Παιδες κανενας δεν προετρεψε κανεναν να κανει οποιαδηποτε παρεμβαση...
Εγω προσωπικα ειμαι αρκετα επιφυλακτικος κ οπως ειπα αν κ γουσταρω να κανω μια καννη τουμπανο, θα ψαξω να βρω μια δευτερη, αυτη που "γουσταρω" φοβαμαι να την πειραξω... Κωστα Grieko το κοστος ειναι πολυ μικροτερο απο οσο αναφερεις, το θεμα ειναι να βρεις κανη σε καλη τιμη... Κ γι αυτο οποιος αποφασιζει να πειραξει το οπλο του καλο θα ειναι να ειναι προσεκτικος κ σιγουρος γιατι κ ο μαστορας ανθρωπος ειναι...
Απο εκει κ περα...
Δεν εχουν ολη την ιδια λοξα, ουτε την ιδια λογικη... Εγω θελω το αμαξι μου συμβατικο, καποιος αλλος γουσταρει να το παταει οποτε θα κοιταξει να βελτιωσει τις αναρτησεις... Εγω με το τζιπ μου δεν εχω τρελες OFF ROAD απαιτησεις, ενας φιλος θελει να ανεβαινει εκει που δεν παει αλλος, λογικο ειναι να το κανει καταλληλο για τα γουστα του...
Οι εταιριες στοχευουν ολες στο μεσο αγοραστη... Εισαστε σιγουροι οτι αν μια καννη εβγαζε την τουφεκια "μπαλα" αυτο θα αρεσε στο ευρυ κοινο? Νομιζεται οτι ενα τετοιο οπλο σε καποιον που δεν θελει να ασχοληθει με κοντακια κ μετρα θα ηταν χρησιμο? Δεν νομιζω... Παρομοιος ειναι κ ο λογος για μενα που μετα την πρωτη τρελλα με τα Kicks πολλοι τα πουλησαν γιατι τους φανηκαν σφιχτα... Με ενα τσοκ KIll or Miss που λεει κ ο Παυλος, μονο οσοι ριχνουν εκει που βλεπουν μπορουν να εχουν επιτυχιες...
Απο την αλλη βεβαια, σιγουρα οταν ενα οπλο σκοτωνει καλα κ ειναι ευχαριστημενος ο χρηστης επιβαλλεται να μην το πειραξει, δεν εχει λογο αλλωστε...
Δεν ειναι ολα τα οπλα ετσι ομως, δυστυχως... Τα τσοκ κ η εξελιξη τους βελτιωνουν πολυ την τουφεκια κ ειναι η πρωτη βελτιωση, αλλα μεχρι ενα σημειο...Ο κωνος αλλωστε ειναι το πρωτο τσοκ της καννης... Οπως βελτιωνεται ενα εξοεργοστασιακο τσοκ με καινοτομιες, ετσι βελτιωνεται κ ενας κωνος...Αν ρωτησει καποιος γιατι τον κωνο δεν τον βελτιωνουν παντα οι εταιριες, η απαντηση ειναι η ιδια με το γιατι δεν προσφερουν στα οπλα τους κ εξοεργοστασιακα τσοκ η τσοκ φρενου...
Σε κολλητο μου φιλο που ειχε μια καννη Benelli κομμενη στα 60 εκατοστα, απο 66 που ηταν στανταρ τσοκ, για να μπουν καποτε εξωτερικα εναλλασσομενα τσοκ η τουφεκια ειχε καταστραφει... Η πρωτη βελτιωση ηρθε με τα τσοκ του Παπατσαρουχα τα Hyperporting και ηταν οφθαλμοφανης... Η τραγικη βελτιωση τοτε που δεν ειχα εμπειρια πανω στο θεμα κωνος κ ηταν οτι ειχε αρχισει να γινεται της μοδας, ηταν οταν αποφασισε να την στειλει στον Παπατσαρουχα επισης για επιμηκυνση απο 1,5 σε 3,5 εκ... Η αποδοση στα χοντρα σκαγια ηταν οριακα βελτιωμενη, στα ψιλα κ ειδικα σε 9αρια, 10αρια ηταν ονειρο... Το οπλο αρχιζει με 10αρια να καπνιζει τσιχλες παντου, σε βαθμο που αν το πουλαγε θα το αγοραζα το οπλο... Η παραπανω αλλαγη δεν εγινε απο επιλογη, εγινε απο αναγκη κ το αποφασισε γιατι ηταν απογοητευμενος με το οπλο του... Πετυχε ομως...
Η πιο βασικη βελτιωση ειναι η τεχνικη και τα μετρα του οπλου... Μονο οταν τα σκαγια πανε αποδεδειγμενα επανω στο θηραμα μπορουμε να θεωρησουμε οτι δεν ειμαστε η ειμαστε καλλυμενοι με την αποδοση της καννης μας...
Κ αυτο βεβαια γι αυτους που το θελουν, για αλλους εχει αξια απλα μια εξοδο στη φυση, για αλλους να νιωθουν οτι αυτο που κανουν το κανουν σωστα, γουστα ειναι αυτα κ πρεπει να ειναι σεβαστο απο ολους...