Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γεια σας φίλοι μου καλοί,έμενα το ξεμάτιασμα έπιασε, ξανά σήμερα στο χθεσινό μέρος που τελείωσα χθες και λόγω κούρασης δεν το έψαξα, ρεματιές με χωράφια δίπλα οι οποίες έχουν πολύ δέντρο μέσα και νερό που ρεει. Η πρώτη φερμαριστή και με συναίνεση επιτυχία, η δεύτερη αφού την ακούω στο πυκνό μπροστά από τη σκύλα να κάνει φτερό περιμένω στο καθαρό ακούω συγχρόνως το μπίπερ να χτυπά αλλά μετά από λίγο μέσα στο πυκνό ποδοβολητό (το μπίπερ συνεχίζει να κτυπά) λέω τη γίνεται κανα γουρούνι περπατ_ σε λίγο βλέπω να ξεπροβάλει η σκύλα της είχε βγει το λουρί μπαίνω στο πικνό βρίσκω το λουρί με το μπίπερ που χτυπούσε και ήταν πιασμένο σε ενα κλαρί της το φοράω έρχεται και ο αρσενικός και βγαίνω από το πυκνό και σε λίγο τα σκυλιά που είχαν ξαναμπεί στο ρέμα μου τη στέλνουν πάνω από το κεφάλι μου,επιτυχία,η τρίτη πλησιάζουμε από ένα χωράφι μπαϊρι σε κάτι ακακίες στο καθαρό εγώ και η σκύλα στο σύνορο μρ τα δέντρα έχει κάτι ψηλά χόρτα και ένα κλαράκι τη βλέπω σταματά χαμηλώνει και προτού να χτυπήσει το μπίπερ κάνει μιά σάλτα παραλίγο να την πιάσει μου βγήκε στο καθαρό σαν ορτύκι επιτυχία, Μία τέταρτη μας παίδεψε λίγο αφού ο αρσενικός την σήκωσε 5 φορές αλλά πολύ πυκνό όμως χωρίς δυνατότητα τουφεκιάς, έτσι έκλεισε η σήμερον !!!!!!

uploading images
Στέφανε σήμερα είχες τέλεια μέρα, συνέχισε φιλε με τα "ραντάρ" σου. .well done.

Καλησπέρα παρέα. Σήμερα ξεκίνησα από ψηλά, μόλις ξημέρωσε έπιασε μποφωρια και πυκνή ομίχλη, στο 2ωρο που έψαξα βρηκα 2 ή 3 πουλιά τα οποία όμως ποδαροναν και εφευγαν μπροστά από τη σκύλα, μόνο η μια μου έδειξε ελάχιστα τη κορμαρα της .sarcastic. αλλά δεν τη προλαβα.
Στα χαμηλα μετά που δεν είχε αέρα σε 2 σημεία. Στο πρώτο βρηκα ένα ζευγάρι που φερμαρε ή σκύλα αλλα λόγω πυκνού δεν μπόρεσα να πλησιασω και εμεινα να της θαυμαζω την ώρα που πεταγαν βαθιά στη ρεματιά. Στο δεύτερο κατάφερα να αγκαλιασω μια βασίλισσα αφού πρώτα μου εβγαλε τη γλώσσα στο πάνω κάτω μιας και 2 φορές μου έφυγε ατουφεκιστη, την τρίτη όμως ήταν ή φαρμακερη. Άλλη μια που βρήκε ή σκύλα δεν είχε όρεξη για στενές επαφές. .sarcastic.
Ή σκυλίτσα σήμερα εψαξε πολλή τόπο και ήταν πολλή επιφυλακτική στη προσέγγιση προς τα πουλιά τις 2 φορές που είχα οπτική επαφή, τώρα την έχει πεσει γιατί 2 μέρες έγραψε πολλά χιλιόμετρα. Καλή συνέχεια σε όλους.

