Πέρδικα

Και γω ξερω ενα σωρο ατομα που κανουν χειρονακτικες δουλειες αλλα η μπυροκοιλια βγαινει την στροφη και μετα απο δέκα δευτερα την βγαινουν αυτοι
Δεν εχει σχεση η δουλεια σου αλλα η φυσικη σου κατασταση και κυριως το
Παθος σου για το κυνηγι που κανεις
Εαν εισαι παθιασμενος ολοχρονα εισαι εστιασμενος σε αυτο

Ξερω ενα παιδι οχι παχουλο αλλα τα χε παντα τα ψωμακια του
Μουσικος στο επαγγελμα
Ουτε βιδα να βιδωσει
Καλα καλα δεν μπορει
Τρελαμενος με την περδικα ως το μεδουλι
Την πρωτη φορα νομιζα θα τον κουβαλησω στην πλατη στην επιστροφη
Οταν ξεκινα κυνηγι μεταμορφωνεται
Έτσι είναι !
Έχω δει επίσης φίλο πολύ γυμνασμένο που ήρθε μαζί μας για την βόλτα στο βουνό (έτσι νόμιζε) και σε 3 ώρες μας εγκατέλειψε και πήγε σιγά σιγά στο αυτοκίνητο ...

Εγω διαφωνώ, όσοι δεν κάνουν χειρωνακτικες εργασίες δεν μπορούν να κάνουν Περδικοκυνηγια, εκτός αν είναι αθλητές..
Νταξει βρε Διονύση,μπορεί ο άλλος να δουλεύει σε κάποιο γραφείο αλλά να κάνει τα χιλιόμετρα του στο βουνό. Αλλά έχεις ένα δίκιο με την έννοια ότι όσοι περδικαδες ξέρω τεχνικά επαγγέλματα κάνουν ή εχουν και την δίψα του στίβου, ειδικά σε μαραθώνιους λίγων ή πολλών χιλιομέτρων.

το τι επάγγελμα κάνεις δεν εχει καμια σημασία .....
το τι κανεις μετα τη δουλειά εχει,,,
ο λογιστης μπορει με το που σχολναει να πηγενει γυμναστιριο η τρεξιμο η οτι δυποτε αλλο
ο οικοδομος λογο δουλειάς να πηγενει ψοφιος σπιτι και να τεντονει στο κρεβατη ...
εγω είμαι φοτογραφος ..
παλια μετα απο γαμο με 12αορα σερη σε σπιτια εκλισια κεντρο εφεβγα ξυμεροματα απο το κεντρο αλαζα ρουχα και αμεσος στο βουνο για περδικα......το εκανα πολες φορες μεχρι τα 40 ....
τωρα απλα θελω ξεκουραση...

IMG_20240925_204216.jpg
Απόγευμα ελεύθερο οπότε λίγο στο βουνό από τις 3 δυστυχώς βρήκα τη 1 τα πουλιά φοβισμένα από τη πίεση ήμουν σε πλαγιά και επευταν στο πάτο μέχρι να βρέξει έτσι θα είναι οπότε να έχουμε υπομονή......απλά το καλό είναι ότι οι πληθυσμοί είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και εύκολα κανείς το όριο απλά υπάρχουν και οι εξερεσεις που δε θέλω να αναφερθώ

View attachment 91579
Απόγευμα ελεύθερο οπότε λίγο στο βουνό από τις 3 δυστυχώς βρήκα τη 1 τα πουλιά φοβισμένα από τη πίεση ήμουν σε πλαγιά και επευταν στο πάτο μέχρι να βρέξει έτσι θα είναι οπότε να έχουμε υπομονή......απλά το καλό είναι ότι οι πληθυσμοί είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και εύκολα κανείς το όριο απλά υπάρχουν και οι εξερεσεις που δε θέλω να αναφερθώ
Βγάλε μου την κάμερα, από το πλάγιο.
Μου το χαλάς.

Ζυγώνει...
Αυτές τις εικόνες έχω στο μυαλό μου, αυτά τα συναισθήματα, αυτές τις αφηγήσεις, που κάθε φορά που σηκώνω αυτά τα πουλιά τυχαία δεν μπορώ να σηκώσω όπλο... Όταν ένα θήραμα προκαλεί τέτοιο θαυμασμό κ συγκίνηση, αξίζει να το χαρεί αυτός που το αγαπάει... Είναι μετρημένο το κεφάλαιο, ας μην του το στέρησω εγώ...

