Ο αυλός μιας κάννης

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Οσο ανεκτιμητο και αν ειναι δημητρη ειναι πολλα τα λεφτα για να κανεις ολα αυτα....διευρυνση αυλου και αποχρωμιωση θελεις ενα 350 για πλακα....επιμικυνση κωνου....πορτινγκ....τι λεμε τωρα....δλδ να πληρωσω ενα οπλο 900 ευρω λεω τωρα αλλα τοσα???
βρίσκεις ένα μεταχειρισμενο μπενελακι με 400-500 ε , του κανεις μια υδρογραφια παραλλαγη με 60-70 ε , κοντακι με 250 ε , μετα στελνεις την κανη στο χειρουργειο . με το πολύ 300 καθαρισες , συνολο 1150 -1200 ε ,με ατ λεφτα αυτά εχεις ένα οπλο απολυτο στα μετρα σου , αθανατο και με κανη ο χαρος βγηκε παγανια , τα λεω καλα η είμαι λαθος ?

Και για να σε προβληματισω ακομα περισσοτερο,θα σου δωσω και μια διατρηση με λευκο οτε σε χαρτοπολτο και ατσαλι 3αρι,Το πρωτο 462μ/δ και το χρονογραφο να καταγραφη......και στα 40 μετρα.....190-180-177-173-171-156-152-147-136-133..............και στα 396μ/δ=166-162-157-146-142-141-134-126-123-113.....Αυτο το εργο το οποιο ειναι διαφορετικο,αλλα και παλι οχι απελπιστικα διαφορετικο,,,,,,,ηθελε 60μ/δ,,,,,πως μπορει μια καννη απο το μακρος της να αλλαξει δραματικα τι διατρηση απο μια διαφορα που ειναι κατω απο 20μ/δ 100% εφ οσων μιλαμε για καννες ΙΔΙΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ?
μα το μηκος της κανης σε διυρυμενο μονο αυλο λειτουργει υπερ της διατρησης , σε συμβατικο λογω τριβων πνιγει την τουφεκια

Πια απο κλιση Γιαννη εννοεις?
Στις δοκιμές που παρουσίασες πιο πάνω...
Η Μήπως δεν καταλαβα?
232-225-210-210-207-201-196-196-196-189-189-176-176,,,απο τα 21 σκαγια,...........ΞΑΝΑ.......228-220-214-214-214-214-214-198-198-198-186-186-186-180-180-180---------απο 23 σκαγια.....
Διατρησεις δεν μετράς?

βρίσκεις ένα μεταχειρισμενο μπενελακι με 400-500 ε , του κανεις μια υδρογραφια παραλλαγη με 60-70 ε , κοντακι με 250 ε , μετα στελνεις την κανη στο χειρουργειο . με το πολύ 300 καθαρισες , συνολο 1150 -1200 ε ,με ατ λεφτα αυτά εχεις ένα οπλο απολυτο στα μετρα σου , αθανατο και με κανη ο χαρος βγηκε παγανια , τα λεω καλα η είμαι λαθος ?
Καλα τα λες.....βρηκες υδρογραφια να κανει κάποιος με τοσα λιγα???εγω ρωτησα και ζητανε από 150βκαινπανω

18-8 αρχιζει και τελειωνει 18,4 πριν το τσοκαρισμα , δεν είναι προοδευτικα κωνικη όπως στα Μερκελ αλλα στην ουσια 3 τμηματα , 3 αυλοι , ο Παπατσαρουχας όμως ειχε γραψει ότι δεν υπαχει σε οπλο κωνικη συφιξη σε αυλο , ολες κυλυνδρικο τμημα εχουν μετα τον κωνο εως το τσοκ , τελικα τι ισχυει ? ξερει καποιος από το φορουμ να μας πει ?
Τα Merkel έχουν κωνική κάννη ή όχι; Το marketing της εταιρίας αναφέρει ότι έχουν, τα αμερικάνικα φόρουμ αναφέρουν ότι δεν υπάρχει λειοκαννο στον πλανήτη που να έχει κωνική κάννη από το τέλος της θαλάμης μέχρι την την υποδοχή του τσοκ. Αναφέρουν μάλιστα ότι ελάχιστες εταιρίες που δοκίμασαν να το κάνουν, σταμάτησαν λόγω υπερβολικής κοστολόγησης αυτής της εργασίας. Αναφέρουν ότι για να γίνει μια τέτοια κάννη κοστίζει 3000$.
Μια από αυτές αν θυμάμαι καλά λεγόταν Baserri και μάλιστα κυκλοφόρησε κάποια ελάχιστα τέτοια όπλα, μετά λέγεται ότι αγοράστηκε από την fabarm με σκοπό να γίνει εκμετάλλευση της συγκεκριμένης πατέντας αλλά και εκεί λόγω κόστους, σταμάτησε και γεννήθηκε το tribore ;)
Τελικά τι ισχύει; Τα Merkel έχουν ή δεν έχουν τέτοια κατασκευή;

