Παρουσίαση Φυσιγγίων

Ένα "13" γράφει μέσα στο ποτήρι ,,, τίποτα άλλο πουθενά.
View attachment 78463

Το κιτρίνισμα το πρόσεξα και εγώ ... είναι χρόνια γεμισμένα.
Γυρισε τον ανάποδα.Αν η φούστα μέσα έχει προεξοχές είναι γκουαλαντης Αν είναι απλά κοίλη,καρδαρας...

Υποτίθεται ότι γεμιζόταν με ΜΒ32 ή Gm3 και με CX2000 ή Μ686 , ανάλογα την παρτίδα, απ' όσο θυμάμαι όταν υπήρχε ακόμη το σάιτ της εταιρείας (άνωθεν δεκαετίας).
Οπότε λογικά ΜΒ32 θα είναι, που μοιάζει κιόλας.
Να φυσίγγι να ρίχνεις στα περιστέρια ρε @Θοδωρής-Εύβοια
Εχω ενα κουτι....
Αν βρεθει χρονος....

Έχει ξαναγίνει συζήτηση για το Derby της ΠΥΡΚΑΛ και τον συγκεντρωτήρα του. Δεν είναι Gualandi, έτσι πιστεύω κι εγώ, όπως έχω ξαναγράψει ... Έχει δίκιο ο Ηλίας, οι Gualandi το γράφουν μέσα στο ποτηράκι (και οι διασπορείς στο πλάι των πτερυγίων). Και για τις προεξοχές κάτω από τη φούστα, πράγματι είναι και κάποιοι συγκεντρωτήρες του Καρδαρά που έχουν παρόμοιες.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Παρουσίαση-Φυσιγγίων.2698/post-843055

Ηλια, αυτούς έχω.Αριστερα γκουαλαντι 22,οι άλλοι δύο καρδαρας σε διαφορετικά υψη...View attachment 78465
Δεν έχουν ολλα τα νουμερα ποδαράκια το γιατί δεν το ξέρω θα ανεβάσω βίντεο με αυτούς που έχω να δεις γιατί η φωτογραφία είναι χαλασμενη

ΠΥΡΚΑΛ και Καρδαρα βύσμα...κάτι δε μου πάει...
Κι όμως Σπύρο, φαίνεται ότι χρησιμοποίησε και από αυτά, προς τα τελευταία της χρόνια ... Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει κι από την προηγούμενη συζήτηση, που ανέφερα παραπάνω ...

Ο ξεπατηκοσουρας έβγαλε τον πρώτο μαϊμού gualandi με εξοχές στη φούστα το 2011 και σε πολύ μικρή παραγωγή ακόμα και σήμερα γιατί είναι ασύμφορος.Ο συγκεντρωτηρας της Πυρκαλ είναι γνήσιος gualandi.Μην ξεχνάμε ότι τα καλούπια σε φυσητό πλαστικό αλλάζουν κάθε 5-6 χρόνια.Υπαρχουν παρτίδες και παρτίδες.

Δεν έχουν ολλα τα νουμερα ποδαράκια το γιατί δεν το ξέρω θα ανεβάσω βίντεο με αυτούς που έχω να δεις γιατί η φωτογραφία είναι χαλασμενη
Καρδαρά έχω 24,25,27.Γκουαλαντι 17,19,22..Η διαφορά που είχα εντοπίσει,ήταν αυτή στη φούστα και θεωρούσα ότι ήταν και η βασική διαφορά τους , τουλάχιστον οπτικά.Ισως σε άλλα ύψη να έχουν ποδαράκια.Δεν το γνώριζα.

Ο ξεπατηκοσουρας έβγαλε τον πρώτο μαϊμού gualandi με εξοχές στη φούστα το 2011 και σε πολύ μικρή παραγωγή ακόμα και σήμερα γιατί είναι ασύμφορος.Ο συγκεντρωτηρας της Πυρκαλ είναι γνήσιος gualandi.Μην ξεχνάμε ότι τα καλούπια σε φυσητό πλαστικό αλλάζουν κάθε 5-6 χρόνια.Υπαρχουν παρτίδες και παρτίδες.
Μην επημενης βάζω καρδαρα Και gualandi πανό από 15 χρόνια ο γνήσιος γκουαλαντι το γραφη μέσα τερμα…

Καρδαρα είχα βρει κ στα διασποράς...
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Πλαστικά-κυάθια-συγκεντρωτήρες-και-παραδοσιακές-βυσματώσεις.2040/page-12#post-424700

Τώρα....
Οι γνήσιοι gualandi πάντα έγραφαν...

"Βγαλμένος" μεσα απο Πυρκαλ μαυρο 32γρ άνω τις 20ετιας...
Στον πατο του κυαθιου αναγράφει ΒREV. GUALANDI- BOLOGNA..

IMG_20230904_144508.jpg
IMG_20230904_145209.jpg

Και η παλια mb32 που γεμίζονταν τοτε...
(Μαζί με την mb36 κ με αυτά τα βύσματα γεμίζονταν ολη η σειρα των φυσιγγιων, σκοπευτικα φυσίγγια δεν έβγαζε τότε)
IMG_20230904_145344.jpg

Last edited:
Το ορθόν,καλουπι#13.🙂
Στα καλούπια δεν γράφουν αύξοντα αριθμό.
Έχουν 9-23 με ποντες π.χ.Μηνα και έτος αντικατάστασης δηλαδή.Οι μηχανές παραγωγής στη σειρά έχουν μόνο.Περα από το πτυχίο μηχανολογίας έχω εργασθεί στην υαλουργία Γιούλα στο Αιγάλεω και την coca cola.Την ίδια πρακτική ακολουθούν.Απο την στιγμή που το προϊόν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές το καλούπι ανοίκει στην μηχανή που αναφέρεται με αριθμό 13 στην συγκεκριμένη περίπτωση.

*Το νούμερο της μηχανής χτυπιέται στο καλούπι με την τοποθέτηση του ή παραγγέλνετε εξαρχής από το cnc.

Last edited:
Back