Αυτές τις εικόνες έχω στο μυαλό μου, αυτά τα συναισθήματα, αυτές τις αφηγήσεις, που κάθε φορά που σηκώνω αυτά τα πουλιά τυχαία δεν μπορώ να σηκώσω όπλο... Όταν ένα θήραμα προκαλεί τέτοιο θαυμασμό κ συγκίνηση, αξίζει να το χαρεί αυτός που το αγαπάει... Είναι μετρημένο το κεφάλαιο, ας μην του το στέρησω εγώ...
Είσαι και σκανδάλη πανάθεμα σε 😂
Εχει πολλα ορτυκια στην μανη 😉

Είσαι και σκανδάλη πανάθεμα σε 😂
Εχει πολλα ορτυκια στην μανη 😉
Σήμερα? 😱😱😱
Μην μου λες τέτοια... Γιατί μόνο σε κάτι λαλα άκουσα κάτι έγινε... Κ ήμουν έτοιμος να φύγω το μεσημέρι αλλά μου έκοψαν τα φτερά...

Σήμερα? 😱😱😱
Μην μου λες τέτοια... Γιατί μόνο σε κάτι λαλα άκουσα κάτι έγινε... Κ ήμουν έτοιμος να φύγω το μεσημέρι αλλά μου έκοψαν τα φτερά...
Ετσι λένε αυτό το 3ημερο ειχε εγω δεν παω για ορτυκι ειδικά Μάνη να φτάσω.

Θα θυμάστε που έλεγα ότι τραυμάτισα ένα πουλί διότι δεν προσέγγισα από το σωστό σημείο και έφυγαν από μακρυά κτλ.....Ε....σήμερα ήταν και πάλι εκεί.

Προσέγγισα όμως σωστά ώστε να μην μπορέσουν να με ακούσουν και να με δουν από μακρυά.

Έτσι έπεσα ακριβώς πάνω τους και έκανα ένα ντουμπλε.

Πήρα μια και απέφυγα για άλλη μια φορά το κουλούρι στο παραπέντε.

6 και μισή έγινε όλη η φάση αφού προηγουμένως είχα φάει τη μέρα μου να περιμένω τα αγριοπερίστερα.

Όταν βγήκαν καμία 15 ταυτόχρονα από τον ταφκο έκανα άλλο ένα ντουμπλε αλλά δεν πήρα κανένα.

Άργησα να γεμίσω και έτσι δεν έκανα τίποτα.

Περίμενα λίγο ακόμη μήπως βγουν αλλά δύο τρία που ακουγόταν μέσα αλλά τίποτα.

Και εκεί που λέω σήμερα θα χαλάσει το ρεκόρ μου στο βουνό λέω έστω και αργά θα κάνω ένα κυνήγι πέρδικας.

Κυνήγι χωρίς επιμονή και υπομονή δεν γίνεται.

Αυτά.1000006567.jpg

IMG_20240929_060518.jpg
Οι μανταμιτσες δεν κυνήγησαν Σάββατο,λόγω δουλειάς μου,με το που πήγα να της πάρω το Σάββατο το απόγευμα για να ανέβουμε χωριό έκαναν σαν τρελές! Πολύ ζέστη χθες,με έκαψε ο ήλιος,μέχρι τις 1 που κατέβηκα στο αμάξι μου είχε κάνει το πρόσωπο σα το κ*λο της μαιμους. Νοτιάς,σχεδόν άπνοια και δώστου ποδαρωμα..πολλά χιλιόμετρα για ένα κοπάδι όλο και όλο. Νομίζω φέτος την σπορά θα τη ξεκινήσω πολύ πιο νωρίς...τόσα πουλιά άφησα πέρσι και φέτος δε βρίσκω παρά ελάχιστες..δε ξέρω τι έγινε, καμιά αρρώστια τις έπιασε; Δεν είναι για να κυνηγάς σε αυτά τα βουνά.. ευτυχώς εξαφανίστηκε και ο κόσμος. Ήρθαν πρώτη μέρα,φάγαν (όπως και εγώ ) τη βολα και τη παπάρα και εξαφανίστηκαν . Η σεττερινα έχει πολύ ωραία στοιχεία,θα μου βγάλει κέφια. Φτου του να μη μου την ματιαξουνε! Μόνο που, διψάει πολύ..! Για την ιστορία,μου έβγαιναν σπασμένα πουλιά 2 εδώ ,1 εκεί ,3 παρακει, σε πολύ μακρινές αποστάσεις. Τουφέκι δε σήκωσα. Όλα καλά!

