Οπλουργοί

Γιώργο καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η μετατροπή είχε ως στόχο να βελτιώσει τη βλητική απόδοση του όπλου σχετικά με το σκοτώνει δεν σκοτώνει. Πριν τρία χρόνια που έγινε η μετατροπή δεν είχα και πολύ ιδέα από μέτρα κοντακιού και ψαχνόμουν να δω γτ κάποια θηράματα (βασικά μεγάλα παπιά) τα βρίσκω πολλές φορές τραυματισμένα. Με λίγα λόγια έκανα βλακεία, τώρα βλέπω ότι το όπλο φεύγει αρκετά αριστερά στις βολές. Ωστόσο ότι έγινε έγινε και θέλω να δω πώς θα διορθωθεί. Μάλλον θα πάει για τοποθέτηση τσοκ όπως λες αφού η λύση των διασποράς δεν με καλύπτει. Και από άλλον ένα έχω ακούσει για τον Κούρκουλο οπότε βλέπω να πηγαίνω σε αυτόν.
Όσο για το αν το όπλο βελτιώθηκε θα πρέπει να είσαι αυστηρά πάνω στο θήραμα για να το πάρεις , η βολή στα 15 μέτρα πάει μπάλα. Το φουλ τσοκ δίνει και μια περιφέρεια 30 εκατοστών πες σε αυτή την απόσταση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για βολή μπαλάκι του τένις!

Aυτο που λες ομως οτι φευγει αριστερα στις βολες, μηπως ειναι θεμα κλισεων στο κοντακι (το οτι φευγει εννοω) και οχι επειδη εγινε η μετατροπη;

Ετσι και αλλιως βεβαια, μια επισκεψη σε ενα οπλουργο θα σου λυσει ολες τις αποριες

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για βολή μπαλάκι του τένις!
.xm. .xm. .xm. .... έγινε λοιπόν ένα εξειδικευμένο καρτεροντούφεκο .... .love.
Θα σου προτείνω, πριν πας και δώσεις κάνα 150άρι € και δεν ξέρω μετά πόσα για να αγοράσεις συγκεκριμένα τσοκ από τον ίδιον, να φέρεις το όπλο στα μέτρα σου και να του δώσεις μια ευκαιρία ακόμα. Φέρτο στα μέτρα σου πρώτα, αφού διαπίστωσες ότι δεν ρίχνει εκεί που κοιτάς, βάλε ένα νούμερο πιο ψηλά σκάγια ή ρίξε κάνα κουτί διασποράς και άσε τελευταία την επιλογή για τσοκ. Εκτός βέβαια και αν θες να πηγαίνεις για μπεκάτσα, ορτύκι κτλ οπότε το όπλο δεν ήταν και το καταλληλότερο εξ αρχής και πριν την επιμήκυνση.

ή η τοποθέτηση τσοκ. Το δεύτερο το αναλαμβάνει ο Κούρκουλος από ότι θυμάμαι.
Εξωτερικα τσοκ βαζουν όλοι. 100 € τοποθετηση και 30 περίπου το κάθε τσοκ.
Εσωτερικα τσοκ που βάζει ο Κουρκουλος είναι πιο ακριβά.
Αν δεν το πολύ χρησιμοποιείς συμφέρουν τα διασπορας.
Μήπως τελικά όμως σε συμφέρει μια μεταχειρισμενη καννη (200€) με τσοκακια;

Last edited:
Συγνώμη αλλά αν δεν το πω θα σκάσω...
ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΝΗ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ!!!
Για εμένα εξάντλησε τις πιθανότητες με τα μέτρα του όπλου, τα φυσίγγια, τα παπούτσια, δεν ξέρω...ΜΕ ΟΛΑ! γιατί κάννη του 1990 με σταθερό τσοκάρισμα 3*, (λογικά θα είναι και 71cm) κανονικά θα σε παρακαλούσαν να την δώσεις!! (κάτι ανέφερες και για παπιά...που σημαίνει ότι σου αρέσει και το καρτέρι!:))
ΒΕΒΑΙΑ είναι δικό σου το όπλο και δικά σου "τα μπαμ μπουμ" απλά φιλικά στα λέω τα από πάνω.:)

