Οπλοκιβώτια

Επειδή σήμερα είχα μία διαφωνία με έναν φίλο για το αν είναι υποχρεωτικό το οπλοκιβωτιο εχει αλλάξει κάπου ο νόμος και λέει ότι πρέπει να είναι φυλαγμένα τα όπλα σε οπλοκιβωτιο ; Είχα μείνει στον παλιό που αναφέρει ασφαλή ερμάρια φύλαξης όπου για παράδειγμα θεωρείται και μία σιδερένια ντουλάπα με κλειδαριά ή λουκέτο και όχι κάποιο οπλοκιβωτιο .
Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ένα μεταλικό κιβώτιο-ερμάριο θέλει πακτωμένο. Αν δεν το φτιάξεις μόνος σου, μη νομίζεις ότι αμα στο φτιάξει ένας σιδεράς θα βγεί φτηνότερο.

Επειδή σήμερα είχα μία διαφωνία με έναν φίλο για το αν είναι υποχρεωτικό το οπλοκιβωτιο εχει αλλάξει κάπου ο νόμος και λέει ότι πρέπει να είναι φυλαγμένα τα όπλα σε οπλοκιβωτιο ; Είχα μείνει στον παλιό που αναφέρει ασφαλή ερμάρια φύλαξης όπου για παράδειγμα θεωρείται και μία σιδερένια ντουλάπα με κλειδαριά ή λουκέτο και όχι κάποιο οπλοκιβωτιο .
Προσωπικά μου είναι αδιάφορο τη λέει ο νόμος ( σε περίπτωση που δεν έχεις οπλοκιβώτιο ασφάλεια ς) εφόσον αν στο κλέψουν σου κάνουν δικογραφία για πλημμελή φύλαξη......αν όμως έχεις οπλοκιβώτιο ασφάλεια και σου λάχει το λαχείο δεν μπλέκεις με το νόμο.

Προσωπικά μου είναι αδιάφορο τη λέει ο νόμος ( σε περίπτωση που δεν έχεις οπλοκιβώτιο ασφάλεια ς) εφόσον αν στο κλέψουν σου κάνουν δικογραφία για πλημμελή φύλαξη......αν όμως έχεις οπλοκιβώτιο ασφάλεια και σου λάχει το λαχείο δεν μπλέκεις με το νόμο.
Ποιος λέει ότι αν έχεις οπλοκιβωτιο δεν μπλέκεις σε περίπτωση κλοπής ; Υπάρχει κάπου γραμμένο σε νόμο αυτο ;

Ποιος λέει ότι αν έχεις οπλοκιβωτιο δεν μπλέκεις σε περίπτωση κλοπής ; Υπάρχει κάπου γραμμένο σε νόμο αυτο ;
το οπλοκιβωτιο πρεπει να ειναι μεσα αλλου κλειδωμενο ,ετσι λεει ο νομος ,πρεπει να ειναι το οπλο 2 φορες κλειδωμενο ,και αυτο μου ειπαν εμενα .

Γιώργο δεν ξέρω αν είναι κάπου γραμμένο......αλλά ποιός ο λόγος να βάλεις οπλοκιβώτιο ασφάλεια αν και πάλι θα μπλέξεις; Δεν έχω διαβάσει το νόμο γη θα να είμαι σίγουρος......όπως και να'χει όμως άλλο το όπλο πίσω από τη πόρτα ή κάτω από το κρεββάτι και άλλο σε οπλοκιβώτιο ασφάλειας.

το οπλοκιβωτιο το παιρνεις για να εχεις πιο πολλες πιθανοτητες για να μην στο κλεψουν ,τωρα αμα στο κλεψουν και το εχεις πχ στο σαλονι το οπλοκιβωτιο και στο παραβιασουν παλι της ιδιες νομικες ευθυνες θα εχεις γιατι το ειχες σε κοινη θεα ,για αυτο λεει ο νομος 2 φορες κλειδωμενο,σαν οπλοκιβωτιο σκετο δεν γραφει πουθενα ο νομος οτι εισαι καλυμμενος.