Στις δοκιμές που παρουσίασες πιο πάνω...
Η Μήπως δεν καταλαβα?

Διατρησεις δεν μετράς?
Σωστα μπροκειτα για φυλλα οχι σελιδες,και που ειναι το λαθος?Τα σκαγια εχουν ολα την ιδια ταχυτητα?

Γιαννη δεν ξερω.... αν υπολογισω ομως οτι ο παπατσαρουχας θελει για διευρυνση αυλου μονο 250 τοτε ποσα θα θελει για κωνο....αποχρωμιωση...πορτινγκ....

Κώστα καλησπέρα για του λόγου το αληθές επειδή έκανα πριν ένα μήνα αποχρωμίωση, διεύρυνση αυλού από 18.4 σε 18.55, κώνο και αναγκαστικά βάψιμο κανης , όλα στοίχισαν ακριβώς 200 ευρώ. Το μόνο που δεν έκανα ήταν πορτινκ λόγω κοντης κάνης 62cm αλλά και αυτό είχε 50-60 ευρώ, στον οπλουργο που αναφέρεις παραπάνω.

Σωστα μπροκειτα για φυλλα οχι σελιδες,και που ειναι το λαθος?Τα σκαγια εχουν ολα την ιδια ταχυτητα?
Σαραντο,δεν μίλησα για λάθος! :)
Το καθένα από τα νούμερα που γράφεις ανταποκρίνεται σε μια (1) διαφορετική τουφεκιά?
Η δεν έχω καταλάβει ?

Η διάταξη των οπών που κάνει ο Παπατσαρουχας στο porting ποιας λογικής είναι; Τι είναι αυτό που καθορίζει την διάταξη και την γωνία των οπών;

σωστα που παραξενευεσαι?
Υπάρχει μια διαφορά 23% στη μια περιπτωση (232 καλύτερη με 176 χειροτερη)
Και 22% στην άλλη (228 -180)
Αυτό είπα...
Πώς είναι μεγάλη η απόκλιση και στις δύο περιπτώσεις...
Ξαναλέω, αν κατάλαβα καλά και μετράς μέχρι το τελευταίο φύλλο που έχει περάσει, έστω και ένα σκαγι, ανά τουφεκιά !
Και είναι όλες οι τουφεκιές με όμοιο φυσιγγι...

μαλιστα. εχω λοιπον ενα 687 απο τα παλια που κανει 2200.θελω το χ ποσο για κωνο και το χ ποσο για τρυπες οι οποιες γινονται πως στις 45 μοιρες?? με τρυπανι η λειζερ? και τις κανει ο τεχνιτης η ο μαθητευομενος μαγος του καθε μπαρμπα της γειτονιας?? και οταν λοιπον γινει η λαλακια ο μπαρμπας θα πληρωσει τ οπλο η θα χαθει ενα τουφεκι αξιας 2200 ευρω η και παραπανω?? επειδη λοιπον κανεις δεν απανταει σ αυτο οποιος θελει να ρισκαρει ακουγοντας τους διαφορους καθηγητες της βλητικης μαγκια του. να θυμαστε ομως οταν γινει το λαθος δεν γυρναει πισω το φαγωμενο μεταλο και στην εποχη που ζουμε ολα τα οπλα ειναι ακριβα. τα φτηνα και τα τζαμπα πεθαναν

για να μας ξαναπει παρακαλω ο στελιος τι εγινε με τ οπλο του σε γνωστο οπλουργο ονομα και ποιος πληρωσε χωρις ν αναφερθει ονομα παρακαλω

