Ορτύκια

Εγώ πάω μετά το στροβικι αλλά είναι λαχείο φίλε μου έχει πολύ τόπο μακάρι να πέσεις πανω
Ναι αχανές είναι αυτό ελπίζω κι εγώ γτ έιναι 16 μηνών ο μικρός και μας έχει φάει το πέρα δώθε χωρίς αποτέλεσμα

Και νότια Κρήτη ειχε πολλά πουλιά σήμερα. Και λίγο κόσμο λόγω καθημερινής.
Να πω ότι δεν το περίμενα;
Ο σκύλος έσκασε τις δυο προηγούμενες μέρες με τόσο τρέξιμο (είναι κ σχεδόν στα 12), το αμάξι τα φτυσε με το πήγαινε-έλα στους καρόδρομους εκεί κάτω, τα ψιλά φυσέκια ήταν λίγα, όλοι οι φίλοι κυνηγοί ήταν πρωινοί σήμερα κι έτσι έκατσα σπίτι κ έβραζα στο ζουμί μου.
Τον όγκο των πουλιών των προηγούμενων ημερών, ειδικά του Σαββάτου δεν τα χα ξανασυναντήσει. Κ οχι μόνο σε.. επίμαχα σημεία με λαλα, αλλά παντού σε μια ακτίνα 7-8 χλμ. Μπορεί να είδα κ 500 ορτύκια.Λίγο πριν το ξημέρωμα σήκωνα με τ αμάξι απ τους χωματόδρομους μέσα. Απίστευτο.
Λογικά τώρα θα κάνει κοιλιά κανα 20ημερο κ μετά ίσως κάνει κανα δυο καλά περάσματα.

Έχει ακόμα πολλά πουλιά πισω
Πιθανόν. Μέχρι κ χθες είδαμε μεμονωμένα τρυγόνια κ πολλούς μελισσοφάδες που συνήθως προηγούνται των ορτυκιών. Απλά όπως είπα, λογικά θα κάνει ένα κενό διάστημα κ μετα πιάνει Οκτώβρης, με λιγότερες ανταποκρίσεις απ τα βόρεια καθώς εκεί ανοίγει η πέρδικα τότε, ξεκινούν οι τσίχλες κ ασχολούνται λιγότεροι με το θήραμα αυτό. Οπότε για εμάς εδώ κάτω είναι λίγο τζοκερ. Εκτός κ αν μένεις κοντά. Εγώ θέλω περίπου 70+70χλμ, με ελάχιστο ελευθερο χρόνο πλέον, άρα μόνο από τύχη αν τα ξαναπετύχω.

Χαιρομαι που υπάρχουν ακόμα παραδεισει κυνηγιού ....Πρέβεζα /Μάνη ..βόριο Ελλάδα εμάς εδώ μας κατάστρεψε η ανάπτυξη σε ένα δύο χρόνια δεν θα εχουμε που να κυνηγισουμε . Κτηζωνται παντού βηλες και ξενοδοχεία ακόμα και σε περιοχές νατουρα ....είχαμε παραδείσο και μας κατάντησαν κόλαση
Η ποιο διεφθαρμένη υπηρεσία είναι η πολεοδομία Ηλία..... έτσι απλά για ενημέρωση.....

Καλημέρα σε όλους,σχεδόν 3 ώρες το σημερινό κυνήγι βρήκα 8 πουλιά πήρα τα 4 το ένα δεν μπόρεσα να το βρω 2 σηκώθηκαν πριν φτάσω χωρίς να τα πίεση η σκύλα 1 σήκωσα εγώ με τα πόδια και 1 κουτουλησε η σκύλα πεσανε εκτός από τις δικές μου τουφεκιές άλλες 5
Screenshot_2024-09-24-10-03-02-540_com.miui.gallery-edit.jpg

Καλημέρα σε όλους,σχεδόν 3 ώρες το σημερινό κυνήγι βρήκα 8 πουλιά πήρα τα 4 το ένα δεν μπόρεσα να το βρω 2 σηκώθηκαν πριν φτάσω χωρίς να τα πίεση η σκύλα 1 σήκωσα εγώ με τα πόδια και 1 κουτουλησε η σκύλα πεσανε εκτός από τις δικές μου τουφεκιές άλλες 5
View attachment 91523
Ωραίο σκυλάκι

Καλησπέρα. Στιγμές από κυνήγι ορτυκιών το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου 2024 στην όμορφη αλλά και άγρια Μάνη.
Ωραίο βίντεο και ωραίες φέρμες αλλά γιατί πλησιάζεις πολύ το σκυλί και δεν κρατούσες σταθερή θέση καθώς τα πουλιά έδειχναν ανησυχία και κάποια σηκώθηκαν μόνα χωρίς ο σκύλος να τα έχει πιέσει ιδιαίτερα ? Ο τόπος κάτω είναι λίγος ανάποδος και έχει και μέρη πολύ ποιο δύσκολα ακόμη .Και η βιαστική προσέγγιση δεν συνιστάται .Δε σου κάνω παρατήρηση ερώτηση είναι .

