Ο αυλός μιας κάννης

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
.......18,3 ΑΥΛΟΣ 71εκ. 70ΑΡΑ ΘΑΛΑΜΗ ΦΟΥΛ-ΤΣΟΚ .......................18.6 ΑΥΛΟΣ 66ΕΚ. 76ΑΡΑ ΘΑΛΑΜΗ ΦΟΥΛ-ΤΣΟΚ ,,,,,,,,,,,,,,,,#5 32γρ ιδιογομωσης 400μ/δ,,40ΜΕΤΡΑ..........Με κτρινο οτε χαρτοπολτο,,,,18,3=227-226-215-214-209-204-201-196-191-180-168-165-164-163.............18,6=234-234-231-227-220-219-214-211-205-200-198-193-191-190,τα 14 σκαγια απο τα 20 περιπου του καταλογου για τη καθε καννη....................ΑΛΛΗ!Περιοδικο κυν./κυν χαρτοπολτο.............18,3=97-95-94-91-90-90-89-84-82--76-75-75-74-72-66-64,,,,,,,,,,,,,,,,,,18,6=106-104-100-97-94-91-88-88-86-86-82-81-81-81-80-80-80,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ΑΛΛΗ!Περιοδικο εθνος/κυν. σε χαρτοπολτο............18.3=83-81-78-77-76-74-70-70-68-67-67-64-62-61-61-61-61-61-61........................18,6=94-85-80-76-74-73-73-73-73-71-70-69-68-66-62-61.Ολα τα σκαγια για στους καταλογους για τη καθε καννη ειναι περιπου 20 τοσα.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ΤΕΣΤ ΚΑΝΝΗΣ 18,2 ΑΥΛΟ 70ΑΡΑ ΘΑΛΑΜΗ 76ΕΚ.2 ΑΣΤΡΑ,ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΩΝΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ,45 ΜΕΤΡΑ,Για το Φιλλιπο που ρωταει,με βοριαδες δυνατους αστατο καιρο με 6αρια 32γρ, ιδιογομωσης........ΠΡΙΝ 45.1/48.7/32.4/38.4/40.0%........και με το ιδιο καιρο ΜΕΤΑ 50.0/46.4/50.3/48.1/44.8%.............8ΑΡΙ 32ΓΡ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ,Βοριαδες ισχυρους με φουλ στα 40 μετρα.......18,4 ΑΥΛΟ 72,5εκ, καννη=46.1/45.9/44.9/43.2/47.0%.........18.6 ΑΥΛΟΣ 66 ΕΚ. ΚΩΝΝΟΣ 9ΕΚ.......52.0/53.1/50.6/53.9/51.2%,,,,,,σημειωνο οτι και η δυο καννες ριχνουν φουλ-τσοκ 50-55% με χοντρα στα 45 μετρα...............ΚΑΝΝΗ 18,3 ΦΟΥΛ-ΤΣΟΚ 71ΕΚ.........ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ 45 μ. #6 ιδιογομωσεις 32 γρ.....45.1/48.7/49.1/32.4/38.4/45,8%.............ΚΑΝΝΗ 18,5 ΜΕ ΤΣΟΚ-ΦΡΕΝΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΕΝΝΑΛΑΞ ,,,,,,55.6/51,6/56.4/50.9/58.6%............Η 18,3 ΙΔΙΑ ΦΥΣΣΙΓΚΙΑ ΜΕ ΕΥΝΟΙΚΟ ΚΑΙΡΟ...............56.4/54.5/51.8/51.0/52,2%............................ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΚΑΝΝΕΝΑ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ,,,,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ!

Αν δεχθούμε οτι τελικά ο διευρυμενος πάνω απο 18.70 βγαίνει νικητής, ο tribore που βρίσκεται στην καταταξη; .xm.. Για παμε να ανάβουν τα αίματα λιγο .yel.
Kαλο ειναι αλλα με πιο διευρημενη κωννικη καλυτερο!

