Πέρδικα

1000001241.jpg

20241106_134938.jpg20241127_152412.jpg20241120_104723.jpg

Ένας καταπληκτικός Νοέμβριος στο βουνό μας, δοκιμαστικε το σώμα τα σκυλιά το πνεύμα μας είναι στιγμές που σε φέρνει στα όρια σου ένα είναι σίγουρο βγαίνεις πάντα πιο δυνατός και σοφοτερος.

Με πολλές συγκινήσεις αδρεναλίνη εναλλαγές συναισθημάτων ελάχιστους κυνηγούς και αρκετά πουλιά που κάνουν τα απίστευτα για να επιβιώσουν

Αύριο τελευταία μέρα αν δεν βρέχει

Τα 2 πουλιά που κρατάω 1100 γραμμάρια σύνολο απίστευτα θηρία για τσουκαρ

αφου δεν βρυκολακιασανε παλι καλα!
Μερικές έτσι είναι ζόμπι ζωντανές νεκρές πας στο ένα μέτρο για να σε νιώσουν και αρχίζουν και παίρνουν τούμπες στα γκρεμια αλλες πάλι τρέχουν πάνω στην κάθετη πέτρα με 100 σπάζοντας τους νόμους της φυσικής

μια χρονια πολυ χαλια για την Σαμο σε περδικα , βλεπαμε μονες περδικες , και σπανια κοπαδια , που τα κοπαδια πολυ λιγα και δεν ηταν πανω απο 5 πουλια , που σπανια δεχωνταν τον σκυλο , τα αγριογουρουνα και το χρυσο τσακαλι οπως το αποκαλουν αυτοι που χρυσωνοντε με αυτο , εκαναν μεγαλη ζημια στην περδικα , τωρα θα παρουν 10.000.000 ευρω για να προστατεψουν οπως λενε το τσακαλι , φετος με το ζορι ολη την σεζον με πολλες εξοδους εκανα 10 περδικες και σταματησα ,

ακομα και μια περιοχη που ανοιξε φετος που απαγορευονταν για 3 χρονια το κυνηγι , ειχε ελαχιστες περδικες παρα της απελευθερωσης που εκανε ο συλογος που αθελα του ταιζε τα τσακαλια
αυτό με τις απελευθερώσεις το εχουμε δεί στη πραξη εδω κατω...
απο όταν ανοιξαν και εγιναν τα εκπεδευτίρια για τα σκύλια και αφήσαμαι το βουνο στην υσιχια του να κανει τη δουλεία που πρέπει τα πουλια πολαπλασιαστικαν ....
βασική προιπόθεση είναι παντα ο καιρος που φετος τα ευνόησε και τετειες χρονιές με τόσα πουλια σε αριθμούς και μεγέθοι είχαμε να δούμε πολλα χρόνια ..

το καλο με εμας εδω κατω δε εχουμε αλεπουδες και τα συναφή
Και εμάς τελευταία αλεπού πιάστηκε αρχές 90. Τώρα μόνο καρακάξα και γάτα

Γεράκια αετό πιστεύω έχει της άμυνες της η πέρδικα δεν είναι το βασικό θήραμα τους