George, 71cm είναι όπως το είπες. Το χρησιμοποιούσε ο πατέρας μου για λαγό και μου το έδωσε πριν κάποια χρόνια. Μετά από όσα διάβασα από όλους, τελικά θα προσπαθήσω να το φέρω στα μέτρα μου και θα του δώσω μια ευκαιρία με το τσοκάρισμα που έχει.
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις απόψεις.

Aυτο που λες ομως οτι φευγει αριστερα στις βολες, μηπως ειναι θεμα κλισεων στο κοντακι (το οτι φευγει εννοω) και οχι επειδη εγινε η μετατροπη;

Ετσι και αλλιως βεβαια, μια επισκεψη σε ενα οπλουργο θα σου λυσει ολες τις αποριες
Βίκτωρα φεύγει η τουφεκιά αριστερά λόγω κλίσεων κοντακιού το οποίο εκτός αυτού, με κλωτσάει στο πρόσωπο και είναι και λίγο κοντό. Το έριξα φέτος μετά από 4 χρόνια σε ένα καρτέρι τσίχλας και μου μαύρισε το μάγουλο. Από επιτυχίες πήρα μία τσίχλα στις δεν ξέρω και εγώ πόσες που πέρασαν. Με λίγα λόγια θέλειι στριψιμο σήκωμα και έξτρα μήκος κανα πόντο.

Τασο εκει ειναι το προβλημα, στα μετρα...κ οχι στην καννη κ τον κωνο... Φτιαξε τα μετρα σε εναν καλο γνωστη κ ειμαι σιγουρος οτι μετα θα απολαυσεις πολλα καρτερια με την κανη που εχεις... ;)
Αυτό ακριβώς ... !

Φώτη έχεις κάνει ποτέ service στο όπλο; Έχεις αλλάξει ελατήρια; Πόσα χρόνια το έχεις;

Φώτη έχεις κάνει ποτέ service στο όπλο; Έχεις αλλάξει ελατήρια; Πόσα χρόνια το έχεις;
Τωρα μόλις γύρισα απο Αντωνάκο Γιώργο θα του κάνει service και αλλαγη ελλατηρίων. Η αλήθεια είναι οτι το αγόρασα απο φίλο μου που κυνηγούσαμε μαζι και δεν το χρησιμοποιούσε ειναι του 2000 μοντέλο η gold ,αλλα τα ελατήρια κάποια στιγμή θελουν αλλαγή, εγω την εχω 2 χρόνια αλλα βγάζει καταπληκτικές ντουφεκιές και μου επεσε στα μέτρα μου χωρίς παρέμβαση και την καψουρεύτηκα. Επάνω γράφει η κάνη κάπου usa προφανως προοριζόταν για την Αμερικάνικη αγορα αλλα δεν νομίζω οτι την διαφοροποιει απο τις Ευρωπαικές

Γι αυτο το πήγα και εγω στον ειδικό να τα ψάξει όλα και να αλλάξει ότι ειναι φθαρμένο τον εμπιστεύομαι τον Αντωνάκο μου εχει φτιάξει και άλλα όπλα εμένα και φίλων και πολύ οικονομικά ,γιατι στην εποχή μας μετράει και αυτό.

Γι αυτο το πήγα και εγω στον ειδικό να τα ψάξει όλα και να αλλάξει ότι ειναι φθαρμένο τον εμπιστεύομαι τον Αντωνάκο μου εχει φτιάξει και άλλα όπλα εμένα και φίλων και πολύ οικονομικά ,γιατι στην εποχή μας μετράει και αυτό.
Τον είχα δει μερικές φορές στο Σχιστο και φαινόταν συμπαθής.
Δουλειά του δεν έχω δει.

Back