18.55 απόλυτος για το cal 12. Η διεύρυνση απο εκει κ πάνω ξεκινάει και φθανει 18.90 . Η τάση μιλάει για διευρυμένο ως καλύτερο ( πρωσοπικα εχω τις αφιβολιες μου γ αυτο). Εβαλα τον μέσο όρο ως 18.70
Το κυαθιο απο ενα σημειο και μετα δεν εχει τριβες,δεν ειναι μαλακες οι περισσοτεροι που παιζουν 18.5-6,τα αλλα ειναι για φορτια πιο πανω,αλλα και τα ελαφρυα φορτια τα ριχνουν χωρις προβλημα ακομα και η υπερδιευρημενοι.

Ποτε δε
κανεις μεγαλο λαθος , και νομιζω εισαι και παπιατζης , τερμα φτιαξιμο ότι παιρνει κανε όλα τα οπλα σου φιλε
Ποτε δεν θα μπω σε αυτη τη διαδικασια που το μονο που κανει εναι να σε φθειρει ψυχολογικα πρωτιστα για τις καταβολες και μετα για τη βλητικη. Η εμπειρεια μου με οδηγει στα 35 χρονια που κυνηγαω να μην πειραζω ποτε οπλο. Και στα τσοκ δεν ημουν φαν αλλα τωρα με τη m2 απλα εχω το 3 επανω και τελος. Προσοχη δεν μιλω για οριακες ντουφεκιες απο 50 μετρα και πανω, αλλα για νορμαλ εως 40 το πολυ...Η ουσια ειναι αξιζει να μπεις σε αυτη τη διαδικασια οταν πανω απο 50+ μετρα τα ποσοσοστα επιτυχιας ειναι μαξιμουμ 20-25%... με οτι και να κανεις η ριχνεις...Και ναι στα παπια και τα τρυγονια που ειναι το παθος μου ποτε δεν αλλαξα γνωμη.Αλλα ειπαμε γνωμες ανταλασουμε και ειναι παντα υποκειμενικες

Ποτε δε

Ποτε δεν θα μπω σε αυτη τη διαδικασια που το μονο που κανει εναι να σε φθειρει ψυχολογικα πρωτιστα για τις καταβολες και μετα για τη βλητικη. Η εμπειρεια μου με οδηγει στα 35 χρονια που κυνηγαω να μην πειραζω ποτε οπλο. Και στα τσοκ δεν ημουν φαν αλλα τωρα με τη m2 απλα εχω το 3 επανω και τελος. Προσοχη δεν μιλω για οριακες ντουφεκιες απο 50 μετρα και πανω, αλλα για νορμαλ εως 40 το πολυ...Η ουσια ειναι αξιζει να μπεις σε αυτη τη διαδικασια οταν πανω απο 50+ μετρα τα ποσοσοστα επιτυχιας ειναι μαξιμουμ 20-25%... με οτι και να κανεις η ριχνεις...Και ναι στα παπια και τα τρυγονια που ειναι το παθος μου ποτε δεν αλλαξα γνωμη.Αλλα ειπαμε γνωμες ανταλασουμε και ειναι παντα υποκειμενικες
ο καθενας και το γουστο του , ο καθενας και τον τροπο του , ολοι δικιο εχουμε , προσωπικα δεν το πιανω στα χερια μου κανενα οπλο αν δεν μου κανει όλα τα γουστα , τερμα φτιαξιμο παντου και παντα

και όχι μονο αυτά , εχει γινει πολλη δουλεια και μεσα στην κανη , εχουν βγει ριγες και αλλα πολλα
Θα παρω μια Ρεμι να τη φτιαξω σαμ-μπορε,λες να τη καταστρεψω,εσυ καλα της εκανες,σωστος,.sarcastic.

