Παρουσίαση Φυσιγγίων

Δεν εχω κανενα κολημα με σενα ουτε με κανεναν!! απλα δεν ειναι λογικο να κανεις κατι το οποιο ειναι στανταρ νομος της φυσικης και να περιμενεις κατι αλλο
Ps περασα ενα χρονο στο νησι σας και οι "αδερφοι μας" δεν μας αγγαλιασαν κιολας !! Οποτε ενα θεμα με το νησι σας το εχω !!
Δικη σου αποψη και ελευθερΟς εισαι να την εχεισ
Και Να εχεις οσα θεματα θες
Ηρεμιστικα υπαρχουν πολλα στην αγορα

Εγω δεν σου δωσα δικαιωμα πιστευω
Δεν ειπα πουθενα να μην υπαρχει ανακρουση
Ειπα την δικη μου αποψη για τα δικα μου κυνηγια και για την ύΠερβολικα μεγαλη ανακρουση
Αλλο η μεγαλη ανακρουση αλλο η φυσιολογικη

Το να ριχνω βαρια φυσιγγια ενω δεν χρειαζεται στα κυνηγια μου θα ηταν μαζοχισμος

Το να καταπονω το οπλο μου χωρις να υπαρχει λογος στα δικα μου κυνηγια θα ηταν ανοησια

Το να μην ξερω οτι μεγαλες ταχυτητες και πιεσεις σε συνθηκες που δεν χρειαζονται οπως στις δικες μου δεν θα μου δωσουν σωστες κατανομες και αποτελεσματα θα ηταν ελειψη γνωσης

Τελος εαν δεν σε αγκαλιασαν οσοι συναντησες μπορει να οφειλεται και σε εσενα
Μπορει να οφειλεται και σε αυτους
Δεν με αφορα

Εμενα ομως δεν με χαρακτηριζει αυτο

Ειμαι καθημερινα με παιδια απο ελλαδα και εχω αδερφικες φιλιες και εχω φιλοξενησει παρα πολλες φορες παιδια απο Ελλαδα οπως και βοηθησα με οποιο τροπο μπορουσα συνεδερφους η τα παιδια τους που ηταν εδω ειτε στρατο ειτε πανεπιστημιο

Οποταν εχω εχω αλλη προςωπικη αποψη

Εσυ την αποψη σου και εγω την δικη μου

Για να μην εχει μεγαλη ανακρουση πρεπει να εχει υποηχητικη ταχυτητα !! Και παλι θα φας κλωτσο !! Δεν μπορω να τα ακουω !!! Ρε φιλε !!
Εξαρτάται τι θεωρεί ο καθένας μεγάλη ανάκρουση. Η πιο σωστή λέξη ίσως να ήταν η "ανεκτή ή υποφερτή ανάκρουση" αλλά αυτό ειναι υποκειμενικό για τον καθένα και δεν εξαρτάται μόνο από το φυσίγγι αλλά και το βάρος του όπλου. Μπορεί κάποιος να κυνηγάει με ελαφρια όπλα γενικότερα οπότε η ανάκρουση να ειναι μεγαλύτερη και να ενοχλεί περισσοτερο οπότε να προτειμάει αντίστοιχα πιο ελαφρυά φυσίγγια. Ενώ εσύ να κυνηγάς με πιο βαριά όπλα με συστημα μείωσης της ανάκρουσης κλπ κλπ όπου να μην σε ενοχλεί. Το όλο θέμα με την ανάκρουση πιστεύω ότι ειναι υποκειμενικό για τον καθένα. Προσωπικά φυσίγγια με μεγάλες γομώσεις και μεγάλες ταχύτητες ρίχνω ελάχιστα οπότε μια στο τόσο δεν με ενοχλεί η υπερβολική ανάκρουση. Αλλά δεν θα πήγαινα και σκοπευτήριο να ρίξω 100αδες τουφεκιές με βαριά και γρήγορα φυσίγγια με μεγάλη ανάκρουση γιατί δεν έχει και νόημα άλλωστε. Τότε θα με ενοχλούσε πάρα πολυ και εμένα φυσικά.

Πάντως εμένα, εκείνο που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι το συγκεκριμένο φυσίγγι, όπως είναι στημένο, έρχεται σε αντίθεση με την γενικότερη φιλοσοφία των αμερικανικών φυσιγγίων, δηλαδή, τις σχετικά αργές αρχικές ταχύτητες.

