Λογγιασμένα ''παλιά'' πουλιά λογικά Γιάννη...
Πάντως για να μπουν ''φρέσκα'' πουλιά, επιστρόφια που λέμε, συμφωνώ με τον Λάμπρο...
σε αντίθεση με τον ιδανικό μπεκατσόκαιρο των περασμάτων του Νοέμβρη-Δεκέμβρη, οι ''επικίνδυνες'' μέρες στα επιστρόφια είναι οι ηλιόλουστες οι ανοιξιάτικες που λέμε με Νοτιο-Νοτιοδυτικό ανεμο...
Και αν θες να ψάξεις για φρέσκα πουλιά, ξέχνα τους λόγγους και τα πυκνά, που βρίσκεις τις πιασμένες παλιές μπεκάτσες και ψάξε ψηλά, κατά προτίμηση, και σε σχετικά ανοιχτά μέρη, που βλέπουν Β, ΒΑ, Α. Αυτή την εποχή μπορεί να βρεις πουλιά σε μέρη που δεν τα πιάνει το μάτι

.
Σκέψου οτι οι μπεκάτσες μπαίνουν το βράδυ με σκοπό να ξεκουραστούν μια μέρα και το επόμενο βράδυ να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Η εαρινή αποδημία της μπεκάτσας είναι πολύ πιο βιαστική από την φθινοπωρινή.
Τέτοια εποχή ταξιδεύουν ομαδικά, μπορεί σε μια πλαγιά να βρείς 4-5 πουλιά μαζεμένα και στο υπόλοιπο βουνό να μην υπάρχει ένα.
Προσωπικά μου έχει τύχει τέλος Φλεβάρη να σηκώσω 3 πουλιά μαζί από την ίδια φέρμα και ο πατέρας μου, μου έχει πει ότι μια φορά, τελευταία μέρα κυνηγιού (10 Μάρτη τότε), μουτρισε σε μια σπαρτιά ο σκύλος και σηκωθηκαν 5 πουλιά.
Αν θες να βρεις τα μέρη που ''γουσταρουν'' οι ξυλόκοτες στα επιστρόφια τους και να τα έχεις στο μυαλό σου για άλλες χρονιές, συνέχισε να τις κυνηγάς (χωρίς όπλο βέβαια

) όλο το Μάρτη και θα δεις πράματα και θάματα