Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
.think. Αρίστο τα νεαρά πουλιά έχουν φτερά που φαίνονται φθαρμένα στην άκρη σαν κρόσια. Τα ενήλικα πουλιά έχουν φτερά στρογγυλεμένα. Τα τρία πρώτα στην φτερούγα δείχνουν την ηλικία της…
Δημήτρη όταν τά φτερά είναι όπως λες σαν κρόσσια λέει την ηλικία της ή ότι πρόκειται για πουλι μετανάστευσης; Τι εννοείς τα τρία πρώτα φτερά ή κουκίδες; Εγώ ξέρω όταν το πουλί έχει στο πρώτο φτερό σαν άσπρη γραμμή είναι παλιό πουλί και όταν έχει τις κουκίδες είναι νεαρό.

Δημήτρη όταν τά φτερά είναι όπως λες σαν κρόσσια λέει την ηλικία της ή ότι πρόκειται για πουλι μετανάστευσης; Τι εννοείς τα τρία πρώτα φτερά ή κουκίδες; Εγώ ξέρω όταν το πουλί έχει στο πρώτο φτερό σαν άσπρη γραμμή είναι παλιό πουλί και όταν έχει τις κουκίδες είναι νεαρό.
https://www.gpeppas.gr/mpekatsa/tapanta/tapanta.html

Άλλη ταινία αυτή.
Η κόντρα Πόιντερ-Σέττερ συντηρείται, για να πουλάει ο εκάστοτε, την πραμάτεια του.Δεν μπαίνω, στο παιχνίδι τους.
Εγώ,θαυμάζω και τις δύο φυλές.
Έχω επιλέξει να κυνηγάω με Πόιντερ, γιατί σ' αυτή τη φυλή,βρήκα αυτό που έψαχνα.
Δημήτρη θα πω αυτό που έχει πει ο γνωστός μπεκατσοκυνηγος Χρήστος Καλφοπουλος πρόεδρος του ομίλου Επανιελ Μπρετόν.... καλά σκυλιά υπάρχουν σε όλες τις φυλές....μην είστε δογματικοι με τα σκυλιά....ο καθένας από μας επιλέγει τη φυλή που τον εκφράζει και τον ικανοποιεί στο κυνήγι....στον τόπο που κυνηγά,στις δυνάμεις του.... στο χρόνο κτλ... εγώ έχω εκπροσώπους και των δύο αγγλικών φυλων....μου αρέσει να κυνηγώ και με τις δύο.... είτε σαν μονάδες είτε σε συνδυασμό.... σημασία έχει να περνάμε καλά...ο Μαθιόπουλος στην ταινία της περδικας έλεγε τα βρεγμένα σεττερ .... βρεγμένες κουβέρτες που περπατάνε.....η κάθε φυλή έχει τους οπαδούς και τους φανατικούς υποστηρικτές της... έχω δει κουρτσχααρ να ανοίγεται σαν ποιντερ.... αλλά και ποιντερ να ψάχνουν πιο αργά και κοντά από ηπειρωτικές φυλές....

Last edited:
Άλλη μια πρωινή εξόρμηση με τον φίλο σε πευκα, 2 πουλακια βρηκαμε και πηραμε το ένα. Ανήσυχα πουλιά και τα δυο τα οποία δεν έκατσαν στη φερμα!
Αυτή τη φορά την πήρε ο φίλος και η κυρία έφαγε όλη την τουφεκια και δεν ήταν για φωτογραφία.
Ωστόσο έβγαλα λίγο τη φτερούγα....

και ακούω τους έμπειρους για την ηλικία.... Δημήτρη @dimitris_alexandroupoli , Σταυρο @σταυροςΚ69 , Λάμπρο @maniakos και όποιο παλικαρι γνωρίζει, βέβαια αν φαίνεται από τη φωτογραφία......
Πάντως τα πουλια ειναι μικρά και χωρίς λίπος!

Άλλη μια πρωινή εξόρμηση με τον φίλο σε πευκα, 2 πουλακια βρηκαμε και πηραμε το ένα. Ανήσυχα πουλιά και τα δυο τα οποία δεν έκατσαν στη φερμα!
Αυτή τη φορά την πήρε ο φίλος και η κυρία έφαγε όλη την τουφεκια και δεν ήταν για φωτογραφία.
Ωστόσο έβγαλα λίγο τη φτερούγα....

