Ο αυλός μιας κάννης

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εκτος του οτι εισαι καλος σκοπευτικα ,καταφερες να ξεπερασεις κ το ψυχολογικο κομματι που ειναι κ το πιο βασικο,Εδω τρομαξαμε να ριξουμε 30γρ στην τσιχλα κ καπιοι τρομαζουν ακομα..θα κανουμε βασικο μας οπλο ενα με 25γρ..
Και το 16αρι αν "ανεβει" αυριο κ δουμε οπλα με τσοκακια απο μεγαλες εταιριες(καραμπινες για τον Ελληνα..)
και πεσουν κ οι τιμες των φυσιγγιων,
Ποσοι τσιχλαδες,να μην πω ορτυκαδες πιστευεις οτι θα το αγορασουν?Και για αυτο δεν θα φταιει το 16αρι σαν διαμετρημα..
Στην χωρα της μαγκνουμιτιδας απο οτι βλεπω ανεβενουν οι πωλησεις του 20αριου..οχι οτι θα περάσει το 12αρι αλλα μάλλον κατι καταλαβε ο Αμερικανος..
Τασο είναι σημαντικό και το θεμα του κόστους, σε μια καλή χρονιά οπως η περσινή που θα ριξεις 1500-2000 φυσίγγια τι γίνεται; Και το κόστος αγοράς πάλι αμελητέο δεν είναι....

Τα μικρα διαμετρηματα συμφερουν μονο αν ιδιογομωνεις. Αλλιως δεν συμφερουν ειτε λογω μικρης ποικιλιας ειτε μεγαλυτερων τιμων απο το 12αρι
Γενικός το χόμπι δεν συμφέρει. .money.
Η ποικιλια ειναι ενα θεμα και βεβαια εξαρτάτε και απο το μερος που βρισκεται ο καθε ενας

Στα μικρα διαμετρηματα, η μικρη ποικιλια σημαινει οτι δεν βρισκεις ευκολα φυσιγγι να σου ταιριαζει και να σ'αρεσει. Φυσικα δεν ειναι και απαραιτητο οτι δεν θα βρεις, απλα θα ειναι δυσκολοτερο.

Αν παλι ιδιογομωνεις, κερδιζεις απο την μικροτερη ποσοτητα υλικων που βαζεις. Χανεις λιγο βεβαια απο αδικαιολογητο το κοστος των καλυκων.

και πηγαινε μετα στον εβρο βαλε τον γιωργο λιγο μακρια για να βλεπει καλυτερα και γλεντα τον οσο θες!.sarcastic.

Κ τωρα αυτο κανω... .yelling..sarcastic..ghe.
Μου αρεσει η σκοπευτικη εικονα τη Μ2 και θελω να το κρατησω ως σταθερο... Πρεπει να βρω κατι να με ενθουσιασει για να αλλαξω αυτη την εικονα, οποτε θα πειραματιστω πανω σε αυτη οταν μπορεσω...
Αν τελικα τα καταφερω, εδω θα ειμαστε ολοι κ θα το δουμε μαζι... ;)

Όσον αφορά τη σωστή έμφραξη της φούστας του συγκεντρωτήρα, διαβάστε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο του Ross Sayfried στο περιοδικό Handloader, Απρίλιος - Μάιος 2002, που διαπιστώνει κάποια ενδιαφέροντα φαινόμενα:
http://www.littleskeeters.com/handloader.pdf

Ρε τι μανια σας εχει ποιασει ολλους με τους κονους και τους αυλους.Δεν ειπαρχει λογος για τσακομους.Αλος εχει βρει την Ιθακη του και αλλος την ψαχνει.Για εμενα ΑΥΛΟΣ γιρο στο 18,6 και 4-5 κονο.Αλλα και με 18,4 αυλο και 5ποντους κονο ειδα παπαδες. ΠΡΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΛΑ ΤΟ ΠΟΙΡΟΜΑΧΙΚΟ!!!!!!!ολλα τα αλλα ειναι τριτοτεταρτα.;)
Καλα κανεις και φτιαχνεις το οπλο σου οπως θελεις, και να εκφραστεις δημοσια,τι στιγμη που απλα καταθετεις τι γνωμη σου,παλι καλα κανεις.Οταν ομως αποφασισεις να κανεις υποδειξεις πρεπει να μπορεις να το αποδειξεις με DATA η στη πραξει,αυτες ειναι κοντρες και συζητησεις ΥΓΕΙΕΣΤΑΤΕΣ!Οταν μπαινεις και απλα σκατωνεις τα τεχνικα τοπικς,για τους γνωστους λογους επομενο ειναι να γινεται χαμος.

