Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν τα ενοχλεί ο σκυλος με μπιπερ η κουδούνι τον ΆΝΘΡΩΠΟ φοβούνται... εγω ανεβαίνω κορυφή και μετά η κάθομαι να έρθει η παω και την σηκώνω σκόπιμα..
Αυτή η συμπεριφορά είναι αναμενόμενη όταν τα πουλιά είναι ανήσυχα και με καλοκαιρία και νοτιαδες για εμάς στα βόρεια.... όχι με τρεις μέρες με τη θερμοκρασία να μην ανεβαίνει πάνω από 5 βαθμούς το μεσημέρι.... μπήκα στο αυτοκίνητο στις 14: 05 στα 440 μέτρα υψόμετρο και είχε 5 βαθμούς.... και το πρωί στις 09:00 είχε -1..... στο προσηλιο.

Αυτή η συμπεριφορά είναι αναμενόμενη όταν τα πουλιά είναι ανήσυχα και με καλοκαιρία και νοτιαδες για εμάς στα βόρεια.... όχι με τρεις μέρες με τη θερμοκρασία να μην ανεβαίνει πάνω από 5 βαθμούς το μεσημέρι.... μπήκα στο αυτοκίνητο στις 14: 05 στα 440 μέτρα υψόμετρο και είχε 5 βαθμούς.... και το πρωί στις 09:00 είχε -1..... στο προσηλιο.
Πανε η καλές εποχές που ρίχναμε μια καρότσα πέτρες για να σηκωθεί, τώρα έχει γλέντια.

μια πρωινη βωλτουλα με την ποιντερινα,,δυο γνωριμες κυριες βρηκαμε αλα δεν μας κανανε την χαρηηη, μας αδιασανε παλι,,,,πουρναρι παλιουριι εκη ειναι χωμενες η ρουφιανες,,,,,αντε θα την πληρωσουν τα τσιχλονια παλι το απογευμαααα ;)
.terror.

Επικό κλαμπανι σε μπεκατσα έριξα σήμερα, αχαστη πραγματικά, δυο τουφεκιές ήμουν καλα πανω της, δε το πίστευα να τη βλέπω να φευγει......πρώτη τουφεκιά στα 7-8 μέτρα, δεύτερη το πολλη 15 μέτρα.....τη βρήκε ο σκυλάκος αλλες δυο φορές αλλα ειχε παρει το μάθημα και εκανε φτερό......Βρήκα ακόμα μια που δεν ειχε όρεξη για πολλα πολλά και την έκανε σαν φαντομας.
Χθες παραπονιομουν οτι δε βρίσκω μια στο καθαρό και το κάρμα σήμερα με τιμώρησε.... .sarcastic.

Μας έβγαλαν την Παναγία και σήμερα
Έξι ήταν τις δύο τις ακούσαμε και την μία την είδα μακριά που δούλευε το σκυλί γιατί είχα πιάσει πανοραμικό σημείο
Πολύ πονηρεμένες οι δύο που ακούσαμε ενώ είχαμε πιάσει θέσεις να βλέπουμε δεν ξεμύτησαν ούτε για λίγο επάνω από τα πουρνάρια φύγανε μέσα σαν κοτσυφια

9C56443A-07CB-409C-9F07-6E8B4ADB4E1F.jpeg

Βρήκα και εγώ ενα πουλάκι σε εκπεδυτικο με τον ποιντερακο μου αλλά δεν είδα που γύρισε να συνεχίσει το παιχνίδι.

Μία ώρα ήταν από πάνω ο σκύλος φερμερνε έσπαγε ξανά φερμα. φωναζα εγώ να σηκωθεί ότι ειναι , μάταια λέω κανένα κουνέλι τρυπωσε και έχει μείνει η μυρωδιά.