Δικη σου αποψη και ελευθερΟς εισαι να την εχεισ
Και Να εχεις οσα θεματα θες
Ηρεμιστικα υπαρχουν πολλα στην αγορα

Εγω δεν σου δωσα δικαιωμα πιστευω
Δεν ειπα πουθενα να μην υπαρχει ανακρουση
Ειπα την δικη μου αποψη για τα δικα μου κυνηγια και για την ύΠερβολικα μεγαλη ανακρουση
Αλλο η μεγαλη ανακρουση αλλο η φυσιολογικη

Το να ριχνω βαρια φυσιγγια ενω δεν χρειαζεται στα κυνηγια μου θα ηταν μαζοχισμος

Το να καταπονω το οπλο μου χωρις να υπαρχει λογος στα δικα μου κυνηγια θα ηταν ανοησια

Το να μην ξερω οτι μεγαλες ταχυτητες και πιεσεις σε συνθηκες που δεν χρειαζονται οπως στις δικες μου δεν θα μου δωσουν σωστες κατανομες και αποτελεσματα θα ηταν ελειψη γνωσης

Τελος εαν δεν σε αγκαλιασαν οσοι συναντησες μπορει να οφειλεται και σε εσενα
Μπορει να οφειλεται και σε αυτους
Δεν με αφορα

Εμενα ομως δεν με χαρακτηριζει αυτο

Ειμαι καθημερινα με παιδια απο ελλαδα και εχω αδερφικες φιλιες και εχω φιλοξενησει παρα πολλες φορες παιδια απο Ελλαδα οπως και βοηθησα με οποιο τροπο μπορουσα συνεδερφους η τα παιδια τους που ηταν εδω ειτε στρατο ειτε πανεπιστημιο

Οποταν εχω εχω αλλη προςωπικη αποψη

Εσυ την αποψη σου και εγω την δικη μου
και εγω ειπα να μην περιμενεις φυσιγγι με 450 μ/δ με 35γρ γομωση να μην εχει κλωτσο ,ειναι νομος της φυσικης ουτε τι ριχνεις ειπα ουτε τι κυνηγια κανεις ,ουτε τιποτα !!! στην κυπρο και φυσιγγια με 300 μ/δ να ριχνεις θα σκοτωνουν ,
ουτε μαζοχιστης ειμαι ,ουτε ανοητος, ουτε ηρεμιστηκα χρειαζομαι ,
τωρα για το αν εφταιγα εγω για τους ανθρωπους που συναντησα στο νησι ηταν πολυ ωραια να κανεις βολτα στη λευκωσια ,να περπατας απλα και με το που μας καταλαβενανε οτι ειμαστε "καλαμαραδες" να αρχιζουν τα μπινελικια χωρις λογο !! και ολλα αυτα στις αρχες που ειχαμε ερθει ,μετα απλα σταματησαμε τις βολτες μεσα στην πολη !! αυτα για τα "αδερφια μας"

Εξαρτάται τι θεωρεί ο καθένας μεγάλη ανάκρουση. Η πιο σωστή λέξη ίσως να ήταν η "ανεκτή ή υποφερτή ανάκρουση" αλλά αυτό ειναι υποκειμενικό για τον καθένα και δεν εξαρτάται μόνο από το φυσίγγι αλλά και το βάρος του όπλου. Μπορεί κάποιος να κυνηγάει με ελαφρια όπλα γενικότερα οπότε η ανάκρουση να ειναι μεγαλύτερη και να ενοχλεί περισσοτερο οπότε να προτειμάει αντίστοιχα πιο ελαφρυά φυσίγγια. Ενώ εσύ να κυνηγάς με πιο βαριά όπλα με συστημα μείωσης της ανάκρουσης κλπ κλπ όπου να μην σε ενοχλεί. Το όλο θέμα με την ανάκρουση πιστεύω ότι ειναι υποκειμενικό για τον καθένα. Προσωπικά φυσίγγια με μεγάλες γομώσεις και μεγάλες ταχύτητες ρίχνω ελάχιστα οπότε μια στο τόσο δεν με ενοχλεί η υπερβολική ανάκρουση. Αλλά δεν θα πήγαινα και σκοπευτήριο να ρίξω 100αδες τουφεκιές με βαριά και γρήγορα φυσίγγια με μεγάλη ανάκρουση γιατί δεν έχει και νόημα άλλωστε. Τότε θα με ενοχλούσε πάρα πολυ και εμένα φυσικά.
ρε Μανωλιο εχω ριξει εκατονταδες χιλιαδες φισιγγια απο 28-52 γρ εμπορικα και ιδιογωμωσης δεν βρικα ενα να μην εχει ανακρουση !!και οσα ηταν χαμηλη απλα δεν σκοτωνανε ιδιως απο οκτωβριο και μετα !! τα ριχνεις το καλοκαιρι με κοντομανικο οποτε παλι τιν ακους !! στις καλες χρονιες απο τριγωνια παλι μελανιαζει ο ωμος και πουλια δεν κανεις γιατι απλα κλανουν τα φυσιγγια !!

