγμα η Αρτεμουλα με τον Bravo, τα σκυλιά μεγάλωσαν μαζί, στο ίδιο κλεισουρι, δεν εχουν τσακωθεί ποτε, ούτε για το φαΐ αλλά στο κυνήγι το ενα ειναι στην ανατολη και το αλλο στη δύση, ο Bravo δεν πολυζηγωνει την Αρτεμουλα στην έρευνα και το αντίθετο.

Χεραιτω τη παρέα, αυτο που ζήσαμε σήμερα με τον αγαπητό μου κουμπάρο δεν υπάρχει παιδιά. Ρίξαμε τρείς μπεκατσες και δεν πήραμε καμιά στο χέρι .....:(
Θα τα γραψω περιληπτικά γιατί διαφορετικά θελω δύο σελίδες.
Φέρμα απο την επανιελα και τον Bravo, σηκώνεται το πουλί, μπαμ εγω κάτω , η επανιελα παει να μπει στη σφαλια και ξανακαθεται φερμα, σηκώνεται δεύτερη, μπαμ ο κουμπάρος μου κάτω και αυτή, δίπλα απο τη πρώτη επεσε μες στο κέντρο απο το πυκνό....Μόλις κόντεψα και ειδα τις σφαλιες με ζωσανε τα φίδια.....2 μέτρα ύψος και μπλεγμενες ούτε να μπει ποντικός, επι 1.5+ ωρα παιδευομαστε να κοντεψουμε τα πουλιά, φτάσαμε μεχρι ενός σημείου, μπήκαν ξαναμπηκαν τα σκυλιά......τίποτα.. ..τα πουλιά πρέπει να εμιεναν σκαλωμενα ψηλά....πόδια, χέρια μεχρι και το πρόσωπο φυτίλια απο τα αγκάθια.....λυπήθηκαμε τα σκυλάκια μας, ο Bravo έκοψε και τα δυο αυτια του, η επανιελα τα ίδια......Τελικά με βαριά καρδιά και μεσα στα νεύρα και την απογοήτευση φύγαμε.....παρακάτω σε κάτι μυρτιές φέρμα η επανιελα, κολαει διπλα και ο Bravo, παω εγω λιγο αριστερά ο κουμπάρος μου πίσω απο τα σκυλιά, σηκώνεται η μπεκατσα τγ τουφεκάει κέντρο ο κουμπάρος μου και τη βλέπω να πέφτει τούβλο μπροστά απο μια μυρτια, ανοιγω το δικανο και φωνάζω τη σκυλίτσα να απορταρει, είμαι στα δυο μέτρα και πισω μου ο κουμπάρος, πάει να βάλει στκ στόμα η σκυλίτσα, η μπεκατσα αναστενεται και φεύγει τρεμάμενη ενα μέτρο απο τη γης, ώσπου να επωμισω την έχασα μεσα στα κυπαρίσσια, η επανιελα τη κυνήγησε αλλα της έφυγε....να μην υα πολυλογώ τρείς φορές ακομα μας έφευγε μπροστά δίχως να καταφέρουμε μια τουφεκιά.....στο τέλος κατέβηκε τη τραφιά, χάσαμε κανα μισάωρο τα σκυλιά, είχαμε μια ελπίδα καθώς ανέβαιναν τα σκυλιά μήπως την επιασαν αλλα ματαια....μετα απο ολα αυτά η ωρα ειχε περάσει, εγω έπρεπε να φύγω, ο κουμπάρος μου πηγε παλι πίσω να ξαναπροσπαθησει για το ζευγάρι, μάταια τελικά οπως με ενημέρωσε αργότερα. ..
Τι να πεις, ειναι απο τις μέρες που τίποτα δε πήγε καλά ....κριμα τα πουλιά......οσο σκέφτομαι 3 μπεκατσες χαμένες ειλικρινά με πιάνει θλιψη.....
View attachment 38334View attachment 38337
Τι να σου πω ρε Γιάννη είναι αυτές οι στιγμές που τρελενεσαι σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι . Ρε το χόρτο κοπτικό θα έφερνα θα τους έκανα τους βατούς γήπεδο. Τρία πουλιά χαμένα ρε φίλε μεγάλη ατυχία.:mad::(:mad::(

