Ορτύκια

Καλημέρα σε ολους τους φίλους συμφωνω με τον Αρη στην Μανη δεν είναι ότι κανει κάθε μερα πέρασμα. οπωσ και άλλη φιλοι κυνηγάω πιάνω από 25 χρονια Σεπτέμβριο αλλα κυριωσ Οκτώβριο τα ορτύκια εχει ησυχία από κοσμο όλα τα κατευθύνει ο καιρος έχουμε κάτσει και 1 βδομάδα με λίγα πουλιά. Εγω συνδυάζω και ψάρεμα γιατί είναι η γυναίκα μου από εκεί, και η ωρα περνάει και περιμένουμε την επόμενη μερα .Ο τοπος είναι αχανες οπου θέλεις κυνηγάς εχει ωραία αγρια ομορφιά τα νούμερα δεν λένε τίποτα μην τρελαινόμαστε .

Ο πατέρας μου 74 ετών και ο θείος μου 82 κυνηγούσαν στην Μάνη όταν τα μηχανάκια δεν υπήρχαν ούτε σαν σκέψη στους εφευρέτες τους. Το μέρος είναι το νοτιότερο άκρο ενός διαδρόμου πριν τα πουλιά περάσουν την Μεσόγειο. Άλλωστε κυκλοφορούν πολλές εικόνες με μανιατισσες γιαγιάδες που με τις απόχες αιχμαλώτιζαν τα ορτύκια και τα έδιναν σε ιταλικά πλοία. Ο τόπος αν και φτωχός από καλλιέργειες αποτελούσε πάντα σταθμό για τα μεταναστευτικά πτηνά. Οι πονηροί το μόνο που πετυχαίνουν είναι να τραβάνε τα πουλιά από τα καλύτερα μέρη που δέχονται κυνηγετική πίεση, σε απόμερες πλαγιές. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ κάθισα τρεις ημέρες και έφτασαν στα αυτιά μου πληροφορίες για μηχανάκια, στους θηροφυλακες πως γίνεται να μην φτάνουν ποτέ;

στους θυροφηλακες δεν χρειαζετε να φτασουν στα αυτιά τους ..
καθε χρονο τις ιδιες ημερομηνίες και στα ίδια σημεία μπενουν και το ξερουν...
μια φορα καθε χρόνο η καθε 2 χρονια θα βγουν καμια βολτα να μαζεψουν οσα μπορουν για να ακουστει..
αυτα.

Χθεσινή πρωινή έξοδος στα παραθαλάσσια της Πρέβεζας...
Δύο πουλάκια πολύ καλά μπλοκαρισμένα μου χάρισαν δύο όμορφα στιγμιότυπα...
Μιας και η προσέγγιση της Μάνης φαντάζει για μένα κάτι παραπάνω από ένα μακρυνό όνειρο, αποδέχομαι την πραγματικότητα και προετοιμάζω το σκυλάκο μου για την μπεκάτσα που την έχω κοντά...
Πάντως τα τόπια εκεί κάτω είναι απερίγραπτης ομορφιάς!!!!
IMG_20240926_092912288_HDR (2).jpg

Μια πολύ ωραία έξοδος σήμερα με τον συν κυνηγό μου στην Κωπαΐδα με πέντε συναντήσεις και ωραίες ενέργειες των σκύλων μας τέσσερα ήρθαν μαζί μας. Καλή συνέχεια σε όλους.

Attachments

• Messenger_creation_4660CA75-8EB3-4A82-B222-7BFB882058E0.jpeg
    Messenger_creation_4660CA75-8EB3-4A82-B222-7BFB882058E0.jpeg
    450,1 KB · Προβολές: 74
Δεν μπορώ να φύγω έχω υποχρέωσης και τον πατέρα άρρωστο με το ζόρι πάω μια ωρίτσα το προι... Είναι στριμωγμένα τα πράγματα δυστυχώς......
Περαστικά Ηλία. Έστω και μια ώρα, είναι βάλσαμο φίλε μου. Να ξεφεύγει το μυαλό, από τις έννοιες.

στους θυροφηλακες δεν χρειαζετε να φτασουν στα αυτιά τους ..
καθε χρονο τις ιδιες ημερομηνίες και στα ίδια σημεία μπενουν και το ξερουν...
μια φορα καθε χρόνο η καθε 2 χρονια θα βγουν καμια βολτα να μαζεψουν οσα μπορουν για να ακουστει..
αυτα.
Οποιος δεν θελει να ζυμωσει , δεκα μερες κοσκινιζει...

