Ορτύκια

Εγώ πετροτουρλιδα δεν έχω δει ποτέ κάτω, έχω δει την κανονική με την γαμψή μύτη στο Ταίναρο κ στα αλικα...
Φίλε αυτές είναι οι συνηθισμενες πάντως και σε κοπάδια μάλιστα..Περνάνε διαφορά πουλιά όπως και ξυλοκοτες μπεκατσινια

Αυτά λέω εγώ κ αυτά έχω δει κ στη Μάνη κ φαντάζομαι εννοεί κ ο Γιάννης... Αν κ επειδή αυτή η οικογένεια περιλαμβάνει πολλά είδη, ποικίλουν οι χαρακτηρισμοί κ το είδος που αναφέρονται από άνθρωπο σε άνθρωπο κ από περιοχή σε περιοχή...
Αυτό με την μεγάλη μύτη ξέρω ως τουρλίδα,το άλλο που λέτε πετροτουρλίδα δεν έχω δει ποτέ μου

Εγώ πετροτουρλιδα δεν έχω δει ποτέ κάτω, έχω δει την κανονική με την γαμψή μύτη στο Ταίναρο κ στα αλικα...
Αυτές πέφτουν σε τριφύλλι και καλαμιές δεν ακουμπάνε νερά και βάλτοι, περνάνε από εδώ Ιούλιο και τις συναντάς κυρίως νύχτα.

Εγώ λέω να βάλω άδεια όλη την επόμενη βδομάδα και να πάω νότια Κρήτη να περιμένω τα ορτύκια στην τελευταία στάση πριν από την Αφρική. Ελπίζω κάποια να τα πάρω μαζί μου.
Εγώ δεν υπολόγισα σωστά κ έβαλα αυτή τη βδομάδα άδεια.
Χθες σε περδικοκυνήγι σηκώσαμε το πρωί στο χωματόδρομο 3 ορτύκια κ στο κυνήγι άλλα 2,που το δεύτερο την πλήρωσε για να μη φύγουμε ατουφέκιστοι.
Μηχανάκι εκεί δεν μπαίνει κ επίσης δεν είχε κ αέρα για να πεις ότι τα καθήλωσε.
Περνάνε σχεδόν καθημερινά πουλιά, το θέμα είναι να χεις εκτός απ την όρεξη, χρόνο, (χρήμα για τα καύσιμα) κ τύχη για να τα συναντήσεις.

Εγώ δεν υπολόγισα σωστά κ έβαλα αυτή τη βδομάδα άδεια.
Χθες σε περδικοκυνήγι σηκώσαμε το πρωί στο χωματόδρομο 3 ορτύκια κ στο κυνήγι άλλα 2,που το δεύτερο την πλήρωσε για να μη φύγουμε ατουφέκιστοι.
Μηχανάκι εκεί δεν μπαίνει κ επίσης δεν είχε κ αέρα για να πεις ότι τα καθήλωσε.
Περνάνε σχεδόν καθημερινά πουλιά, το θέμα είναι να χεις εκτός απ την όρεξη, χρόνο, (χρήμα για τα καύσιμα) κ τύχη για να τα συναντήσεις.
Αυτή τη βδομάδα έχει νοτιάδες και άνεμο μη σταθερό.
Από βδομάδα γυρίζει σε καθαρό βοριά και για αυτό ευελπιστώ σε καλό πέρασμα.

Παιδιά κατεβηκε κανεις κατω Λαυρεωτική σημερα?Εχει κανεις πληροφορίες?γτ θα με τρελάνουν κάποιοι...Ειχε ορτυκια σημερα?
Οχι φιλε μου δεν ειχε.Εγω βρηκα 1,ο φιλος μου σε αλλο σημειο τιποτα κ γενικα εγω ακουσα λιγοτερες απο 10 τουφεκιες

Οχι φιλε μου δεν ειχε.Εγω βρηκα 1,ο φιλος μου σε αλλο σημειο τιποτα κ γενικα εγω ακουσα λιγοτερες απο 10 τουφεκιες
Να σαι καλα φίλε, να φανταστεις με πήρανε τηλέφωνο οτι αξιζει να παω τωρα απόγευμα για Χάρακα μερια οτι ειχε λιγα...τι να πω?

Είχε ορτυκια εχτες σε 1 σημείο που παραδοσιακά πιάνει, είχε αρκετά πουλιά πρωί απόγευμα αυτό είναι σίγουρο .όσοι γνωρίζουν τα πολλά πουλιά ήταν από μέση και πάνω του βουνού για όσους δεν κάθισαν χαμηλά στα θυμαρια

Είχε ορτυκια εχτες σε 1 σημείο που παραδοσιακά πιάνει, είχε αρκετά πουλιά πρωί απόγευμα αυτό είναι σίγουρο .όσοι γνωρίζουν τα πολλά πουλιά ήταν από μέση και πάνω του βουνού για όσους δεν κάθισαν χαμηλά στα θυμαρια
Καταλαβα...

Χάρακα και εγώ σήμερα για βόλτα κατά βάση, αφού οι προσδοκίες συνάντησης θηράματος, όπως το ορτύκι, χωρίς σκύλο είναι θέμα τύχης. Έπεσαν καμμιά 30 τουφεκιές σε όλα τα βουνά γύρω από τον Χάρακα. Υπολογίζω περίπου 20 πουλιά σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Εγώ με 10500 βήματα σήκωσα 2 και τα πήρα. Απόλυτα ευχαριστημένος, τηρουμένων των αναλογιών. Τα μάδησα κιόλας και ήδη καθαρισμένα στο ψυγείο περιμένουν παρέα..για την σχάρα. Καλή συνέχεια σε όλους.

Attachments

• 20241012_094415.jpg
    20241012_094415.jpg
    365,5 KB · Προβολές: 89
  • 20241012_084341.jpg
    20241012_084341.jpg
    299,2 KB · Προβολές: 89
  • 20241012_095909.jpg
    20241012_095909.jpg
    301,4 KB · Προβολές: 89
Άλλη μια ωραία έξοδο με τον συν κυνηγό μου και τα σκυλιά μας στην Κωπαΐδα με ασθενή δυτικό και πολύ ζέστη. Σηκώσαμε τρία ορτύκια με αντίστοιχες ωραίες φερμες μας ακολούθησε το ένα το άλλο το έχασα δυστυχώς γιατί έφυγε προς το κανάλι και ενώ είδα πούπουλα το ορτύκι άφαντο και σαν μην έφτανε αυτό ενώ το πήρα με την δεύτερη με το δίκανο σηκώθηκε και δεύτερο και απλώς το χαιρέτησα. Σηκώσαμε και άλλα δύο χωρίς φερμα και τα αφήσαμε για την επόμενη συνάντηση. Καλή συνέχεια σε όλους.

Last edited:
Back