Οι κήποι μας Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αρχοντες καμια πατεντα για καταπολεμηση μελιγκρας ?
Εχω διαβασει για πρασινο σαπουνι με οινοπνευμα και νερο ισχυει ?

Mια εναλλακτική καταπολέμηση, ειδικά για μεγάλες προσβολές που χρειαζόμαστε γρήγορα αποτελέσματα, είναι με θερινό πολτό (ένα είδος παραφινελαίου), ο οποίος συγκαταλέγεται και στα βιολογικά εντομοκτόνα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους ψεκασμούς ως συγκολλητικό ώστε να αυξηθεί η επαφή της δραστικής ουσίας με τα μέρη του φυτού. Να μην χρησιμοποιείται μαζί με το βορδιγάλειο πολτό (μπλε χαλκό) γιατί δημιουργεί φυτοτοξικότητα. Συνδυάζεται άψογα με τον πράσινο χαλκό και καταπολεμάτε μύκητες, βακτήρια και έντομα με ένα ψεκασμό. Σε δεντροκαλλιέργειες, αμπελουργία και κηπευτικά είναι σωτήριο από άποψη καταπολέμησης και εξοικονόμησης κόστους ...

Η λογική και του σαπουνιού και του θερινού πολτού είναι να αφυδατώσουν τα έντομα. Για αυτό πριν εφαρμοστεί οποιαδήποτε καταπολέμηση από αυτές, 2-3 μέρες πριν, ποτίστε καλά τα φυτά για να μην στρεσαριστούν...
 
Last edited:
Γιωργο καλοφαγωτα ψητα στην σχαρα με μπολικο αλατι ειναι δυναμη ;)

Ακόμα καλύτερα ψήσιμο απευθείας σε καλά χωνεμένο κάρβουνο πάνω στη στάχτη... Παίρνουν άλατα από εκεί και δεν χρειάζονται παρά ελάχιστο αλάτι!

Καλή αρχή! Καλή σοδειά george k!
 
Μεσσηνία ξεκινάνε πολύ νωρίς τα σταφύλια, οινοποιήσιμα και επιτραπέζια να γίνονται (να μπουρδουκλώνουν τις ρώγες που λένε και στο χωρίο)... Θα έρθουν πολύ πρώιμα αν συνεχίσει έτσι το πράγμα... Περίπου 20 μέρες με 1 μήνα σε σχέση με πέρσι... Να δω πως θα καρτερέσουμε τα μαγαρισμένα τα κορακοειδή μέχρι την έναρξη να μην τα καταστρέψουν όλα...







Πρώτα σταφύλια συγκομιδή (είναι εμφανής η επίσκεψη της κίσσας και της καρακάξας σε μερικά στη γωνία κάτω αριστερά)


Πρώτη μουσταλευριά για φέτος για βραδυνό γλυκό
 
Last edited:
Ακόμα καλύτερα ψήσιμο απευθείας σε καλά χωνεμένο κάρβουνο πάνω στη στάχτη... Παίρνουν άλατα από εκεί και δεν χρειάζονται παρά ελάχιστο αλάτι!

Καλή αρχή! Καλή σοδειά george k!
Πολύ ωραίες ιδέες που θα δοκιμαστούν!
Να είσαι καλά φίλε μου!
 
Μεσσηνία ξεκινάνε πολύ νωρίς τα σταφύλια, οινοποιήσιμα και επιτραπέζια να γίνονται (να μπουρδουκλώνουν τις ρώγες που λένε και στο χωρίο)... Θα έρθουν πολύ πρώιμα αν συνεχίσει έτσι το πράγμα... Περίπου 20 μέρες με 1 μήνα σε σχέση με πέρσι... Να δω πως θα καρτερέσουμε τα μαγαρισμένα τα κορακοειδή μέχρι την έναρξη να μην τα καταστρέψουν όλα...







Πρώτα σταφύλια συγκομιδή (είναι εμφανής η επίσκεψη της κίσσας και της καρακάξας σε μερικά στη γωνία κάτω αριστερά)


Πρώτη μουσταλευριά για φέτος για βραδυνό γλυκό
Γρηγόρη αν θες γράψε μας στο ανάλογο θέμα πώς φτιάχνεις την μουσταλευριά!
 
Tσουκου τσουκου, μαζεψα κανα δικιλο ντοματες και ντοματινια, και καμποσες πιπεριες. Τα φυτα δειχνουν να συνερχονται, καποια απο αυτα δηλαδη, εχουν πεταξει νεα βλαστηση στην κορυφη και ανθοφορια. Γενικως ο συνδυασμος ποτισμα - λιπανση, δειχνει να δουλευει. .sarcastic.
 
Γρηγόρη αν θες γράψε μας στο ανάλογο θέμα πώς φτιάχνεις την μουσταλευριά!

Πιστεύω πως κάτι έκανα στο ομώνυμο θέμα που δημιούργησα... Δεν βρήκα κάτι παρόμοιο, αν μπορεί να ενταχθεί κάπου αλλού καλύτερα ή να συγχωνευτεί προς χάριν ευταξίας εννοείται κάντε το...
 
Γλυκοκολοκύθες από τον Καναδά. 102.4kg , 94kg, 27.5kg!!! Έτσι για να φωτογραφίζεται ο μικρός με τις τουρίστριες!!!


online image hosting




screen shot on pc
Τέρατα!!! Πρόπερσι είχα την μεγαλύτερη που έχω καλλιεργήσει ποτε στα 127 kg..!! Μας έπεσαν τα νεφρά να την μεταφέρουμε..
Πίτα για όλο τον νομό!! .exciting.
 
Tσουκου τσουκου, μαζεψα κανα δικιλο ντοματες και ντοματινια, και καμποσες πιπεριες. Τα φυτα δειχνουν να συνερχονται, καποια απο αυτα δηλαδη, εχουν πεταξει νεα βλαστηση στην κορυφη και ανθοφορια. Γενικως ο συνδυασμος ποτισμα - λιπανση, δειχνει να δουλευει. .sarcastic.
Μπράβο ρε Βίκτωρα! Ωραίος!
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top