Ορτύκια

Τα πράγματα αγαπημένοι φίλοι και συν κυνηγοί έχουν αλλάξει άρδην. Εν κατακλείδι τα μάνα εξ ουρανού, οι τράπελες και ο βορειοαντολικος είναι πλέον παρελθόν στο 80% της κατάστασης.. Πλέον όπου υπάρχει λάλα υπάρχουν και θηράματα.. Και είναι λογικό η μανη και τα υπόλοιπα ακρωτηρια να στερουντε θηράματα όταν τα σταματάνε παντού στον ελλαδικό χώρο και ευρωπαϊκό χώρο..ειδαλλως θα κάνει και 2 περασματα κ οποίος προλάβει.. Αυτά πάντα φιλικά και ρεαλιστικά.. ‼️

Εχουμε σκοπο να παμε ενα ολοημερο προς Αιτωλοακαρνανια (Ευηνοχωρι-Γαλατα ή Κατοχη-Λεσινη ακομα δεν εχουμε αποφασισει).Το προβλημα μας ειναι οτι εγω πρωτιμω την Δευτερα και ο φιλος την Τριτη.Αν κανει καποιο περασμα,ποια μερα πιστευεται ειναι πιο πιθανη;

Εχουμε σκοπο να παμε ενα ολοημερο προς Αιτωλοακαρνανια (Ευηνοχωρι-Γαλατα ή Κατοχη-Λεσινη ακομα δεν εχουμε αποφασισει).Το προβλημα μας ειναι οτι εγω πρωτιμω την Δευτερα και ο φιλος την Τριτη.Αν κανει καποιο περασμα,ποια μερα πιστευεται ειναι πιο πιθανη;
Πιθανόν τη Δευτέρα είναι καλύτερη περίπτωση,αν ο καιρός χαλάσει από Κυριακή βράδυ ότι πουλιά ταξιδεύουν θα τα "φρενάρει" και οποιος βρεθεί πάνω στα περάσματα το πρωί θα περάσει καλά..

Πιθανόν τη Δευτέρα είναι καλύτερη περίπτωση,αν ο καιρός χαλάσει από Κυριακή βράδυ ότι πουλιά ταξιδεύουν θα τα "φρενάρει" και οποιος βρεθεί πάνω στα περάσματα το πρωί θα περάσει καλά..
Ετσι ακριβως το σκεφτομαι κι εγω!Βλεπω και δυνατο αερα στο Ιονιο την νυχτα και θεωρω θα ευνοηθουν τα παραλια....

Ετσι ακριβως το σκεφτομαι κι εγω!Βλεπω και δυνατο αερα στο Ιονιο την νυχτα και θεωρω θα ευνοηθουν τα παραλια....
Μη σου πω πως αύριο είναι πονηρή μέρα,γιατί αν χαλάσει επάνω ο καιρός από αύριο το βράδυ δεν νομίζω να ξεκινήσουν τα ορτύκια,πολύ ευαίσθητο θήραμα...

Καλησπέρα σήμερα πάλι Κωπαΐδα αλλά όπως λέει και ο συν κυνηγός μου νέα μέρα άλλη μέρα. Μια συνάντηση με ωραίο μπλοκάρισμα και από τους δύο σκύλους μας και με μια ωραία τουφέκια ήρθε μαζί μας. Τίποτα άλλο γιατί σήμερα είχε πολύ κόσμο με αποτέλεσμα τα διπλανά χωράφια να τα ψάξουν άλλοι. Έπεσαν μερικές τουφεκιές.

Καλησπέρα σε όλους...
Εγω πάντως σας ενημέρωσα για σήμερα απο χτες...
Λοιπον....
Είπα του κηπουρού να ποτίσει κάνα χωράφι στο εξοχικό..
Αποτέλεσμα....
Για ορτυκια πήγα, μπεκατσινι χτυπησα..... 😁😁😁

Attachments

• IMG_20240929_120244.jpg
    IMG_20240929_120244.jpg
    306,7 KB · Προβολές: 98
  • IMG_20240929_084601.jpg
    IMG_20240929_084601.jpg
    594,4 KB · Προβολές: 97
Κωπαιδα σήμερα πίκρα! Κόψανε τα τριφύλλια και δεν βρίσκαμε χωράφι να κυνηγήσουμε...κόσμος πολύς τουφεκιές σχεδόν τίποτα...με το ζόρι βρήκαμε 1 ορτυκι 3 άτομα με 3σκυλια....
αφου στα ειπα απο χθες τι ηθελες να πας

Back