Παλιά φυσίγγια

Καλησπέρα! Έγινε θα σου τα στείλω αυτά τα 4.αν θες και κανένα άλλο πες μου.
Το πράσινο είναι της Nobel sport το m-speed 34 gr ,έχουν σβήσει τα γράμματα γι αυτό δεν φαίνεται καλά.
Το μπλε δεν ξέρω.εχει μια χήνα φωτό και από την άλλη γράφει το μήκος του κάλυκα ,τίποτα άλλο.
Και δεν φαίνεται να έχουν σβήσει κάποια γράμματα.
Οποίος άλλος θέλει μπορεί να μου στείλει p.m τα στοιχεία του να τα ταχυδρομήσω.View attachment 49445View attachment 49446
Ευχαριστώ! Όταν μπορέσεις στείλε προσωπικο μνμ να σου πω τα στοιχεία μου γιατί για κάποιο λόγο εγώ δεν μπορώ να σου στείλω προσωπικό.

Καλό απόγευμα! Από λαγόκυνηγό που σταμάτησε το κυνήγι πέσαν αυτά τα φυσίγγια στα χέρια μου! Όλα είναι χονδρά νούμερα σχετικά.
Αυτοι που κάνουν συλλογή αν θέλουν κάποιο η κάποια από αυτά μπορούν να τα πάρουν.όλα υπάρχουν σε πάνω από 5-6 άρα μπορούν να δοθούν σε πάνω από ένα άτομο ..το μόνο που υπάρχει μονό είναι το κουτάκι του Remington (duplex 4/6 magnum) και το φυσιγγι του που το δίνω και αυτό..δίνονται εννοείται δωρεάν.View attachment 49425View attachment 49426View attachment 49427
Καλησπέρα φίλε.με ενδιαφέρουν τα φυσίγγια σου ειδικά τα χάρτινα.πως μπορούμε να ερθουμαι σε επικηνωνια;φυσικά όχι τζάμπα με ανταλλαγή μαχαίρι χειροποίητο αν θέλεις γράψε μου καλό βραδυ

Καλησπέρα φίλε.με ενδιαφέρουν τα φυσίγγια σου ειδικά τα χάρτινα.πως μπορούμε να ερθουμαι σε επικηνωνια;φυσικά όχι τζάμπα με ανταλλαγή μαχαίρι χειροποίητο αν θέλεις γράψε μου καλό βραδυ
καλημέρα σου έστειλα p.m ! Στείλε μου τα στοιχεία σου να στα στείλω..Δεν θέλω κάτι για ανταλλαγή
,σε ευχαριστώ πάντως .

Καλησπερα σας . Σημερα μετα απο εναμιση χρονο γνωριμιας στο Forum γνωρισα και απο κοντα τον Κωστα Σαριγιαννη απο την κυπρο . Ενα αξιολογο παλικαρι ,με την πρωτη ματια ενοιωσα οτι τον ηξερα χρονια Μηλησαμε για τα κυνηγια τα φυσιγγια ,θα μπορουσαμε να μιλαμε ημερες αλλα επρεπε να συνεχισουν το ταξιδι ,ηταν μεγαλη παρεα .Ανταλλαξαμε και δωρακια .Χαρηκα πολυ που τον γνωρισα ,πολυ ωραιος τυπος ,μερακλης Παντα τετοια Τωρα εχω εναν παραπανω λογο να παω ενα ταξιδι στην κυπρο.Τον ευχαριστω και του ευχωμε καλες διακοπες

Καλησπερα σας . Σημερα μετα απο εναμιση χρονο γνωριμιας στο Forum γνωρισα και απο κοντα τον Κωστα Σαριγιαννη απο την κυπρο . Ενα αξιολογο παλικαρι ,με την πρωτη ματια ενοιωσα οτι τον ηξερα χρονια Μηλησαμε για τα κυνηγια τα φυσιγγια ,θα μπορουσαμε να μιλαμε ημερες αλλα επρεπε να συνεχισουν το ταξιδι ,ηταν μεγαλη παρεα .Ανταλλαξαμε και δωρακια .Χαρηκα πολυ που τον γνωρισα ,πολυ ωραιος τυπος ,μερακλης Παντα τετοια Τωρα εχω εναν παραπανω λογο να παω ενα ταξιδι στην κυπρο.Τον ευχαριστω και του ευχωμε καλες διακοπες
Φίλε Νίκο η χαρά για την γνωριμία μας από κοντά είναι και δική μου. Τα αισθήματα αμοιβαία, η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια σου, φαίνεται στα μάτια και μαζί εύκολα θα κάναμε κυνήγια στα βουνά της Σπάρτης, πράμα που το ελπίζω να γίνει μια μέρα (σύντομα)!
Έκανα ένα καλό φίλο και σε αυτό το «χωριό» και είμαι ευγνώμων!
Φωτογραφία από τα δωράκια θα βάλω όταν επιστρέψω!