View attachment 91783
Οι μανταμιτσες δεν κυνήγησαν Σάββατο,λόγω δουλειάς μου,με το που πήγα να της πάρω το Σάββατο το απόγευμα για να ανέβουμε χωριό έκαναν σαν τρελές! Πολύ ζέστη χθες,με έκαψε ο ήλιος,μέχρι τις 1 που κατέβηκα στο αμάξι μου είχε κάνει το πρόσωπο σα το κ*λο της μαιμους. Νοτιάς,σχεδόν άπνοια και δώστου ποδαρωμα..πολλά χιλιόμετρα για ένα κοπάδι όλο και όλο. Νομίζω φέτος την σπορά θα τη ξεκινήσω πολύ πιο νωρίς...τόσα πουλιά άφησα πέρσι και φέτος δε βρίσκω παρά ελάχιστες..δε ξέρω τι έγινε, καμιά αρρώστια τις έπιασε; Δεν είναι για να κυνηγάς σε αυτά τα βουνά.. ευτυχώς εξαφανίστηκε και ο κόσμος. Ήρθαν πρώτη μέρα,φάγαν (όπως και εγώ ) τη βολα και τη παπάρα και εξαφανίστηκαν . Η σεττερινα έχει πολύ ωραία στοιχεία,θα μου βγάλει κέφια. Φτου του να μη μου την ματιαξουνε! Μόνο που, διψάει πολύ..! Για την ιστορία,μου έβγαιναν σπασμένα πουλιά 2 εδώ ,1 εκεί ,3 παρακει, σε πολύ μακρινές αποστάσεις. Τουφέκι δε σήκωσα. Όλα καλά!
Το μπροστά σκυλι τι ράτσα είναι; ;

Το μπροστά σκυλι τι ράτσα είναι; ;
Μάνα κουτσχααρ με πατέρα ποιντερ. Ήταν το μόνο κουτάβι στη γέννα που βγήκε άσπρο με πορτοκαλι βούλες κουρτσχααρ ( πορτοκαλί ήταν ο πατέρας ποιντερ) . Τέτοιο συνδιασμό δε είχα ξαναδεί και επειδή από μωρό ερχόταν και κολλαγε πάνω μου , κράτησα αυτήν! Αποδείχθηκε καλή επιλογή, περισσότερο λόγω συμπεριφοράς και σταθερής Φέρμας όπως η μάνα της. αν και υπήρξε ένας αρσενικός (αδελφός της)πολύ καλύτερος με διαφορά από εκείνη αλλά τον δάγκωσε οχιά. IMG_20221204_091820.jpg
Εδώ φαίνονται καλύτερα τα χρώματα της . Που κατά την γνώμη μου είναι πανέμορφα!

Στην Πέρδικα κουτσχααριζει, σταθερά θα σε φτάσει στο σημείο που βρίσκονται και η Φέρμα της δε σπάει εύκολα αν είναι βιδωμενες. Στη μπεκάτσα ποιντεριζει, σηκώνει μουσούδα ψηλά και με το που την πάρει χαμπάρι αρχίζει να τρέχει σε ευθεία!
Είμαι υπέρ τον καθαρόαιμων αλλά τούτο το σκυλί μου βγήκε διαμάντι ,ειδικά στο χαρακτήρα που για μένα είναι το παν!

