Βαλε καμμια φωτό ακόμα αν εχεις τη δυνατοτητα!View attachment 46238
View attachment 46239
View attachment 46240
Για να κόβω μάλλινες τάπες. Εύκολη πατέντα με έναν κάλυκα, μια ντιζα μ6, 2-3 παξιμάδια, ένα ελατήριο και μια ροδέλα.
Να σαι καλά!View attachment 46250
View attachment 46251
Στη πρώτη φωτογραφία είναι λυμένο.
Στη κάτω φωτό είναι ένα πριτσινι με εσωτερικό σπείρωμα, μπορεί να αντικατασταθεί με ένα παξιμάδι...
Η ροδέλα είναι κολλημένη πάνω στο παξιμάδι με λίγο μικρότερη διάμετρο από αυτή του κάλυκα.
ΔημητρηΚαι εκεί που ρελιάζω κάτι αντιαρματικά διασποράς... ΚΡΑΑΑΑΚ το μεγγενάκι της ρελιάστρας.... «Ειρήνη σοι τω αναγιγνώσκοντι»... Παρά ταύτα ένεκα και της μηχανολογικής ιδιοσυγκρασίας το σώσαμε... Παραθέτω φωτό χωρίς ήχους και ψαλτήρια!
Κεντάει το εργαλείο!!! Η προέκταση είναι 4,μισή χιλιοστά γαλβανιζε, ουσιαστικά άκαμπτο! Ήθελα και το έβγαλα έξω, μακριά από το γραφείο,για να έχω ελευθερία στη μανιβέλα,αλλά κ πάλι,έχω κάνει κ άλλη τρύπα για να το πάω πιο μέσα αν θέλω.Οι βίδες είναι πεταλούδες απ' έξω με καρόβιδες μέσα να σφηνώνουν στο ξύλο.δυστυχως το σώμα της ρελιάστρας είναι αλουμίνιο,μόλις κάργαρα για να μη κουνιέται, ράγισε!Δημητρη
Το δουλεψες και ειναι οκ;
Ωραια σκεψη!
αλλα σαν να ειναι μεγαλη η αποσταση απο το επιπλο και πολυ κοντα στο αλλο ακρο οι βιδες;;;
Ξερω δεν σε περνει πιο κοντα λογο μοχλου
Εαν δεν δουλεψει η πατεντα στην θεση σου εγω θα εκανα αντιγραφη του εργαλείου σε χοντρη λαμα και θα εβαζα σε αυτην τα εξαρτηματα
Ωραία πατέντα αλλά δεν θα σου δουλέψει! Θα πρέπει να αντικαταστήσεις το φυσίγγιο με χαλκοσωλύνα. Ο λόγος, κάθε φορά που θα κόβεις με την φαλτσέτα την μάλλινη ή την ντιάννα κτλ. θα κόβεις και ένα μέρος του πλαστικού κάλυκα. Οπότε θες κάτι πιο σκληρό να μην κόβεται.View attachment 46238
View attachment 46239
View attachment 46240
Για να κόβω μάλλινες τάπες. Εύκολη πατέντα με έναν κάλυκα, μια ντιζα μ6, 2-3 παξιμάδια, ένα ελατήριο και μια ροδέλα.
Καλημέρα. Σωστή η συμβουλή σου. Μέχρι τώρα πάντως μια χαρά όσες έχω κόψει.... δεν ακούμπησα κάλυκα. Αλλά και να κοπεί θα βάλω έναν άλλο.Ωραία πατέντα αλλά δεν θα σου δουλέψει! Θα πρέπει να αντικαταστήσεις το φυσίγγιο με χαλκοσωλύνα. Ο λόγος, κάθε φορά που θα κόβεις με την φαλτσέτα την μάλλινη ή την ντιάννα κτλ. θα κόβεις και ένα μέρος του πλαστικού κάλυκα. Οπότε θες κάτι πιο σκληρό να μην κόβεται.
Την ιδια σγρόμπια εχω (No16) για να κοβω μέγεθος cal.20....αυτη ποιο νουμερο ειναι για μέγεθος Cal.12 Νικο..;;;Νοικοκυρευτικα λιγο....Τοσο καιρο δεν μπορουσα να παραγγειλω μια βαση στηριξης του οπλου.
Δεν ηξερα την διαδικασια για να παραγγειλω μεσω ιντερνετ και να πληρωσω με καρτα.
Αι'σιχτιρ.... ειπα.....Εκατσα και την εφτιαξα μονος μου...
Το ποσο καλη θα ειναι θα το δειξουν οι δοκιμες...
View attachment 59641
View attachment 59642
Εβαλα και λαστιχο να μην ''πληγωνεται'' το οπλο ....θηλυκωνει μια χαρα...χωρις να ''χορευει'' !!
Εκοψα φελλους και χαρτακια για βυσμα και μαλλινη....και ετοιμος....!!!
View attachment 59644
View attachment 59645
View attachment 59646
Την ιδια σγρόμπια εχω (No16) για να κοβω μέγεθος cal.20....αυτη ποιο νουμερο ειναι για μέγεθος Cal.12 Νικο..;;;
Την ιδια σγρόμπια εχω (No16) για να κοβω μέγεθος cal.20....αυτη ποιο νουμερο ειναι για μέγεθος Cal.12 Νικο..;;;
Σε ευχαριστω πολυ Νικολα...καλη σου μερα!!19 ΧΙΛΙΟΣΤΑ πρεπει να γραφει επανω της η σγρομπια Κωστή .
Με μπρουτζινο η ατσαλινο καλυκα θα δουλεψει ; .Λεω οταν βρω χρονο να το φτιαξω με μπρουτζινο καλυκα .Εχουμε μπρουτζινους Νικηφορε αν θελειςΩραία πατέντα αλλά δεν θα σου δουλέψει! Θα πρέπει να αντικαταστήσεις το φυσίγγιο με χαλκοσωλύνα. Ο λόγος, κάθε φορά που θα κόβεις με την φαλτσέτα την μάλλινη ή την ντιάννα κτλ. θα κόβεις και ένα μέρος του πλαστικού κάλυκα. Οπότε θες κάτι πιο σκληρό να μην κόβεται.
19 ΧΙΛΙΟΣΤΑ πρεπει να γραφει επανω της η σγρομπια Κωστή .
ώπαααααΣε ευχαριστω πολυ Νικολα...καλη σου μερα!!
Πολυ σωστα γραφουν...ώπααααα
19 χιλ κόβει cal 12
16 mm για cal 20
τουλάχιστον οι θκες μου αυτές είναι.....![]()
Αν τη θες μόνο για να σου βγαίνει η ογκομετρία κάνει και η 18mm. Η καλυτερη διάμετρος,νομίζω, για το cal 12 θα ήταν 18,7 - 18,8 ....αλλά δεν υπάρχει στο εμπόριο. Τα έτοιμα χαρτάκια που έχω (από τον παππού μου) είναι 19mm και πολλές φορές δεν κάθοντε ίσια μέσα στον κάλυκα... Έχει δοκιμάσει κάποιος να μεγαλώσει την διάμετρο σε σγρόμπια 18mm;Πολυ σωστα γραφουν...
Εχω τη 16mm για να κοβω cal.20
ΚΑΙ θελω να παρω σγρομπια να κοβω cal.12...αρα θελω 19mm διαμετρο σγρομπια...αυτο εννούμε..![]()