Θα παρω μια Ρεμι να τη φτιαξω σαμ-μπορε,λες να τη καταστρεψω,εσυ καλα της εκανες,σωστος,.sarcastic.
πλακωτη τερμα ότι παιρνει , τα οπλα είναι υπηρετες μας και εργαλεία , εμεις ειμαστε τα αφεντικα όχι τα οπλα , οποιος θελει ομορφιες να παρει κουκλες

πλακωτη τερμα ότι παιρνει , τα οπλα είναι υπηρετες μας και εργαλεία , εμεις ειμαστε τα αφεντικα όχι τα οπλα , οποιος θελει ομορφιες να παρει κουκλες
ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.sarcastic. Το οπλα πρεπει να κανει αυτο που θελουμε εμεις,οσο ειναι δυνατο να γινει βεβαια,οτι ψαχνει ο καθενας,Αλλος θελει απλα να κυνηγαει,αλλος να νικαει,που ειναι το κακο.

Last edited:
Παιδιά διακρίνω μια ειρωνία επαναλανβανόμενη για κάτι που κάποιοι δεν έχουν δοκιμάσει. Πραγματικά δεν υπάρχει λόγος. Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου, ως τρίτο, ως ουδέτερο, δεν ξέρω πως να το πω. Έχω 4 όπλα, ένα izh54 με 18,2, ένα breda altair lusso με 18,4, ένα 391 optima με 18,6 και ένα win sporting ii που φλερτάρει με το 18,9. Βελτίωση δεν έχω κάνει σε κανένα και θα μπορούσα κάλλιστα να ειρωνεύομαι αυτούς που έχουν κάνει. Δεν υπάρχει όμως λόγος. Τουφεκάω με μισοριξιές που μου γέμιζε ο πατέρας μου από 12 χρονών. Είμαι 42 και προβληματιζομαι καθημερινά, πραγματικά προβληματιζομαι και ψάχνομαι, με παρατηρήσεις των γύρω μου (εννοώ οπτικές παρατηρήσεις, όχι συζητήσεις) και προσωπικές εμπειρίες. Ωστόσο πάλι δεν ειρωνεύομαι κανέναν.
Με στεναχωρεί να βλέπω αφορισμούς από κάποιους που μπορεί να έπιασαν το ντουφεκι χθες. Είναι λυπηρό και απογοητευτικο να βλέπεις από αυτούς την πιο σκληροπυρινική στάση.
Δεν θέλω να κάνω τον χωροφυλακα και να το πω και αλλιώς, δεν μου καίγεται καρφί αν τρώγεστε ή ειρωνευεστε, αφού πέραν μιας απλής συμμετοχής δεν εμπλέκομαι σε αυτόν τον χώρο με κάποια άλλη ιδιότητα.
Μην ξεχνάτε όμως ότι πριν από κάμποσο καιρό κάτι τέτοιες ειρωνείες, αφορισμοί και ισοπεδώσεις, έγιναν αιτία να μπει αυτός ο χώρος σε περιπέτειες. Προτείνω να θυμόμαστε όλοι αυτό και να βάζουμε λίγο σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα.
Άλλος θέλει να κυνηγάει με δεξιό όπλο και να επωμίζει αριστερά, άλλος θέλει να ρίχνει στην τσίχλα 7αρια με φουλ τσοκ σε περπατητο, άλλος θέλει να κάνει το όπλο του σαν χωνί ξεχειλωμενο, άλλος να ρίχνει με κοντοκαννη, άλλος με μακρυκαννη κτλ. Μην θεοποιειται τα forum, είτε είναι Ιταλικά, είτε Αμερικάνικα, είτε Ταυλανδεζικα. Σε όλα τα φόρουμ γράφουν και ψαγμένοι και άσχετοι, η καταγωγή τους δεν τους κάνει πιο μάγκες. Αντίθετα πιστεύω ότι ο Έλληνας στο κυνήγι ποσοστιαία είναι πιο ψαγμένος και από τον Ιταλό και τον Αμερικάνο. Αναλογικά και ποσοστιαία μιλάω.
Αφήστε τέτοια θέματα να κυλάνε όμορφα και επικοδομητικά για να μην ξαναγίνει το φόρουμ φωτογραφικό περιοδικό μόνο με συνταγές μαγειρικής και καλημεροκαληνυχτες. Πείτε την γνώμη σας, αν θέλετε τεκμηριώστε την και προσφέρετε ότι ξέρετε εσείς οι ίδιοι από δικές σας εμπειρίες. Μέχρι εκεί.......!
Για το κυνήγι και το λειόκαννο γενικότερα.
Σκέψεις φιλικές....!
Στο παραπάνω κείμενο έκανα δύο ατυχής αναφορές, εκ παραδρομής. Αναφέρθηκα σε ειρωνείες και σε χθεσινούς. Καταλαβαίνω ότι είναι δύο εκφράσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν και θα ήθελα να τις ανακαλέσω και να ζητήσω συγνώμη από οποιονδήποτε θεώρησε ότι τον φωτογραφίζω. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου, η ουσία ήταν άλλη και αυτήν προσπάθησα να εκφράσω. Διορθώνω λοιπόν και λέω, ας μην είμαστε τόσο καυστικοί (αντί για είρωνες) στην γνώμη του άλλου και οι νεώτεροι με την ενασχόληση (αντί για χθεσινοί ), ας μην είναι τόσο απόλυτοι.
Έπρεπε να το διορθώσω και πάλι συγνώμη αν κάποιους τους αναστάτωσα.