Υπάρχει μια διαφορά 23% στη μια περιπτωση (232 καλύτερη με 176 χειροτερη)
Και 22% στην άλλη (228 -180)
Αυτό είπα...
Πώς είναι μεγάλη η απόκλιση και στις δύο περιπτώσεις...
Ξαναλέω, αν κατάλαβα καλά και μετράς μέχρι το τελευταίο φύλλο που έχει περάσει, έστω και ένα σκαγι, ανά τουφεκιά !
Ναι ετσι πανε Γιαννιη και ολες η τουφεκιες ετσι βγαινουν,συγκεκριμενα μετραω ποσα σκαγια τρυπησε και οχι τη θεση του σκαγιου,χοντρικα αυτο με τη θεσι του σκαγιου ειναι 20 περιπου 20 φυλλα,δηλαδη το σκαι ειναι 20 φυλλα πισω απο τη τελευταιο φυλλο που τρυπαει χοντρικα,Απλα εμενα μου αρεσει να το ψαχνω ετσι.

Η διάταξη των οπών που κάνει ο Παπατσαρουχας στο porting ποιας λογικής είναι; Τι είναι αυτό που καθορίζει την διάταξη και την γωνία των οπών;
Πιθανότατα...οι δοκιμές! :)
Κάνει 13 οπες σε κάθε πλευρά της καννης.
Το ιδιαίτερο είναι, πως δεν είναι κάθετες προς την καννη.
Είναι υπό γωνία με φορά προς τα πίσω.
Η τομή της οπης είναι σαν ένα (Γ).
Το τρυπάνι, μπαίνει δύο φορές και υπό διαφορετική γωνία.
Πρεπει να ειναι γύρω στις 120-130 μοίρες (με το μάτι :)).
Σε σούπερ ποζε,μου έκανε περισσότερες στην κάτω καννη,επειδή λόγω της ριγας,δε μπορούσε να τις κάνει στο ύψος που συνήθως τις έκανε.

μαλιστα. εχω λοιπον ενα 687 απο τα παλια που κανει 2200.θελω το χ ποσο για κωνο και το χ ποσο για τρυπες οι οποιες γινονται πως στις 45 μοιρες?? με τρυπανι η λειζερ? και τις κανει ο τεχνιτης η ο μαθητευομενος μαγος του καθε μπαρμπα της γειτονιας?? και οταν λοιπον γινει η λαλακια ο μπαρμπας θα πληρωσει τ οπλο η θα χαθει ενα τουφεκι αξιας 2200 ευρω η και παραπανω?? επειδη λοιπον κανεις δεν απανταει σ αυτο οποιος θελει να ρισκαρει ακουγοντας τους διαφορους καθηγητες της βλητικης μαγκια του. να θυμαστε ομως οταν γινει το λαθος δεν γυρναει πισω το φαγωμενο μεταλο και στην εποχη που ζουμε ολα τα οπλα ειναι ακριβα. τα φτηνα και τα τζαμπα πεθαναν
Μα γιατι να πειραξει καποιος ενα τετοιο οπλο κ με τοσο μεγαλο ρισκο??
Και εγω ειμαι κατα τετοιον επεμβασεων που δεν εχουν γυρισμο.
Αλλα κ παλι δεν βρισκω τον λογο να πειραξει κανεις το οπλο του,ας παρει καποιο εξειδικευμενο τσοκ.
Η μονη ισως εξαιρεση οι κυνηγοι των υδροβιων κ της πολυ μακρινης τουφεκιας που ψαχνουν να βρουν το κατι παραπανω,αλλα κ παλι δεν ξερω τι μπορει να προσφερει περισσοτερο απο ενα πολυ κλειστο τσοκ..

Ρε συ Ευριπιδη,κανενας δεν βαζει το μαχαίρι στο λαιμό κανενός!
Γιατί αρπαζόμαστε?
Αυτό ο φούρνος(Ψωροκωσταινα), Αυτό το ψωμί βγάζει !
Μακάρι να ειχαμε εγγυήσεις, οπως γίνεται αλλου!
Εδώ πάς για μια στρέβλωση στο κοντακι,πληρώνεις τη μισή του αξία (σαν χειροποιητο)και η τυχόν αβαρια (σπάσιμο) είναι δικιά σου!!
Μ'αυτό το σκεπτικό,πολεμα με τις φλατζες!
Παίρνεις το ρισκο (ΔΥΣΤΥΧΩΣ)???
Το κάνεις!
Διαφορετικά,ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!

Back