JakFsWRh.jpg
Ωραίος φίλε!
Αν δεν κάνει μπάσιμο, να μπουν ''φρέσκα'' πουλιά, με αυτά τα ''ψυχοβγαλτικα'' πουλιά που έχουν μείνει στο νησί και 1 μπεκάτσα στη τσάντα άθλος είναι...
Γεια σας φίλοι μου καλοί,έμενα το ξεμάτιασμα έπιασε, ξανά σήμερα στο χθεσινό μέρος που τελείωσα χθες και λόγω κούρασης δεν το έψαξα, ρεματιές με χωράφια δίπλα οι οποίες έχουν πολύ δέντρο μέσα και νερό που ρεει. Η πρώτη φερμαριστή και με συναίνεση επιτυχία, η δεύτερη αφού την ακούω στο πυκνό μπροστά από τη σκύλα να κάνει φτερό περιμένω στο καθαρό ακούω συγχρόνως το μπίπερ να χτυπά αλλά μετά από λίγο μέσα στο πυκνό ποδοβολητό (το μπίπερ συνεχίζει να κτυπά) λέω τη γίνεται κανα γουρούνι περπατ_ σε λίγο βλέπω να ξεπροβάλει η σκύλα της είχε βγει το λουρί μπαίνω στο πικνό βρίσκω το λουρί με το μπίπερ που χτυπούσε και ήταν πιασμένο σε ενα κλαρί της το φοράω έρχεται και ο αρσενικός και βγαίνω από το πυκνό και σε λίγο τα σκυλιά που είχαν ξαναμπεί στο ρέμα μου τη στέλνουν πάνω από το κεφάλι μου,επιτυχία,η τρίτη πλησιάζουμε από ένα χωράφι μπαϊρι σε κάτι ακακίες στο καθαρό εγώ και η σκύλα στο σύνορο μρ τα δέντρα έχει κάτι ψηλά χόρτα και ένα κλαράκι τη βλέπω σταματά χαμηλώνει και προτού να χτυπήσει το μπίπερ κάνει μιά σάλτα παραλίγο να την πιάσει μου βγήκε στο καθαρό σαν ορτύκι επιτυχία, Μία τέταρτη μας παίδεψε λίγο αφού ο αρσενικός την σήκωσε 5 φορές αλλά πολύ πυκνό όμως χωρίς δυνατότητα τουφεκιάς, έτσι έκλεισε η σήμερον !!!!!!

uploading images
Μπράβο Στέφανε!
έπιασε το ξεμάτιασμα .sarcastic.και τις γλέντησες σήμερα!

καλη βδομαδα σας ευχομαι αλλανια μου, σημερα καναμε ωραιο κυνηγι αλλα ας ξεκινησω για χθες πρωτα, λοιπον εχθες πηγαμε στο μερος που το σαβαττο φυγαμε πολυ γρηγορα λογω ατυχων συγκιριων , στο πωτο 10 λεπτο σηκωσαμε την κυρια την γνωστη η σκυλα την πονταρισε 100-150 μετρα και τελικα σηκωθηκε αλλα 40 μετρα μπροστα χωρις να μπορεσουμε να την τουφεκισουμε λιο πιο ψιλα φερμαρει σε πουρναρι σφυχτο σηκωνοναντι δυο μαζι και περνουμε την μια, κατοπιν ανεβηκαμε πιο ψιλα βρηκε ακομη μια σε παρα μα παρα πολυ σφυχτο και αυτη ποδαρωσε πολυ της εριξε μια ο φιλος μου μακρια αλλα την χαιρετησε μονο, κατοπιν αρχισαν τα τηλ απο γνωστους και φιλους τα πουλια απο χθες εμειναν λιγα στα υψομετρα που τησ κυνηγουσαμε εδω και μια βδοαμαδα ολοι εχθες απο 2-4 σηκωματα ο καλυτερος, αφου το ξανα σκεφτηκαμε το πραμα καλ με τον φιλο μου λεμε αυριο θα παμε στα ψιλα 800-1000 μετρα και τελικα δικαιωθηκαμε με το που ξεκινησαμε σηκωσαμε δυο μαζι οι οποιες ομως σηκωθηκαν 50 μετα μπροστα απο τον σκυλο , τελικα σηκωσαμε αλλες 4 ευκολες στα ανοιχτα τις οποοιες και καρπωθηκαμε

