remington beretta ,federal benelli!Άρα Remington = Federal.
(Κάτι σαν Beretta δηλαδή)
remington beretta ,federal benelli!Άρα Remington = Federal.
(Κάτι σαν Beretta δηλαδή)
Τράβα τα πίσω,η μπαρούτι πες είναι μούσκεμαΚάνω βουναλάκι και βάζω αναπτήρα αντιανεμικό αυτόν που βγάζει φλόγα με πίεση.
Τίποτα.
Ξαναβάζω.
Τίποτα.
Αφήνω λίγο περισσότερο.
Πάει να ανάψει και έσβησε ... έβγαζε και καπνό όπως τα κάρβουνα
Ξαναβάζω, πήρε λίγο και έσβησε, μερικοί κόκκοι ήταν κόκκινοι (πυρακτωμένοι) περιμένω λίγο ... τίποτα.
Ξαναβάζω και πήρε ... σου λέω 6+ δευτερόλεπτα σίγουρα.
Μάλλον ΚΑΙ η Hodgdon από την General Dynamics αγοράζει (St. Marks Powder) !!! (ίσως εισάγει και κάποιες πυρίτιδες από πηγές εκτός ΗΠΑ ... όπως κάνουν και οι άλλες εταιρείες ... Μεταπωλητές είναι δηλαδή. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από το άρθρο του Guns & Ammo που ανέβασα χθες πιο πάνω: https://www.gunsandammo.com/editorial/ball-powder-st-marks-powder/462658Και στην Αμερική η κατάσταση είναι όπως στην Ευρώπη, έχουν μείνει μόνο δύο βιομηχανικά γκρουπ που παράγουν πυριτιδες και δύο, τρεις που τις εμπορεύονται με τις διάφορες επωνυμίες. Στην Ευρώπη είναι οι eurenco , ruag, στην Αμερική hodgdon, general dynamics.
Έχω μιλήσει μερικές φορές μαζί του.Και παλιότερα σε άρθρο του Randy Wakeman ... δεν του έχω και πολλή εκτίμηση (... μάλλον καθόλου !!!).
Αυτά είναι από το 1985?Κάπου γύρω στο 1985, ο πατέρας μου που δεν ήταν δεινός κυνηγός, είχε πάρει φυσιγγια κενταυρος σε πράσινο κάλυκα θυμάμαι.
Είχαμε πάει στον Ωρωπό στο εξοχικό ενός θείου και το μεσημεροαπογευμα βγήκαμε μια βόλτα γύρω από το σπίτι για καμμια τσίχλα, τουφεκισε δύο τρεις και δεν πήρε καμμια...σε μια ρουαγιαλ βλέπω να φεύγουν πούπουλα και το πουλί να συνεχίζει κανονικά...από τότε που ήμουν πιτσιρίκι μέχρι σήμερα δεν είχα ξανά ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα φυσιγγια.
Αφου έγραψα...μέχρι σήμερα!!Αυτά είναι από το 1985?
Σαββατιατικα είναι φρέσκα φρέσκα!Αυτά είναι από το 1985?
Δεν πρέπει να είχαν καμία σχέση αυτά που θυμάσαι από το 1985 με αυτά που παρουσιάζεις σήμερα. Αυτά βλέπω ότι είναι τα σκοπευτικά sporting 28 gr που τα ονομάζει Velocity. Δεν νομίζω τα χρόνια εκείνα (1985) να ασχολούνταν κανείς με φυσίγγια 28 γρ. στο 12άρι. !!!Κάπου γύρω στο 1985, ο πατέρας μου που δεν ήταν δεινός κυνηγός, είχε πάρει φυσιγγια κενταυρος σε πράσινο κάλυκα θυμάμαι.
Είχαμε πάει στον Ωρωπό στο εξοχικό ενός θείου και το μεσημεροαπογευμα βγήκαμε μια βόλτα γύρω από το σπίτι για καμμια τσίχλα, τουφεκισε δύο τρεις και δεν πήρε καμμια...σε μια ρουαγιαλ βλέπω να φεύγουν πούπουλα και το πουλί να συνεχίζει κανονικά...από τότε που ήΔεμουν πιτσιρίκι μέχρι σήμερα δεν είχα ξανά ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα φυσιγγια.
Καλά είναι ...Σαββατιατικα είναι φρέσκα φρέσκα!
νομιζω οτι θα ειναι λιγο πιο συγκεντρωτικα τα καινουργια και να δουμε και απο ταχυτητες πως θα ειναι ,τα παλια ηταν στο 390.Τώρα βλέπω κάποιες αλλαγές ... Πρώτα στο χρώμα του κάλυκα, λογικό και αναμενόμενο, αφού το κίτρινο χρώμα καταργήθηκε για το Cal.12 και χρησιμοποιείται αποκλειστικά στο Cal.20 ... Επίσης λογική η αλλαγή πυρίτιδας από CSB-5 (που καταργήθηκε), σε PSB+5 ... Αλλαγή και στον συγκεντρωτήρα από Ζ2Μ-24 σε Καρδαρά 24 (ή 25), που δεν νομίζω ότι θα επηρέασε αισθητά την απόδοσή του, αφού και του Ρουμελιώτη τα φυσίγγια με συγκεντρωτήρες του Καρδαρά είναι εξαιρετικά.