Ο αυλός μιας κάννης

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Φίλε μου θα διαφωνήσω μαζι σου ο αυλός 18,6 απλα τα σπάει με οτι και εαν ρίξεις . Εχω τουφεκιση και με 18,4 beretta 303 αρκετά χρονια και ναι ημουν ικανοποιημένος ομως τα τελευταία χρονια κυνηγάω με beretta πρώτα με την urika 2 τωρα με την A400 unico και σου λεω οτι τις τουφεκιες που βγάζει η καινούργια κάννη της beretta optima 18,6 η παλιά κάννη δεν τις βγάζει .οσο για τα τραυματισμένα πουλιά εγω με το 5*και το 4* τις τσίχλες τις κυνηγάω απο το πρωινό και σε όλη την παγανα δηλαδή απο τα 10 μέτρα τις πρωινές με το 5* μεχρι τα 35 πιο μετά στην παγανα που ανεμίζουν και ψηλώνουν με το 4* ,στα πουλιά μια χαρα σκότωματα ειχα και σκεψου οτι έριχνα με τα 30 gr ok Nobel sport τα πράσινα και μιλάμε για Καραβόμυλο Φεβρουάριο μήνα μια χαρα σκοτωματα !ολα αυτα τα γράφω και αναφέρομαι μόνο για την beretta με 18,6 και δεν εχω άποψη για browning Winchester και αυλους 18,8 18,9 μιας και δεν εχω ρίξει ποτε οποτε δεν μπορώ να εκφράσω άποψη .
Θα συμφωνήσω σε ολα μαζι σου κι εγω ολο το χειμωνα φετος εριχνα στις παγωνιες με το 690 (18,6) και πραγματικα θεριζε. Το δε τσοκ **** ηταν αυτο που εδωσε το 80% των πουλιων ακομα και σε οριακες αποστασεις. Φυσικά ομως δινω πολλους ποντους και στα φυσιγγια lambro classic 32 που πηγαιναν απο τον Οκτωβρη εως το τελος της σεζον!

Φίλε μου θα διαφωνήσω μαζι σου ο αυλός 18,6 απλα τα σπάει με οτι και εαν ρίξεις . Εχω τουφεκιση και με 18,4 beretta 303 αρκετά χρονια και ναι ημουν ικανοποιημένος ομως τα τελευταία χρονια κυνηγάω με beretta πρώτα με την urika 2 τωρα με την A400 unico και σου λεω οτι τις τουφεκιες που βγάζει η καινούργια κάννη της beretta optima 18,6 η παλιά κάννη δεν τις βγάζει .οσο για τα τραυματισμένα πουλιά εγω με το 5*και το 4* τις τσίχλες τις κυνηγάω απο το πρωινό και σε όλη την παγανα δηλαδή απο τα 10 μέτρα τις πρωινές με το 5* μεχρι τα 35 πιο μετά στην παγανα που ανεμίζουν και ψηλώνουν με το 4* ,στα πουλιά μια χαρα σκότωματα ειχα και σκεψου οτι έριχνα με τα 30 gr ok Nobel sport τα πράσινα και μιλάμε για Καραβόμυλο Φεβρουάριο μήνα μια χαρα σκοτωματα !ολα αυτα τα γράφω και αναφέρομαι μόνο για την beretta με 18,6 και δεν εχω άποψη για browning Winchester και αυλους 18,8 18,9 μιας και δεν εχω ρίξει ποτε οποτε δεν μπορώ να εκφράσω άποψη .

Θα συμφωνήσω σε ολα μαζι σου κι εγω ολο το χειμωνα φετος εριχνα στις παγωνιες με το 690 (18,6) και πραγματικα θεριζε. Το δε τσοκ **** ηταν αυτο που εδωσε το 80% των πουλιων ακομα και σε οριακες αποστασεις. Φυσικά ομως δινω πολλους ποντους και στα φυσιγγια lambro classic 32 που πηγαιναν απο τον Οκτωβρη εως το τελος της σεζον!

στα ιδια και εγω απο 18,4 αυλο στο μποζε μεγαλη διαφορα απο την οπτιμα hp 18.6, με σκεετ 4,5 αστρα( με ηλεκτροκολληση το εχω :)) οι τουφεκιες απιστευτα καλες και για πολλα μετρα και δεν ειμαι και σαν τον pain .hunter.1.hunter.