καλη βδομαδα σας ευχομαι αλλανια μου, σημερα καναμε ωραιο κυνηγι αλλα ας ξεκινησω για χθες πρωτα, λοιπον εχθες πηγαμε στο μερος που το σαβαττο φυγαμε πολυ γρηγορα λογω ατυχων συγκιριων , στο πωτο 10 λεπτο σηκωσαμε την κυρια την γνωστη η σκυλα την πονταρισε 100-150 μετρα και τελικα σηκωθηκε αλλα 40 μετρα μπροστα χωρις να μπορεσουμε να την τουφεκισουμε λιο πιο ψιλα φερμαρει σε πουρναρι σφυχτο σηκωνοναντι δυο μαζι και περνουμε την μια, κατοπιν ανεβηκαμε πιο ψιλα βρηκε ακομη μια σε παρα μα παρα πολυ σφυχτο και αυτη ποδαρωσε πολυ της εριξε μια ο φιλος μου μακρια αλλα την χαιρετησε μονο, κατοπιν αρχισαν τα τηλ απο γνωστους και φιλους τα πουλια απο χθες εμειναν λιγα στα υψομετρα που τησ κυνηγουσαμε εδω και μια βδοαμαδα ολοι εχθες απο 2-4 σηκωματα ο καλυτερος, αφου το ξανα σκεφτηκαμε το πραμα καλ με τον φιλο μου λεμε αυριο θα παμε στα ψιλα 800-1000 μετρα και τελικα δικαιωθηκαμε με το που ξεκινησαμε σηκωσαμε δυο μαζι οι οποιες ομως σηκωθηκαν 50 μετα μπροστα απο τον σκυλο , τελικα σηκωσαμε αλλες 4 ευκολες στα ανοιχτα τις οποοιες και καρπωθηκαμε
Μπράβο παιδιά. Έχει κρατήσει πολλά πουλιά το νησί σου Βίκτωρα. Καλή συνέχεια.

• Like
Reactions: BIK
Προχθές μάδησα τις τελευταίες μπεκάτσες και η μία η τελευταία δεξιά ήταν από τις μεγαλύτερες που χτύπησα ενώ οι άλλες από αριστερά μικρές και άπαχες. Τοποθετούνται ανα 4 σε σακουλάκι και στον καταψύκτη για άμεση κατανάλωση

upload pic

Προχθές μάδησα τις τελευταίες μπεκάτσες και η μία η τελευταία δεξιά ήταν από τις μεγαλύτερες που χτύπησα ενώ οι άλλες από αριστερά μικρές και άπαχες. Τοποθετούνται ανα 4 σε σακουλάκι και στον καταψύκτη για άμεση κατανάλωση

upload pic
μπραβω ρε συ..

να ρωτησω ομως κατη;
στη καταψηξη δεν ειναι καλητερα να τοποθετουνται με τα πουπουλα;
διοτη αλιος εαν δεν ειναι αμεση η καταναλοση το κρεαστους δεν προστατεβεται και η καταψηξη το καιει..

μπραβω ρε συ..

