Ο αυλός μιας κάννης

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μολις τσεκαρα την αλκιονη μου. 18.3 η κατω 4 αστρα 18.4 η πανω 2 αστρα γνωμες;
Με το ίδιο φυσίγγι θα έχεις μια διαφορά στην πίεση, στον 18.3 θα είσαι λιγο πάνω απο τον 18.4

Τι εννοείς ακόμα χειρότερα δηλαδή
Απειροελάχιστη διαφορά εννοώ Νικολή.
Γιώργο, γιατι τη θεωρείς τόσο αναξια λόγου μια διαφορά 2/10?
Η optima καννη(18,6), πχ,γιατι υπερτερεί βλητικα,κατά μέσο ορο, έναντι μιας καννης 18,4?
"Απειραχτες" και οι δυο ...:)
Το 2/10 του χιλιοστού ή το 1/10 του χιλιοστού, που συζητάγατε παραπάνω, το θεωρώ ελάχιστη διαφορά. Την βλητική ανωτερότητα της optima την αποδίδω στους 6-7cm κώννους και στα 7+ cm τσοκ. Έχεις ωστόσο δίκιο ότι στην ρυμη του λόγου, αναφέρουμε αυλούς ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για γεωμετριες. Έχω υποπέσει και εγώ σε αυτό το λάθος πολλές φορές. Το σωστό θα ήταν ότι η οπτιμα υπερισχύει βλητικά της Mobile και όχι ο 18,6 υπερισχύει βλητικά του 18,4. Αν κάνεις έναν κώνο 6cm σε μια κάννη 18,4 και τις βάλεις και 7cm τσοκ δεν νομίζω ότι θα δεις τόσες διαφορες. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι θα παίζεται στις τριβές που η αλήθεια είναι ότι δεν μου φαίνεται τόσο πολύ βασικός παράγωντας. Όταν μιλάμε μάλιστα για ένα μέσω κυνηγητικό φυσιγγι από άποψη βαρών.

Απο θέμα εμφραξης συμφωνώ δεν υπαρχει θέμα συζήτησης.
Ένας ιδιογομωτης που γουστάρει υψηλή ακρίβεια, θα υπολογίσει στα δεδομένα του τα μερικά bar διαφοράς των αυλών.
Ένας νορμαλ κυνηγός απλά σκοτώνει με όλα.

Το άθροισμα των σωστών παραγόντων δημιουργεί το τελικό αποτέλεσμα σε μια καλή κάνη, απο μόνο του ένα δεδομένο δεν ειναι ικανό.

θα ανοίξει τόσο όσο χρειάζεται, το πλαστικό φτάνει και τα 19.2mm
Σε στενό αυλό δεν πιάνει αυτο το μήκος

.xm.ειχα πει στην αρχη του θεματος οτι ειναι σοβαρο και για να το λυσουμε θα χρειαζοταν ενα γουρνοπουλο με ενα βαγενακι κρασι...αλλα απο οτι βλεπω παμε για μοσχαρι με μια καροτσα μπυρες!.drunk.περα απο αυτο πιστευω οτι ο καθε αυλος εχει τα δικα του βλητικα χαραχτηριστικα εγω πιστευω οτι ο μεγαλυτερος αυλος 15+ περα απο τα δικα του πλεονεκτηματα μπορεις με τα αναλογα τσοκ να παιξες προς τα κατω.

το πλαστικό φτάνει και τα 19.2mm
Αυτό ήθελα να μάθω, Νικολή.
Οπότε πλέον, για μένα τουλάχιστον, η αναζήτηση πάει στην επιμύκηνση του κώννου, δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαι άλλο με τον αυλό. Το κρίσιμο ερώτημα πλέον αν σε μια κωνική επιμύκηνση κώνου (lengthening forcing cone ) υπάρχει περίπτωση να γίνει απώλεια αερίων.
Αυτό νομίζω ότι πρέπει να απασχολεί και αν ναι, πόση μπορεί να είναι αυτή που να εκφυλίσει μια τουφεκιά αντί να την βελτιώσει;

Τελικά θα μου πει κάποιος ιδιογομωτης, αν εφαρμόσεις στον πάτο ενός συγκεντρωτηρα 600 bar, πόση θα γίνει η διάμετρος; .xm.

Τη διαμετρος της φουστας Γιωργο την διαμορφωνει ο αυλος.....ειναι τοση η πιεση απο πησω που μεχρι να βγει την πανε μαμιωντας απο πησω τα αερια.....εμενα θα με απασχολουσε το κοματη απο την εξοδο του θαλαμου μεχρι την εισοδο του αυλου.....
Για εμενα εκη παιζετε το μεγαλο παιχνιδι των διαφηγων...των σησσωματωσεων.......και των παραμορφωσεων.........

