Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ σήμερα πήγα λίγο ποιο ψηλά και στην αρχή ο Daby πήρε στο κατόπι ένα ζαρκάδι το οποίο είδα μετά από λίγο απέναντι σε μια πλαγιά μεγάλο σαν κατσίκα, ακολούθησαν μόνο δύο λευκές φέρμες αλλά το περπάτημα 3ωρο και οι εικόνες της φύσης άφθονες!!!!

adult image

upload a gif

img
Ωραίος Στέφανε, ή προσπάθεια μετράει. Οι φώτο όμορφες, πάντως ο Daby έκανε το μπανακι του.....sarcastic.

Καλησπερα κ απο εμενα με μια ερωτηση για τους πιο εμπειρους απο εμενα.Λογο δουλειας ημουν μακρια απο επαρχια κ ετσι δουλευα ενα ποιντερ που εχω απο κουταβι μονο στην αδεια...στημενα ορτυκια..κ εξοδους.Τωρα που γυρησα παλι το βγαζω καθε μερα σχεδον εκανε πανω απο τριαντα σηκωματα σε δυο εβδομαδες κ τωρα εχει μαθει καλα την μυρωδια της μπεκατσας...στην αρχη εβγαινε στον δρομο οταν εβγαινα κ εγω αλκα τωρα ψαχνει συνεχως κ ανοιγεται παρα πολυ σε σημειο που να το χανω.Οι μπεκατσες ολες σε ρικι κ κουμαρια-πουρναρι.Μπαινει κ της σηκωνει πιανοντας την μυρωδια της ενω αν της ξανασηκωσει δευτερη φορα μονο επειδη θα πεσει πανω της χωρις να την καταλαβει.Την μια μερα απλα τρεχει για να τρεχει ενω την αλλη ψαχβει μεθοδικα της βρισκει κ τις σηκωνει.Πιστευετε οτι θα στρωσει με τον καιρο

καλησπερα στους αρρωστους φτερωτους της παρεας, ιδιαιτερα χαιρετω τα μπεκατσοαδερφια μου ηλια, λαμπρο, γιαννη κορφου, στεφανο , σακη ποιντερ.... αυριο εχει βολτα με TORRO AKARNANIKON VOUNON.hunter.
Γεια σου Βίκτορα .well done.

• Like
Reactions: BIK
Τι έγινε ρε παιδιά σήμερα; Δεν βγήκε κανείς ή είναι εξαφανισμένες οι κυρίες;
Αύριο θα βγω Χρηστο, ειχε βοριά και τώρα ξαστεριά με λίγο κρυο, οτι πρέπει για επιστροφια......αρκει να το σκεφτηκαν και οι βασίλισσες έτσι; .sarcastic.
Καλη έξοδο να έχουμε.

Γιάννη αν και νοιώθω να με γυροφέρνει πάλι αυτή η ρουφιάνα η ίωση και εγώ λέω να βγω αύριο έστω για μια μικρή βόλτα μόνο και μόνο να ξεμουδιάσουν τα σκυλάκια μου αφού δεν βγήκαν το προηγούμενο Σ/Κ...
Καλή έξοδο σε όλους...

Καλησπέρα. Κουλουράκι σήμερα .sarcastic.
Πήγα ψηλά για αρχή, βρηκα 2 πουλιά. Το 1ο περπάτησε και έκανε φτερό μπροστά από τη σκυλίτσα, ή 2η βασίλισσα φερματίστηκε 2 φορές αλλά ήταν καμιά 15 αρια μέτρα μέσα σε πυκνό πουρνάρι και ή προσέγγιση ήταν αδύνατη, έτσι και τις δύο φορές παρόλο που έμεινε στη φερμα αρκετά λεπτά δε κατάφερα να τη τουφεκισω. Τη 2η φορά ή σκυλίτσα έκανε ποντα ένα με τη γη σα γατα, ωραία ή όλη φάση. Μετά κατέβηκα πιο χαμηλά αλλά, εκτός τις 2 γνωστές που φεύγουν μόλις μπεις στο αμαξι, δε βρηκα κάτι άλλο. Κατά τις 12:30 επιασε δυνατή βροχη, που κρατάει ακόμα, τα μαζεψα και εφυγα. Καλή συνέχεια παλικάρια μου.
* Στη φώτο ή ρεματιά που υπήρχε το 2 πουλί.
http://imgur.com/f9Im2Vp

Last edited:
Πήγα ψηλά για αρχή, βρηκα 2 πουλιά. Το 1ο περπάτησε και έκανε φτερό μπροστά από τη σκυλίτσα, ή 2η βασίλισσα φερματίστηκε 2 φορές αλλά ήταν καμιά 15 αρια μέτρα μέσα σε πυκνό πουρνάρι και ή προσέγγιση ήταν αδύνατη, έτσι και τις δύο φορές παρόλο που έμεινε στη φερμα αρκετά λεπτά δε κατάφερα να τη τουφεκισω. Τη 2η φορά ή σκυλίτσα έκανε ποντα ένα με τη γη σα γατα, ωραία ή όλη φάση. Μετά κατέβηκα πιο χαμηλά αλλά, εκτός τις 2 γνωστές που φεύγουν μόλις μπεις στο αμαξι, δε βρηκα κάτι άλλο. Κατά τις 12:30 επιασε δυνατή βροχη, που κρατάει ακόμα, τα μαζεψα και εφυγα. Καλή συνέχεια παλικάρια μου.
που να χωθης εκη μεσα ρε γιανη και τη οπλο να σηκωσης;;;;; ετσι ειναι και σε εμας τωρα τα πουλια χαντακωμενεςςς αμα σε καθε εξωδο βρης 2 3 πουλια και κρατησης ενα να εισαι ευχαριστημενωςςςς

