Παλιά φυσίγγια

Το έχεις ανεβάσει Τάσο με τον μπλε συγκεντρωτηρα στην σελίδα 40 "Βλητικες Δοκιμές"
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βλητικές-Δοκιμές.106/page-40
Απο κατω υπαρχει φελλος-μάλλινη,αυτο που βλεπεις ηταν το προστατευτικο σκαγιων..αυτα ηταν τα πρωτα.
Πιο πανω που γραφω για την αλλαγη σε μπλε συγκεντρωτηρα εννοω τον κλασσικο που ολοι ξέρουμε..

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βλητικές-Δοκιμές.106/page-40
Απο κατω υπαρχει φελλος-μάλλινη,αυτο που βλεπεις ηταν το προστατευτικο σκαγιων..αυτα ηταν τα πρωτα.
Πιο πανω που γραφω για την αλλαγη σε μπλε συγκεντρωτηρα εννοω τον κλασσικο που ολοι ξέρουμε..
Τα τελευταία που είχα πάρει είχαν πλαστικό συγκεντρωτηρα όπως λες αλλά άσπρου χρώματος. Έχω ακόμα θα βάλω φωτό το βράδυ!

Ετσι θα σου μενουνε ,κανε συλλογη αφου μπεκατσες δεν βαρας καντα κορνιζα.yelling..yelling..yell at.
ανοιξε τα ματακιασουυυυ και δες φιλεμουυυ οτι δεν ειναι μπεκαστσοφυσικγαααααααα.my man..sarcastic..sarcastic..sarcastic. ασε που της νμπεκατσες την τουφεκαω με 20ραμαριααα.yell at.

Ωραίος Γιώργο..αυτά είναι τα τελευταια ίδια με του Σακη..τα εχεις ρίξει στο κυνηγι?
Outlander θα με κανείς να ξεχάσω κ αυτά τα λίγα που ξέρω...yelling..sarcastic.
Είχα δοκιμάσει τα 6+7 σε φασσα Τάσο.. δεν μου άρεσαν πολύ.. ισπανική έχουν και 688 καψουλι με το ανοιχτόχρωμο πράσινο χαρτάκι..

Εγω αυτα τα Full Double που εβγαλε τελευταια δεν τα γουσταρακαθολου...
Αντιθετα, οι πρωγονοι τους max Double λεγοντουσαν σε κοκκινο-μαυρο κουτι 25αδα κ νουμερα 8+6 και 4+6 ηταν εκπληκτικα... Τρομερες τουφεκιες κ τα δυο, πιτσιρικας ημουν ακομα, τα εριχνα πολυ με ενα σουπερποζε Franchi 1-3... Απο τα ωραιοτερα φυσιγγια που εχω να θυμαμαι...

Last edited:
Αντιθετα, οι πρωγονοι τους max Double λεγοντουσαν σε κοκκινο-μαυρο κουτι 25αδα κ νουμερα 8+6 και 4+6 ηταν εκπληκτικα... Τρομερες τουφεκιες κ τα δυο, πιτσιρικας ημουν ακομα, τα εριχνα πολυ με ενα σουπερποζε Franchi 1-3... Απο τα ωραιοτερα φυσιγγια που εχω να θυμαμαι...
Εμενα δεν μου εκατσαν αυτα αρη ,τουφεκησα 3-4 περδικες με ζεστη τις ξεπουπουλιασα και εφυγαν και μετα τα πεταξα

Εμενα δεν μου εκατσαν αυτα αρη ,τουφεκησα 3-4 περδικες με ζεστη τις ξεπουπουλιασα και εφυγαν και μετα τα πεταξα
Ειδες ποσο αλλαζουν οι αποψεις για ενα φυσιγγι?
Εγω παλι ειχα ζησει μεγαλες στιγμες που λεμε,στα ξεκινηματα μου... Εχω να τις θυμαμαι ακομα καποιες τουφεκιες...

Εγω παλι ειχα ζησει μεγαλες στιγμες που λεμε,στα ξεκινηματα μου... Εχω να τις θυμαμαι ακομα καποιες τουφεκιες...
Αυτο το τελευταιο,που λεει ο Αρις....
Πως διίστανται οι απόψεις!
Τα δοκιμασα σε τοπιαρες φασσες και δεν επεφτε κατω τιποτα εκτος απο πούπουλα !
Το 4-6.
Ισως να μην τα εβρισκα σε προσκοπευσεις!
Με ιδιογομωμενα παντως,την ιδια μερα,επεφταν...συκο!
Οι φασσες....:)
Λεω για τα max double στο κουτι των 25.