Και με τον ενδεδειγμένο αυλό για δωδεκαρι 18,55 και με τους στενούς αυλούς των benelli και beretta που έχουν περάσει από τα χέρια μου έχω δει εξαιρετικές καταβολές σε σκάγια μέχρι 5 νούμερο σκάγια,τώρα σε ακόμα χοντροτερα σκάγια δεν ξέρω αν δημιουργούν κάποιο μείον!

Επειδη στο κυνηγι δεν εχω αλλαξει πολλα οπλα αλλα εχω ριξει στο σκοπευτήριο με 4 διαφορετικα μπορω να πω το εξης.
Το baikal 18.4 72.5cm με 4,3,1 αστρα δεν με ενθουσιασε με τον τροπο που εσπαγε τα πιατακια. Σημ. Ημουν περισσοτερο άπειρος απο οτι ειμαι τωρα και το κοντακι δεν ηταν στα μετρα μου.
Εριξα με το b525 18.4 αυλος muller ufo και μαμα 4αρι kai υπηρξαν "καλυτερα" σπασιματα. Παλι το κοντακι δεν ηταν πανω μου.
Επειτα εριξα την h38 με τσοκ brain tm και τα σπασιματα ηταν γεμάτα. Εξαφανιζονταν οι δισκοι.
Τελος εριξα με την bellmonte με κοντακι που δεν ειναι πανω μου, αλλα με το 3αρι τα σπασιματα είχαν περισσοτερη ορμη απο οτι του baikal kai του b525. Η fabarm ειχε την περισσοτερη δυναμη τωρα που το σκεφτομαι.
Δε ξέρω αν επειδη εσφιξα τσοκ και πολλαπλασιασα τα χτυπηματα στο πιατακια αυξησα και την ορμή, παντως ειδα οτι τα aftermartket chokes αυξανουν τον αντικτυπο κρουσης των σκαγιων στον στοχο. Ισως αναθεωρησω αλλα αυτη την εντυπωση εχω.
Γιαννη μπορει ένα σκαγι στην ουσια παραμορφωμενο όπως είναι το flyer να σκοτωσει μεγαλο παπι -φασσα η λαγο ?
Εχω παρει λαγους λογω περιφερειας. Εχω παρει λαγο και με ενα σκαγι στο αυτι.

Είναι θέμα απόστασης και σημείου του σώματος που θα βρουν το θήραμα...
Ακριβως αυτο. Μου εχει τυχει.

Χτύπησε χαμηλά η τουφεκια σε σκληρο-παγωμενο εδαφος και τον πήραν τα σκάγια από σπόντα !
Υπαρχει τεχνική που ρίχνεις χαμηλα στο εδαφος για να τον παρεις με τα εξοστρακισμενα σκαγια. Προσωπικα σημαδευω στο ψαχνο.
Η τεχνικη αυτη καλο ειναι να εφαρμοζεται με σκληρα σκαγια.
Ο λαγος εχει πολυ σκληρα κοκκαλα. Θελει φυσιγγια remington.

Last edited:
Επειδη στο κυνηγι δεν εχω αλλαξει πολλα οπλα αλλα εχω ριξει στο σκοπευτήριο με 4 διαφορετικα μπορω να πω το εξης.
Το baikal 18.4 72.5cm με 4,3,1 αστρα δεν με ενθουσιασε με τον τροπο που εσπαγε τα πιατακια. Σημ. Ημουν περισσοτερο άπειρος απο οτι ειμαι τωρα και το κοντακι δεν ηταν στα μετρα μου.
Εριξα με το b525 18.4 αυλος muller ufo και μαμα 4αρι kai υπηρξαν "καλυτερα" σπασιματα. Παλι το κοντακι δεν ηταν πανω μου.
Επειτα εριξα την h38 με τσοκ brain tm και τα σπασιματα ηταν γεμάτα. Εξαφανιζονταν οι δισκοι.
Τελος εριξα με την bellmonte με κοντακι που δεν ειναι πανω μου, αλλα με το 3αρι τα σπασιματα είχαν περισσοτερη ορμη απο οτι του baikal kai του b525. Η fabarm ειχε την περισσοτερη δυναμη τωρα που το σκεφτομαι.
Δε ξέρω αν επειδη εσφιξα τσοκ και πολλαπλασιασα τα χτυπηματα στο πιατακια αυξησα και την ορμή, παντως ειδα οτι τα aftermartket chokes αυξανουν τον αντικτυπο κρουσης των σκαγιων στον στοχο. Ισως αναθεωρησω αλλα αυτη την εντυπωση εχω.