και ακούω τους έμπειρους για την ηλικία.... Δημήτρη @dimitris_alexandroupoli , Σταυρο @σταυροςΚ69 , Λάμπρο @maniakos και όποιο παλικαρι γνωρίζει, βέβαια αν φαίνεται από τη φωτογραφία......
Πάντως τα πουλια ειναι μικρά και χωρίς λίπος!
Ωραίος ο Άριστος
Σίγουρα είναι μεγάλη σε ηλικία , τώρα το ποσό το ξέρουν οι ειδικοί
Εάν πιάσεις ένα νεαρό πουλί με μπιμπικια στα φτερά ακόμη θα δεις ότι ακριανο φτερό έχει 15 μαύρες μύτες , όσο είναι και τα χρόνια που θεωρητικά ζει μια μπεκατσα , λένε ότι για κάθε χρόνο που περνάει μια μύτη χάνεται

Καλησπέρα, ανεβάζω ένα άρθρο από ιταλικό περιοδικό beccacce che passione του 2019 για την μέθοδο Boidot, για αναγνώριση της ηλικίας της μπεκάτσας. Είναι ακόμη 6 σελίδες, αν θέλετε τις ανεβάζω. Εμένα μου φαίνεται 2 ή 3 ετών.

Attachments

• 20220215_162737.jpg
    20220215_162737.jpg
    454,4 KB · Προβολές: 43
  • 20220215_162757.jpg
    20220215_162757.jpg
    464,6 KB · Προβολές: 43
  • 20220215_162804.jpg
    20220215_162804.jpg
    467,6 KB · Προβολές: 43
free pic uploadΒόλτα Φλεβάρη = κλαμπανι.big smile.
Κάθε πουλί που χτυπιέται το Φλεβάρη ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο είναι τρόπαιο.... αλλά ταυτόχρονα και κρίμα γιατί αυτές που επιζούν από τόσα κυνήγια τους αξίζει να επιστρέψουν και να γεννήσουν....

Κάθε πουλί που χτυπιέται το Φλεβάρη είναι τρόπαιο.... αλλά ταυτόχρονα και κρίμα γιατί αυτές που επιζούν από τόσα κυνήγια τους αξίζει να επιστρέψουν και να γεννήσουν....
Τα εχω πίεση πολύ σε 2 3 μεριές και είναι αρκετά δύσκολες για έναν κυνηγό,
θα αλλάξω τόπο.
Αξίζουν όλες να γεννήσουν.

Τα εχω πίεση πολύ σε 2 3 μεριές και είναι αρκετά δύσκολες για έναν κυνηγό,
θα αλλάξω τόπο.
Αξίζουν όλες να γεννήσουν.
Πήγαινε για το χομπίστα....του χρόνου θα είναι καθηγητής..... και με μεταπτυχιακό....

Κάθε πουλί που χτυπιέται το Φλεβάρη ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο είναι τρόπαιο.... αλλά ταυτόχρονα και κρίμα γιατί αυτές που επιζούν από τόσα κυνήγια τους αξίζει να επιστρέψουν και να γεννήσουν....
πωλη καλαααα τα ειπες φιλε βασιλη ετσι ειναιιιι.RESPECT.

αντεεεε λιγα κυνηγια μηνανε να κανουμε με της καψουρεζμαςςς,,και καλοτους ταξιδηηηηη ,,της ευχαριστουμε που φετως μας κανανε την μεγαλη χαρη και ειχε πουλιααα και γουσταραμε εμης και πανω απωλα τα σκυλακιαμαςςςςς ;) ;)

Κουταβισιες μπεκάτσες. Οι καλύτερες όλων.

View attachment 42406
Ναι ρε φίλε αυτές είναι οι καλύτερες
Σήμερα η Κάρυ ανέβηκε επίπεδο , έκανε συναίνεση μετά πήρε δικό της πουλί , τέλεια
Και για τους λάτρεις του βουνού

Status
Not open for further replies.
Back