ρε Μανωλιο εχω ριξει εκατονταδες χιλιαδες φισιγγια απο 28-52 γρ εμπορικα και ιδιογωμωσης δεν βρικα ενα να μην εχει ανακρουση !!και οσα ηταν χαμηλη απλα δεν σκοτωνανε ιδιως απο οκτωβριο και μετα !! τα ριχνεις το καλοκαιρι με κοντομανικο οποτε παλι τιν ακους !! στις καλες χρονιες απο τριγωνια παλι μελανιαζει ο ωμος και πουλια δεν κανεις γιατι απλα κλανουν τα φυσιγγια !!
Δεν διαφωνώ. Αλλά όπως είπα ειναι και υποκειμενικό το θέμα καθώς και με τι όπλο κυνηγάει ο καθένας και πως το αισθάνεται. Επίσης εκτός από την πραγματική ανάκρουση παίζει ρόλο και η αισθητή ανάκρουση (ίσως τον μεγαλύτερο). Για παράδειγμα στο ίδιο φυσίγγι ένα όπλο αερίων σε σχέση με ενα αδρανείας του ίδιου βάρους και χαρακτηριστικών κάννης που θα βγάλει την ίδια αρχική ταχύτητα την ίδια ανάκρουση θα έχουν και τα δύο όπλα αλλά στο αερίων την αισθάνεσαι πολύ λιγότερο. Ειναι πολλά που παίζουν σημασία και ειναι και πολύ υποκειμενικό το θέμα για το τι θεωρεί ο καθένας μεγάλη ή μικρή - υποφερτη ή ανυπόφορη ανάκρουση κλπ κλπ.
Επίσης εξαρτάται και από τον ώμο του καθένα.Εγώ (και εσύ προφανώς) είμαι αντράκι .big smile. και δεν έχω πρόβλημα και έχω συνηθίσει μιας και κυνηγούσα μια ζωή με γομώσεις πάνω απο 36 γρ στον λαγό με δίκαννο baikal ij58 18,2 mm αυλο με βάρος 3150γρ και ο κλωτσος ήταν μεγάλος. Ενας άλλος όμως μπορεί να το ενοχλεί πάρα πολύ. Δεν μπορεις όμως να τον κατηγορήσεις για αυτό.

Last edited:
Δεν διαφωνώ. Αλλά όπως είπα ειναι και υποκειμενικό το θέμα καθώς και με τι όπλο κυνηγάει ο καθένας και πως το αισθάνεται. Επίσης εκτός από την πραγματική ανάκρουση παίζει ρόλο και η αισθητή ανάκρουση (ίσως την μεγαλύτερη). Για παράδειγμα στο ίδιο φυσίγγι ένα όπλο αερίων σε σχέση με ενα αδρανείας του ίδιου βάρους και χαρακτηριστικών κάννης που θα βγάλει την ίδια αρχική ταχύτητα την ίδια ανάκρουση θα έχουν και τα δύο όπλα αλλά στο αερίων την αισθάνεσαι πολύ λιγότερο. Ειναι πολλά που παίζουν σημασία και ειναι και πολύ υποκειμενικό το θέμα για το τι θεωρεί ο καθένας μεγάλη ή μικρή - υποφερτη ή ανυπόφορη ανάκρουση κλπ κλπ.
Επίσης εξαρτάται και από τον ώμο του καθένα.Εγώ (και εσύ προφανώς) είμαι αντράκι .big smile. και δεν έχω πρόβλημα και έχω συνηθίσει μιας και κυνηγούσα μια ζωή με γομώσεις πάνω απο 36 γρ στον λαγό με δίκαννο baikal ij58 18,2 mm αυλο με βάρος 3150γρ και ο κλωτσος ήταν μεγάλος. Ενας άλλος όμως μπορεί να το ενοχλεί πάρα πολύ. Δεν μπορεις όμως να τον κατηγορήσεις για αυτό.
δεν τον κατηγορω που δεν το αντεχει αλλα να μην παραπονιουνται κιολας !!!το mp27 μου το εχω στα 3100 κιλα περιπου κατεβασμενο το βαρος ριχνω τα παντα!! πρωτα με αυτο γινονται οοοολες οι δοκιμες και μετα με τα υποληπα !! αλλα εδω ειναι το θεμα του κοντακιου που λενε ολοι οσο πιο καλα σου καθεται το κοντακι τοσο λιγοτερο κλωτσο θα φας ;)

