Οπλουργοί

Μακάρι γιατί έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα και από την άλλη δεν μπορώ εύκολα να το παροπλίσω για να το προστατεύσω, θέλω να το έχω μαζι μου συνέχεια. Ξέρω θα μου περάσει αλλά προς το παρόν.......
Ίσως κάποιος αδρανοποιητής σκουριάς να κάνει δουλειά για τους πόρους; οτι δεν βλέπεις είναι φοβιστικό

Last edited:
Μακάρι γιατί έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα και από την άλλη δεν μπορώ εύκολα να το παροπλίσω για να το προστατεύσω, θέλω να το έχω μαζι μου συνέχεια. Ξέρω θα μου περάσει αλλά προς το παρόν.......
Ίσως κάποιος αδρανοποιητής σκουριάς να κάνει δουλειά για τους πόρους; οτι δεν βλέπεις είναι φοβιστικό
Δεν εχει αναγκη,χρονια μου εχει σπασει το χρωμιο,λαδακι τιποτε αλλο.

Δεν εχει αναγκη,χρονια μου εχει σπασει το χρωμιο,λαδακι τιποτε αλλο.
Το πρόβλημα με το χρώμιο που σπάει δεν είναι αυτό που βλέπεις αλλά αυτό που δε βλέπεις.
Τις περισσότερες περιπτώσεις επειδή μέσα στο πόρο που δημιουργείται, δεν μπορεί να φτάσει η βούρτσα και το πανάκι και να καθαριστεί σωστά και επειδή το ατσάλι είναι επηρρεπές στην οδείδωση και το χρώμιο όχι, η φθορά που βλέπουμε στο χρωμιο είναι μικρότερη από τη φθορά στο ατσάλι.
Αυτός είναι και ο λόγος που προτιμώ τα αχρωμίοτα είναι πιο ''τίμια'' σε αυτό που βλέπεις.
Δυο ειναι η δρομοι,ο ενας και ακριβοτερος ειναι να γινει αποχρωμιοποιειση και λειανση,ο αλλος ειναι να εχεις τη καννη παντα λιπανσμενη στην αποθηκευση,εχω δυο καννες με σπασμενο το χρωμιο,απλα τα περιποιουμε σαν να ηταν αχρωμειωτες.Βλητικα δεν υπαρχη καννενα προβλημα.
Ο πρώτος δρόμος είναι ο καλύτερος, εάν γίνει σωστά, άλλα μετά η κάνη θα πρέπει να συντηρειτε σαν αχρωμίοτη, συνεχή σχολαστικό καθάρισμα μετά από κάθε χρήση, ειδικά τον πρώτο καιρό μετά την αποχρωμίοση, και ένα φίλμ λιπαντικού κατα την αποθηκευσή της. Βλητικά συμφωνώ δεν υπάρχει θέμα.
Μέτα από κάθε κυνήγι γίνεται διεξοδικό καθάρισμα και λίπανση. Το όπλο το πήρα έτσι στα χέρια μου και από τότε που το πήρα και το φροντίζω δεν έχει καμία διαφοροποίηση στο κοίλο των καννών προς το χειρότερο. Φοβάμαι βέβαια να μην καταστραφεί και μου δημιουργείτε μια ανησυχία αν και ποτέ δεν το φορτώνω με πάνω από 32γρ.
Τώρα έχω δει όπλα με χρώμιο σπασμένο και κυνηγάνε χρόνια και μάλιστα εντατικά, πιστευω όμως επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματός, χρειάζεται μια κάπως πιο ''συνετή'' χρήση. Ελαφριές γομώσεις, όπως λές, και σωστή συντήρηση, με τον τρόπο που λέει ο φίλος sumganner62.

Το πρόβλημα με το χρώμιο που σπάει δεν είναι αυτό που βλέπεις αλλά αυτό που δε βλέπεις.
Σπυρο,Aυτα που λες ειναι ολα σωστα,αλλα θα σου πω πως αυτοι οι ποροι δεν θα σου δημιουργησουν προβλημα αρκει ο αυλος ΠΛΕΩΝ να του συμπεριφερεσαι σαν αχρωμειωτη,το λαδι καθαρισμου και οποιοδηποτε πετρελαιοειδη ισχωρει παντου αμα το αφησεις ενα τεταρτακι,αυτο αρκει,δεν προλαβαινει να σου κανει μεγαλυτερη ζημια...απλα μπορει να δεις το χρωμιο να φευγη με τα χρονια,και η αχρωμειωτη περιοχη ολο και να μεγαλωνει.Οποιος αγχωνεται μπορει να ακολουθηση την αλλη οδο,και να το παει για αποχρωμειωση,εγω ειμαι σχολαστικος στη συντηρηση,η πλακα ειναι οτι πολλοι ουτε θα επερναν χαμπαρι,εγω το ειδα με το καθρευτακι και το φακο καπου στη μεση της καννης.Το αλλο τα εχει απο καινουργιο,δυο σημεια σαν καρφιτσα,τα οποια απλα μεγαλωνουν με τα χρονια.Ο καθε ενας λοιπων ακολουθει αυτο που θελει,το πιο σωστο ειναι η αποχρωμειωση,εγω εχω επιλεξει τον αλλον,και κατεθεσα την δικια μου εμπειρια,20 χρονια σπασμενο χρωμιο,σε καραμπινα και δικαννο.