Πριν λίγο μιλησα με το φίλο Κώστα, πήγε στα χαμηλα σήμερα, προς τα νότια. Βρήκε 3 πουλιά, τα οποία δέχτηκαν τη σκυλίτσα αλλά δεν μπόρεσε λόγω που ήταν βαθια σε κυπαρισωνες να τουφεκισει κάποια κοπέλα. Όπως μου τα είπε αν είμασταν μαζί θα ήταν καλύτερα. Δεν ν πειράζει όμως, ραντεβού αύριο.

Λογγιασμένα ''παλιά'' πουλιά λογικά Γιάννη...
Πάντως για να μπουν ''φρέσκα'' πουλιά, επιστρόφια που λέμε, συμφωνώ με τον Λάμπρο...
Γιαννη δεν θελει αυτον τον καιρο η μπεκατσα για επιστροφια.θελει ζεστες μερες και καλες. Οταν χαλασει ο καιρος(μπορει να καθησει εκει απο μια μεχρι 10 μερες)απλα σταματαει το ταξιδη της μεχρι να ξανα φτιαξει για να συνεχισει......
σε αντίθεση με τον ιδανικό μπεκατσόκαιρο των περασμάτων του Νοέμβρη-Δεκέμβρη, οι ''επικίνδυνες'' μέρες στα επιστρόφια είναι οι ηλιόλουστες οι ανοιξιάτικες που λέμε με Νοτιο-Νοτιοδυτικό ανεμο...
Και αν θες να ψάξεις για φρέσκα πουλιά, ξέχνα τους λόγγους και τα πυκνά, που βρίσκεις τις πιασμένες παλιές μπεκάτσες και ψάξε ψηλά, κατά προτίμηση, και σε σχετικά ανοιχτά μέρη, που βλέπουν Β, ΒΑ, Α. Αυτή την εποχή μπορεί να βρεις πουλιά σε μέρη που δεν τα πιάνει το μάτι;).
Σκέψου οτι οι μπεκάτσες μπαίνουν το βράδυ με σκοπό να ξεκουραστούν μια μέρα και το επόμενο βράδυ να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Η εαρινή αποδημία της μπεκάτσας είναι πολύ πιο βιαστική από την φθινοπωρινή.
Τέτοια εποχή ταξιδεύουν ομαδικά, μπορεί σε μια πλαγιά να βρείς 4-5 πουλιά μαζεμένα και στο υπόλοιπο βουνό να μην υπάρχει ένα.
Προσωπικά μου έχει τύχει τέλος Φλεβάρη να σηκώσω 3 πουλιά μαζί από την ίδια φέρμα και ο πατέρας μου, μου έχει πει ότι μια φορά, τελευταία μέρα κυνηγιού (10 Μάρτη τότε), μουτρισε σε μια σπαρτιά ο σκύλος και σηκωθηκαν 5 πουλιά.
Αν θες να βρεις τα μέρη που ''γουσταρουν'' οι ξυλόκοτες στα επιστρόφια τους και να τα έχεις στο μυαλό σου για άλλες χρονιές, συνέχισε να τις κυνηγάς (χωρίς όπλο βέβαια:)) όλο το Μάρτη και θα δεις πράματα και θάματα;)

καλησπερα στους αρρωστους φτερωτους της παρεας, ιδιαιτερα χαιρετω τα μπεκατσοαδερφια μου ηλια, λαμπρο, γιαννη κορφου, στεφανο , σακη ποιντερ.... αυριο εχει βολτα με TORRO AKARNANIKON VOUNON.hunter.

εσυ δεν θα ξεγελαστεις να ερθεις μαζι μας για κανα κυνηγι? θα σου πω εγω το μυστικο...buy.

qfs4WeQ.jpg

Καλησπέρα παρέα. Ξεκίνημα από τα ψηλά, μόλις όμως ξημέρωσε σήκωσε μαιστρο να σηκώσει το βουνό. Ήταν τοση ή ένταση του ανέμου που δεν ακουγα το μπιμπερ ούτε στα 30 μέτρα. Στη μιαμιση ώρα περίπου που έψαξα είδα μια βασίλισσα να σηκώνεται πολλή μπροστά από τη σκύλα μου και να χανεται βαθιά στη ρεματιά, βρηκα αλλη μια καυτή θέση από πουλί που μόλις είχε φύγει. Μετά πήγα λίγο πιο χαμηλά αλλά δεν βρηκα τίποτα άλλο για ένα δυωρο που το έψαξα, αν και πιο χαμηλά είχε μεγάλη ένταση ο αέρας. Ακόμα και τώρα έχει πολλή αερα. Συνεχίζουμε μέχρι τέλος μπας και πετύχουμε κάνα επιστρόφη, καλή συνεχεία σε όλους.

Status
Not open for further replies.
Back