Εχω παρει λαγους λογω περιφερειας. Εχω παρει λαγο και με ενα σκαγι στο αυτι.

Ακριβως αυτο. Μου εχει τυχει.

Υπαρχει τεχνική που ρίχνεις χαμηλα στο εδαφος για να τον παρεις με τα εξοστρακισμενα σκαγια. Προσωπικα σημαδευω στο ψαχνο.
Η τεχνικη αυτη καλο ειναι να εφαρμοζεται με σκληρα σκαγια.
Ο λαγος εχει πολυ σκληρα κοκκαλα. Θελει φυσιγγια remington.[/QUOTE
Οι τουφεκιες που ειδες στη fabarm δεν ηταν μονο απο τα τσοκ, τα οπλα αυτα εχουν εξαιρετικη τουφεκια και με τα μαμισια!

Αν τυχει κ βρω καμια κανη για Μ2 σε καλη τιμη και συζητισιμη απαραιτητα τουλαχιστον 71 εκ μηκος, θα της τα κανω ολα απο μετατροπες κ μαζι θα τα δουμε... Αποχρωμιωση, κωνο, πορτινγκ, διευρυνση... Ετσι για να μου φυγει η κ@υλ@... ;)
Γενικα ειμαι επιφυλακτικος στις μετατροπες, οποτε την καννιτσα που εχω τωρα κ που γουσταρω δεν την θυσιαζω... ;)
Ολα αυτα συνολο σε κοστος κανουν οσο θα αγορασεις δυο μπενελες μαζι....χαχαχαχχαχα

Ας ειναι καλα ο κωνος και εγινε όπλο... Χαχαχαχαχα
Κωστα και πριν σκοτωνα και τωρα σκοτωνω....εμενα δε με ενδιαφερουν οι απολυτες συγκετρωσεις αν θελω κοντρες και υπερσυγκετρωσεις ξερω τι θα κανω.
Το οπλο ηταν μια Α5 του 62 με 81 ποντους καννη φουλ σε τελεια κατασταση,πολυ καλο οπλο αλλα οχι για κυνηγι....η καννη αυτη πανω στο οπλο μου θα ηταν τελεια

Οι τουφεκιες που ειδες στη fabarm δεν ηταν μονο απο τα τσοκ, τα οπλα αυτα εχουν εξαιρετικη τουφεκια και με τα μαμισια!
Με τη fabarm και το μαμά 14/10,έκανα την πιο μακρινή τουφεκιά, σε τρυγονι,που έχω κάνει στη ζωή μου!
Τραβερσατο, απο δεξιά, με οχι τέρμα γκάζια και προσκοπευση 3++μέτρα!
Φυσιγγι 30 γραμ.,ιδιογωμοση, #7.5
Φοβάμαι να γράψω μέτρα!!
Έπεσε σαν βρεγμένο πανί!
Είχε πάρει 3 σκάγια...
Έριξα κι άλλη μια τουφεκια,σε μια παλιά πόρτα,στα 50 βήματα, με ίδιο φυσιγγι...
Ξεβιδωσα το τσοκ και δεν το ξαναβιδωσα!!!
Τρόμαξα!
Αυτές τις 2 τουφεκιες έριξε,στα χέρια μου...
Τα αγριοπεριστερα,τα τουφεκαγα με το μαμά 3* και #6,7...
Κάψιμο!
Το ίδιο τσοκακι και στα μπασιματα ,στην τσίχλα με #8,9...
Φωτιά!
Περπατητο με το skeet και #10...
Αυτη την καννη,μπορώ να την συγκρίνω μόνο με μια στάνταρ full 71 cm,που είχε η 302,μαμά!
Αυτη σκοτωνε μακρυά,με χοντρά ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΆ!!
Πολύ όμως!
Μεγαλους λαγούς, Δεκέμβρη μήνα με ΠΆΓΟ!
Της fabarm,σκότωνε...αλλιώς! .pop.
61cm...