να ρωτησω ομως κατη;
στη καταψηξη δεν ειναι καλητερα να τοποθετουνται με τα πουπουλα;
διοτη αλιος εαν δεν ειναι αμεση η καταναλοση το κρεαστους δεν προστατεβεται και η καταψηξη το καιει..
δεν ξερω εγω ποτε δεν εβαλα αμαδητο φτερωτο στην καταψυξη αλωστε δεν θα μηνει και για χρόνια και ποιος τα μαδαει τοτε που θα τις χριαστείς

Καλησπέρα παρέα. Γιο-γιο με έκαναν σήμερα οι βασιλισσες. Στο πρωτο μέρος που έψαξα υπηρχαν τρία πουλιά, κοντινα μεταξυ τους, έκανε η σκυλιτσα 12 σηκωματα, απο 4 στο κάθε πουλί, δεν κατάφερα να τουφεκισω καμία, οταν έμπαινα στο πυκνό έβγαιναν στο καθαρό και οταν εμενα εξω σηκωνονταν και δεν μου εδωσαν χρονο για τουφέκια. Να σημειώσω πως ολα τα σηκωματα εγιναν φερμαριστα και σε καποιες περιπτώσεις για αρκετά λεπτά, ειχα το χρόνο να παρω καλη θέση αλλά μονος δε μπορούσα να κλεισω το μέρος. Μόνο μια φορα ειδα σε φερμα οπτικα τη σεττερινα που σήμερα εκανε παλι πολλα χιλιόμετρα και ηταν φανταστική στη προσέγγιση. Αφου κατάλαβα οτι και ολη μέρα να παιδευομουν δε θα κατάφερνα κατι καλύτερο πηγα σε αλλο κοντινο μερος, εκει υπηρχαν άλλα 2 πουλια, το 1ο έφυγε μπροστά απο τη σκύλα, το 2ο φερμαριστηκε 2 φορές καμιά 40ρια μετρα στη πλαγιά αλλα δεν ειχα την αντοχή να ανεβω πάλι σε τοσο πυκνό και ανηφορικό σημειο, ετσι εμεινα κατω και την ειδα και τις 2 φορές να σηκωνεται αλωβητη. Με τα πολλά εμασα τη σκυλα που ειχε παθει ψυχολογικό σήμερα. Αυτά απο μένα σημερα, κάποια αλλη μέρα μπορει να ειναι η μέρα μου. Καλη συνεχεια σε ολους.
*Τα συγκεκριμένα πουλιά σήμερα ηταν ιδανικά για κουτάβια μιας και δεχονταν χωρίς πολλη περπάτημα, ειδοποιησα ενα φιλαράκι που εχει κουτάβι και θα παει το μεσημέρι με το σκυλακι του, τους εξήγησα που ακριβώς να πάει συστημενος. Μόλις επιστρεψει θα εχω νεα του.

Last edited:
Μπραβο σε ολη την παρεα για τις καρποσεις και τις αξοδους,,η χρονια πηγενε πολυ καλα αλλα μας τα χαλασε λιγο ο καιρος
ατοι που εχουν εμπειρα σκυλια κουτσα κουτσα κατι κανουν,για τα κουταβια ειναι δυσκολα,,εγω αραξα λιγο μεχρι νεοτερας
πουλια βρισκω αλλα ειναι ντοπιαρικα και δεν κανουν για τα κουταβια,,τους δινουν λαθος μυνηματα και δεν θελω να εχω καμια επιπλοκη
το κουταβι θελει δεκτηκα πουλια και οχι ντοπιαρικα που το τρελενουν,ο κουρτσαχαρας παει καλητερα απο οτι περιμενα,ειναι δυναμιτης σκετος σε ολα του
το σεττερ ειναι ακομα πισω απο εξοδους λογο οτι ο κουρτσχαρας ειναι πολυ πρωιμος και περνει αυτος τιε πιο πολλες ευκαιριες
οποτε θελει αρκετη δουλεια ακομα για να μου κανει το κλικ,,,θα το παλεψουμε μεχρι το τελος,,υγεια να εχουμε
και τα σκυλια θα βγουν,,ευχομαι καλα κυνηγια σε ολους,αδραξτε τις ευκαιριες,,η χρονια ειναι περιεργη λογο καιρου και κριβει εκπληξεις
σε μερη κουφα,και μερικες φορες πολυ ψηλα για την εποχη,,και ολα αυτα λογο ανομβριας και ζεστης,,και γιατι λογο καιρου πολλα πουλια εχουν μεινει στα βαλκανια
και δεν εχουν ερθη απο εδω ακομα,αφου δεν τα πιεσε ο καιρος,,πχ προψθες φιλος μου ειπε οτι στα σκοπια σε υψομετρο 1100 μετρα εγινε του κουτρουλη απο μπεκατσες
μεσα σε οξιες,κατι που οι ντοπιοι δεν το ειχαν ξαναδει ποτε τους,,το νουσας λοιπον