Εγω παντως αυτη την 81 φουλ με 10 ποντους ριγα πολυ ευκολα τη κοτσαρα πανω στη M2 μου ετσι για τα γουστα μου....και αν δεν μου εκανε και τιποτα αξιολογο την εκανα και πασσαλο περιφραξης
Ας ειναι καλα ο κωνος και εγινε όπλο... Χαχαχαχαχα

Μερικες φορες τα πραγματα ξεφευγουν,και δεν πρεπει,τι πλακα μας κανουμε,αλλοι τα παιρνουν χωρις να υπαρχη λογος για αυτες εδω της μαλακιες,ειπαμε οτι η βελτιωσεις ριχνουν λιγο καλυτερα,μπορει και πρακτικα να μην προσφερουν και τιποτα,και απλα να υπαρχη μια αριθμιτικη βελτιωση.Αλλα σε καμμια περιπτωση δεν μπροκειται για θεωριες του ιντερνετ η το τι ακουσα,ολα εχουν περασει ΠΡΩΤΑ απο δοκιμες,για να βγει το καθε συμπερασμα.Καννες και τσοκ εφ οσων εχουν βλαβη,και εφ οσων διορθονοται θα διορθοθουν πριν οποιαδηποτε δοκιμη,αλλως πανε για παλιοσιδερα.Γιαυτο και αυτες η αριθμιτικες εστω βελτιωσεις,μπορουν και να αποδειχθουν ανα πασα στιγμη.Τιποτα δεν γινεται με το ζορι και ουτε αναγκασαμε καννενα να βελτιωσει οτιδηποτε πανω στο οπλο του.Ο καθε κατοχος ειναι ο μονος που αποφασιζει αν οποιαδηποτε βελτιωση θα τον βοηθησει η οχι.

Ουπς, τώρα διάβασα τις δοκιμές του Σαράντου. Η 76αρα θαλάμη με τον 18,6 αυλό είχε μεγαλύτερη διάτρηση από την 70αρα με τον 18,3 αυλό;
Σαν να ανατρέπονται κάποια πράγματα ή μου φαίνεται; :)
Γιατι εχει ο 89 λιγοτερο,η χαμηλη διατρηση προερχεται απο καννη με τριβες αν αυτο το λυσεις τοτε πλεων παιζει ρολο η καννη σε μηκος,γιατι στεκεσαι σε αυτο και δεν βλεπεις οτι η στεννη ηταν και 71 εκ......