Μιας και ο καιρος στην ροδοπη δεν μας επιτρεπει να την κυνηγησουμε σημερα θα καλημερισω την παρεα με μια φωτογραφια απο την τεταρτη. αφου σηκωσα ενα μπουλουκι γυρω στα 8-9 πουλια μπορεσα και καρπωθηκα μονο 2 διαολεμενα τσουκαρια με την σκυλιτσα να τις σερβιρει στο πιατο. Απο την τελευταια μου φορα πειραματιστηκα με καινουργια φυσιγγια. Το ενα ειναι το gorilla con borra μισοταπο 34γρ με το οποιο εμεινα ευχαριστημενος και το δευτερο της ιδιας εταιρειας αλλα η 10αδα το con borra techna 34γρ. Τα ριχνω στις μπεκατσες με φοβερα αποτελεσματα οποτε ειπα να πειραματιστω και να ριξω και στις περδικες με τα αναλογα νουμερα. Πολυ καλη τουφεκια που εριχνε τα πουλια πατσαβουρια. Η συγκεκριμενη κυρια μετα απο μια ωραια φερμα μου πεταχτηκε στα 10 μετρα και εγω με ενα υπεροχο νταουλι (αληθεια σας λεω μπορει να εριξα την πρωτη και σαν τον λουκυ λουκ) καταφερα με την δευτερη να τις σπασω την φτερουγα μιας και βλεποντας την πρωτη τουφεκια να πηγαινει στα αναθεμα ελεγα απο μεσα μου παει την χασαμε κ η μοναδικη ψυχραιμια που ειχα την συγκεκριμενη στιγμη ηταν οτι παταω στην γη. Καλημερα φιλαρακια μου να εχετε ενα ομορφο σκ , να χαιρεστε τους εορτάζοντες και οσοι καταφερετε και κυνηγησετε να ριξετε και μερικες τουφεκιες για εμας που θα κατσουμε μεσα λογω καιρου.

Attachments

• IMG_5717.jpeg
    IMG_5717.jpeg
    482,8 KB · Προβολές: 51
Τελευταία μέρα σήμερα και βρεχει από το βράδυ δε κίνησα περιμένω μήπως ανοίξει να πάω μια βόλτα να πω και του χρόνου έφτασε στο τέλος και φέτος και του χρόνου να μαστε καλα να την ξανακυνηγησουμε!
Που πήγανε τα ποιντερ Πάνο;; Σεττερ βλέπω και μαρεσει !!
Να δεις ένα ψάξιμο που μου έκανε τη προηγούμενη Κυριακή η μικρή,έκανα το σταυρό μου ,φτου σου κοπελαρα μου και τα σχετικά!!

Τελευταία μέρα σήμερα και βρεχει από το βράδυ δε κίνησα περιμένω μήπως ανοίξει να πάω μια βόλτα να πω και του χρόνου έφτασε στο τέλος και φέτος και του χρόνου να μαστε καλα να την ξανακυνηγησουμε!
Τα τσακισες φέτος τα πουλιά με την A400

Τελευταία μέρα της Πέρδικας και δε θα πάω! Φέτος η χρονιά είναι από εκείνες που λέμε να φύγει και να μη ξανάρθει! Με διαφορά η χειρότερη μου ! Εύχομαι του χρόνου να πάνε καλύτερα τα πράγματα!
και Σαμο η χειροτερη χρονια για την περδικα , που εχω δει πτωση απο το 2021 , πριν 2020 και πιο παλια επερνα 25 με 40 περδικες την σεζον , το 2021 πηρα την σεζον 8 περδικες το 2022 πηρα 14 περδικες , το 2023 πηρα 10περδικες , οπως και φετος το 2024 στης 10 περδικες , και εαν δεν ηταν το αγαπημενο κυνηγι μου δεν θα την κυνηγουσα , οπως εκαναν πολλοι , τωρα λεν οτι οφειλωνται τα επιβλαβη και ποιο πολυ ο τσακαλος , στην χιο εχετε τσακαλο , αλεπου , νυφιτσα , εδω εχουμε τσακαλο σε υπερπληθισμο , και λιγα ατσιδια , που το καλο οτι με τον τσακαλο και ισως και με το αγριογουρουνο λιγοστεψαν τα ατσιδια και τα ποντικια , αλλοι υποψιαζωντε και αρρωστια στης περδικες απο απελευθερωμενες που οφειλετε η μιωση της , αλλα κανεις δεν ασχολητε οπως πρεπει , οι περισοτεροι ασχολουντε με την τσιχλα , και το ξενοφερτο αγριογουρουνο , εαν δεν εχετε στην Χιο επιβλαβοι , τοτε πολυ πιθανον να υπαρχει αρρωστια στης περδικες απο απελευθερωμενες ιδιες περδικες που φερνουν και εδω , που αρρωστησαν και οι υγειες αγριες περδικες

Back