Τόλη ο μικρός θα σε περάσει , φαίνεται στο βλέμμα του χαχαχαView attachment 42407 εμενα οι αλλες δυο ειτανε πουτανισιες αχαχαχαχαχα
Να του πάρεις ένα ψεύτικο όπλο να σημαδεύει και αυτος
Τόλη ο μικρός θα σε περάσει , φαίνεται στο βλέμμα του χαχαχαView attachment 42407 εμενα οι αλλες δυο ειτανε πουτανισιες αχαχαχαχαχα
Καλησπέρα,με όλο το θάρρος θα ήθελα να συμπληρώσω σχετικά με τον υπερβολικά μικρό αριθμό καμπισιας πέρδικας. Απο μωρό παιδί στα χωράφια από αγροτική οικογένεια και πατέρα κυνηγό, έβλεπα κοπάδια πέρδικες σε κάθε χωράφι το λιγότερο 10-15 πουλιά. Σήμερα για να δούμε πέρδικα πλέον έχει γίνει σπάνιο φαινόμενο. Αιτίες επιπλέον από αυτές που αναφέρθηκαν πιστεύω ότι είναι και οι εξής. α) συλλογή των αχυρων για ζωοτροφή που ξεγυμνώνει τα χωράφια. β) ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της καρακάξες γ) το ανελέητο " κυνήγι - εκπαίδευση" των σκύλων από εκτροφείς, τουλάχιστο εδώ στα μέρη μου πέρα από τους Έλληνες, εποχή προ covid ήταν γεμάτος ο τόπος από Ιταλούς Γάλλους, όπου περίοδο ζευγαρώματος δεν αφηνουν τα πουλιά να ηρεμήσουν , πρώη απόγευμα για δύο μήνες περίπου.Χρυσανθε, μία γενική και αόριστη απάντηση θα ήταν όχι, αλλά δυστυχώς δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. Όταν ήμουν στα 20 κυνηγούσαμε νόμιμα την καμπισια και την μπεκάτσα στο καρτέρι. Τα πουλιά ήταν σε καλούς αριθμούς, τώρα μετά από χρόνια ,ατελείωτες αναλύσεις γνώμες κλπ, όλοι οι φίλοι μου και εγώ συμφωνούμε πως αυτό πού εξαφάνισε την καμπισια ήταν η εμφάνιση των σκύλων φερμας, σε συνδυασμό με ανελέητο κυνήγι. Τα φυτοφάρμακα και η καταστροφή των φρακτων απλά επιταχυναν την καταστροφή. Οι μπεκάτσες τότε ήταν όσα τα κοτσυφια τώρα, δεν υπερβάλλω, το πρώτο σκυλί φερμας, ένα κουρτσχααρ το είδα το 1978 το έφερε ένας κτηνίατρος από Λέσβο, και με ραγδαία ρυθμό ακολούθησαν πάρα πολλά κατόπιν. Όσο αυξανόταν οι φερματζηδες και καθιερωνοταν η μόδα την αντίστροφη πορεία πήραν οι πληθυσμοί των πουλιών. Κάτι πού δεν γνωρίζουν πολλοί ούτε και επιστήμονες του χώρου, μέχρι το 1980 τουλάχιστον στην περιοχή μου υπήρχαν είδη πού εξαφάνισε το κυνήγι με σκύλο φερμας μέσα σε λιγότερο από δεκαετία, αναφέρομαι στον γνήσιο κολχικο φασιανο, που παρά τις παπαριες πού λένε κάποιοι πρέπει να ήταν γηγενές είδος στην Μακεδονία, και στον μαύρο φραγκολινο πού τώρα υπάρχει μόνο στην Κύπρο. Το μέτρο και η ισορροπία είναι ο χρυσός κανόνας για οτιδήποτε, όλα τα αγαθά της τεχνολογίας είναι χρήσιμα σε λάθος χέρια επικίνδυνα. Και το gps σε κάποιους είναι απαραίτητο, δεν το καταδικάζω, την απληστία πού ενεδρευει στο πίσω μέρος του μυαλού όλων μας φοβάμαι. Νομίζω ότι κανείς δεν έχει το δικό μου πάθος για την μπεκάτσα και το κυνήγι της, αλλά ασφαλώς δεν είναι έτσι, αλλά θέλω να μού απαντήσεις σε αυτό : χτες το σούρουπο σε ένα καρτέρι μπεκάτσας σταμάτησε δίπλα μου ένα αγροτικό με δύο καρτεριτζηδες, εγώ λόγω της παλαβομαρας μου τους είπα κάτι γαλλικά, και μου λέει μετά ο ένας, έχω έρθει 30 μέρες στο καρτέρι και βάρεσα 5 πουλιά ,εσύ που κυνηγάς κάθε μέρα έκανες λιγότερη ζημιά ; Αφήνω το νόμιμο ή μη, τι ειναι ηθικό.