Μανη η νέα Βουλγαρία.. Ο απόλυτος προορισμός.. Σήμερα είχε κάτι σκόρπια έκανες από 6 κ πάνω με περπάτημα κ σκύλο σε δράση!! Αύριο μεθαύριο ύποπτες μέρες!!!!!
Σε ποια περιοχή της Μάνης είχε πουλιά φίλε,γιατί το να έχει 50/100 πουλιά στο Ταίναρο ,πχ δεν είναι πέρασμα όταν όλοι οι υπόλοιποι έμειναν ατουφέκιστοι ,και μη μου πείτε για μηχανάκια γιατί παίζουν χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα .Η Μάνη τα τελευταία χρόνια στερείται ορτυκιών και τρυγονιών καθώς και τσιχλών πάνε οι καιροί που ήταν βασίλισσα τώρα θέλει ,παρακολούθηση των καιρών ,χρόνο παραμονής και πολύ υπομονή και περπάτημα ,το δεδομένο όπως όταν ήμουν παιδί είχε το βράδυ ξαστεριά και ελαφρύ βοριαδακι και φτάναμε 150 παλμούς περιμένοντας να ξημερώσει επειδή νιώθαμε ότι θα έχει σίγουρα πουλιά ,έχει πεθάνει χρόνια.Και μιλάμε για μέρος που μαζί με τα Λεγρενά ήταν η κορυφή των περασμάτων στα ορτυκια και όχι μόνο.Πόρτο Κάγιο αριστερά του ακρωτηρίου στο Ταίναρο όπως κοιτάμε προς θάλασσα,σημαίνει Λιμάνι των ορτυκιών για να φανταστεί οποίος δεν ξέρει .

Λαλά έχει παντού... Δυστυχώς... Παντού όμως... Λαλα έχει κ στη Μάνη... Η διαφορά είναι ότι η Μάνη έχει τόσο τόπο που επιλέγεις εύκολα να φύγεις μακριά από λαλα...
Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ χρόνια τώρα...
Και επειδή κατεβαίνεις κάτω στη θα ξέρεις ότι το καλύτερο πράγμα για την Μάνη θα ήταν να μην είχε ποτέ εμφανιστεί το λάλα γιατί απλά εκεί θα έβρισκες πουλιά ενώ σε άλλα μέρη δυστυχώς καταλήγουν να βαράνε πολλά περισσότερα που πριν το λαλά έβλεπαν τα ορτύκια μόνο σε φωτογραφίες περιοδικών

Σε ποια περιοχή της Μάνης είχε πουλιά φίλε,γιατί το να έχει 50/100 πουλιά στο Ταίναρο ,πχ δεν είναι πέρασμα όταν όλοι οι υπόλοιποι έμειναν ατουφέκιστοι ,και μη μου πείτε για μηχανάκια γιατί παίζουν χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα .Η Μάνη τα τελευταία χρόνια στερείται ορτυκιών και τρυγονιών καθώς και τσιχλών πάνε οι καιροί που ήταν βασίλισσα τώρα θέλει ,παρακολούθηση των καιρών ,χρόνο παραμονής και πολύ υπομονή και περπάτημα ,το δεδομένο όπως όταν ήμουν παιδί είχε το βράδυ ξαστεριά και ελαφρύ βοριαδακι και φτάναμε 150 παλμούς περιμένοντας να ξημερώσει επειδή νιώθαμε ότι θα έχει σίγουρα πουλιά ,έχει πεθάνει χρόνια.Και μιλάμε για μέρος που μαζί με τα Λεγρενά ήταν η κορυφή των περασμάτων στα ορτυκια και όχι μόνο.Πόρτο Κάγιο αριστερά του ακρωτηρίου στο Ταίναρο όπως κοιτάμε προς θάλασσα,σημαίνει Λιμάνι των ορτυκιών για να φανταστεί οποίος δεν ξέρει .
Πόρτο Κάγιο σημαίνει “λιμάνι των Ορτυκιών” και προέρχεται από το ενετικό Porto Quaglio και το γαλλικό Port des Cailles.

Λαλα ιταλική ανακάλυψη που κάποιοι το είχαν φέρει στην Ελλάδα από πριν το 1990 ένας Ιταλός είχε βγάλει τη φήμη ότι είχε τα καλύτερα σκυλιά επειδή πήγαινε για κυνήγι όταν γυρνούσαν οι άλλοι και όσες φορές τον είχαν πάρει χαμπάρι είχε βαρεσει ενα κάρο ορτύκια .Που να ήξεραν μαθεύτηκε μετά από χρόνια ότι τα έστελνε αλλού και αποθηκεύονταν σε καταψύκτες γιατί πήγαιναν Ιταλία και όλοι λέγανε έχει τους καλύτερους σκύλους ,πως μπορεί να βγει μια φήμη όταν εμείς κοιμόμασταν στη Μάνη και ο Ιταλός είχε μηχανάκι από το 1985 σχεδόν .Όπως κάποιος φίλος στα Γιάννενα χρόνια πίσω κοιμόταν στη κλούβα κοντά σε Ιταλούς και το βράδυ άκουγε κάτι σαν να μουγκρίζει συνέχεια όταν ξύπνησε το πρωί είχε μου λέει μπεκάτσες δίπλα στα 10 μετρα από το αμάξι ,πέρασαν πολλά χρόνια όταν άκουσε στο διαδίκτυο φωνή μπεκάτσας και μου λέει είχα. μηχανάκι φίλε από τότε,απίστευτο .

Back