ΜΗΠΟΣ σε ενα στενο αυλο πχ 18,3 με ενα φησ. κομενο και ραμενο στα μετρα του εχουμε καλ. ταχ. και διετρησεις. ??Υπαρχουν υπερμαχοι του στενου αυλου ιδιογομοτες δυνατοι ...να ξερετε.!!
Οταν λεμε οτι μια γεωμετρια ειναι καλυτερη εννουμε επι ισους ορους,αυτο δεν σημαινει οτι πετας το οπλο επειδη εχει στεννο αυλο,απλα ενας αυλος στεννος επι ισους ορους θα ειναι ενα βημα πισω.Το ιδιο συμβαινει και τα μικροτερα διαμετρηματα,παρα πολυ κοσμος τα δουλευει και θα τα δουλευει.

Όσον αφορά τη σωστή έμφραξη της φούστας του συγκεντρωτήρα, διαβάστε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο του Ross Sayfried στο περιοδικό Handloader, Απρίλιος - Μάιος 2002, που διαπιστώνει κάποια ενδιαφέροντα φαινόμενα:
http://www.littleskeeters.com/handloader.pdf
Ωραιο το αρθρο,πρεπει να γινει συνηθειο σε ολους μας ομως να δοκιμαζουμε τα προιοντα και να μην κρεμομαστε σε οτι λεει ο καθε ενας,Οταν πειρα το 835,βρηκα στο ε-αρτεμις και φορουμ και αρθρα στο εξωτερικο που τα γραφομενα δεν το κολακευαν το οπλο καθολου,αλλα και φανατικο κοινο.Γιαυτο και κρατησα τη κουτα του για να το διωξω φοβουμενος τη διαφυγει αεριων με νορμαλ φυσσιγκια,επεσα και πανω σε μια καννη παλιας κοπης χωρις πορτινγκ οπως την ηθελα.Στις δοκιμες αποδειχτηκε αριστη με οτι και να τις εβαζες σε διατρηση-κατανομη-συγκεντρωση.

Εκτος του οτι εισαι καλος σκοπευτικα ,καταφερες να ξεπερασεις κ το ψυχολογικο κομματι που ειναι κ το πιο βασικο,Εδω τρομαξαμε να ριξουμε 30γρ στην τσιχλα κ καπιοι τρομαζουν ακομα..θα κανουμε βασικο μας οπλο ενα με 25γρ..
Και το 16αρι αν "ανεβει" αυριο κ δουμε οπλα με τσοκακια απο μεγαλες εταιριες(καραμπινες για τον Ελληνα..)
και πεσουν κ οι τιμες των φυσιγγιων,
Ποσοι τσιχλαδες,να μην πω ορτυκαδες πιστευεις οτι θα το αγορασουν?Και για αυτο δεν θα φταιει το 16αρι σαν διαμετρημα..
Στην χωρα της μαγκνουμιτιδας απο οτι βλεπω ανεβενουν οι πωλησεις του 20αριου..οχι οτι θα περάσει το 12αρι αλλα μάλλον κατι καταλαβε ο Αμερικανος..
Καλός σκοπευτης δεν θα το λεγα φίλε Τάσο αλλά κάνω αυτό που κάνω και με το cal12 στα χέρια η διαφορά νομίζω είναι ο κύκλος κατανομής των σκαγιων σαφώς μικρότερος στο cal20, το ψυχολογικό πολύ σωστά το τονιζεις είναι το Α και το Ω γενικά για οτιδήποτε. Από φυσίγγια δεν είχα μεγάλη ποικιλία αλλά και με 24γρ νο 7 1/2 έπεσε ο κωτσος ξερός σε λογική απόσταση, επιφυλάσσομαι για περισσότερα στο μέλλον πάντως όσο και να ελαφρύνει ένα δωδεκαρι, εικοσαρι δεν γίνεται.

