Ο αυλός μιας κάννης

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
To bettinsoli (4 2) στην κάννη με το ανοιχτό τσοκάρισμα έχει αυλό 18.4 και με το κλειστό 18.3 Υπάρχει κάποιος λόγος ή είναι τυχαία απόκλιση λόγο κοπτικών;
Εκεί πέτυχαν το επιθυμητό γυαλισμα, Τεο.
Οι αυλοι ανοιγονται κατά τι πιο στενοί και με το γυαλισμα ερχονται σωστά.
Ενίοτε, λόγω κάποιας αμυχης, ανοιγονται λίγο περισσότερο...

Γίνεται τέτοια διαδικασία σε βιομηχανοποιημένη παραγωγή; .xm.

Επειδή με ενδιαφέρει, μπορείς να μου πεις τι θα συμβεί στα χοντρά αν μακρυνουμε τον κώνο σε κάννη με διευρυμένο αυλό;
ΤΙΠΟΤΑ!,εκτος αν ο κωννος συναρμογης η η θαλαμη σου εχει βλαβη,μονο τοτε!,Ενας αυλος 18.8 με σωστη γεωμετρια ΠΡΕΠΕΙ να ριχνει ΙΣΑΞΙΑ με αυτες που εχουν μακρυ κωννο το χοντρο σκαγιο,και ακομα και το ψιλο σε αστατο καιρο.Τωρα αν κανεις σων και καλα την επεμβαση αυτο θα βοηθηση μονο στο ψιλο να παρεις απολυτες συγκεντρωσεις,και πουθενα αλλου.

Η φημη του μακριου κωννου εχει προελθει απο αυτους που σωστα εφτιαξαν μακριους κωννους στους στεννους αυλους,και νομιζουν οτι πιανει ολους τους αυλους....η δοκιμες δεν συμφωνουν.

Εχει λογικη αυτο που λες,παντως και εμενα το Μπετινσολι τη στεννη πανω την εχει,

Εγω που εκανα κωννο σε 18,4 ειδα μεγαλυτερη δυναμη κρουσης στο θηραμα απο την αισθηση και μονο.. για ψιλα σκαγια μιλαω στα χοντρα δεν το δοκιμασα.. τωρα απο μαζεμα της ντουφεκιας σε πινακα και αλλες δοκιμες δεν ξερω αν εχει διαφορα γιατι δν εχω κανει απο πριν για να δω και το μετα..

Εγω που εκανα κωννο σε 18,4 ειδα μεγαλυτερη δυναμη κρουσης στο θηραμα απο την αισθηση και μονο.. για ψιλα σκαγια μιλαω στα χοντρα δεν το δοκιμασα.. τωρα απο μαζεμα της ντουφεκιας σε πινακα και αλλες δοκιμες δεν ξερω αν εχει διαφορα γιατι δν εχω κανει απο πριν για να δω και το μετα..
Eχεις καλυτερη ατρακτο πλεων στο ψιλο,αυτο που ειδες ειναι αληθεια,αλλα το ψιλο ειναι αλλος κοσμος,και ειναι ευαισθητο!Ισως για να δεις το ποσο καλη καννη εχεις το ψιλο μπορει να ειναι και ο καλυτερος κριτης!

Γίνεται τέτοια διαδικασία σε βιομηχανοποιημένη παραγωγή; .xm.
Ναι!
Πώς θα τις έδιναν τις καννες?
Με τα "δαχτυλιδια" από τα κοπτικα?
Εεε,κάποιες εταιρίες δεν επιμενουν και πολύ....:)
Το γυαλισμα γίνεται μετά την συγκόλληση (στα δικαννα ).
Είναι τυχαίο ποιος αυλος θα είναι σε ποια καννη...
Το ίδιο γίνεται σ'όλες τις καννες...
Όταν πήρα τη Centro, "επεσα"σε 18.5!
Οι 8 στις 10,ήταν 18.3...
Τύχαινε και καμία 18.4...
Προφανώς,η παραγωγή προόριζε τις καννες για 18.3....

