Περάσματα

Παιδιά την καλημέρα μου! Εχθές το βράδυ κατά τις11 ήμουν στην αυλή περιοχή Άνοιξη ,τσικ Τσικ λέω δεν μπορεί ,μετά από λίγο Τσικ τσικ ,σκέφτομαι τόσο νωρίς ρε τσίχλες .Σήμερα το πρωί πήγα με το αμάξι μια βόλτα Δροσοπηγή διότι δύσκολα με γελάνε τα αυτιά μου και όντως είδα τσίχλες να παίζουν μέσα στα πεύκα είδα 5-6 μέσα στα πεύκα και μια ήταν στον δρόμο καθιστή ,πριν αρκετά χρόνια που είχα δει πάλι τόσο νωρίς τσίχλες είχε ρίξει πολύ χιόνι εκείνη την χρονιά και ήταν εξαιρετική χρονιά κυνηγιού .Ειδωμεν
Με τις καιρικές συνθήκες που έχει βόρεια Ευρώπη αυτές τις μέρες,αλλά και μέχρι τέλος του μήνα δεν μου κάνει καμία εντύπωση ....
Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες ,άλλωστε η άποψη μου είναι ότι ποιο πολυ μετραει το πώς είναι ο καιρός στα βόρεια από εμάς παρά τι καιρό εχουμε εμείς εδώ ,εννοείτε πως μιλάω για τα μπασιματα

Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες ,άλλωστε η άποψη μου είναι ότι ποιο πολυ μετραει το πώς είναι ο καιρός στα βόρεια από εμάς παρά τι καιρό εχουμε εμείς εδώ ,εννοείτε πως μιλάω για τα μπασιματα
Πολύ σωστά φίλε μου .Το έχουμε αναλύσει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια...Φέτος το κρύο έχει έρθει στην ώρα του στα βόρεια...Η αποδημία θα ξεκινήσει κανονικά φέτος ημερομηνιακα ....Εναν καλό εμποδισμο θέλουμε στην δυτική Ευρώπη έτσι ώστε ο βασικός άξονας να είναι Τουρκία Ελλάδα ...Πέρυσι και προπερσι είχαμε ανατολικά τον εμποδισμο με αποτέλεσμα ο διάδρομος να βγει Ισπανία Γαλλία ...

εναν καλό εμποδισμο θέλουμε στην δυτική Ευρώπη έτσι ώστε ο βασικός άξονας να είναι Τουρκία Ελλάδα ...Πέρυσι και προπερσι είχαμε ανατολικά τον εμποδισμο με αποτέλεσμα ο διάδρομος να βγει Ισπανία Γαλλία ...

Ποιός ήταν αυτός ο εμποδισμός στα ανατολικά πέρυσι και πρόπερσι;

Συγνώμη αν το έχετε ξανασυζητήσει κάπου, δεν το έχω δει.

Ποιός ήταν αυτός ο εμποδισμός στα ανατολικά πέρυσι και πρόπερσι;

Συγνώμη αν το έχετε ξανασυζητήσει κάπου, δεν το έχω δει.
Είναι μετεωρολογικος όρος..Είναι εγκατάσταση υψηλών πιέσεων σε μια περιοχή ,

Το οτι ακουστηκε ο πρωτος κοκκινολαιμας τοσο νωρις εδω στην Αθηνα, μονο ενθαρρυντικο μπορει να ειναι!! Για μενα ειναι ενα πουλακι βαρομετρο για την υπολοιπη αποδημια!! Δεν μπορω να πω πως δεν ενθουσιαστηκα .sarcastic.

Σημερα νωρις το ξημερωμα ακουσα την ωραια μελωδια τους...συναυλια οι κεραταδες..ορχηστρα..
Ενθαρρυντικο οπως λες Κωστα αλλα δεν νομιζω να προμυνηει κατι καλο για τα περασματα των θηρευσιμων αποδημητικων που μας ενδιαφερουν..
Μακαρι βεβαια..

Σημερα νωρις το ξημερωμα ακουσα την ωραια μελωδια τους...συναυλια οι κεραταδες..ορχηστρα..
Ενθαρρυντικο οπως λες Κωστα αλλα δεν νομιζω να προμυνηει κατι καλο για τα περασματα των θηρευσιμων αποδημητικων που μας ενδιαφερουν..
Μακαρι βεβαια..
Τσιν τσιν ακουσαν τα αυτια μου κ δεν μπορω να δουλεψω λεμε...
Εγώ ξανά πάω για δουλειά 10 του μήνα.....ελπίζω να μπορέσω να ρίξω και καμιά τουφεκιά.

Back