https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βλητικές-Δοκιμές.106/page-40Το έχεις ανεβάσει Τάσο με τον μπλε συγκεντρωτηρα στην σελίδα 40 "Βλητικες Δοκιμές"
Τα τελευταία που είχα πάρει είχαν πλαστικό συγκεντρωτηρα όπως λες αλλά άσπρου χρώματος. Έχω ακόμα θα βάλω φωτό το βράδυ!https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βλητικές-Δοκιμές.106/page-40
Απο κατω υπαρχει φελλος-μάλλινη,αυτο που βλεπεις ηταν το προστατευτικο σκαγιων..αυτα ηταν τα πρωτα.
Πιο πανω που γραφω για την αλλαγη σε μπλε συγκεντρωτηρα εννοω τον κλασσικο που ολοι ξέρουμε..
ανοιξε τα ματακιασουυυυ και δες φιλεμουυυ οτι δεν ειναι μπεκαστσοφυσικγαααααααα ασε που της νμπεκατσες την τουφεκαω με 20ραμαριαααΕτσι θα σου μενουνε ,κανε συλλογη αφου μπεκατσες δεν βαρας καντα κορνιζα
Είχα δοκιμάσει τα 6+7 σε φασσα Τάσο.. δεν μου άρεσαν πολύ.. ισπανική έχουν και 688 καψουλι με το ανοιχτόχρωμο πράσινο χαρτάκι..Ωραίος Γιώργο..αυτά είναι τα τελευταια ίδια με του Σακη..τα εχεις ρίξει στο κυνηγι?
Outlander θα με κανείς να ξεχάσω κ αυτά τα λίγα που ξέρω..
Στη περδικα καλα ητανΕίχα δοκιμάσει τα 6+7 σε φασσα Τάσο.. δεν μου άρεσαν πολύ.. ισπανική έχουν και 688 καψουλι με το ανοιχτόχρωμο πράσινο χαρτάκι..
Τα πρώτα κύριε Νίκο ήταν πολύ καλά όντως!! Αλλά αυτά με την μάλλινη και τον φελλό με ρελι.. αυτά που έχω είναι αφού απεβίωσε ο Στόκας και δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο...Στη περδικα καλα ηταν
Εμενα δεν μου εκατσαν αυτα αρη ,τουφεκησα 3-4 περδικες με ζεστη τις ξεπουπουλιασα και εφυγαν και μετα τα πεταξαΕγω αυτα τα Full Double που εβγαλε τελευταια δεν τα γουσταρακαθολου...
Αντιθετα, οι πρωγονοι τους max Double λεγοντουσαν σε κοκκινο-μαυρο κουτι 25αδα κ νουμερα 8+6 και 4+6 ηταν εκπληκτικα... Τρομερες τουφεκιες κ τα δυο, πιτσιρικας ημουν ακομα, τα εριχνα πολυ με ενα σουπερποζε Franchi 1-3... Απο τα ωραιοτερα φυσιγγια που εχω να θυμαμαι...
Ειδες ποσο αλλαζουν οι αποψεις για ενα φυσιγγι?Εμενα δεν μου εκατσαν αυτα αρη ,τουφεκησα 3-4 περδικες με ζεστη τις ξεπουπουλιασα και εφυγαν και μετα τα πεταξα
Εγω αυτα τα Full Double που εβγαλε τελευταια δεν τα γουσταρακαθολου...
Αντιθετα, οι πρωγονοι τους max Double λεγοντουσαν σε κοκκινο-μαυρο κουτι 25αδα κ νουμερα 8+6 και 4+6 ηταν εκπληκτικα... Τρομερες τουφεκιες κ τα δυο, πιτσιρικας ημουν ακομα, τα εριχνα πολυ με ενα σουπερποζε Franchi 1-3... Απο τα ωραιοτερα φυσιγγια που εχω να θυμαμαι...
Εμενα δεν μου εκατσαν αυτα αρη ,τουφεκησα 3-4 περδικες με ζεστη τις ξεπουπουλιασα και εφυγαν και μετα τα πεταξα
Αυτο το τελευταιο,που λεει ο Αρις....Ειδες ποσο αλλαζουν οι αποψεις για ενα φυσιγγι?