Με τη fabarm και το μαμά 14/10,έκανα την πιο μακρινή τουφεκιά, σε τρυγονι,που έχω κάνει στη ζωή μου!
Τραβερσατο, απο δεξιά, με οχι τέρμα γκάζια και προσκοπευση 3++μέτρα!
Φυσιγγι 30 γραμ.,ιδιογωμοση, #7.5
Φοβάμαι να γράψω μέτρα!!
Έπεσε σαν βρεγμένο πανί!
Είχε πάρει 3 σκάγια...
Έριξα κι άλλη μια τουφεκια,σε μια παλιά πόρτα,στα 50 βήματα, με ίδιο φυσιγγι...
Ξεβιδωσα το τσοκ και δεν το ξαναβιδωσα!!!
Τρόμαξα!
Αυτές τις 2 τουφεκιες έριξε,στα χέρια μου...
Τα αγριοπεριστερα,τα τουφεκαγα με το μαμά 3* και #6,7...
Κάψιμο!
Το ίδιο τσοκακι και στα μπασιματα ,στην τσίχλα με #8,9...
Φωτιά!
Περπατητο με το skeet και #10...
Αυτη την καννη,μπορώ να την συγκρίνω μόνο με μια στάνταρ full 71 cm,που είχε η 302,μαμά!
Αυτη σκοτωνε μακρυά,με χοντρά ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΆ!!
Πολύ όμως!
Μεγαλους λαγούς, Δεκέμβρη μήνα με ΠΆΓΟ!
Της fabarm,σκότωνε...αλλιώς! .pop.
61cm...
Τα είπες ολα! Μένει να πω μόνο πως τα επιβεβαιώνω έχω κάνει πανέμορφες μακρινες τουφεκιες με ** στα τρυγονια και στα μπασιματα στις τσιχλες, που δεν τις πιστευα! Την εχω με 71 καννη και ειναι για καρτερι οτι πρεπει! Την εχω απο το 2009 μεχρι τοτε κι εγω ειχα παρωπιδες εβλεπα μονο 2 μαρκες! Ειχα φαει τετοιο κολλημα με αυτη την καννη που μου περασε απο το μυαλο να παρω το fabarm axis για δικαννο. Τελικά ομως ηθελα κατι πιο ποιοτικο και δεν πηγα εκει.

Εριξα με το b525 18.4 αυλος muller ufo
Άμα ήταν το τσοκ Muller Ufo δεν θα παίρναμε ούτε ένα πιάτο μέχρι τώρα..yel.
Η fabarm ειχε την περισσοτερη δυναμη τωρα που το σκεφτομαι.
Η Fabarm είναι από άλλο πλανήτη φιλαράκι.:D;)

Και με τον ενδεδειγμένο αυλό για δωδεκαρι 18,55 και με τους στενούς αυλούς των benelli και beretta που έχουν περάσει από τα χέρια μου έχω δει εξαιρετικές καταβολές σε σκάγια μέχρι 5 νούμερο σκάγια,τώρα σε ακόμα χοντροτερα σκάγια δεν ξέρω αν δημιουργούν κάποιο μείον!
Σωστα και εγω τα ιδια,και γιαυτο το οτι ο δ.αυλος θα νικησει εχει να κανει με μετρησεις,στη πραξει δεν θα στοιχιματιζα υπερ του,γιατι μπαινουν πολυ παραγοντες ενδιαμεσα.

Η Fabarm είναι από άλλο πλανήτη φιλαράκι.:D;)
Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οτι ειναι αργη αυτο το 18.4 τη μπουκωνει,η φιλοσοφια αυτης της γεωμετριας ειναι να κραταει της πιεσεις περισσοτερο απο της συμβατικες σε χρονο.Καποιος σε ξενο φορουμ ειχε γραψει οτι σε φυσσιγκια 1600 μπαρ ειδε να κερδιζει την 835 κατα 55π/δ.Το σωστο ειναι και η Μοσσυ να ριξει με της ιδιες πιεσεις,διοτι τοτε θα ηταν δικαιο,το θεμα κατανομης 100% η φαμπαρμ θα εχανε ετσι και αλλιως.Αυτο του απαντησαν η Αμερικανοι οταν ανεφερε αυτο το γεγονος ο ανθρωπος,οτι στα 3΄΄ φυσσιγκια ειχε κατωτερες κατανομες,απο το Μοσσυ,αυτο ειναι σιγουρο.Αυτη η καννη σε χρονογραφηση ειναι αργη,αλλα δειχνει να τα καταφερνει σε διατρησεις καλυτερα απο τη στεννη.Τη κωνικη τη γουσταρω οπως της πλασσαρει ο BENTIVOLGLIO,αχρωμειωτη-διευρημενη-κωννικη,σε αυτη πιστευω.Και αυτη θα φτιαξω μελλοντικα.