George, για ρίξε συνταγή για στενό αυλό να την ρίξουμε με το 18,2 και με το 18,86 να την χρονογραφισουμε.
Εγω θα εδινα ποιο πολη σημασια οχι στις ταχ. ΑΛΛΑ στην κατασταση των σκαγιων απο τους δυο αυλους που θα επερνα απο τον στοχο.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ. ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.;)

Κ τωρα αυτο κανω... .yelling..sarcastic..ghe.
Μου αρεσει η σκοπευτικη εικονα τη Μ2 και θελω να το κρατησω ως σταθερο... Πρεπει να βρω κατι να με ενθουσιασει για να αλλαξω αυτη την εικονα, οποτε θα πειραματιστω πανω σε αυτη οταν μπορεσω...
Αν τελικα τα καταφερω, εδω θα ειμαστε ολοι κ θα το δουμε μαζι... ;)
700 ευροπουλια και σου στελνεται μαζι με δυο τσοκακια....βαζεις τη μια βγαζεις την αλλη.sarcastic.

700 ευροπουλια και σου στελνεται μαζι με δυο τσοκακια....βαζεις τη μια βγαζεις την αλλη.sarcastic.
Κανε κατι καλυτερο να τα βρουμε... Τσοκακια εχω... .pop..sarcastic. Φιλικη τιμη κ συζητισιμη για φιλο κυνηγο θελω... .hair.
Μα ολα για την ποιοτητα των σκαγιων γινονται ρε μαγγες, αυτα ειναι που τελικα θα φτασουν στο θηραμα, οπως φτασουν... Οσο καλυτερα φτασουν, ειναι συνδυασμος και της καννης αλλα και του φυσιγγιου...
Κ βαζω εδω κ κατι που ειχα ξαναανφερει... Η καννη του 725 μου εχει κανει αποδεκτα κ αποδοτικα, φυσιγγια πολυ πατημενα η κακοφτιαγμενα που στην Μ2 δεν απεδιδαν οπως θα ηθελα... Εκει ειναι το κερδος μιας καλης γεωμετριας καννης... ;)

Εγω θα εδινα ποιο πολη σημασια οχι στις ταχ. ΑΛΛΑ στην κατασταση των σκαγιων απο τους δυο αυλους που θα επερνα απο τον στοχο.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ. ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.;)
Έτσι ακριβώς. Για να το πιάσουμε λίγο από την αρχή, υπάρχουν λοιπόν ιδιογομωτες που γεμίζουν με κριτήριο τις στενές τους κάννες και τα σκάγια τους βγαίνουν σφαιρικά και όμορφα. Πολύ ωραία μου ακούγονται όλα αυτά, μακάρι να μπορούσα να το κάνω και γω.
Μια συνταγή όταν βρεις θα την ήθελα.

.buy..buy.
Έτσι ακριβώς. Για να το πιάσουμε λίγο από την αρχή, υπάρχουν λοιπόν ιδιογομωτες που γεμίζουν με κριτήριο τις στενές τους κάννες και τα σκάγια τους βγαίνουν σφαιρικά και όμορφα. Πολύ ωραία μου ακούγονται όλα αυτά, μακάρι να μπορούσα να το κάνω και γω.
Μια συνταγή όταν βρεις θα την ήθελα.
παραγγελια 10%αντιμωνιο κανει;.my man.

Γιωργο ξερω μιστικοπαθης ιδιογωμ. με στενους αυλους και εχω δει να κανουν παπαδες.Απο οτι λενε δεν εχουν πηραξει τιποτε.Εγω ΔΕΝ τους πιστευω. ειχα στενους αυλους και τους διευρινα λιγο.καθος και τους κονους. Δεν το μετανιωσα, ειδα βελτιοση της τουφεκιας μου.ΑΝ ειχα ακομα στεν. αυλους και 1,5 κονους προφανος μεσα απο την ιδιογ. να ειχα βρει και τουφεκιες για τις κανες αυτες.Βρα ενα φυσηγγι πχ 34γρ. και δωσε εμφαση στην κατασταση των σκαγιων.ιδιο φυσηγγι απο 18,8 και απο 18,2 εκει θα δεις την Αληθεια. ΣΕ4αρι και 3αρι σκαγιο. ΟΧΙ ΣΕ ΨΙΛΑ.

Back