Σπυρο,Aυτα που λες ειναι ολα σωστα,αλλα θα σου πω πως αυτοι οι ποροι δεν θα σου δημιουργησουν προβλημα αρκει ο αυλος ΠΛΕΩΝ να του συμπεριφερεσαι σαν αχρωμειωτη,το λαδι καθαρισμου και οποιοδηποτε πετρελαιοειδη ισχωρει παντου αμα το αφησεις ενα τεταρτακι,αυτο αρκει,δεν προλαβαινει να σου κανει μεγαλυτερη ζημια...απλα μπορει να δεις το χρωμιο να φευγη με τα χρονια,και η αχρωμειωτη περιοχη ολο και να μεγαλωνει.Οποιος αγχωνεται μπορει να ακολουθηση την αλλη οδο,και να το παει για αποχρωμειωση,εγω ειμαι σχολαστικος στη συντηρηση,η πλακα ειναι οτι πολλοι ουτε θα επερναν χαμπαρι,εγω το ειδα με το καθρευτακι και το φακο καπου στη μεση της καννης.Το αλλο τα εχει απο καινουργιο,δυο σημεια σαν καρφιτσα,τα οποια απλα μεγαλωνουν με τα χρονια.Ο καθε ενας λοιπων ακολουθει αυτο που θελει,το πιο σωστο ειναι η αποχρωμειωση,εγω εχω επιλεξει τον αλλον,και κατεθεσα την δικια μου εμπειρια,20 χρονια σπασμενο χρωμιο,σε καραμπινα και δικαννο.
Εννοείται φίλε μου samgunner η αποψή και η εμπειρία του καθενός, είναι απόλυτα σεβαστή, ποτέ δεν το επαιξα ειδήμων και εάν βγαίνει κάτι τέτοιο από τα γραφόμενα μου θα ήθελα να μου το πείτε, γιατί καμιά φορά ο γραπτός λόγος δεν μπορεί να αποτυπώσεις την πραγματική έννοια που θέλεις να δώσεις, εξάλλου για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μπήκα στο ΦΟΡΟΥΜ, εντάξει και για λίγη κουβεντούλα.sarcastic.

πείτε
Σπυρο ο γραφτος ο λογος ειναι ατιμο πραγμα,εχεις απολυτο δικιο,και τη αξια εχουν ολα αυτα φιλε,τιποτα,ενα χομπι ειναι,και για αυτο το λογο ειναι υπερβολη η καθε αντιπαραθεση για τετοια θεματα,αν μιλαγαμε απο κοντα θα γελαγαμε :)

Έβλεπα και γω στην δεξιά καννη του Ρωσικου μια "βρωμιά " που δεν έφευγε με την βούρτσα. Ο Παπατσαρουχας που το είδε μου είπε ότι δεν είναι βρωμιά, απλά έχει σπάσει το χρώμιο και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για χρήση.

Σπυρο ο γραφτος ο λογος ειναι ατιμο πραγμα,εχεις απολυτο δικιο,και τη αξια εχουν ολα αυτα φιλε,τιποτα,ενα χομπι ειναι,και για αυτο το λογο ειναι υπερβολη η καθε αντιπαραθεση για τετοια θεματα,αν μιλαγαμε απο κοντα θα γελαγαμε :)
Και θα πίναμε και καμιά μπύρα μ΄αυτή τη ζέστη.sarcastic.

Έβλεπα και γω στην δεξιά καννη του Ρωσικου μια "βρωμιά " που δεν έφευγε με την βούρτσα. Ο Παπατσαρουχας που το είδε μου είπε ότι δεν είναι βρωμιά, απλά έχει σπάσει το χρώμιο και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για χρήση.
Από τη στιγμή που το είδε οπλουργός τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην ιστοσελίδα του πάντως, έχει ένα άρθρο που κατηγορεί τη χρωμίοση γιατι υπάρχει πιθανότητα να σπάσει κάποια στιγμή.