Το να έχεις οπλοκιβώτιο, απλά έχεις ελαφρυντικά και σχεδόν σίγουρη αθώωση. Εκεί είναι το θέμα να αθωωθείς ώστε να μπορέσεις να ξαναβγάλεις άδεια κατοχής η να πάρεις πίσω τις υπόλοιπες κατοχές που θα χάσεις αν σου κλαπεί έστω κι ένα όπλο.
Το πέρασε φίλος πριν χρόνια και τον έσωσε η κατοχή οπλοκιβωτίου(του είπε ο δικηγόρος) και ξέμπλεξε σχετικά γρήγορα.
Έχω οπλοκιβώτιο και ο πωλητής που μου το έδωσε μου είπε βασική προυπόθεση να φυλάξεις την απόδειξη-δελτίο αγοράς ώστε να αποδείξεις ότι το είχες εκεί φυλαγμένο. Δηλαδή να αποτραπεί η περίπτωση να αγοραστεί το οπλοκιβώτιο μετά την κλοπή

Το οπλοκιβωτιο χρειάζεται , όχι μόνο για περίπτωση κλοπής, αλλά και για να έχεις τα όπλα σου περιποιημένα νοικοκυρεμενα στη θέση τους.
Ούτε σε ντουλάπες λες και είναι πουλόβερ ούτε σε γωνίες λες και είναι σκουπόξυλα ούτε κάτω από τα κρεβατια σαν να είναι βαλίτσες.
Μακριά από τα παιδιά και γενικά μακριά από όποιονδηποτε ασχετο.
Ένα μόνο όπλο αφήνουμε έξω , πάνω στο τζάκι, την Rem που είναι ακίνδυνη !😆

Το οπλοκιβωτιο χρειάζεται , όχι μόνο για περίπτωση κλοπής, αλλά και για να έχεις τα όπλα σου περιποιημένα νοικοκυρεμενα στη θέση τους.
Ούτε σε ντουλάπες λες και είναι πουλόβερ ούτε σε γωνίες λες και είναι σκουπόξυλα ούτε κάτω από τα κρεβατια σαν να είναι βαλίτσες.
1727956577410.gif

Μέχρι να χρειαστεί να βάλει, γιατί όταν βάλει θα κάνει αυτό που πρέπει σε σύγκριση με κάποιες άλλες που ρίξουν δε ρίξουν είναι ένα και το αυτό (βέβαια μη ξεχνάμε το Πάσχα εκεί είναι χρησιμοτατες οι άλλες ,πουλάς μούρη πόσα ρίχνουν αλλά δε κινδυνεύει κανείς από τα βόλια τους).

Ας την εκει στο τζακι να αναπαυεται εν ειρηνη η κακομοιρα...
tenor.gif

Οπλοκιβωτιο πακτωμενο σε τοιχο και μαλιστα καλης αντιδιαρρηκτικης ποιοτητας, οχι για να μην μας κλεψουν το/τα καμαρι/α μας,
αλλα για να κανουμε οσο πιο δυσκολο γινεται το εργο των πιθανων ληστων που συνηθως βιαζονται να φυγουν απο ενα σπιτι που εχουν διαρρήξει.
Το εφιαλτικο σεναριο, ειναι να γινει εγκληματικη ενεργεια με αυτο, πριν προλαβεις να αποδειξεις οτι στο κλέψανε.
Αυτος πρεπει να ειναι ο κυριοτερος λόγος ανησυχίας για να παρετε καποιο καλό κι οχι απλα να πληρείτε τις νομικές προδιαγραφές.

Οπλοκιβωτιο πακτωμενο σε τοιχο και μαλιστα καλης αντιδιαρρηκτικης ποιοτητας, οχι για να μην μας κλεψουν το/τα καμαρι/α μας,
αλλα για να κανουμε οσο πιο δυσκολο γινεται το εργο των πιθανων ληστων που συνηθως βιαζονται να φυγουν απο ενα σπιτι που εχουν διαρρήξει.
Το εφιαλτικο σεναριο, ειναι να γινει εγκληματικη ενεργεια με αυτο, πριν προλαβεις να αποδειξεις οτι στο κλέψανε.
Αυτος πρεπει να ειναι ο κυριοτερος λόγος ανησυχίας για να παρετε καποιο καλό κι οχι απλα να πληρείτε τις νομικές προδιαγραφές.
Φυλαξε σε άλλο μέρος βασικό κομμάτι για την λειτουργία του όπλου.

Back