Κάνω βουναλάκι και βάζω αναπτήρα αντιανεμικό αυτόν που βγάζει φλόγα με πίεση.
Τίποτα.
Ξαναβάζω.
Τίποτα.
Αφήνω λίγο περισσότερο.
Πάει να ανάψει και έσβησε ... έβγαζε και καπνό όπως τα κάρβουνα 🤣
Ξαναβάζω, πήρε λίγο και έσβησε, μερικοί κόκκοι ήταν κόκκινοι (πυρακτωμένοι) περιμένω λίγο ... τίποτα.
Ξαναβάζω και πήρε ... σου λέω 6+ δευτερόλεπτα σίγουρα.
Χαρά στο κουράγιο σου...
Το καψουλι πάντως βγάζει φλόγα με πολύ υψηλότερη θερμοκρασία καύσης από ότι η φλόγα του αναπτήρα, έτσι καίγεται σωστά η πυρίτιδα. Μετράει θετικά και ο κλειστός χωρος μέσα στο φυσιγγι.

Τις ίδιες τιμές σε gr πυρίτιδας αναφέρουν!! Δεν σας κρύβω ότι όταν διάβασα το συγκεκριμένο άρθρο, πήγα και τα πήρα! Ήταν η πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησαν εντός Ελλάδος (2012-2013). Μια δοκιμή στον πίνακα, θα μας δείξει τι κάνουν (και τα καινούργια)!!

Χαρά στο κουράγιο σου...
Το καψουλι πάντως βγάζει φλόγα με πολύ υψηλότερη θερμοκρασία καύσης από ότι η φλόγα του αναπτήρα, έτσι καίγεται σωστά η πυρίτιδα. Μετράει θετικά και ο κλειστός χωρος μέσα στο φυσιγγι.

Το ''μυστικο'' στο καψουλι ειναι Γιαννη μου !!!!
Εννοω στον τροπο που δωση την φλογα στην πυριτιδα...

Κάνω βουναλάκι και βάζω αναπτήρα αντιανεμικό αυτόν που βγάζει φλόγα με πίεση.
Τίποτα.
Ξαναβάζω.
Τίποτα.
Αφήνω λίγο περισσότερο.
Πάει να ανάψει και έσβησε ... έβγαζε και καπνό όπως τα κάρβουνα 🤣
Ξαναβάζω, πήρε λίγο και έσβησε, μερικοί κόκκοι ήταν κόκκινοι (πυρακτωμένοι) περιμένω λίγο ... τίποτα.
Ξαναβάζω και πήρε ... σου λέω 6+ δευτερόλεπτα σίγουρα.
Η διαδικασια, μου θυμιζει δικαννο εμπροστογεμες....παταγες σκανδαλη κ μετραγες ως το 10 για να πεσει η τουφεκια....

Να χρησιμοποιεί η Federal πυρίτιδες ανταγωνιστών, κομμάτι δύσκολο το βλέπω.
Κάποια πυρίτιδα της Alliant, κατά πάσα πιθανότητα μη διαθέσιμη στο εμπόριο, θα έλεγα ότι είναι.
Όταν για ίδια ταχύτητα σε μία γόμωση χρησιμοποιούμε πιο αργή πυρίτιδα, το λάκτισμα αυξάνεται. Στο φυσίγγι αυτό η πυρίτιδα πρέπει να είναι η Winchester 571 ή Longshot.
γιατι βγαζει η winchester πυριτηδες η η federal? απο αλλου περνουν και αυτες!!

Back