Ναι!
Πώς θα τις έδιναν τις καννες?
Με τα "δαχτυλιδια" από τα κοπτικα?
Εεε,κάποιες εταιρίες δεν επιμενουν και πολύ....:)
Το γυαλισμα γίνεται μετά την συγκόλληση (στα δικαννα ).
Είναι τυχαίο ποιος αυλος θα είναι σε ποια καννη...
Το ίδιο γίνεται σ'όλες τις καννες...
Όταν πήρα τη Centro, "επεσα"σε 18.5!
Οι 8 στις 10,ήταν 18.3...
Τύχαινε και καμία 18.4...
Προφανώς,η παραγωγή προόριζε τις καννες για 18.3....
Για κοιτα που για να βγαλουν μια σωστη καννη στη Μπενελλι βλητικα....τελικα πρεπει να κανουν λαθος.sarcastic.λογικη εξηγηση δινεις Γιαννη γιατι βρισκουμε διαφορους αυλους.well done.

Σε ό,τι αφορά τις δοκιμές και τις συγκρίσεις...
Όσο μεγαλύτερο το δείγμα, τόσο ακριβέστερο το αποτέλεσμα!
10-15 μαρκες ,τύποι,βαρη και νούμερα φυσιγγιων...
Δοκιμή και με τις δύο καννες, ταυτόχρονα ...
Ξανά δοκιμή, με άλλες καιρικές συνθήκες....
Ξανά δοκιμή,μετά από επαναλαμβανόμενες βολές και ζέσταμα των καννων....
Ευκαιρία να δούμε και τυχόν παρακεντρα χτυπήματα! ;)
Κοστοβορο και κουραστικό !
Αυτό για γενικότερα συμπεράσματα!
Η,
Δοκιμή με τα 2-3 φυσίγγια που για τον α-β λογο ,προτιμαμε...
Αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο, αν δεν θέλουμε να φύγουμε από τις συνήθειες μας!
10 τουφεκιές, μ'ένα φυσιγγι σε μια καννη κι άλλες τόσες με μια άλλη...
Θεωρώ πολύ μικρό το δείγμα!
Σαραντο,εντύπωση μου κάνει η μεγάλη απόκλιση που παρουσιάζουν τα φυσίγγια μεταξύ τους....
40-50 σελίδες,διαφορά, με όμοιο φυσιγγι.....xm.

.well done.

Μολις τσεκαρα την αλκιονη μου. 18.3 η κατω 4 αστρα 18.4 η πανω 2 αστρα γνωμες;
Νικόλα νομίζω πως αυτο που συμβαίνει ειναι αυτό Που περιέγραψε ο Γιάννης ποιο πάνω . οτι δηλαδή μετρήθηκαν μετα την ολοκλήρωση τησ κατασκευής τούς και σημειώθηκαν ανάλογα .
*μπράβο τούς πάντως που αν και οικονομική εταιρία μπαίνει σε αυτήν την διαδικασία (να μετρά και να γράφει )
αυτός πιστεύω και εγώ είναι ο λόγος που εσένα και του Θεόφραστου έχουν αντίθετα στην πάνω και κάτω κανη το 18,3&18,4

αν συναντηθείτε σε κάποιο πίνακα θα είναι ευκαιρία μια δοκιμή !

Δεν εχει να κανει με την αδιαφορια φιλε... Λες την αποψη σου, την τεκμηριωνεις με την σοβαροτητα του χαρακτηρα σου, την εξηγεις αν χρειαστει κ οσο σε αφηνει κ ο αλλος να την εξηγησεις, κ απο ενα σημειο κ μετα, απλα σταματας...
Θα κατσεις εσυ να χαλασεις τη ζαχαρενια σου επειδη ο αλλος δεν θελει να ακουσει?
Δεν σημαινει σε ολο αυτο οτι εχεις δικιο κ πρεπει να τον πεισεις, μπορει να εχεις αδικο, ο εξυπνος ακροατης ομως ακουει τους παντες κ σκεφτεται μονος του... ;)
Ίσως το καλύτερο μήνυμα που έχω διαβάσει στο φόρουμ..RESPECT.