Ξέρει κάποιος αν τα νέα , με το ίδιο λογότυπο, τα οποία βγάζει ο κ.Αγγελόπουλος ( στις εγκαταστάσεις Μαυρούλη - Πριόβολου στη Θήβα) είναι ίδια ως προς τα χαρακτηριστικά με τα παλιά;
Αν δεν κάνω λάθος,ναι είναι το ίδιο, καλύτερα θα σου πει ο @Kostas ContraDosi που τα δούλευε

Ξέρει κάποιος αν τα νέα , με το ίδιο λογότυπο, τα οποία βγάζει ο κ.Αγγελόπουλος ( στις εγκαταστάσεις Μαυρούλη - Πριόβολου στη Θήβα) είναι ίδια ως προς τα χαρακτηριστικά με τα παλιά;
Εγω σαν Νικόλας πιστεύω ότι κανένα δεν είναι ίδιο όπως τα παλια και δεν το ριχνω στους Έλληνες κατασκευαστές μόνο και μόνο που έχει αλλάξει το λοτ πυρίτιδας τόσες παρτίδες αυτό φτάνει..

Νικ
Εγω σαν Νικόλας πιστεύω ότι κανένα δεν είναι ίδιο όπως τα παλια και δεν το ριχνω στους Έλληνες κατασκευαστές μόνο και μόνο που έχει αλλάξει το λοτ πυρίτιδας τόσες παρτίδες αυτό φτάνει..
Νικολα
Μιας και εισαι μερακλης με τα μπαρουτια και την ιστορια τους
Μηπως ξερεις γιατι τα λοτ αλλαζουν συνεχεια;
Εννοω εφοσον σημερα με την τεχνολογια και τα υλικα μπορεις να φτιαχνεις τα παντα
Γιατι δεν μπορει μια εταιρεια που φτιαχνει μπαρουτες να παραγει συνεχεια το ιδιο προιον -λοτ εφοσον εχει σταθερες τις πρωτες υλες παραγωγης;

Ξέρει κάποιος αν τα νέα , με το ίδιο λογότυπο, τα οποία βγάζει ο κ.Αγγελόπουλος ( στις εγκαταστάσεις Μαυρούλη - Πριόβολου στη Θήβα
εκει τα φτιαχνει τωρα και ο αγγελοπουλος?

Νικ

Νικολα
Μιας και εισαι μερακλης με τα μπαρουτια και την ιστορια τους
Μηπως ξερεις γιατι τα λοτ αλλαζουν συνεχεια;
Εννοω εφοσον σημερα με την τεχνολογια και τα υλικα μπορεις να φτιαχνεις τα παντα
Γιατι δεν μπορει μια εταιρεια που φτιαχνει μπαρουτες να παραγει συνεχεια το ιδιο προιον -λοτ εφοσον εχει σταθερες τις πρωτες υλες παραγωγης;
Καλησπέρα φιλε... έχω ασχοληθεί με την ιστορική πλευρά της ελληνικής πυρίτιδας και μπορώ να ξεχωρίζω χρονολογίες και ποιες είναι και ποιος τις κατασκεύαζε, ελάχιστα ξέρω για τις ξένες, και ακόμα ποιο λίγο για την σύνθεση τούς.. κάποιος αλλος φίλος θα μπορέσει να μας βοηθήσει.

Τοτε ο Κουτουμανος γεμιζε σε καλυκες fiocchi...επειτα σε N.S κ τωρα σε Cheddite...οι δε σταμπες εχουν αλλαξει σχέδιο (στυλ γραφής) μονο....

Chedite κάλυκες δουλεύει ο μαυρουλης.
Αλλο λεω...πρωτα ο Κουτουμανος γεμιζε σε fiocchi..προφανώ δεν γεμιζε στο Μαυρούλη πολυ παλιότερα...

20190416_233059.jpg

Της ίδιας εποχής με το Alfa είναι...δες το στυλ της σταμπας...ο Νίκος @Νικολας ας μας πει καλου κακου σε τη καλυκα ειναι τα φυσιγγια Alfa 34 που ποσταρισε...

Αλλο λεω...πρωτα ο Κουτουμανος γεμιζε σε fiocchi..προφανώ δεν γεμιζε στο Μαυρούλη πολυ παλιότερα...

View attachment 51403

Της ίδιας εποχής με το Alfa είναι...δες το στυλ της σταμπας...ο Νίκος @Νικολας ας μας πει καλου κακου σε τη καλυκα ειναι τα φυσιγγια Alfa 34 που ποσταρισε...

Φιοκι είναι.... και στην ΜΕΣΣΉΝΗ σε κυνηγομαγαζο είχα πετύχει έναν ο οποίος μου είπε ηταν γομωτης στον ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟ και τα έφτιαχναν ίδιοι δούλευε 8 χρόνια η 18 δεν θυμάμαι ποσα μου είχε πει.. παντός μου λέει τότε ήταν οι τσίχλες εκατομμύρια και δεν προλαβαιναμε της παραγγελιές..

Back