Σε αυτο που ειναι φαινομενο ειναι με ταχυτητες στεννου αυλου στο στομια να εχει μεγαλυτερες διατρησεις το Φαμπαρμ.xm.,εγω δεν την εχω δει στη πραξει για να εχω τεκμηριωμενη αποψη,τα οπλα που εχω δει υπερεχουν ΚΑΙ στις αρχικες,και στη συνεχεια και στις μενουσες κατανεμουν τα σκαγια σε διατρηση υπερ τους πανω στο υλικο.

Σε αυτο που ειναι φαινομενο ειναι με ταχυτητες στεννου αυλου στο στομια να εχει μεγαλυτερες διατρησεις το Φαμπαρμ.xm.,εγω δεν την εχω δει στη πραξει για να εχω τεκμηριωμενη αποψη,τα οπλα που εχω δει υπερεχουν ΚΑΙ στις αρχικες,και στη συνεχεια και στις μενουσες κατανεμουν τα σκαγια σε διατρηση υπερ τους πανω στο υλικο.
στο μυστικο στην διατρηση λεγεται ταλαντωση , περισσοτερα αν θελεις να μαθεις να μου κλεισεις ραντεβού να ερθω πριβε , τι δάσκαλος της βλητικης είμαι αλλωστε όπως λενε καποιο καλοι φιλοι

Kαι θα γραψω αυτο για να μην νομιζει κανεις οτι εχω αυταπατες,ενας ανθρωπος ο οποιος τον συναρπαζει η βλητικη κολοτριβεται γυρω απο το αγνωστο βλητικα θεμα,γιατι βαθα μεσα σου υπαρχη το ΡΕ ΛΕΣ.Και γιαυτο και υπαρχουν και εντασεις,οταν σε ενδιαφερει ολο και κολοτριβεσαι,και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να πιστεψεις οτι καποια βελτιωση κανει τι διαφορα.Ενας ανθρωπος που πραγματι δεν ενδιαφερεται παει παρα κατω,το προσπερναει,η αν του αρεσει η βλητικη και του ειναι γνωστο παλι παει παρακατω.Η κωννικη κανει ειναι το τελευταιο καστρο για μενα,και γιαυτο και κολοτριβουμε μια ζωη γυρω απο την Φαμπαρμ.Αλλα τα νουμερα που βγαζει δεν μου αρεσουν και γιαυτο δεν την αγορασα,συν οτι οσες βελτιωσεις εχω δει δεν με ικανοποιεισαν για την αγορα ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ οπλου.Ειναι σωστο να κρατας μικρο καλαθι,αλλα η κολοφαγουρα υπαρχει,αλλα δεν θα προκειψω αυτη τη φορα:rolleyes:

στο μυστικο στην διατρηση λεγεται ταλαντωση , περισσοτερα αν θελεις να μαθεις να μου κλεισεις ραντεβού να ερθω πριβε , τι δάσκαλος της βλητικης είμαι αλλωστε όπως λενε καποιο καλοι φιλοι
Στειλε καννενα σχεδιο να τη φτιαξουμε Δημητρη,ποιος τροπος ειναι καλυτερος σε σχημα και αρμωση στη βαση.xm.

Στειλε καννενα σχεδιο να τη φτιαξουμε Δημητρη,ποιος τροπος ειναι καλυτερος σε σχημα και αρμωση στη βαση.xm.
εχω ξαναγραψει ότι αυτό το φορουμ εχει την τυχη να εχει τον Σωτηροπουλο τον Χρηστο στις ταξεις του , ο ανθρωπος αυτος ειχε την αντιπροσωπεια της Φαμπαρμ , εχω δει σε βιντεο συνεντευξη στην Ιταλια που ο υπεύθυνος της εταιριας του λεει πολλα πραγματα , γιατι δεν τον ρωτάτε να σας πει πεντε παραγματα ? δεν απεθυνομαι ειδικα σε εσενα Σαραντο , μιλαω γενικα , ο ανθρωπος αυτος είναι μαστερ , ολο για τσοκακια και φυσίγγια ολοι ρωτάνε , να μαθουμε κατι πιο σοβαρο κανεις δεν ενδιαφερεται , οποιος γραφει κατι καινουργιο πρεπει να καει στην πυρα

Last edited:
Back