Λέω να μην της το στείλεις αλλά να το πας εσύ ο ίδιος... ;)
Πάντως πέρα από την πλάκα, της αξίζουν πολλά Μπράβο! .bravo.
Τι μπράβο ρε Χρήστο, άλλο ένα κάστρο των ανδρών, αλώθηκε.buy buy..sarcastic.
Ρε που πάμε... .yelling.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω στην κατοχή μου μια μπενέλι ραφαέλο της δεκαετίας του 1990 με σταθερό τσοκάρισμα ***. Πριν δυο χρόνια την έστειλα για επιμήκυνση κώνου έχοντας διαβάσει ότι η μετατροπή βελτιώνει τη ντουφεκιά της κάνης, ωστόσο πλέον το όπλο στενοτουφεκάει απίστευτα και πρέπει να είσαι ο Ντιγκγουιντ για να πάρεις θήραμα. Σκεφτόμουν να το βγάλω για πούλημα αλλά είναι επετειακό μοντέλο με πολύ όμορφα ξύλα και σκαλίσματα και λυπάμαι να το δώσω. Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί η τουφεκιά; Σκέφτομαι να πάω να του φτιάξω τσοκαρίσματα. Έχει κάποιος εμπειρία από παρόμοια μετατροπή; Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον οπλουργό για τέτοια δουλειά;
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Καλημέρα Βίκτωρα, όχι, δεν έχω κάνει δοκιμές με τα είδη που αναφέρεις παραπάνω. Πιθανότατα να βελτίωνε κάπως την κατανομή που τώρα πάει μπάλα μέχρι τα 15 μέτρα που έχω δοκιμάσει στον πίνακα αλλά δεν θα το προτιμούσα σαν λύση. Να ρωτήσω κάτι που ίσως ακουστεί χαζό, είναι αναμενόμενη αυτή η βλητική απόδοση μετά από επιμήκυνση ή κάτι έχει γίνει στραβά; Μήπως θέλει και διεύρυνση αυλού για να δώσει σωστό αποτέλεσμα; Άκουγα και εγώ για τα καλά της επιμήκυνσης κώνου και διάβαζα διάφορα στα φόρουμ αλλά τελικά κακώς προχώρησα στην μετατροπή από ότι αποδεικνύεται.

Τάσο καλημέρα, διαβάζοντας τα μνμ σου παραπάνω μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. Δίνοντας το όπλο για επιμήκυνση του κώνου, τι ακριβώς ήθελες να πετύχεις; Η βελτίωση σηκώνει πολύ κουβέντα. Αυτό που συνέβη μπορεί για κάποιους να αποτελεί βελτίωση. Γράφεις ότι το όπλο είναι σταθερό 3* και κάνεις δοκιμές στα 15 μέτρα. Ένα όπλο 3* ούτως ή άλλως στα 15 μέτρα την στέλνει μπάλα την τουφεκιά. Μήπως από την αρχή το ζητούμενο ήταν η διασπορά και όχι η βλητική "βελτίωση";
Εν πάση περιπτώσει, λύση στο πρόβλημα σου για μένα θα αποτελούσε η χρήση φυσιγγίων διασποράς ή η τοποθέτηση τσοκ. Το δεύτερο το αναλαμβάνει ο Κούρκουλος από ότι θυμάμαι.

Τασο συμφωνω κ εγω με το Γιωργο, στα 15 μετρα η αποσταση ειναι τρομερα κοντινη για να βγαλεις το οποιοδηποτε συμπερασμα... Στα 15 μετρα ουτε τα διασπορας δεν ανοιγουν καλα καλα... Εγω ειμαι σχεδον σιγουρος οτι κ πριν την επιμηκυνση στα 15 μετρα το οπλο θα εδινε παρομοια εικονα...
Αν τουφεκας σε κοντινες αποστασεις δοκιμασε φυσιγγια διασπορας, αλλιως οτι κ να κανεις δεν θα παρεις μεγαλη διασπορα σε τοσο κοντινες αποστασεις...
Η επιμυκυνση του κωνου αν γινει σωστα, μειωνει τις παραμορφωσεις των σκαγιων, "μαζευει" τα περιφερειακα σκαγια, σφιγγιε την τουφεκια κ προσφερει καλυτερη διατρηση... Για μενα μην πειραξεις την καννη, για καποιους θα ηταν θηασαυρος, η παιξε με φυσιγγια διασπορας η προσπαθησε να την ανταλλαξεις με καποια αλλη με τσοκ... Οι καννες με σταθερο τσοκαρισμα κ σφιχτες κατανομες εχουν ζητηση...

Οντως τα 15 μετρα για να δεις κατανομη του 3αριου ειναι πολυ κοντα. Αν το ζητουμενο σου ειναι η κοντινη διασπορα, πχ κυνηγας μπεκατσα, τοτε το ανοιγμα σπειρωματος για τσοκακι ειναι μονοδρομος φοβαμαι

Back