Λες για αυτά που ήταν τα μισά απλά και τα μισά επίνικελωμενα; Που είχαν γίνει αιτία να με ρωτάνε όλοι τι όπλο έχω και να ακουστεί η θεϊκή ατάκα...."τι έγινε ρε, μαλάκωσε το πετσί τους; " ; :D

Μια λεπτομερεια ανευ σημασιαςβεβαια αλλα ετσι για την ιστορια..
Max double λεγοταν τα 10+8 στα 33γρ
Μax super double ηταν τα 8+6 και 6+4 36γρ που λεει ο Αρις..
Με το ωραιο κλεισιμο ασφαλειας στην μεση του κουτιου..
Εχω ενα κουτι αθικτο 8+6 που ειχα παρει πριν καμια δεκαετια(δεν εριξα καποιο γιατι τα 10+8 δεν μου εκατσαν καλα,αλλο αυτο βεβαια..αλλα εφαγα κολλημα..)καποια στιγμη θα βαλω φωτο κ τα υλικα..
Αρι θυμασε πυριτιδα?και καλυκα(λογικα κεντιτ)..
Επειδη απο οτι καταλαβα αναφερεσε σε πιο παλια παρτιδα..

Last edited:
Όχι Τάσο, δεν ασχολιομουν τότε με πυριτιδες κ υλικά... Σωστός super double λέγονταν τα χοντρα... Αυτο που θυμάμαι σίγουρα είναι ότι την τελευταία χρόνια που τα έβγαλε είχε κάνει μικροαλλαγες στον καλυκα κ ίσως κ σε άλλα στοιχεία... Εμείς είχαμε πάρει ποσότητα μεγάλη από την αρχή κ ήμουν καλυμμένος...

Παρέλαβα σήμερα το παρακάτω δεματάκι, και ευχαριστώ το φίλο Γιώργο, που σκέφτηκε να μου τα στείλει μόλις έμαθε ότι έχω 16αρι τουφέκι ... καθώς και τον Γιάννη που του το είπε ... ;) :)
20161025_163917.jpg

20161025_164310.jpg

Και επειδή ως γνωστόν ... πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι ... η πρώτη μου δουλειά το απόγευμα ήταν να "σφάξω" δυο φυσίγγια ... :D ... για να δω τα υλικά και τη δοσολογία ... ;)
Πυρίτιδα JK-6 δεν είχα ξαναδεί από κοντά, αλλά μάλλον αυτή είναι, δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω. Η δόση που βρήκα ήταν 1,48 και 1,50 γρ. που είναι μάλλον κανονική δόση για το 16αρι, από μια ματιά που έριξα στα βιβλία του Χατζιώτη και στους πίνακες του Gualandi.
Ο συγκεντρωτήρας είναι ο πασίγνωστος Gualandi SuperG.
Μια αμφιβολία έχω για το καψούλι. Το κόκκινο χαρτάκι στην τρυπούλα και το επίπεδο κύπελλο νομίζω ότι παραπέμπει σε Fiocchi 615 (παλιό), αλλά ο κάλυκας γράφει στη βάση MARTIGNONI GENOVA ... Δεν ξέρω αν παλαιότερα τα Martignoni είχαν επίπεδο κύπελλο και όχι το κυρτό - θολωτό που έχουν σήμερα, οπότε θα μπορούσε να είναι 686. Ούτως ή άλλως μεσαίας ισχύος, πράγμα επίσης φυσιολογικό για 16αρι.
20161025_171035.jpg

20161025_171313.jpg

Το κλείσιμο 6αρι αστέρι, με κάπως βαθύ και σφιχτό ρέλιασμα, στα 55,5 χιλιοστά (οι κάλυκες είναι 67αρηδες).
Το βάρος των σκαγιών που βρήκα στα 2 φυσίγγια που έκοψα, ήταν 28,5 και 28,6 γρ.
Μια μικρή αναντιστοιχία υπάρχει στο μέγεθος των σκαγιών: Ενώ γράφουν Νο 9, στην πραγματικότητα είναι ψιλό 10αρι. Οι μετρήσεις που έκανα έδειξαν διαμέτρους μεταξύ 1,8 και 1,9 mm (μερικά ακόμη και 1,7 mm) ... και βγάζουν κάπου 26 σκάγια/γρ.
Δεν με χαλάει βέβαια καθόλου αυτό. Για τις τσίχλες και στις αποστάσεις που ρίχνω συνήθως (σπανίως πέρα από τα 35 μ.) μια χαρά θα είναι! Εξάλλου και το πλήθος τους, κάπου 750 σκάγια στο φυσίγγι, εξασφαλίζει μεγάλες πιθανότητες για πολλαπλά τραύματα ...
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ αυτα τα ειχα βρει σε μονοβολα πολυ ευθιβολα με μαλλινη ταπα και με βιδα στη μεση βιδωμενο το βλημα τα εριχνα και με φουλ τσοκ

Back