Πέρδικα

Εχτές και σήμερα δύο πολύ ωραίες έξοδοι για πέρδικες εχτές με ομίχλη και δυνατό βόρεια και σήμερα με καλύτερο καιρό και ποιο λίγο βοριά .Δυστυχώς χωρίς συνάντηση μόνο με ωραίες έρευνες και εντοπισμό της βράδυ της κούρνιας των πουλιών που λόγω της κυνηγετικής πίεσης και της ανομβρίας δεν ήταν στα ψηλά αλλά μέσα στο μεγάλο ρέμα με τα πυκνά πουρνάρια όπου και βρίσκουν ησυχία.

Εχτές και σήμερα δύο πολύ ωραίες έξοδοι για πέρδικες εχτές με ομίχλη και δυνατό βόρεια και σήμερα με καλύτερο καιρό και ποιο λίγο βοριά .Δυστυχώς χωρίς συνάντηση μόνο με ωραίες έρευνες και εντοπισμό της βράδυ της κούρνιας των πουλιών που λόγω της κυνηγετικής πίεσης και της ανομβρίας δεν ήταν στα ψηλά αλλά μέσα στο μεγάλο ρέμα με τα πυκνά πουρνάρια όπου και βρίσκουν ησυχία.
Βασίλη δίνω την σκυλα την ποιντερ..
Αν σε ενδιαφέρει σου χω στείλει μνμ
Αν κατέβεις στα μέρη μου πάμε μια βόλτα να την δεις κιολας..

Βασίλη δίνω την σκυλα την ποιντερ..
Αν σε ενδιαφέρει σου χω στείλει μνμ
Αν κατέβεις στα μέρη μου πάμε μια βόλτα να την δεις κιολας..
Σε ευχαριστώ πολύ και μόνο που το σκέφτηκες και με προτίμησες αλλά έχω δύο και τρία ο συν κυνηγός μου ήμαστε πλήρης . Εάν θυμάμαι καλά το όνομα σου είναι Νίκος. Όταν λες μήνυμα που γιατί δεν είμαι πολύ της τεχνολογίας . Μήπως στο messager! Εάν έχεις φαισ μπουκ κάνε προσθήκη ως Vasilis branis

Last edited:
Καλημέρα χθες έξοδο σε πέρδικα ανεβαίνοντας από ψηλά και καταλήγοντας χαμηλά βρήκαμε 7 8 μάρια τα οποία βέβαια τα πουλιά ενώ τα μπλόκαραν τα σκυλιά φεύγανε από μακριά λόγω κυνηγετικής πίεσης καταφερα και πήρα μία και άλλες 2 συγκυνηγός μου και τραυμάτισα και άλλη μία την οποία δεν τη βρήκα με όμορφες έρευνες από τα σκυλιά και ωραία μπλοκαρίσματαIMG_20241031_104159.jpg

IMG_20241031_104305.jpg

Έναρξη επιτέλους και για εμάς εδώ κάτω. Αρκετές παρέες στο βουνό, κάτι λογικό λόγω της μέρας! Η βραδινή βροχή και η μπόρα(μετά από 1μιση μήνα )το ξημέρωμα μαζί με τις ψιχαλες το πρωί μας έφτιαχναν το ηθικό μιας και δεν θα σηκώναμε όλο το χώμα κατά την διάρκεια της εξόρμησης και μας έδιναν την εντύπωση πιο "χειμωνιάτικου"σκηνικού. Φεύγει ο λαγός από τον ένα στην παρέα στα 5 μέτρα μέσα στο πυκνό στις 6:15 και προμηνύει την ασχημη πορεία τής μέρας. Μετά από 5 ώρες περπάτημα στο πυκνό, τα αγκάθια και την πέτρα στο βουνό, κλείσαμε το πρωινό με 4 πουλιά στο σύνολο, 2 εγώ, και από 1 οι άλλοι 2 της παρέας. Από θέμα καρπωσης, κάκιστο, αφήσαμε και 2 χαμένα πουλιά δυστυχώς στο βουνό. Παράπονο δεν έχουμε, ξαναβγήκαμε για "κανονικό" κυνήγι μετά από καιρό, έπειτα φάγαμε, ήπιαμε και κυρίως περάσαμε καλά!

