Οπλοκιβώτια

Θέλω να κάνω τρύπες στο δάπεδο για τον οπλόβαστο. 6cm ουπα.

Γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχει φόβος να τρυπήσω σωλήνες του καλοριφέρ στο δάπεδο ?
Οι ενδοδαπεδιες σωληνωσεις της θερμανσης εχουν μια λογικη ως προς τον τροπο εγκαταστασης τους.
Αν κανεις μια προχειρη κατοψη στο χαρτι, των χωρων που να δειχνεις που ειναι τα σωματα θερμανσης και που το κολεκτερ θα μπορεσουμε να σου πουμε αν υπαρχει περιπτωση να περνα σωληνα απο το σημειο που θες να τρυπησεις.

Οι ενδοδαπεδιες σωληνωσεις της θερμανσης εχουν μια λογικη ως προς τον τροπο εγκαταστασης τους.
Αν κανεις μια προχειρη κατοψη στο χαρτι, των χωρων που να δειχνεις που ειναι τα σωματα θερμανσης και που το κολεκτερ θα μπορεσουμε να σου πουμε αν υπαρχει περιπτωση να περνα σωληνα απο το σημειο που θες να τρυπησεις.
1ff380b7-d91c-4f35-b278-25312d76f749.jpg

Η λογική λέει και με βάση τη θέση του συλλέκτη ότι οι γραμμές πηγαίνουν κάπως έτσι όπως στο σκίτσο...... θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει περίπτωση να βρεις σωλήνες......αν υπάρχει κάποιος θερμουδραυλικός θα μας έδινε μια επαγγελματική γνώμη

Attachments

• IMG_20250316_203534.jpg
    IMG_20250316_203534.jpg
    142,7 KB · Προβολές: 18
Η λογική λέει και με βάση τη θέση του συλλέκτη ότι οι γραμμές πηγαίνουν κάπως έτσι όπως στο σκίτσο...... θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει περίπτωση να βρεις σωλήνες......αν υπάρχει κάποιος θερμουδραυλικός θα μας έδινε μια επαγγελματική γνώμη
Πιθανολογώ ότι άλλο πρέπει να είναι το σχεδιάγραμμα γιατί το καλοριφέρ δίπλα στον οπλοβαστο ζεσταίνεται τελευταίο.

Πιθανολογώ ότι άλλο πρέπει να είναι το σχεδιάγραμμα γιατί το καλοριφέρ δίπλα στον οπλοβαστο ζεσταίνεται τελευταίο.
Ίσως δεν είμαι επαγγελματίας αλλά είναι δίπλα στο συλλέκτη οπότε θεωρώ ότι θα επέλεγαν την συντομότερη διαδρομή

Λοιπον, με βαση το σχεδιο που μας δειχνεις η πιθανοτητα να εχει σωληνα στο σημειο που θες να τρυπησεις ειναι μικρη,
Αν θες πες μας και απο τι υλικο ειναι οι σωληνες.
Αν ειναι πλαστικη με επενδυση απο σπιραλ θα κανεις τις τρυπες στασιακα σε βαθος.
Θα βαλεις ταινια στο τρυπανι για να μη πας βαθια με την μια, θα ρουφας με την σκουπα να καθαρισει η τρυπα και θα κοιτας μετα μεσα με φακο.Αν δεν δεις κατι υποπτο συνεχιζεις να τρυπας πιο βαθια, ξανα και ξανα τα ιδια βηματα ως να φτασεις στο επιθυμητο βαθος.
Το γεμισμα πανω απο τις σωληνες ειναι max 8 ποντους, σε αλλα σημεια περισσοτερο και σε αλλα λιγοτερο.

Ηλεκτρομηχανολογικα.

Σωστα τα λεει ο Βασιλης.
Μια περιπτωση που θα εισαι ατυχος ειναι να εχει κανει μεγαλη καμπυλη ο υδραυλικος οπως ερχεται απο το κολεκτερ για να τις φερει ομαλα προς τον διακοπτη του σωματος που αν καταλαβα καλα ειναι στην γωνια.

Εγω θα σκεφτομουν και την περιπτωση να κολησω τον οπλοβαστο με αφρο πολυουρεθανης...δεν ξεκολα μετα με τιποτα...