Λογικα θα της αερισε τα πεπελια.
Παντως δεν περνανε ολες χαμηλα.
Προχτες,μετα το απογευματινο της τσιχλας,βαλαμε μεσα τα οπλα (μην περασει και κανεις περιεργος και εχουμε δυσπνοιες) και κατσαμε να χαζεψουμε καμια μπεκατσα.
3 περασαν,η μια πανω απο τα κεφαλια μας,οι αλλες 2 σε οριακο υψος για τουφεκιά.Πραγματικα πολυ ψηλα.Χαμηλωσαν μετα για να πεσουν στον καμπο...
Θόδωρα ξέρεις πόσο απολαμβάνω να τις βλέπω πρωί κ βράδυ είναι καταπληκτικό θέαμα ειδικότερα αν είναι και σε ζευγάρια..love.

Βρέχει τώρα παιδιά, όπως εβρεχε και το πρωί κατά διαστήματα, εχει γυρίσει νοτιάς. Τασο δεν επασαν ζωντανές, οι τουφεκιές φάνηκαν ακαριαιες ( βέβαια ετσι φάνηκε και στη τρίτη μπεκατσα που αναστήθηκε). Τα πουλιά δυστηχως θα φαγωθούν απο ποντίκια και νυφιτσες πιθανότατα.
Αν στρώσει ο καιρός και μπορείς πήγαινε μια βόλτα αφού φτάνει και το αυτοκίνητο εκεί κοντά
Δύο φορές μου έχει τύχει να μου πιάσει το σκυλί την μπεκάτσα ζωντανή την επόμενη μέρα σχετικά κοντά από εκεί που είχε πάρει σκάγια την προηγουμενη
Αν έχεις χρόνο κάνε μια προσπάθεια μπορεί να στο χρωστάει

Παίδες πολλά μπράβο σε όλους σας που καταφέρνετε να βγείτε και να μας δίνετε τέτοιες ωραίες εικόνες. Πέντε μέρες μετά την εγχείρηση και μαζί με την ανάρρωση, αρχίζω τα σχέδια για κουτάβι από το Φλεβάρη και μετά. Στέλνετε ανταποκρίσεις. Τις θερμότερες ευχές μου σε σας και στις οικογένειές σας. Υγειένετε. Καλά Χριστούγεννα.
Να είσαι καλά περαστικά σου Κώστα.

Μάγκες σας παραδέχομαι!!
Βρηκε μόνος του το πουλί φερμα σε πυκνό σταθερός σηκωθείκε έκατσε αλλού ξανα φερμα παμε με το φίλο και μόλις μένει η σκυλα δίπλα του σπάει με νεύρο και σηκώνει το πουλί το ξανα βρηκε φερμα το βαράει ο φιλος και εγω ήμουν απέναντι φεύγει χωρίς να ψάξει να πιάσει το πουλί έρχεται και καθόταν στα πόδια μου, του το δείχνουμε το πουλί ούτε το έπιασε επιδει το βρηκε η σκυλα. Έβγαλε και αλλα πουλιά και μόλις πλησίαζε η σκυλα τα ίδια την κοίταγε και προχώραγε... τρύπησε και το αυτή σε γκορτσια.
Έχεις σε σκύλο με χαρακτήρα και εγωισμό.
Δεν είναι κακό αυτό.
Καλή συνέχεια και με όμορφες στιγμές οι δυο σας.

Εκπληκτική δουλειά κάνει κ ο @J.Tzoumas απ'ότι βλέπω...αλλά εδώ μας ξεχνάει ο φίλος...!!
Πολύ καλή χρονιά για τη μπεκάτσα φετος....πολύ ανώτερη από πέρισυ...
Καλησπέρα Κώστα και χρόνια πολλά!!
Δεν ξεχνάω φίλε μου...
Καλά Χριστούγεννα!!