*Προσπαθώ να βάλω και φωτογραφίες αλλά δυστυχώς είναι μεγάλα τα αρχεία 🙃

Έναρξη επιτέλους και για εμάς εδώ κάτω. Αρκετές παρέες στο βουνό, κάτι λογικό λόγω της μέρας! Η βραδινή βροχή και η μπόρα(μετά από 1μιση μήνα )το ξημέρωμα μαζί με τις ψιχαλες το πρωί μας έφτιαχναν το ηθικό μιας και δεν θα σηκώναμε όλο το χώμα κατά την διάρκεια της εξόρμησης και μας έδιναν την εντύπωση πιο "χειμωνιάτικου"σκηνικού. Φεύγει ο λαγός από τον ένα στην παρέα στα 5 μέτρα μέσα στο πυκνό στις 6:15 και προμηνύει την ασχημη πορεία τής μέρας. Μετά από 5 ώρες περπάτημα στο πυκνό, τα αγκάθια και την πέτρα στο βουνό, κλείσαμε το πρωινό με 4 πουλιά στο σύνολο, 2 εγώ, και από 1 οι άλλοι 2 της παρέας. Από θέμα καρπωσης, κάκιστο, αφήσαμε και 2 χαμένα πουλιά δυστυχώς στο βουνό. Παράπονο δεν έχουμε, ξαναβγήκαμε για "κανονικό" κυνήγι μετά από καιρό, έπειτα φάγαμε, ήπιαμε και κυρίως περάσαμε καλά!

*Προσπαθώ να βάλω και φωτογραφίες αλλά δυστυχώς είναι μεγάλα τα αρχεία 🙃
Κύπρος; ; έναρξη νοέμβριο;

Αυτό το πουλί σηκώθηκε πολύ μακρυά του έριξα και τις δύο και το τραυμάτισα.

Την είδα που έκατσε και που στραταριζε....προσπάθησα να την προλάβω αλλά είχε εξαφανιστεί.

Γυρεψα τις άλλες που σηκώθηκαν μετά από αυτή και μετά ξαναγύρισα να ψάξω για αυτό το τραυματισμένο πουλί.

Έριξε για δεύτερη φορά φτερό να μου φύγει....αλλά με μια ωραία βολή την πήρα.

Για δεύτερη φορά όσο καιρό κυνηγάω πέρδικες ρίχνω σε πουλί που τραυματίζεται και μετά φεύγει με φτερό ξανά κανονικά σαν να μην είχε χτυπηθεί.

Και τις δύο φορές τα πέτυχα ξανά και τα πήρα.
1000006938.jpg

Σήμερα μαζί με τον συν κυνηγό μου και τα σκυλιά μας το ξημέρωμα μας βρήκε στο βουνό κοντά στις πέρδικες με πολύ κρύο γύρω στους 10 βαθμούς και βόρεια 3 με 4 μποφόρ . Δεν τις ακούσαμε το πρωί αλλά μόλις ξημέρωσε άρχισε η προσπάθεια για τον εντοπισμό τους πολύ γρήγορα βρήκαν τα σκυλιά μας τους φρέσκους ντορους τους κάποια σκαλίσματα και μερικές φρέσκιες κουτσουλιές αλλά τα πουλιά πουθενά και λόγω της ξηρασίας και του βράχου και των πουρνάριων έκανε δύσκολο τον εντοπισμό των πουλιών . Μετά από δύο ώρες πορεία και αφού κάναμε κύκλο το βουνό σηκώθηκαν δύο πουλιά μακριά μας και έφυγαν στο χάος στα γκρέμια . Το κυνήγι τελείωσε και γυρίσαμε στο αυτοκίνητο με ανάμεικτα συναισθήματα τα πουλιά λίγα και πολύ κυνηγημένα θα τα αφήσουμε εμείς στην ησυχία τους για του χρόνου.

