Ο αυλός μιας κάννης

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
γιωργο και τριτο που θα παρω καποια στιγμη για κωνο θα το στειλω και εκεινο ανεξαρτητου αυλου.....χαχαχααχαχαχα
Ρε τι μανια σας εχει ποιασει ολλους με τους κονους και τους αυλους.Δεν ειπαρχει λογος για τσακομους.Αλος εχει βρει την Ιθακη του και αλλος την ψαχνει.Για εμενα ΑΥΛΟΣ γιρο στο 18,6 και 4-5 κονο.Αλλα και με 18,4 αυλο και 5ποντους κονο ειδα παπαδες. ΠΡΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΛΑ ΤΟ ΠΟΙΡΟΜΑΧΙΚΟ!!!!!!!ολλα τα αλλα ειναι τριτοτεταρτα.;)

Γιωργο,θα κάνει εμφραξη!
Δεν υπάρχει θέμα επάρκειας!
Οι πιέσεις,αυξάνονται στον στενότερο αυλό η πέφτουν στον φαρδυτερο...
Μετρώντας μ'ένα πανομοιότυπο φυσιγγι...
Μακραινοντας έναν κώνο, δίνουμε αφ'ενός περισσότερο χώρο ρίχνοντας τις πιέσεις και ομαλότερη μετάβαση του φορτίου, στον αυλό.
Εδώ μπαίνει το ερωτημα:ΠΌΣΟ ΚΩΝΟ???
Που θα πάρουμε το μεγαλύτερο έργο, με τις δυνατόν λιγότερες παραμορφώσεις των σκαγιων?
Τα σκάγια, σαν ειδικό βαρος, σφαιρικοτητα και σκληροτητα, μας ενδιαφέρουν!
Αυτά θα κάνουν τη δουλειά!
Για να την κάνουν σωστά,ΕΚΕΙ(στο στοχο),Πρέπει να τα βοηθήσουμε, ΕΔΩ (εντός της καννης)!
Όσο "πιέζουμε",ένα ψιλό σκαγι με υψηλές πιέσεις τόσο το παραμορφωνουμε και το κάνουμε...ζαρι!
Μην έχουμε την απαίτηση ένα μολυβδινο ζαρι να ταξιδέψει πιο ευθυβολα απο ενα σφαιρικό όμοιο!
ΙΣΟΡΡΟΠΊΑ!
Είναι ευκολονόητο, πως αλλιώς θα συμπεριφερθεί μια γομωση 36γρμ #4,από μια άλλη 30γρμ #9....
Εκεί υπερτερεί η μοντιφαρισμενη,στον κωνο,στενότερη καννη...
Στα ψιλά σκάγια, για τους παραπάνω λογους!
Και στα χοντρά είναι καλύτερη,με τον κωνο...
Μετρήσιμα καλύτερη....
Δεν είναι όμως τόση η διαφορά, στο χοντρό, ακριβώς για τον λόγο πως είναι χοντρό!
Παθαίνει μικρότερες παραμορφώσεις,αναλογικά, στην επιφάνεια του.
Μας επιτρέπει περισσότερα "γκάζια "!:)
να κανουμε μια αιτηση στη Beretta να μας στειλει ολα τα νουμερα που ψαχνουμε?

ΠΡΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΛΑ ΤΟ ΠΟΙΡΟΜΑΧΙΚΟ!!!!!!!ολλα τα αλλα ειναι τριτοτεταρτα.;)
Κ εγω το ιδιο πιστευω με το καταλληλο πυρομαχικο κανεις τα παντα κ για το κάθε τι..
Ειδικα εσείς οι ιδιογομωταδες με λιγο παραπανω κοπο..
Οπως ελεγε κ ο Στοκας ολα ειναι πυροσωληνες..

να κανουμε μια αιτηση στη Beretta να μας στειλει ολα τα νουμερα που ψαχνουμε?
Τακη και να τα στείλει,θα είναι αυτά που θέλει να προμοταρει τώρα!
Του χρόνου η του παραχρονου ,θα έχουν αλλάξει ...
Το "καινουριο",πουλάει!;)