Εγω πιστευω πως σε καμποσα χρονια, οχι πολλα, πιστευω πως η μοδα θα λει 18.3 με μακριους κωνους!και μετα θα λεει 18,4 με κοντους κωνους!επισης ειναι σχεδον σιγουρο πως κατι ακομα θα βρουν να πειραζουν μεσα στην καννη!και παει λεγοντας!και και λογικο!πως θα πουλανε και οι ετερειες!ο καθενας ομως βγαζει τα συμπερασματα του συμφωνα με αυτα που εχει δει!δε γινεται βρε παιδια να πηγαινω στις τσιχλες με 18,6 και φυσιγγια 28 30 32 γραμ και να κυνηγαω πιο πολλες τσιχλες στο εδαφος παρα απο αυτες που πετανε!!
Δε λεω εχω ριξει και καποιες μακρινες φασσες αλλα με αναλογα δυνατα φυσιγγια!
Γενικα οι αυλοι απο 18.4 και πανω στην υγρασια με ελαφριες γομωσεις ειναι σαν να ριχνεις με αλατι!
Φίλε μου θα διαφωνήσω μαζι σου ο αυλός 18,6 απλα τα σπάει με οτι και εαν ρίξεις . Εχω τουφεκιση και με 18,4 beretta 303 αρκετά χρονια και ναι ημουν ικανοποιημένος ομως τα τελευταία χρονια κυνηγάω με beretta πρώτα με την urika 2 τωρα με την A400 unico και σου λεω οτι τις τουφεκιες που βγάζει η καινούργια κάννη της beretta optima 18,6 η παλιά κάννη δεν τις βγάζει .οσο για τα τραυματισμένα πουλιά εγω με το 5*και το 4* τις τσίχλες τις κυνηγάω απο το πρωινό και σε όλη την παγανα δηλαδή απο τα 10 μέτρα τις πρωινές με το 5* μεχρι τα 35 πιο μετά στην παγανα που ανεμίζουν και ψηλώνουν με το 4* ,στα πουλιά μια χαρα σκότωματα ειχα και σκεψου οτι έριχνα με τα 30 gr ok Nobel sport τα πράσινα και μιλάμε για Καραβόμυλο Φεβρουάριο μήνα μια χαρα σκοτωματα !ολα αυτα τα γράφω και αναφέρομαι μόνο για την beretta με 18,6 και δεν εχω άποψη για browning Winchester και αυλους 18,8 18,9 μιας και δεν εχω ρίξει ποτε οποτε δεν μπορώ να εκφράσω άποψη .

Αν τυχει κ βρω καμια κανη για Μ2 σε καλη τιμη και συζητισιμη απαραιτητα τουλαχιστον 71 εκ μηκος, θα της τα κανω ολα απο μετατροπες κ μαζι θα τα δουμε... Αποχρωμιωση, κωνο, πορτινγκ, διευρυνση... Ετσι για να μου φυγει η κ@υλ@... ;)
Γενικα ειμαι επιφυλακτικος στις μετατροπες, οποτε την καννιτσα που εχω τωρα κ που γουσταρω δεν την θυσιαζω... ;)

Ουπς, τώρα διάβασα τις δοκιμές του Σαράντου. Η 76αρα θαλάμη με τον 18,6 αυλό είχε μεγαλύτερη διάτρηση από την 70αρα με τον 18,3 αυλό;
Σαν να ανατρέπονται κάποια πράγματα ή μου φαίνεται; :)
Eχω μια χρονογραφηση μιας καννης 18,2 76εκ μηκος με αυτα τα bp competition 24gr,7 1/2,η συγκεκριμενη δεν εχει κωωνο συναρμογης και θαλαμη 70χιλ,η 835 με 89 παλι χωρις κωννο καθολου.,385μ/δ η πρωτη 405μ/δ..Αλλα και η σχ3 δεν ειχε προβλημα.,ο αυλος μπλοκαρει τη ταχυτητα,και αυτο σου κοστιζει σε γρηγορα σκαγια εννοειται.

Back