Καλησπερα στην παρεα… λογο προβληματος του συστηματος pc και συνδεσης ειχαμε αποχη… μπραβο για τις εξοδους και τις καρπωσεις… για εμενα παντως το 16 μπηκε δυνατα οπως με αφησε το 15…. σημερινο κυνηγι 7 σηκωματα 5 απορταρησε η σιμπα…. :) :) ;)
Λάμπρο είσαι δύναμη!!!!! Χίλια μπράβο φίλε σε εσένα και τα σκυλια σου.

Καλησπερα στην παρεα… λογο προβληματος του συστηματος pc και συνδεσης ειχαμε αποχη… μπραβο για τις εξοδους και τις καρπωσεις… για εμενα παντως το 16 μπηκε δυνατα οπως με αφησε το 15…. σημερινο κυνηγι 7 σηκωματα 5 απορταρησε η σιμπα…. :) :) ;)
Έλα βρε φίλε, είπα και εγώ, το γύρισε στο ψάρεμα; .sarcastic.

καλημερα μαγκες μου , πρωινο 8,10 βγηκα απο το αμαξι 9,20 ημουν πισω, μετο που βγηκα απο το αμαξι φερμα ο τορρο ,μονος ομως σημερα και την πληρωσα, την βαζω αναμεσα μας φευγει προς τα κατω αλλα την πεταλωσα, μετα απο κανα 10 λεπτο αφου οσκυλος σημερα εκανε τα δικα του (δεν ακουγε, ανοιγε πολυ) ακουω φερμα μεχρι να φτασω την εκανε η κυρια , περναω σε αλλο μερος απεναντι οπως υπολογισα πως θα επιανε η κυρια ,τιποτα, παω πιο κατω σε ενα ρεμα φερμα οπως παω να πιασω θεση την βλεπω φευγει απο τα 100 μετρα, ο σκυλος ομως δεν την ειδε και εκατσε στηην φερμα , αντε λεω ευκαιρια να τον βγαλω φωτο ,οπως κατεβαινα για να τον βγαλω απο πιο κοντα μου σηκωνετε ακομη μια απο τα ποδια, πεταω κινητο, βγαζω ασφαλεια και τις ριχνω 2 βλεπω πουπουλα και σε λιγο τον σκυλο με το πουλι στο στομα, και να φανταστητε ειχα στο μυλαο μου μπας και ειχε δυο μαζι εκει , τελος παντων φτανοντας προς το αμαξι χαμηλα ακουω το μπιπερ φερμα παιρνω θεση σε πολυ ανοιχτο της ριχνω 3 αλλα ακομη πεταει μονο τα πουπουλα της ειδα να πεφτουν , τα πουλια και παλι οπως την δευτερα τα βρηκα στα 800-1000 μετρα εκει που τις κυνηγαω νοεμρη στα περασματα στα ανοιχτα

ρε παλι εκεινες τις 5 εβγαλες απο το ψυγειο που βγαζεις ολο το χειμωνα και μας δειχνεις;.yelling.