Τη στιγμή δε που βγαίνει από την κάννη, και παρόλο που τα μπαρ είναι πολύ λιγότερα, μπορεί ανάλογα και με το ύψος της η φούστα να σκιστεί ή/και να γυρίσει ανάποδα.
Είχα βάλει παλιά σε άλλο φόρουμ φωτογραφία από μισόταπες που είχα βρει πάνω στα δίχτυα μαζεύοντας ελιές, που στις περισσότερες η φούστα είχε γυρίσει ανάποδα. Και αποδεδειγμένα ήταν η μεριά της πυρίτιδας και όχι των σκαγιών ... Αν βρω τη φωτό θα την ανεβάσω.

Τελικά θα μου πει κάποιος ιδιογομωτης, αν εφαρμόσεις στον πάτο ενός συγκεντρωτηρα 600 bar, πόση θα γίνει η διάμετρος; .xm.
Γιωργο,θα κάνει εμφραξη!
Δεν υπάρχει θέμα επάρκειας!
Οι πιέσεις,αυξάνονται στον στενότερο αυλό η πέφτουν στον φαρδυτερο...
Μετρώντας μ'ένα πανομοιότυπο φυσιγγι...
Μακραινοντας έναν κώνο, δίνουμε αφ'ενός περισσότερο χώρο ρίχνοντας τις πιέσεις και ομαλότερη μετάβαση του φορτίου, στον αυλό.
Εδώ μπαίνει το ερωτημα:ΠΌΣΟ ΚΩΝΟ???
Που θα πάρουμε το μεγαλύτερο έργο, με τις δυνατόν λιγότερες παραμορφώσεις των σκαγιων?
Τα σκάγια, σαν ειδικό βαρος, σφαιρικοτητα και σκληροτητα, μας ενδιαφέρουν!
Αυτά θα κάνουν τη δουλειά!
Για να την κάνουν σωστά,ΕΚΕΙ(στο στοχο),Πρέπει να τα βοηθήσουμε, ΕΔΩ (εντός της καννης)!
Όσο "πιέζουμε",ένα ψιλό σκαγι με υψηλές πιέσεις τόσο το παραμορφωνουμε και το κάνουμε...ζαρι!
Μην έχουμε την απαίτηση ένα μολυβδινο ζαρι να ταξιδέψει πιο ευθυβολα απο ενα σφαιρικό όμοιο!
ΙΣΟΡΡΟΠΊΑ!
Είναι ευκολονόητο, πως αλλιώς θα συμπεριφερθεί μια γομωση 36γρμ #4,από μια άλλη 30γρμ #9....
Εκεί υπερτερεί η μοντιφαρισμενη,στον κωνο,στενότερη καννη...
Στα ψιλά σκάγια, για τους παραπάνω λογους!
Και στα χοντρά είναι καλύτερη,με τον κωνο...
Μετρήσιμα καλύτερη....
Δεν είναι όμως τόση η διαφορά, στο χοντρό, ακριβώς για τον λόγο πως είναι χοντρό!
Παθαίνει μικρότερες παραμορφώσεις,αναλογικά, στην επιφάνεια του.
Μας επιτρέπει περισσότερα "γκάζια "!:)

Που θα πάρουμε το μεγαλύτερο έργο, με τις δυνατόν λιγότερες παραμορφώσεις των σκαγιων?
Γιαννη υπαρχει τροπος να το δούμε αυτο στον πίνακα?πως μπορουμε να καταλαβουμε οτι οντως η τουφεκια μας ειχε τα λιγοτερα η τα περισσοτερα παραμορφωμενα σκαγια?

Ίσως το καλύτερο μήνυμα που έχω διαβάσει στο φόρουμ..RESPECT.
Λευτερη δεν με ενδιαφερει πως θα με αποκαλεσει καποιος δαφνοσυλλεκτη,βουδα,φαντασιοπληκτο,πολυξερω,παρωπιδα κ.α με εχουν πει χωρις ποτε να ανταποδωσω ουτε μια λεξη αν θυμαμαι καλα,δηλαδη απειρες φορες στο παρελθων,και τελικα ολοι οσοι εχουν λιγη ορεξη για δοκιμες,καταληγουν που αλλου σε αυτα που λενε η δοκιμες.Οταν λοιπων με λενε ψευτη ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ DATA,και μονο με DATA!Ψευτη στο ξεκαρφωτο απλα δεν το δεχομαι!Καποιοι προχωρησαν και μπραβο τους,αλλα πολυ μικρη μειοψηφια.

Back