Σήμερα μαζί με τον συν κυνηγό μου και τα σκυλιά μας το ξημέρωμα μας βρήκε στο βουνό κοντά στις πέρδικες με πολύ κρύο γύρω στους 10 βαθμούς και βόρεια 3 με 4 μποφόρ . Δεν τις ακούσαμε το πρωί αλλά μόλις ξημέρωσε άρχισε η προσπάθεια για τον εντοπισμό τους πολύ γρήγορα βρήκαν τα σκυλιά μας τους φρέσκους ντορους τους κάποια σκαλίσματα και μερικές φρέσκιες κουτσουλιές αλλά τα πουλιά πουθενά και λόγω της ξηρασίας και του βράχου και των πουρνάριων έκανε δύσκολο τον εντοπισμό των πουλιών . Μετά από δύο ώρες πορεία και αφού κάναμε κύκλο το βουνό σηκώθηκαν δύο πουλιά μακριά μας και έφυγαν στο χάος στα γκρέμια . Το κυνήγι τελείωσε και γυρίσαμε στο αυτοκίνητο με ανάμεικτα συναισθήματα τα πουλιά λίγα και πολύ κυνηγημένα θα τα αφήσουμε εμείς στην ησυχία τους για του χρόνου.
Έχει ένα μήνα ακόμα γεμάτο και είναι ο καλύτερος..... φεύγουν οι πολλοί από τα βουνά..... ανεβαίνουν τα πουλιά στα καθαρά και δροσίζει για τα σκυλιά....... μέχρι τέλη Νοεμβρίου εφόσον έχετε το χρόνο και τη δυνατότητα αξίζει.....

Ειναι μέρες τώρα που ενώ δεν ακούγεται ντουφεκια στο βουνό ολη μερα ,στις 6 παρα 5 ακούω μαζεμένες ντουφεκιές στα πολύ ψηλά.. Σιγουρα σε πουλια που εχουν ανεβει για κούρνια.
Αναρωτιέμαι αν αυτό που κάνουν τους ικανοποιεί .

Χτες μετα απο πολλα χιλιομετρα σε καυτο ηλιο και αγκαθι στις 12·30 περιπου καταφερα να αστοχησω στο μοναδικο κοπαδι που σηκωσα μεχρι τωρα

Ακομη δεν ξερω που σκατα εριξα
Οποιος εχει πεταλα παρακαλω να μου στειλει ενα μεγαλο τριφασικο και με προσγειωση .big smile.

Τα πουλια που ειχα σηκωσει πιο πριν την κυριακη και χτες ηταν μονα η διπλα
Ειναι πολυ κακη η χρονια η φετινη
Και σε περδικα και σε λαγο

Λαγο εχω βγαλει μονον εναν και δεν τον κρατησαμε

Και δεν πιστευω οτι θα βγαλω αλλον με αυτα που βλεπω

Τα ελαχιστα πουλια δεν στεκουν με τιποτα και ακομη και στο τριτο σηκωμα φευγουν απο μακρια στον θορυβο σου

Φερμα περνεις μονο οταν τα ριξεις στο πυκνο εκει που ακους μονο το μπιπερ και δεν βλεπεις ουτε σκυλο ουτε πουλι στο σηκωμα παραμονο εαν κανει καθετη πτηση προς τα πανω που σπανιζει

Ειναι και αυτα στο παιγνιδι και ετσι θα παιχτει!

Να μαστε καλα και να μπορουμε να περπαταμε

Αυτο το εβγαλα ψες απο το γονατο
Με ενοχλουσε στο κυνηγι και νομιζα οτι καπου το ειχα κοψει αλλα δεν εδινα σημασια μεχρι να τελειωσω το κυνηγι μου

8 χιλιοστα αγκαθι καθετα καρφωμενο
(Απο Ρασσιη)

Attachments

• IMG_5711.jpeg
    IMG_5711.jpeg
    215,5 KB · Προβολές: 44
Έχει ένα μήνα ακόμα γεμάτο και είναι ο καλύτερος..... φεύγουν οι πολλοί από τα βουνά..... ανεβαίνουν τα πουλιά στα καθαρά και δροσίζει για τα σκυλιά....... μέχρι τέλη Νοεμβρίου εφόσον έχετε το χρόνο και τη δυνατότητα αξίζει.....
Καλημέρα Βασίλη δεν το κατάλαβες πως το έγραψα δεν θα ξανά πάω στο συγκεκριμένο σημείο θα πάω σε αλλού για πέρδικες.

Back