Εγω παλι ειχα ζησει μεγαλες στιγμες που λεμε,στα ξεκινηματα μου... Εχω να τις θυμαμαι ακομα καποιες τουφεκιες...
Λες για αυτά που ήταν τα μισά απλά και τα μισά επίνικελωμενα; Που είχαν γίνει αιτία να με ρωτάνε όλοι τι όπλο έχω και να ακουστεί η θεϊκή ατάκα...."τι έγινε ρε, μαλάκωσε το πετσί τους; " ;Ειδες ποσο αλλαζουν οι αποψεις για ενα φυσιγγι?
Εγω παλι ειχα ζησει μεγαλες στιγμες που λεμε,στα ξεκινηματα μου... Εχω να τις θυμαμαι ακομα καποιες τουφεκιες...
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ αυτα τα ειχα βρει σε μονοβολα πολυ ευθιβολα με μαλλινη ταπα και με βιδα στη μεση βιδωμενο το βλημα τα εριχνα και με φουλ τσοκΠαρέλαβα σήμερα το παρακάτω δεματάκι, και ευχαριστώ το φίλο Γιώργο, που σκέφτηκε να μου τα στείλει μόλις έμαθε ότι έχω 16αρι τουφέκι ... καθώς και τον Γιάννη που του το είπε ...
Και επειδή ως γνωστόν ... πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι ... η πρώτη μου δουλειά το απόγευμα ήταν να "σφάξω" δυο φυσίγγια ... ... για να δω τα υλικά και τη δοσολογία ...
Πυρίτιδα JK-6 δεν είχα ξαναδεί από κοντά, αλλά μάλλον αυτή είναι, δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω. Η δόση που βρήκα ήταν 1,48 και 1,50 γρ. που είναι μάλλον κανονική δόση για το 16αρι, από μια ματιά που έριξα στα βιβλία του Χατζιώτη και στους πίνακες του Gualandi.
Ο συγκεντρωτήρας είναι ο πασίγνωστος Gualandi SuperG.
Μια αμφιβολία έχω για το καψούλι. Το κόκκινο χαρτάκι στην τρυπούλα και το επίπεδο κύπελλο νομίζω ότι παραπέμπει σε Fiocchi 615 (παλιό), αλλά ο κάλυκας γράφει στη βάση MARTIGNONI GENOVA ... Δεν ξέρω αν παλαιότερα τα Martignoni είχαν επίπεδο κύπελλο και όχι το κυρτό - θολωτό που έχουν σήμερα, οπότε θα μπορούσε να είναι 686. Ούτως ή άλλως μεσαίας ισχύος, πράγμα επίσης φυσιολογικό για 16αρι.
Το κλείσιμο 6αρι αστέρι, με κάπως βαθύ και σφιχτό ρέλιασμα, στα 55,5 χιλιοστά (οι κάλυκες είναι 67αρηδες).
Το βάρος των σκαγιών που βρήκα στα 2 φυσίγγια που έκοψα, ήταν 28,5 και 28,6 γρ.
Μια μικρή αναντιστοιχία υπάρχει στο μέγεθος των σκαγιών: Ενώ γράφουν Νο 9, στην πραγματικότητα είναι ψιλό 10αρι. Οι μετρήσεις που έκανα έδειξαν διαμέτρους μεταξύ 1,8 και 1,9 mm (μερικά ακόμη και 1,7 mm) ... και βγάζουν κάπου 26 σκάγια/γρ.
Δεν με χαλάει βέβαια καθόλου αυτό. Για τις τσίχλες και στις αποστάσεις που ρίχνω συνήθως (σπανίως πέρα από τα 35 μ.) μια χαρά θα είναι! Εξάλλου και το πλήθος τους, κάπου 750 σκάγια στο φυσίγγι, εξασφαλίζει μεγάλες πιθανότητες για πολλαπλά τραύματα ...