Τα 18,3 η τα 18,4 πού συζητάτε είναι χιλιοστά,δηλαδή μιλάμε για μία διάμετρο 0,183 η 0,184 του μέτρου.
Μπορεί κάποιος από τούς ιδιογομωτες να πιέσει ένα απλό κυάθιο ώστε να ανοίξει όσο γίνεται την φούστα και να μετρήσει την διάμετρο αυτής, για να καταλάβουμε λίγο τι είναι αυτό που μας απασχολεί στο δέκατο του χιλιοστομέτρου;

Ίσως το καλύτερο μήνυμα που έχω διαβάσει στο φόρουμ..RESPECT.
Σε ευχαριστω... Θα ημασταν πολυ τυχεροι ολοι μας αν καπου καπου καταφερναμε να σε παρασυρουμε κ να ακουσουμε κ την δικη σου γνωμη, μιας κ η εμπειρια σου κ οι γνωσεις σου ειναι πολυ χρησιμες και πολυτιμες για ολους μας... ;)

Τα 18,3 η τα 18,4 πού συζητάτε είναι χιλιοστά,δηλαδή μιλάμε για μία διάμετρο 0,183 η 0,184 του μέτρου.
Μπορεί κάποιος από τούς ιδιογομωτες να πιέσει ένα απλό κυάθιο ώστε να ανοίξει όσο γίνεται την φούστα και να μετρήσει την διάμετρο αυτής, για να καταλάβουμε λίγο τι είναι αυτό που μας απασχολεί στο δέκατο του χιλιοστομέτρου;
Γιώργο, γιατι τη θεωρείς τόσο αναξια λόγου μια διαφορά 2/10?
Η optima καννη(18,6), πχ,γιατι υπερτερεί βλητικα,κατά μέσο ορο, έναντι μιας καννης 18,4?
"Απειραχτες" και οι δυο ...:)

Διαβάζω για "χωνιά" , για στενούς, για ημίστενους κτλ κτλ. Οι Αμερικάνοι έχουν φαρδιους γιατί ρίχνουν στην γαλοπούλα, οι Ρώσσοι είχαν στενούς γιατί έριχναν μάλλινες, οι Ιταλοί λίγο πιο ανοιχτούς γιατί είναι τσιχλάδες κτλ, κτλ.
Πέραν από τα εξεζητημένα θέματα των τριβών που μπορεί να αυξομειώσουν μια ταχύτητα, στην δική μου λογική, προβληματικός αυλός θα είναι αυτός που δεν θα επιτρέπει επαρκή έμφραξη. Από την στιγμή που μιλάμε για cal.12 , φαντάζομαι ότι όλα τα εμφρακτικά υλικά, ας εξαιρέσουμε τις μάλλινες, έχουν την διάμετρο εκείνη που να "σφραγίζουν" εσωτερικά την κάννη επαρκώς και να γίνεται η προώθηση με το μέγιστο παραγώμενο έργο. Φαντάζομαι ότι ακόμα και σε ένα υπερδιευρυμενο αυλό όπως είναι η mossy του Σαράντου, οι Αμερικάνοι δεν προορίζουν διαφορετικά κυάθια από τα υπόλοιπα.
Οπότε ρε παιδιά, μήπως να το πάρουμε λίγο αλλιώς και να σκεφτούμε το απλό, ότι όσο πιο ευρύς είναι ένας αυλός στα πλαίσια της σωστής έμφραξης, τόσο πιο "απροβλημάτιστα" θα φτάσει η τουφεκιά στην έξοδο της κάννης; Μήπως είναι πολύ απλό για να το "κουράζουμε" τόσο; :)

Back