Πέρδικα

Που πήγανε τα ποιντερ Πάνο;; Σεττερ βλέπω και μαρεσει !!
Να δεις ένα ψάξιμο που μου έκανε τη προηγούμενη Κυριακή η μικρή,έκανα το σταυρό μου ,φτου σου κοπελαρα μου και τα σχετικά!!
Η ποιντερ ντρέπετε ρε
Χαχα
Μια φώτο έβαλα για τ καλο...

20241130_140229.jpg
Και του χρόνου παιδιά να ήμαστε καλά.

δύσκολη η τελευταία μέρα από την μια φοβόμασταν την βροχή από την άλλη έπιανε ριπες αέρα 6-7 μποφόρ τελικά 2 πουλάκια φερμαριστα μονά ήταν υπέρ αρκετά να γυρίσουμε με χαμόγελα
Και τα 2 πέσανε με τέκνα γκοριλα 35 γρ το μισαταπο tecna edition 6αρι.

Τώρα μπεκατσουλα από το τίποτα καλή και αυτή

εχεις να πεις κατι σοβαρο για την μειωση της περδικας , μηπος βρουμε τι φταιει , η αρρωστια , τα επιβλαβοι , η και τα δυο μαζι
Τα χωριά που αδειάσαν τα χωράφια που ρημαξαν τα πιο πολλά μέρη γινανε ζουγκλα χωρίς φαΐ νερό τι περιμένεις αυξηση;συν την αλεπού και τους δρόμους...

Τα χωριά που αδειάσαν τα χωράφια που ρημαξαν τα πιο πολλά μέρη γινανε ζουγκλα χωρίς φαΐ νερό τι περιμένεις αυξηση;συν την αλεπού και τους δρόμους...
κατι αλλο ειναι ,μην λεμε συννεχεια αυτη την καραμελα , γιατι στην κρητη που εκαναν απελευθερωσης εχει πολλες περδικες

κατι αλλο ειναι ,μην λεμε συννεχεια αυτη την καραμελα , γιατι στην κρητη που εκαναν απελευθερωσης εχει πολλες περδικες
Καλά περίμενε με τις απελευθερωσεις να πληθαίνουν οι περδικες και άμα πληθαίνουν να μου σφυριξεις κλέφτικα

Καλά περίμενε με τις απελευθερωσεις να πληθαίνουν οι περδικες και άμα πληθαίνουν να μου σφυριξεις κλέφτικα
δηλαδη εσυ λες οτι μεσα σε 4 χρονια που εχει μειωθει εδω η περδικα , ηρθε η μειωση της περδικας απο την εγκαταλιψη της υπαιθρου τους δρομους την ζουγκλα κλπ , που εδω στο νησι εδω και 30 χρονια ειναι το ιδιο πραγμα σε δρομους κλπ , που πριν μεχρι το 2018 ερχωνταν επισκεπτες κυνηγοι που γεμιζαν τσουβαλια με περδικες , και ελεγαν σιγα εγω να παω τοσο μακρια με τοσα εξοδα για ενα σαβατοκυριακο και να φυγω μονο με 8 περδικες , ετσι ελεγαν οταν ρωτησα καποιον γιατι το κανει αυτο , και μετα οταν εκαναν ελενχο σε καποιον στο πλοιο που ειχε 40 περδικες μεσα σε ενα καταψυκτη ειπε ειμασταν δυο ειμασταν τρεις ειμασταν χιλιοι δεκατρεις το γνωστο τραγουδακι , και οι αλλοι εφυγαν με το αεροπλανο , οποτε δεν ειχαν αποδειξης , αλλα τωρα δεν φταιει αυτο αλλα κατι αλλο που ξαχω να βρω , και πιθανον αρρωστια στης περδικες , γιατι ο τσακαλος ειναι στο νησι απο την αρχαιωτητα , οχι ομως σε αυτο τον αριθμο οποτε δεν ειμαι σιγουρος

δηλαδη εσυ λες οτι μεσα σε 4 χρονια που εχει μειωθει εδω η περδικα , ηρθε η μειωση της περδικας απο την εγκαταλιψη της υπαιθρου τους δρομους την ζουγκλα κλπ , που εδω στο νησι εδω και 30 χρονια ειναι το ιδιο πραγμα σε δρομους κλπ , που πριν μεχρι το 2018 ερχωνταν επισκεπτες κυνηγοι που γεμιζαν τσουβαλια με περδικες , και ελεγαν σιγα εγω να παω τοσο μακρια με τοσα εξοδα για ενα σαβατοκυριακο και να φυγω μονο με 8 περδικες , ετσι ελεγαν οταν ρωτησα καποιον γιατι το κανει αυτο , και μετα οταν εκαναν ελενχο σε καποιον στο πλοιο που ειχε 40 περδικες μεσα σε ενα καταψυκτη ειπε ειμασταν δυο ειμασταν τρεις ειμασταν χιλιοι δεκατρεις το γνωστο τραγουδακι , και οι αλλοι εφυγαν με το αεροπλανο , οποτε δεν ειχαν αποδειξης , αλλα τωρα δεν φταιει αυτο αλλα κατι αλλο που ξαχω να βρω , και πιθανον αρρωστια στης περδικες , γιατι ο τσακαλος ειναι στο νησι απο την αρχαιωτητα , οχι ομως σε αυτο τον αριθμο οποτε δεν ειμαι σιγουρος
Δεν μένω στη Σάμο στη χιο μένω και κυνηγω για τη Χίο μιλάω που να ξέρω Λάκη τι γίνετε στο.νησι σας...

9 πέρδικες για φέτος σε 11 εξόδους.
Εχασα και δύο με τρεις τραυματισμένες.
Λίγα πουλια και δύσκολα.

Με υγεία σε όλους και του χρόνου να είμαστε άξιοι για το πιο δύσκολο κυνήγι που υπάρχει.

Το κυνήγι της Πέρδικας χρειάζεται πάθος και αυταπάρνηση.
Δεν μπορείς να κυνηγήσεις πέρδικα χωρίς αυτά τα στοιχεία.

Και φυσικά δεν μιλάω για τους κυνηγούς του χωματόδρομου.
Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι.

26 εξοδους σε περδικα 10 περδικες και 4 φασσες , απο 3 ωρες μεχρι 4 σε καθε εξοδο πολυ χαλια φετο
Πολύ λίγα πουλια κι εδώ.

Ευτυχώς συνδιάζα και κυνήγι αγριοπερίστερου κι έτσι οι 9 πέρδικες είχαν συντροφιά και 23 αγριοπερίστερα στις 11 εξόδους κι έτσι το κυνήγι γινόταν πιο ενδιαφέρον.

Ένα από τα τελευταία κυνήγια που κάναμε σε πέρδικα πριν κλισει η σεζόν για φέτος η οποία πήγε περίφημα και μακάρι να ξαναδούμε τέτοιες σεζόν
Καλα σκυλιά Ωραία κυνήγια και όμορφα βουνά

Όπως πρέπει να κυνηγιετε η πέρδικα

(Πόνεσε λίγο η ψυχή μου εκεί στο κοπάδι με το δίκανο αλλά θα το ξεπεράσω 😅)

Back