Εντάξει εσυ προσπάθησες! Του χρόνου θα είσαι έτοιμος απο νωρίς!E, τωρα το πηρα, εννοειται θα το βαλω. Αν μου βελτιωσει το αποτελεσμα καλως, αλλιως παμε για τα χειμερινα
σωστός σωστότατος,σε όλα,αν θέλει να τρώει κάποιος κάτι και να μην τον τρώειΣχετικά με κάποιες απορίες και παρατηρήσεις συναδέλφων για τις καλλιέργειές τους και διάφορα προβλήματα τροφοπενίας και προσβολών που παρατηρήθηκαν, έχω από την περιορισμένη μου εμπειρία να πω τα εξής:
1) προσπαθήστε να μην φυτεύετε στο ίδιο μέρος τις ίδιες ή συγγενικές καλλιέργειες. Αυτό οδηγεί σε εξάντληση των θρεπτικών συστατικών του εδάφους και σε αύξηση του επιβλαβούς μικροβιακού και εντομολογικού φορτίου. Για παράδειγμα, η ντομάτα, η πατάτα, η πιπεριά και η μελιντζάνα ανήκουν στην ίδια οικογένεια (σολανίδες). Αν μετά από πατάτα βάλετε μποστάνι μην περιμένετε πολλά... Το καλύτερο είναι κάνετε ένα ratiotion στις θέσεις των κηπευτικών στον κήπο και ιδανικά να υπάρχει και κάποια αγρανάπαυση (καθόλου φύτεμα) μετά από κάποιο διάστημα.
2) Είτε φυτεύετε σε ένα μέρος ή διαλέγετε να το αφήσετε χέρσο για κάποιο διάστημα πρέπει μετά το τέλος της καλλιέργειας να επιτρέψετε στο έδαφος να επανέλθει. Σκορπίστε το φθινόπωρο φουσκί, χαλκό και ασβέστη γεωργικής χρήσης (προσθέτει ασβέστιο και απολύμαίνει καλύτερα από την μαρμαρόσκονη που αναφέρθηκε) οργώστε το και αφήστε το χειμωνα το κρύο και τις βροχές να κάνουν τη δουλειά τους. Επαναλάβετε και την άνοιξη.
3) Για την καταπολέμηση των εντόμων προτιμήστε βιολογικά εντομοκτόνα, μη ρίξετε τίποτα decis, confidor και λοιπές "ατομικές βόμβες ευρέως φάσματος"... Για την τούτα, το δορυφόρο, την καρπόκαψα στα δέντρα υπάρχουν στομαχοβακτήρια που ψεκάζοντάς τα με λίγο νερό και ζάχαρη (για να είναι γλυκό και να τρώνε με όρεξη τις δροσοσταλίδες του ψεκάσματος τα έντομα) κάνετε τα έντομα να πεθάνουν από τους φυσικούς τους εχθρούς με ασφάλεια... Για να είναι αποτελεσματικά θέλουν συγκεκριμένες εποχές και ίσως περισσότερες επαναλήψεις αλλά δώστε στη φύση μια ευκαιρία να ισορροπήσει...
Το decis δεν ειναι απαγορευμένο?Οι παραγωγοί για πείτε μια γνώμη ρε παιδιά γιατί άκουσα κάτι που δεν μου άρεσε αλλά από την άλλη δεν γνωρίζω κιόλας.
Εμφανίστηκε σε ντομάτα ένα έντομο (το αποκαλούν βρωμούσα ) που περπατά, λένε, πάνω στην ντομάτα και την χαλάει. Πρόκειται για δεμένη ντομάτα αλλά πράσινη, έχει ακόμα καιρό μέχρι να γίνει. Άκουσα ότι θα ψεκασουν με "άρωμα" decis (ελάχιστη ποσότητα ).
Ποια είναι η γνώμη σας δεδομένου του χρόνο που απομένει μέχρι να ωριμάσει η ντομάτα;
Ευχαριστώ πολύ φίλε! Παλεύουμε να κρατήσουμε άμυνα... Φέτος ειδικά με τις βροχές και τις υγρασίες, ζιζάνια και ασθένειες κάναν γερές επιθέσεις, αλλά πλέον η κατάσταση είναι υπό έλεγχο...Μπράβο φιλαράκι! Όμορφα παραγωγικά και περιποιημένα!
Το Decis χρησιμοποίειται ακόμα.. αυτό που σίγουρα έχει απαγορευθεί είναι το DTT.. ΤΕΡΜΑ καρκινογόνο.. στο ερώτημα του Altair τώρα.. Όχι δεν προλαβαίνει να απομακρυνθεί το φάρμακο έως την ωρίμανση της ντομάτας και σίγουρα θα προσλαμβάνει και ο άνθρωπος ένα χαρμάνι με την κατανάλωση της.. το ευχαριστο της υπόθεσης είναι πως άκουσα για αλλαγή της νομοθεσίας με συχνούς ελέγχους τόσο σε καλλιέργειες όσο και σε αγορές και σε περίπτωση που βρεθεί λαχανικό η φρούτο με τέτοιου είδους σκευάσματα θα επιβάλλεται πρόστιμο! Επιτρέπεται πλέον η μόνο χρήση φαρμάκων που προορίζονται για βιολογική καλλιέργεια...Το decis δεν ειναι απαγορευμένο?
Μπορει και να θυμαμαι λαθος....
Γρήγορη είσαι ωραίος και μερακλης. Σε παραδέχομαι και στα γραφόμενα και στις φωτογραφίες σου. Μια ιδέα θα σου πω, που διαφερουμε στο μπολιασμα. Να προτιμάς καλύτερα σπαγκο-τριχια φυσικό και όχι πλαστικό ή με το αλουμινοφυλλο, αεριζεται το μπόλι καλύτερα και δεν καίγεται τους θερινους μήνες, αυτό κάνουμε τουλάχιστον στα μέρη μου!
Το decis δεν ειναι απαγορευμένο?
Μπορει και να θυμαμαι λαθος....
Οι παραγωγοί για πείτε μια γνώμη ρε παιδιά γιατί άκουσα κάτι που δεν μου άρεσε αλλά από την άλλη δεν γνωρίζω κιόλας.
Εμφανίστηκε σε ντομάτα ένα έντομο (το αποκαλούν βρωμούσα ) που περπατά, λένε, πάνω στην ντομάτα και την χαλάει. Πρόκειται για δεμένη ντομάτα αλλά πράσινη, έχει ακόμα καιρό μέχρι να γίνει. Άκουσα ότι θα ψεκασουν με "άρωμα" decis (ελάχιστη ποσότητα ).
Ποια είναι η γνώμη σας δεδομένου του χρόνο που απομένει μέχρι να ωριμάσει η ντομάτα;