Kαι για να καλυψω ολα τα ενδεχομενα ( μια και ειπες οτι ζεσταινει τελευταιο ) υπαρχει η περιπτωση να ειναι ζευγαρι τα δυο σωματα στον χωρο και να πηγαινει η σωληνα οπως σου δειχνω με την κιτρινη γραμμη.
Πρωτα στο μακρινο σωμα μετα στο σωμα που μας ενδιαφερει και να επιστρεφει στο κολεκτερ.
Σε αυτην την περιπτωση νομιζω κινδυνευεις περισσοτερο...

111111.png

Έχω μια απορία, ίσως είναι και αφελής, αλλά μιας και μιλάτε για ενδοδαπέδιες σωληνώσεις την ξαναθυμήθηκα:
Έχει νόημα να πακτώσεις οπλοκιβώτιο (ή χρηματοκιβώτιο) σε πάτωμα με κεραμικά πλακάκια ή ξύλινο παρκέ, που είναι τα πιο συνήθη στα σύγχρονα σπίτια ??? Προσφέρει σοβαρή ασφάλεια ?? Γιατί έχω την εντύπωση ότι μπορεί με ένα λοστό να ξηλωθεί εύκολα, μαζί με τα πλακάκια ή το παρκέ ... Και φοβάμαι ότι το ίδιο ισχύει και σε τοίχους με τούβλα.
Πιστεύω ότι σχετικά ασφαλές είναι μόνο αν βιδωθεί πάνω σε μπετόν, π.χ. σε κολώνα, ή σε πάτωμα τσιμεντένιο ή μωσαϊκό, όπως είχαν στα παλιά σπίτια. Έτσι μόνο, νομίζω, θα παρουσιάσει αρκετή δυσκολία σε επίδοξους διαρρήκτες να το ξηλώσουν.

Έχω μια απορία, ίσως είναι και αφελής, αλλά μιας και μιλάτε για ενδοδαπέδιες σωληνώσεις την ξαναθυμήθηκα:
Έχει νόημα να πακτώσεις οπλοκιβώτιο (ή χρηματοκιβώτιο) σε πάτωμα με κεραμικά πλακάκια ή ξύλινο παρκέ, που είναι τα πιο συνήθη στα σύγχρονα σπίτια ??? Προσφέρει σοβαρή ασφάλεια ?? Γιατί έχω την εντύπωση ότι μπορεί με ένα λοστό να ξηλωθεί εύκολα, μαζί με τα πλακάκια ή το παρκέ ... Και φοβάμαι ότι το ίδιο ισχύει και σε τοίχους με τούβλα.
Πιστεύω ότι σχετικά ασφαλές είναι μόνο αν βιδωθεί πάνω σε μπετόν, π.χ. σε κολώνα, ή σε πάτωμα τσιμεντένιο ή μωσαϊκό, όπως είχαν στα παλιά σπίτια. Έτσι μόνο, νομίζω, θα παρουσιάσει αρκετή δυσκολία σε επίδοξους διαρρήκτες να το ξηλώσουν.
Ναι σωστα , το γεμισμα στο πατωμα ειναι αφρατο και ξηλωνεται πανευκολα οτι βιδωσεις.
Αν ομως δεν εχεις θεμα με σωληνες το περνας ως κατω και τρυπας και βιδωνεις στην πλακα (μπετον) του πατωματος με μεταλικα ουπα και τοτε δυσκολα ξηλωνεται.

Mε τετοιο βιδωνεις την Rem πανω απο το τζακι για να μη μπεις σε πειρασμο και την κατεβασεις και σου σπασει τα νευρα με τις εμπλοκες.
Κι όμως ο νόμος ορίζει η βάση να είναι βιδωμένη στο μεταλλικό σκελετό του τοίχου αν είναι κατασκευασμένος με γυψοσανίδα ή με μεταλλικά ούπα εάν είναι τσιμέντο ( επίσης ορίζει το όπλο να είναι με κλειδωμένη σκανδάλη , κλειδωμένο στην βάση και εάν δύναται να αφαιρεθεί το κλείστρο από αυτό ) .

Last edited:
Το αριστερό παπουτσάκι δείχνει ότι ίσως η σωλήνα του να έχει πορεία προς τον οπλοβαστο.

View attachment 96348
Λογικά όμως αυτή η σωλήνα για να κάνει την καμπύλη της μέσα στο πάτωμα δεν πρέπει να υπερβεί τους 6 πόντους βάθος ?

Back