Σήμερα μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα σε ένα 2ωράκι με 5 συναντήσεις και οι 4 βελουδομάτες να μας ακολουθούν. Απίθανες οι εικόνες σήμερα η πρώτη στα 10 μέτρα απο το αυτοκίνητο δευτερεροσηκωμένη και με φερμα που σε όλες κρατούσε λίγο σε ίδιο ακριβώς σημείο που είχα πάρει άλλη ποιο παλιά η 2η και 3η μου ήρθαν στα μούτρα μου και τις προγκηξα για να αλλάξουν πορεία μέχρι που άφησαν και κουτσουλιά απο την τρομάρα τους ,η 4η αφου σηκώθηκε από την πρώτη φέρμα του Daby ήρθε και κάθισε στα 5 μέτρα μπροστά μου την άφησα ήρθαν τα σκυλιά και αφου την ξανασήκωσαν την πήραμε σ΄άλλα με υγεία !!!!!

upload gambar

free picture upload

καλημερα μαγκες μου , πρωινο 8,10 βγηκα απο το αμαξι 9,20 ημουν πισω, μετο που βγηκα απο το αμαξι φερμα ο τορρο ,μονος ομως σημερα και την πληρωσα, την βαζω αναμεσα μας φευγει προς τα κατω αλλα την πεταλωσα, μετα απο κανα 10 λεπτο αφου οσκυλος σημερα εκανε τα δικα του (δεν ακουγε, ανοιγε πολυ) ακουω φερμα μεχρι να φτασω την εκανε η κυρια , περναω σε αλλο μερος απεναντι οπως υπολογισα πως θα επιανε η κυρια ,τιποτα, παω πιο κατω σε ενα ρεμα φερμα οπως παω να πιασω θεση την βλεπω φευγει απο τα 100 μετρα, ο σκυλος ομως δεν την ειδε και εκατσε στηην φερμα , αντε λεω ευκαιρια να τον βγαλω φωτο ,οπως κατεβαινα για να τον βγαλω απο πιο κοντα μου σηκωνετε ακομη μια απο τα ποδια, πεταω κινητο, βγαζω ασφαλεια και τις ριχνω 2 βλεπω πουπουλα και σε λιγο τον σκυλο με το πουλι στο στομα, και να φανταστητε ειχα στο μυλαο μου μπας και ειχε δυο μαζι εκει , τελος παντων φτανοντας προς το αμαξι χαμηλα ακουω το μπιπερ φερμα παιρνω θεση σε πολυ ανοιχτο της ριχνω 3 αλλα ακομη πεταει μονο τα πουπουλα της ειδα να πεφτουν , τα πουλια και παλι οπως την δευτερα τα βρηκα στα 800-1000 μετρα εκει που τις κυνηγαω νοεμρη στα περασματα στα ανοιχτα
Ωραίος φίλε. Όσο για το σκυλί κάποιες μέρες κάνουν και τα δικά τους και ή δικιά μου χθες είχε πάθει ψυχολογικό τραλαλά και έκανε τα δικά της. .sarcastic.

Last edited:
Σήμερα μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα σε ένα 2ωράκι με 5 συναντήσεις και οι 4 βελουδομάτες να μας ακολουθούν. Απίθανες οι εικόνες σήμερα η πρώτη δευτερεροσηκωμένη και με φερμα που σε όλες κρατούσε λίγο σε ίδιο ακριβώς σημείο που είχα πάρει άλλη ποιο παλιά η 2η και 3η μου ήρθαν στα μούτρα μου και τις προγκηξα για να αλλάξουν πορεία μέχρι που άφησαν και κουτσουλιά απο την τρομάρα τους ,η 4η αφου σηκώθηκε από την πρώτη φέρμα του Daby ήρθε και κάθισε στα 5 μέτρα μπροστά μου την άφησα ήρθαν τα σκυλιά και αφου την ξανασήκωσαν την πήραμε σ΄άλλα με υγεία !!!!!

upload gambar

free picture upload
Ωραίος και ο Στέφανος, φέτος κανείς πουλιά και για πέρσι που δεν είχε .sarcastic.
Όσο για τα σκυλακια, φτου φτου ομορφιές.
*πληροφοριακά Στέφανε, τη φυσίγγια και τσοκ κυνηγάς;

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back