Μόλις έκλεισα το βίντεο και πήγα προχωρήσω έφυγε μέσα στα μούτρα μου

αν ήμουνα με όπλο θα είχε φύγει με τον πιο απίθανο τρόπο να μην την πιασω

Άλλη μια έξοδος με το ζευγάρι μου..... τρία πουλάκια νευρικά.... τελικά ήρθαν και μαζί μας.....με υπομονή και κόπο.... καλή συνέχεια σε όλους..... ώρα για τσίπουροView attachment 40071 View attachment 40072View attachment 40073View attachment 40074
θα ηθελα βασιλη να ειμαι μαζισας οχι στο κυνηγι μπεκατσαςςςς,,αλα στο τσιπουροοοο να δωκιμασω τα λουκανικακια με αυγαααα,,,παντα τετεια παιδεςςς,,,, παντως εχη ακωμη πουλια αλα σκορπιααααα ,το καταδιναμη σε ολουςςς ;)

Σάκη αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής από το κτήμα και λουκάνικα από το κρεοπωλείο του συγκυνηγου μου.....
που εχη κρεοπωλειο ο φιλοσου βασιλη;;; να μας κανη εναν καταψυχτη μπεκατσες που εχω κιμαααα .yel.
:oops:

Δεν έχει βάλει καινούργια πουλιά και αυτά που έχουν μείνει είναι κομάντος.... για να μείνουν στη φερμα πρέπει να εγκλωβιστούν..... καλή συνέχεια σε όλους μας
καινουργια πουλια συγουρα δεν θα βαληηη μετακηνισης ισως να παιξουνε υψωμετρικεςς λογου κρυουυυ,,αν και ενα φιλαρακιμου ειναι υπερ στο κλαδι και με της παγωνιες που εκανε εβρησκε πουλια εκη και μαλιστα αρκαιτααα στα μερημαςςςςς,,παντως το καλο ειναι οτι εχη πουλια αλα σκορπια και κυνηγημενα αρκαιταααααα

Μετα από αποχη 1 μηνα πηγαμε την κλασσικη μας βολτα την Κυριακη! Δεν περιμενα να βγαλουν ολοήμερο τα σκυλια μετα απο τοσο καιρο απραξίας αλλά η εξελιξη της μερας ειχε μεγαλο ενδιαφέρον απο θεμα συναντήσεων και δεν το εβαλαν κατω!!
Αυτο ηταν και το κομματι που απολαυσα περισσοτερο και από τις συναντήσεις!!
0-02-05-52ab32a694c6236539b22d4853624a0091fb419bd351ff959e635f0de783fcbf_ba9a66ef2e70e81a.jpg
καλη συνεχεια σε ολους!

Εγινε μια εξοδος χθες.Ευτυχως το ποδι του σκυλακου μια χαρα,εχει επουλωθει πληρως κ δεν αντιμετωπισε κανενα προβλημα...Δυο πουλια αντιμετωπισαμε,το πρωτο δεν το ειδα ποτε,το δευτερο το ειδα κ επαθα πλακα.Δεν δεχοταν τον σκυλι ουτε στα 20 μετρα(χωρις κουδουνι,μονο μπιπερ στην φερμα) με απολυτη ησυχια...20220117_122107.jpg

Εγινε μια εξοδος χθες.Ευτυχως το ποδι του σκυλακου μια χαρα,εχει επουλωθει πληρως κ δεν αντιμετωπισε κανενα προβλημα...Δυο πουλια αντιμετωπισαμε,το πρωτο δεν το ειδα ποτε,το δευτερο το ειδα κ επαθα πλακα.Δεν δεχοταν τον σκυλι ουτε στα 20 μετρα(χωρις κουδουνι,μονο μπιπερ στην φερμα) με απολυτη ησυχια...View attachment 40169
Τα ίδια ακριβώς την Κυριακή.... μόνο με τα gps..... δύο πουλιά στο πρώτο μέρος...το καθένα από τρεις- τέσσερις φορές φερμα τα σκυλιά.... έφτανες και είχαν ήδη φύγει.... αφού πήραμε αυτά τα δύο αλλάξαμε τοποθεσία στις 14:15 κατεβάσαμε σκυλιά άλλο ζευγάρι από τα πρωινά.... ένα πουλί που το ξέραμε.... τρεις φορές φερμα..... τελικά έπεσε στις 16:00...... είπαμε έχουν μείνει οι λοκατζηδες.... άντε να δούμε η μεταβολή του καιρού μήπως φέρει καινούργια πουλιά....

Status
Not open for further replies.
Back