Last edited:
Μάνα κουτσχααρ με πατέρα ποιντερ. Ήταν το μόνο κουτάβι στη γέννα που βγήκε άσπρο με πορτοκαλι βούλες κουρτσχααρ ( πορτοκαλί ήταν ο πατέρας ποιντερ) . Τέτοιο συνδιασμό δε είχα ξαναδεί και επειδή από μωρό ερχόταν και κολλαγε πάνω μου , κράτησα αυτήν! Αποδείχθηκε καλή επιλογή, περισσότερο λόγω συμπεριφοράς και σταθερής Φέρμας όπως η μάνα της. αν και υπήρξε ένας αρσενικός (αδελφός της)πολύ καλύτερος με διαφορά από εκείνη αλλά τον δάγκωσε οχιά. View attachment 91838
Εδώ φαίνονται καλύτερα τα χρώματα της . Που κατά την γνώμη μου είναι πανέμορφα!

Στην Πέρδικα κουτσχααριζει, σταθερά θα σε φτάσει στο σημείο που βρίσκονται και η Φέρμα της δε σπάει εύκολα αν είναι βιδωμενες. Στη μπεκάτσα ποιντεριζει, σηκώνει μουσούδα ψηλά και με το που την πάρει χαμπάρι αρχίζει να τρέχει σε ευθεία!
Είμαι υπέρ τον καθαρόαιμων αλλά τούτο το σκυλί μου βγήκε διαμάντι ,ειδικά στο χαρακτήρα που για μένα είναι το παν!
Κάτι τέτοια είχαν οι παλιοί με μισώ πουλοσκυλο με λαγοσκυλο και ήταν σκούπες.
Μπράβο σου αφού είναι διαμάντι να το χαίρεσαι.
Κατ επιλογή έγινε το ζευγάρωμα η έτυχε; ;

Κάτι τέτοια είχαν οι παλιοί με μισώ πουλοσκυλο με λαγοσκυλο και ήταν σκούπες.
Μπράβο σου αφού είναι διαμάντι να το χαίρεσαι.
Κατ επιλογή έγινε το ζευγάρωμα η έτυχε; ;
Επιλογή ενός ξαδέλφου, είχε την μάνα και κυνηγούσε μόνο ορτύκι,δεν είχε πόδια για πέρδικα ο ξάδελφος. Ο πατέρας ήταν ενός φίλου του που κυνηγούσε μόνο μπεκάτσα και σπάνια πέρδικα,μόνο σε μεικτά κυνήγια αν τις πετύχενε. Ήταν η περίοδος που σταμάτησε το<< δέντρο>> τον ιρλανδεζικων που είχε ο πατέρας μου για 30+ χρόνια και έψαχνα κουτάβι. Δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα να προσπαθείς να μάθεις ένα σκυλί να κυνηγάει, χωρίς την βοήθεια έμπειρου σκύλου μαζί.. δεινοπαθησα για να ξεκινήσει, αλλά τα καταφέραμε! Το καλύτερο της είναι με διαφορά το απορτ! Πράγμα που ακούω ότι είναι μεγάλο πρόβλημα σε πολλούς κυνηγούς. Πέρσι έριξα σε μια πέρδικα που έσπασε η φτερούγα της αλλά είχε νεύρο και έπεσε σε γκρεμια. Την έχασα τη σκύλα λέω πάει ,εκεί κάτω θα μείνει. Έκατσα σε ένα βράχο και έκανε να γυρίσει 20 λεπτά. Δε το πίστευα! Έγινε,αν και αργά,περδικοσκυλο! Αν ο χαρακτήρας του σκύλου είναι δοτικός και αγαπά το αφεντικό του,όσο αγάπη του δώσεις τόσο θα στο επιστρέφει πίσω με αποτέλεσμα. Εμένα αυτή είναι η εμπειρία μου με σκυλιά. Σίγουρα οι πιο δυνατοί-καλοι σκύλοι έχουν χαρακτήρα πιο στριφνο ή δε έχουν ανάγκη από χάδια ή περιποίηση. Το βλέπουν το κυνήγι ως δουλειά. Με βγάζει έξω κυνηγάω ,βρίσκω το θήραμα,τουφεκατο να στο φέρω,να πάμε στο επόμενο. Ε τούτη εδώ έχει χαρακτήρα αγαθού ανθρώπου. Μου δίνεις αυτό που θέλω; Θα γίνω χαλί να με πατήσεις!

Last edited:
Back