Σημερα αν κ αργοποριμενα βγεικα ενα 3ωρο με παρεα τον νεοεισελθόν στο κυνήγι, αδελφό μου...ψιλοβροχο κ 10°C...με 2 ακαταδεχτες κυρίες ασχοληθείκαμε...στην 1η φαση την βρηκαμε σε μισο σφιχτο κομματι
(πουρναρι κτλ) με τη Ria να την περνει πρεφα νωρις αλλα εμεις ειχαμε περιορισμενο οπτικο παιδιο κ το πουλι εφυγε χωρις να το δουμε καν μες τα πυκνα....στα επομενα 15' ξανα μπλοκαρισμα, αλλα ως οτου φτασω στη φερμα σηκωθεικε μες τις ελιες κ τη χερετησα με μια μπιχτή...η κυρια ειχε ορεξη για παιχνίδι ομως, καθως στα 50m την ξανα μπλοκαρε πανω σε ανηφορα η Ria αλλα κ παλι δεν εμεινε στη φερμα πανω απο 10sec. ,παρολλο που την ειχε σε αποσταση...παει αυτή...
Και προς το τελος βρηκαμε αλλη μια κυρια, χωμενη στου βοδιού το κερατο...καρφωμα απο εξω στα 20m περιπου κ πονταρισμα διπλό, της εκανε ενα ωραιο κλεισιμο η σκυλίτσα...πηραμε θεσεις κ βγηκε στον αδελφό μου αναμεσα κ παλι σε ελιες χαμηλα...μια μπιχτη κι αυτός κ γειά σας....πολυ ομορφη η τελευταια διαδικασια η οποία εμεινε σε φερμα μεν αλλα ειπε ΟΧΙ στην καρπωση...ευχαριστήθεικα τη μικρή μου σημερα...:)

2η θεση
20211225_113531.jpg

1η θεση
20211225_115359.jpg

Υ.Γ Πρόλαβα για 1η φορα κ τραβιξα κ την 1η μπεκατσόφερμα, αφου εξω ηταν ο αδελφος μου κ ειχα λιγο άλοθη....big smile. τελικα μας βγεικε απο αλλου η κυρα... ατουφεκιστη...:mad:
20211225_103523.jpg

Καλη συνεχεια κ καλα να περνάτε!!

Σημερα αν κ αργοποριμενα βγεικα ενα 3ωρο με παρεα τον νεοεισελθόν στο κυνήγι, αδελφό μου...ψιλοβροχο κ 10°C...με 2 ακαταδεχτες κυρίες ασχοληθείκαμε...στην 1η φαση την βρηκαμε σε μισο σφιχτο κομματι
(πουρναρι κτλ) με τη Ria να την περνει πρεφα νωρις αλλα εμεις ειχαμε περιορισμενο οπτικο παιδιο κ το πουλι εφυγε χωρις να το δουμε καν μες τα πυκνα....στα επομενα 15' ξανα μπλοκαρισμα, αλλα ως οτου φτασω στη φερμα σηκωθεικε μες τις ελιες κ τη χερετησα με μια μπιχτή...η κυρια ειχε ορεξη για παιχνίδι ομως, καθως στα 50m την ξανα μπλοκαρε πανω σε ανηφορα η Ria αλλα κ παλι δεν εμεινε στη φερμα πανω απο 10sec. ,παρολλο που την ειχε σε αποσταση...παει αυτή...
Και προς το τελος βρηκαμε αλλη μια κυρια, χωμενη στου βοδιού το κερατο...καρφωμα απο εξω στα 20m περιπου κ πονταρισμα διπλό, της εκανε ενα ωραιο κλεισιμο η σκυλίτσα...πηραμε θεσεις κ βγηκε στον αδελφό μου αναμεσα κ παλι σε ελιες χαμηλα...μια μπιχτη κι αυτός κ γειά σας....πολυ ομορφη η τελευταια διαδικασια η οποία εμεινε σε φερμα μεν αλλα ειπε ΟΧΙ στην καρπωση...ευχαριστήθεικα τη μικρή μου σημερα...:)

2η θεση
View attachment 38393

1η θεση
View attachment 38395

Υ.Γ Πρόλαβα για 1η φορα κ τραβιξα κ την 1η μπεκατσόφερμα, αφου εξω ηταν ο αδελφος μου κ ειχα λιγο άλοθη....big smile. τελικα μας βγεικε απο αλλου η κυρα... ατουφεκιστη...:mad:
View attachment 38396

Καλη συνεχεια κ καλα να περνάτε!!
Ρε θα βαρέσεις καμία μπεκάτσα για το σκυλί! Η θα αρχίζει το σκυλί να σε βρίζει .yelling.

Status
Not open for further replies.
Back