Γιωργο,θα κάνει εμφραξη!
Δεν υπάρχει θέμα επάρκειας!
Οι πιέσεις,αυξάνονται στον στενότερο αυλό η πέφτουν στον φαρδυτερο...
Μετρώντας μ'ένα πανομοιότυπο φυσιγγι...
Μακραινοντας έναν κώνο, δίνουμε αφ'ενός περισσότερο χώρο ρίχνοντας τις πιέσεις και ομαλότερη μετάβαση του φορτίου, στον αυλό.
Εδώ μπαίνει το ερωτημα:ΠΌΣΟ ΚΩΝΟ???
Που θα πάρουμε το μεγαλύτερο έργο, με τις δυνατόν λιγότερες παραμορφώσεις των σκαγιων?
Τα σκάγια, σαν ειδικό βαρος, σφαιρικοτητα και σκληροτητα, μας ενδιαφέρουν!
Αυτά θα κάνουν τη δουλειά!
Για να την κάνουν σωστά,ΕΚΕΙ(στο στοχο),Πρέπει να τα βοηθήσουμε, ΕΔΩ (εντός της καννης)!
Όσο "πιέζουμε",ένα ψιλό σκαγι με υψηλές πιέσεις τόσο το παραμορφωνουμε και το κάνουμε...ζαρι!
Μην έχουμε την απαίτηση ένα μολυβδινο ζαρι να ταξιδέψει πιο ευθυβολα απο ενα σφαιρικό όμοιο!
ΙΣΟΡΡΟΠΊΑ!
Είναι ευκολονόητο, πως αλλιώς θα συμπεριφερθεί μια γομωση 36γρμ #4,από μια άλλη 30γρμ #9....
Εκεί υπερτερεί η μοντιφαρισμενη,στον κωνο,στενότερη καννη...
Στα ψιλά σκάγια, για τους παραπάνω λογους!
Και στα χοντρά είναι καλύτερη,με τον κωνο...
Μετρήσιμα καλύτερη....
Δεν είναι όμως τόση η διαφορά, στο χοντρό, ακριβώς για τον λόγο πως είναι χοντρό!
Παθαίνει μικρότερες παραμορφώσεις,αναλογικά, στην επιφάνεια του.
Μας επιτρέπει περισσότερα "γκάζια "!:)
Δηλαδη ολα αυτα γινονται γιατι δεν εχουμε τοσα σκληρα σκαγια οσο θα επρεπε? Αν ναι, τοτε με σκληρα σκαγια οπως επινικελωμενα, θα μπορεσω να εχω μια ομοιομορφη σε κατανομη και με διατρηση τουφεκια σε μια απλη καννη, οπως σε μια με κωνο, διευρ. αυλο και 7εκ. τσοκ ακομα κ με ψιλα σκαγια?

Δηλαδη ολα αυτα γινονται γιατι δεν εχουμε τοσα σκληρα σκαγια οσο θα επρεπε? Αν ναι, τοτε με σκληρα σκαγια οπως επινικελωμενα, θα μπορεσω να εχω μια ομοιομορφη σε κατανομη και με διατρηση τουφεκια σε μια απλη καννη, οπως σε μια με κωνο, διευρ. αυλο και 7εκ. τσοκ ακομα κ με ψιλα σκαγια?
Κώστα,το ψιλό σκαγι πάσχει γενικότερα...
Η επιμεταλλωση δεν κάνει κάτι ιδιαιτερο !
Για να πιάσει σε αρκετό πάχος γύρω από το σκαγι,θα αφαιρεθεί μαζα(μολυβδου) που είναι βαρύτερη από το ειδικό βάρος της επιμεταλλωσης.
Άρα έχουμε λιγότερο βάρος κατά μοναδα (σκαγι),που συνεπάγεται λιγότερο έργο.
Οι επιμεταλλωσεις σε ψιλά σκάγια είναι για να τα ...ομορφαινουν! :)
Το αντιμονιο σε ικανό ποσοστό(γύρω στο4-5%), σώζει αρκετά την κατάσταση...
Και οι συγκρατημενες πιέσεις!

Σε τι απόσταση θα την χρονογραφησεις?:)
Εκεί που χρονογραφουν όλοι οι κατασκευαστες του κόσμου και επειδή ψιλιάζομαι ότι θα μου μιλήσεις για μενουσες θα σου πω ρε φίλε ότι οι μενουσες έχω διαπιστώσει ότι γίνονται ένα ωραίο δίπορτο, όχι φυσικά από σένα :)
Ωστόσο έχω την εμπειρία, τις μενούσες να τις αντιλαμβάνομαι στον στόχο. Ας το ταχογραφισουμε πρώτα να δούμε στο v1 τι θα δείξει και μετά το ρίχνουμε και σε δισκους;)

