Περάσματα

Ερωτηση. Δεν έχω πέσει σε πέρασμα τρυγονιου. Μπορεί να πέσουν αργά; Δηλ μετά τις 9 το πρωί και ποιο νωρίς να μην υπάρχει τίποτα;
Μου έχει τύχει πριν πολλά χρόνια στην Πρέβεζα, είχε πάει 8.30-9 , εκεί που ετοιμαζόμαστε να φύγουμε βλέπουμε δυο πουλιά, λέμε, άντε ας κάτσουμε λίγο ακόμα, να μετά από λίγο καναδυό άλλα, να και ένα κοπαδάκι και να μην σας τα πολυλογώ άρχισαν να μπαίνουν σιγά σιγά τα μπουλούκια και έγινε μετά το σώσε!!! Θυμάμαι ότι ήταν το τελευταίο μπάσιμο της χρονιάς, προς το τέλος, κάπου 15-16-17 Σεπτέμβρη και ήταν τα περισσότερα πιτσούνια. Ήταν δε και καθημερινή και οι περισσότεροι φύγανε νωρίς για τις δουλειές τους και το γλεντήσαμε σχεδόν μόνοι μας!
Βέβαια αυτό είναι, για την δική μου εμπειρία, η εξαίρεση. Ο κανόνας είναι να βλέπεις από νωρίς κάποια πουλάκια και μετά να αρχίσουν να μπαίνουν. Φυσικά θεωρώ ότι εξαρτάται και από την περιοχή σε σχέση με την πορεία των πουλιών.
Αχ τι μου θύμισες!:cool:

Ερωτηση. Δεν έχω πέσει σε πέρασμα τρυγονιου. Μπορεί να πέσουν αργά; Δηλ μετά τις 9 το πρωί και ποιο νωρίς να μην υπάρχει τίποτα;
γινεται αλλα πιο σπανια ,συνηθως εχει βροχη σε θαλασσα και αναγκαστηκα γυρνανε η εχουν πιασει πουλια σε πευκα και πουρναρια και δεν τα εχει παρει χαμπαρι κανενας και ξεκουραζονται και μετα της 8-30 αρχιζουν και ξεκολανε για να βρουνε νερο.ολα στο καιρο και στην τυχη ειναι.

Μια ερώτηση και εγώ έχω πετύχει πέρασμα το πρωί αρκετά πουλιά και το απόγευμα ούτε το είδαμε ενδέχεται να ταξιδεύουν και ημέρα????
ψαχνουν πιο υσηχο μερος για ξεκουρασει οποτε αλλαζουν τοποθεσια για να μην ενοχλουνται να παρουν δυναμης για να συνεχισουν.αμα θα φαει το πρωι τουφεκια δεν καθετε εκει.

ψαχνουν πιο υσηχο μερος για ξεκουρασει οποτε αλλαζουν τοποθεσια για να μην ενοχλουνται να παρουν δυναμης για να συνεχισουν.αμα θα φαει το πρωι τουφεκια δεν καθετε εκει.
Δηλαδή το μεσημέρι θέλει πάλι ψάξιμο για να τα βρεις!!!!!

Συνήθως ο κανόνας λέει ότι το πρωί πρέπει από νωρίς να γίνεται ξεκούρνιασμα δυνατό και μετά τις 8 να ξεκινάει το πέρασμα

Μια ερώτηση όσων αφορά το πέρασμα των τρυγονιων.....επιλέγεις σημεία ψηλά η παραθαλάσσια;;;η μπορεί να πας σε ένα χωράφι με ηλιόσπορος κ να τα βρεις εκεί;;;είναι στάνταρ τα σημεία δηλ που κάνουν πέρασμα τα τρυγόνια;;;

Μια ερώτηση όσων αφορά το πέρασμα των τρυγονιων.....επιλέγεις σημεία ψηλά η παραθαλάσσια;;;η μπορεί να πας σε ένα χωράφι με ηλιόσπορος κ να τα βρεις εκεί;;;είναι στάνταρ τα σημεία δηλ που κάνουν πέρασμα τα τρυγόνια;;;
αναλογα τον τοπο ,στην κωπαιδα παραδειγμα θα ξεκουρνιασουν το πρωι απο τα ψηλα τα δεντρα και μετα θα τα βρεις σε θερισμενες καλαμποκιες η σιταριες,συνηθως τα καλα τα μερη ειναι λιγο πολυ γνωστα και ειναι παραθαλασια αλλα δεν αποκλειεται λογου του καιρου να τα βρεις και στα πιο απιθανα σημεια.