Το καλύτερο τρόπαιο φίλε μου για να αποκτήσουν εμπειρία. Τώρα έχω μια απορία πώς καταφέρνεις να παίρνουν τέτοιες πόζες .
Τόλη κούκλος ο γιοκας σου να τον χαίρεσαι.View attachment 42407 εμενα οι αλλες δυο ειτανε πουτανισιες αχαχαχαχαχα
Μπα για μπηχτη την κόβω την τουφεκιά.χαχαΤο ειχε ο αλλος αχαχχαχαχα εδω ειναι σε τραβερσα ψιλωμενη σε περιστερι πλατειαςView attachment 42427
Ευχαριστώ!!! Δεκτικες φερμες με μπλοκάρισμα ήρθε επανω μου στο μέτρο εριξα 2 έπεσε.Αυτή ήθελε να αυτοκτονήσει; Της φαινόταν μεγάλο το ταξίδι της επιστροφής..... Μπράβο σας.... είδες ότι η προσπάθεια αποδίδει;
Όταν η αγέλη τα μπλοκαρι, το αποτέλεσμα είναι βέβαιο.Ένα δυναμικό ολοήμερο μπεκατσοκυνηγι μαζί με την αγέλη όπως λέει και ο μητσαρας (ηγείται του κοινού).View attachment 42494
oμορφιες...Ένα δυναμικό ολοήμερο μπεκατσοκυνηγι μαζί με την αγέλη όπως λέει και ο μητσαρας (ηγείται του κοινού).View attachment 42494
Και είπε τέρμα το διάλειμμα τα κεφάλια μέσα. Τέλος είπε καλά έπαιξα . Γιάννη αυτά πουλιά είναι δασκάλες αλλά είναι απόλαυση .Χεραιτω τη παρέα.
Έκανα μια απογευματινή τσάρκα......χαμηλά για τρείς ώρες ούτε μυρωδιά. Πέρασα στο τέλος απο ένα κομματάκι να το τσεκάρω και εκεί εχει ενα πουλάκι ζόρικο, για κανα μισάωρο έκανε γιο γιο τον Bravo και τον τρέλανε. Πήγαινε απο τη μια μεριά στην αλλη, αυτο γινόταν μέχρι που τελικά βαρέθηκε και τη τελευταία φορά έκανε φτερό βαθιά στο πυκνό. Είχα κάτσει σε μια λιθια και τη χάζευα πως επαιζε τον σκυλάκο.
View attachment 42499
Αλλαζουν ραγδαια τα τελευταια χρονια ολοι οι βιοτοποι!Καλησπέρα,με όλο το θάρρος θα ήθελα να συμπληρώσω σχετικά με τον υπερβολικά μικρό αριθμό καμπισιας πέρδικας. Απο μωρό παιδί στα χωράφια από αγροτική οικογένεια και πατέρα κυνηγό, έβλεπα κοπάδια πέρδικες σε κάθε χωράφι το λιγότερο 10-15 πουλιά. Σήμερα για να δούμε πέρδικα πλέον έχει γίνει σπάνιο φαινόμενο. Αιτίες επιπλέον από αυτές που αναφέρθηκαν πιστεύω ότι είναι και οι εξής. α) συλλογή των αχυρων για ζωοτροφή που ξεγυμνώνει τα χωράφια. β) ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της καρακάξες γ) το ανελέητο " κυνήγι - εκπαίδευση" των σκύλων από εκτροφείς, τουλάχιστο εδώ στα μέρη μου πέρα από τους Έλληνες, εποχή προ covid ήταν γεμάτος ο τόπος από Ιταλούς Γάλλους, όπου περίοδο ζευγαρώματος δεν αφηνουν τα πουλιά να ηρεμήσουν , πρώη απόγευμα για δύο μήνες περίπου.
Χανει.oμορφιες...
λαμπρο το garmin χανει συχνα το σημα του;