Να βαλουμε κ τα μικροτερα διαμετρηματα στην συζητηση.
Μπορει να είναι ανομοιο μπορει κ οχι.
Υποτιθεται οτι τα μικρα διαμετρηματα εχουν αυξημενες πιεσεις,θεματα με την στηλη των σκαγιων κλπ..
Μαλιστα καπιοι λενε(και "ειδικοι"του χωρου) οτι ειναι προτιμοτερο να παμε για ελαφρες γομωσεις στο καλ12 και οχι στο καλ.20..
Ως εδω ωραια..Τι ειναι ομως αυτο που κανει οσοι εχουν δοκιμάσει πχ το 20αρι να μην θελουν να το αλλαξουν?και μαλιστα μιλανε με τα πιο κολακευτικα σχόλια κ για μακρινες βολες?
Εμεις με cal 12 που υποτίθεται οτι εχει περισσότερα πλεονεκτηματα απο τα μικρα διαμετρηματα ακομα το ψαχνουμε..
Πιστευω λοιπον οτι τα πλεονεκτηματα η τα μειονεκτηματα στην βλητικη, δεν ειναι τοσο μεγαλα οσο λεγονται..
Καμια ταχυτητα,κανένας αυλος,καμια διατρηση,καμια κατανομη δεν θα με σωσει αν τωρα τον Σεπτεμβρη μεινω δυο μετρα πισω απο το τρυγονι..
Αντιθετα ένα σκοπευτηριο θα με βοηθουσε περισσότερο απο ολα..

http://www.benelliusa.com/performance-shop/performance-shop-m2-waterfowl

Εγώ πάλι όσον αφορά το 20άρι, είδα την τεράστια πλειοψηφία να τα πουλάει αμέσως και να κάθεται στα αυγά της με το 12άρι....:)
Άλλο έχω ενα 20άρι στον οπλοβαστό και άλλο κυνηγάω με 20άρι. Ήξερα και κάποιον με 20άρα cosmi που πραγματικά κυνηγούσε με 20αρια αλλά τέλος.

Εγώ πάλι όσον αφορά το 20άρι, είδα την τεράστια πλειοψηφία να τα πουλάει αμέσως και να κάθεται στα αυγά της με το 12άρι....:)
Άλλο έχω ενα 20άρι στον οπλοβαστό και άλλο κυνηγάω με 20άρι. Ήξερα και κάποιον με 20άρα cosmi που πραγματικά κυνηγούσε με 20αρια αλλά τέλος.
Εγώ πάλι Γιώργο λέω να το κάνω το βασικό μου διαμετρημα , πάντα για τα κυνηγια στο νησί μιλάω δεν είδα να χρειάζεται κάτι το παραπάνω.

aris kalamata συμφωνω που δεν πειραζεις το οπλο σου ,αλλα αμα θες να πειραματιστεις για μενα παρε ενα τουρκικο οπλο αδρανιας με φαραμακερες καννες καντου ενα ρεκτιφιε στα παντα ,και πηγαινε μετα στον εβρο βαλε τον γιωργο λιγο μακρια για να βλεπει καλυτερα και γλεντα τον οσο θες!.sarcastic.

Εγώ πάλι Γιώργο λέω να το κάνω το βασικό μου διαμετρημα , πάντα για τα κυνηγια στο νησί μιλάω δεν είδα να χρειάζεται κάτι το παραπάνω.
Εκτος του οτι εισαι καλος σκοπευτικα ,καταφερες να ξεπερασεις κ το ψυχολογικο κομματι που ειναι κ το πιο βασικο,Εδω τρομαξαμε να ριξουμε 30γρ στην τσιχλα κ καπιοι τρομαζουν ακομα..θα κανουμε βασικο μας οπλο ενα με 25γρ..
Και το 16αρι αν "ανεβει" αυριο κ δουμε οπλα με τσοκακια απο μεγαλες εταιριες(καραμπινες για τον Ελληνα..)
και πεσουν κ οι τιμες των φυσιγγιων,
Ποσοι τσιχλαδες,να μην πω ορτυκαδες πιστευεις οτι θα το αγορασουν?Και για αυτο δεν θα φταιει το 16αρι σαν διαμετρημα..
Στην χωρα της μαγκνουμιτιδας απο οτι βλεπω ανεβενουν οι πωλησεις του 20αριου..οχι οτι θα περάσει το 12αρι αλλα μάλλον κατι καταλαβε ο Αμερικανος..

Last edited:
το ρητο μεγαλυτερες αρχικες μεγαλυτερες μενουσες δεν ισχυει; ........Καλημερα απο τα τσιμεντα?
Ισχυει...
Στα ψιλά, χαλάς την κατανομή ...
Χάνεις περισσότερο απο οτι κερδίζεις, σε καταβολή και με το φαινόμενο του overkill,να παραμονεύει...:)
Στις κοντινοτερες αποστάσεις...

Back