Συνήθως περνούν κατά μήκος ρεμάτων , στρατηγικά σημεία εκεί είναι κάποια συγκεκριμένα ξερά δέντρα και ψηλά. Υπάρχει περίπτωση όμως να περνούν και από ελαιώνες και από αμπελώνες εκεί καλά σημεία είναι κάποια δέντρα που ξεχωρίζουν ας πούμε ένα κυπαρίσσι η ένα πεύκο . Λές και τα τραβάνε τα δέντρα αυτά ίσως τα βοηθούν στον προσανατολισμό τους. . Βέβαια ο παράγοντας τύχη και η κυνηγετική πίεση που δέχονται μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά και να περάσουν από απίθανα σημεία.

Συνήθως περνούν κατά μήκος ρεμάτων , στρατηγικά σημεία εκεί είναι κάποια συγκεκριμένα ξερά δέντρα και ψηλά. Υπάρχει περίπτωση όμως να περνούν και από ελαιώνες και από αμπελώνες εκεί καλά σημεία είναι κάποια δέντρα που ξεχωρίζουν ας πούμε ένα κυπαρίσσι η ένα πεύκο . Λές και τα τραβάνε τα δέντρα αυτά ίσως τα βοηθούν στον προσανατολισμό τους. . Βέβαια ο παράγοντας τύχη και η κυνηγετική πίεση που δέχονται μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά και να περάσουν από απίθανα σημεία.
Έτσι ακριβώς....
Πέρυσι επί μια εβδομάδα φίλαγα 7 τρυγόνια εδώ στη γειτονιά μου τα απογεύματα που σχόλαγα από τη δουλειά. Πότε παιρνούσαν κοντά κ πότε μακριά....Κατάφερα τελικά και πήρα 2 πουλιά σύνολο...Τα πουλιά περνούσαν πάνω μου κ έπειτα πάνω από 3 συγκεκριμένα σπίτια από τα ξαδέλφια μου.
Εξαρτάται λοιπόν τα σημεία προσανατολισμού που θα επιλέξουν.

Έτσι ακριβώς....
Πέρυσι επί μια εβδομάδα φίλαγα 7 τρυγόνια εδώ στη γειτονιά μου τα απογεύματα που σχόλαγα από τη δουλειά. Πότε παιρνούσαν κοντά κ πότε μακριά....Κατάφερα τελικά και πήρα 2 πουλιά σύνολο...Τα πουλιά περνούσαν πάνω μου κ έπειτα πάνω από 3 συγκεκριμένα σπίτια από τα ξαδέλφια μου.
Εξαρτάται λοιπόν τα σημεία προσανατολισμού που θα επιλέξουν.
και οχι μονο αυτο, αλλα παιζει ρολο , και η κατευθηνση του ανεμου

Γεια σου Φώτη φίλε. Χαθήκαμε

Παιδιά την καλημέρα μου! Εχθές το βράδυ κατά τις11 ήμουν στην αυλή περιοχή Άνοιξη ,τσικ Τσικ λέω δεν μπορεί ,μετά από λίγο Τσικ τσικ ,σκέφτομαι τόσο νωρίς ρε τσίχλες .Σήμερα το πρωί πήγα με το αμάξι μια βόλτα Δροσοπηγή διότι δύσκολα με γελάνε τα αυτιά μου και όντως είδα τσίχλες να παίζουν μέσα στα πεύκα είδα 5-6 μέσα στα πεύκα και μια ήταν στον δρόμο καθιστή ,πριν αρκετά χρόνια που είχα δει πάλι τόσο νωρίς τσίχλες είχε ρίξει πολύ χιόνι εκείνη την χρονιά και ήταν εξαιρετική χρονιά κυνηγιού .Ειδωμεν

Παιδιά την καλημέρα μου! Εχθές το βράδυ κατά τις11 ήμουν στην αυλή περιοχή Άνοιξη ,τσικ Τσικ λέω δεν μπορεί ,μετά από λίγο Τσικ τσικ ,σκέφτομαι τόσο νωρίς ρε τσίχλες .Σήμερα το πρωί πήγα με το αμάξι μια βόλτα Δροσοπηγή διότι δύσκολα με γελάνε τα αυτιά μου και όντως είδα τσίχλες να παίζουν μέσα στα πεύκα είδα 5-6 μέσα στα πεύκα και μια ήταν στον δρόμο καθιστή ,πριν αρκετά χρόνια που είχα δει πάλι τόσο νωρίς τσίχλες είχε ρίξει πολύ χιόνι εκείνη την χρονιά και ήταν εξαιρετική χρονιά κυνηγιού .Ειδωμεν
Στατιστικά πάντως τουλάχιστον στην τσίχλα φέτος περιμένω πολύ δυνατή χρονιά. Να δούμε αν θα επαληθευτω

Με τις καιρικές συνθήκες που έχει βόρεια Ευρώπη αυτές τις μέρες,αλλά και μέχρι τέλος του μήνα δεν μου κάνει καμία εντύπωση ....

Back