Ωραίο βίντεο και ωραίες φέρμες αλλά γιατί πλησιάζεις πολύ το σκυλί και δεν κρατούσες σταθερή θέση καθώς τα πουλιά έδειχναν ανησυχία και κάποια σηκώθηκαν μόνα χωρίς ο σκύλος να τα έχει πιέσει ιδιαίτερα ? Ο τόπος κάτω είναι λίγος ανάποδος και έχει και μέρη πολύ ποιο δύσκολα ακόμη .Και η βιαστική προσέγγιση δεν συνιστάται .Δε σου κάνω παρατήρηση ερώτηση είναι .
Καλησπέρα. Σε κάποιες φάσεις πήγαινα από κάτω για να χτυπήσει και ο αδερφός μου που κυνηγουσαμε μαζί. Σε δύο από τις φερμες του βίντεο σηκώνεται ανάμεσα μας άλλο ορτύκι. Εκεί έκανα λάθος και δεν έπρεπε να ρίξω, αλλά θεώρησα ότι ήταν αυτά και του είχαν περπατήσει. Γενικά τα πουλιά (ίσως και λόγω της βροχής) είχαν περίεργη συμπεριφορά με πολύ ποδαρωμα...

Που να δεις Οκτώβρη Νοέμβρη στη Μάνη παίρνει το σκυλί το ορτύκι και μπορεί να πάει 150 μέτρα εάν ο σκύλος δεν έχει εμπειρία να ποντάρει συνεχώς και μένεις κόκαλο όταν καταλάβει τι γίνετε και σπάσει τη φερμα δεν βρίσκει πουλί πουθενά .Έχω ρίξει γέλια με συναδέλφους με σκυλιά γρήγορα και φέρμες ωρών που φαινόταν όλο λευκές και συναντούσαν τα πουλιά μετά από 10 λεπτά πάλι .Αποτέλεσμα να βαράς 3/5 πουλιά σε 1 ώρα όταν ένας άλλος τα έχει βαρεσει με το σκυλί που τα ξέρει και γνωρίζει και τον τόπο στο 10 αλεπτο .Τα πουλιά που ποδαρωνουν πολύ είναι τα ξεκούραστα που έχουν πέσει από νωρίς και πολλές φορές έχουν κυνηγηθεί από αγρίμια κιόλας γιατί έχει πολλά κάτω (αλεπούδες ,τσακάλια).Τα πουλιά που πέφτουν μετά τις 3 το βράδυ είναι κουρασμένα τα πατάς και δε σηκώνονται.

Καλησπέρα. Σε κάποιες φάσεις πήγαινα από κάτω για να χτυπήσει και ο αδερφός μου που κυνηγουσαμε μαζί. Σε δύο από τις φερμες του βίντεο σηκώνεται ανάμεσα μας άλλο ορτύκι. Εκεί έκανα λάθος και δεν έπρεπε να ρίξω, αλλά θεώρησα ότι ήταν αυτά και του είχαν περπατήσει. Γενικά τα πουλιά (ίσως και λόγω της βροχής) είχαν περίεργη συμπεριφορά με πολύ ποδαρωμα...

Σε μια φαση που φευγουν δυο μαζι και ριχνεις ντουμπλε πισοκολα στο 4.17
Περνεις το πρωτο αφηνεις το αλλο να παρει υψος απο τον σκυλο και ακολουθως
Ντουφεκας πανω απο το κεφαλι του
Πραγματικα για μια τριχα δεν επαθες ζημια πιστευω
Αν δεις προσεκτηκα κοβετε και το κλαδι πανω απ το κεφαλι του
Ετσι τουλαχιστον μπορεσα να διακρινω

Δεν στο λεω σαν παρατηρηση η επικριση
Καθε αλλο,αντιθετα στο λεω για να το χεις υποψην εαν τυχον δεν το χεις εντοπισει πανω στην ενταση της στιγμης

Δεν αργει να γινει το κακο

Back