Περάσματα

Όταν γύρισε ο Χριστογιαννης την ταινία, βάραγες τρυγόνια και στην Βάρκιζα.
Από εκεί και πέρα, δυστυχώς έχουν αλλάξει πολλά.
Από εκεί και πέρα είπαμε.....κολοκυθόπιτα!
Προσωπικά δεν μπορεί να συγκριθεί κανένα Τζόκερ περάσματος με το κυνήγι του ντοπιαρικου, από το οποίο έχω εικόνες από παιδάκι έξι χρόνων, δίπλα στον πατέρα μου. Να διαβάζεις Micky Mouse με τον φακό από βραδυς μέχρι να ξημερώσει, στο χωράφι. .sarcastic..sarcastic..sarcastic.

στα Λεγραινά που κάθεστε? Ρωτάω μια και δεν νομίζω να είναι κρυφά τα καρτέρια! :)
Μέσα στα Λεγραινα, δεν πάω. Πρέπει να είσαι "τρελός" για να πας. Όχι ότι γύρω γύρω είναι καλύτερα, αλλά δεν παίζεις τόσο κορώνα γράμματα την υγεία σου.
Μπορείς να πας στις Πλάκες, μόλις περάσεις την ταμπέλα που γράφει Λεγραινα τέλος επί της παραλιακής , έχει μια στροφή αριστερά όπου θα δεις parking .sarcastic.. Αφήνεις το αμάξι εκεί, αν δεν έχεις ψηλό αυτοκίνητο και ανηφοριζεις με τα πόδια, κάθεσαι όπου θες.
Επίσης μπορείς να πας από την πάνω μεριά, στην Αγία Βαρβάρα, δίπλα στον δρυμό. Δεξιά επιτρέπεται, αριστερά απαγορευται. Εκεί πας από τον Άγιο Κωνσταντίνο και κάνεις δεξιά στην ταμπέλα προς περιοχή "Χάος ". Εκεί πάνω θέλει μεγάλη προσοχή στα πηγάδια !!!

Άσε ρε, αυτό ισχύει για την πρώτη μέρα. Πήγαινε στις 22/8 στα ηλιοσπορα του Έβρου και αν βρεις ψυχή μου λες.
Εγω προσωπικα δεν εχω κυνηγησει στην Μανη οποτε δεν μπορω να φερω αποψη οτι εχω δει σε dvd
Αλλα αυτο που λεει ο Γιωργης ισχυει μετα τις δυο πρωτες μερες της εναρξης που εχει λαο
στην συνεχεια κυνηγας για παρτυ σου το πολυ να συναντησεις αλλη μια παρεα
Αχ χαθηκαν αυτες οι καλες οι εποχες :(.buy buy..buy buy.

Τα πουλια προέβλεψαν/κατάλαβαν τη σημερινή βροχή/κακοκαιρία που έχουμε σε Βουλγαρία, Ανατ. Μακεδονια & Θράκη και με τη βοηθεια του φεγγαριού ξεκίνησαν χτες βραδυ. Απο τις 16:30 βρεχει στην Ξανθη και αναμένεται να σταματήσει κατα τις 22:00-00:00. Αύριο και μεθαύριο νομιζω πως ειναι πολύ καλές ημέρες για να κορυφωθεί το μεγαλο πέρασμα ....

Παυλο καθε σεζον στα τρυγονια που χτυπαω ειναι μετρημενα στα δαχτυλα,αλλά ειλικρινα μου αρκει,νομιζω οτι χτυπησα κ εγω δεν ξερω ποσα..Εχει κατι που με γεμιζει..Αν ηταν αλλο θηραμα θα χαλαγα τα μούτρα μου..

Και εγω το ιδιο ειμαι Τασο. Να σκεφτεις ερχομαι μια βδομαδουλα απο εξωτερικο, για να ζησω την ενταση αυτου του κυνηγιου. Ξυπνημα απο τα αγρια χαραματα, 40 χιλ. οδηγηση, πολυκοσμια, τα πουλια οπως ειπεσ και εσυ αλλα ειναι ισως το μονο απο τα κυνηγια που κανω που δεν με πειραζει η καρπωση

Τα πουλια προέβλεψαν/κατάλαβαν τη σημερινή βροχή/κακοκαιρία που έχουμε σε Βουλγαρία, Ανατ. Μακεδονια & Θράκη και με τη βοηθεια του φεγγαριού ξεκίνησαν χτες βραδυ. Απο τις 16:30 βρεχει στην Ξανθη και αναμένεται να σταματήσει κατα τις 22:00-00:00. Αύριο και μεθαύριο νομιζω πως ειναι πολύ καλές ημέρες για να κορυφωθεί το μεγαλο πέρασμα ....
Μαθαίνεις.... ;)

Όταν γύρισε ο Χριστογιαννης την ταινία, βάραγες τρυγόνια και στην Βάρκιζα.
Από εκεί και πέρα, δυστυχώς έχουν αλλάξει πολλά.
Από εκεί και πέρα είπαμε.....κολοκυθόπιτα!
Προσωπικά δεν μπορεί να συγκριθεί κανένα Τζόκερ περάσματος με το κυνήγι του ντοπιαρικου, από το οποίο έχω εικόνες από παιδάκι έξι χρόνων, δίπλα στον πατέρα μου. Να διαβάζεις Micky Mouse με τον φακό από βραδυς μέχρι να ξημερώσει, στο χωράφι. .sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Οι εικονες απο τα παιδικα μας χρονια ειναι ανεξιτηλες Γιωργο και παιζουν σημαντικο ρολο στη διαμορφωση της προτιμησης μας.
Οπως εσυ εζησες αυτες τις σκηνες στα λιοσπορα του Εβρου με τον πατερα σου, ετσι κι εγω πχ εζησα αναλογες στιγμες με τον δικο μου στα ΝΔ του νησιου. Να ακουω τα τρυγονια να μπαινουν απο θαλασσα νυχτα ακομη και να πιανουν στις ιτιες. Μου σηκωνεται ακομη η τριχα καγκελο οταν αναπωλω αυτες τις στιγμες.
Να συνεχιζεις να βιωνεις κυνηγετικα αυτο που βιωσες και παιδακι ειναι αξια ανεκτιμητη για τον καθενα μας. Στον τοπο που κυνηγαω τα περασματιαρικα του Σεπτεμβρη καθε θαμνος εχει τη δικη του ιστορια την οποια παιζει ο εγκεφαλος σαν κινηματογραφικη ταινια καθε φορα που βρισκομαι εκει.
Οι ειδικες συνθηκες διαμορφωσαν τις οποιες προτιμησεις σε ολους μας, ο ορισμος που δινουμε διαφορετικος, τα συναισθηματα ομως ιδια

Το πέρασμα το χθεσινό στη Σύρο είχαν χρόνια να το δουν οι κυνηγοί. Μου έλεγαν ότι ντουφεκούσες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Θυμάμαι παλιά μου είχε πει ο ξάδερφός μου που σπούδαζε στη Βουλγαρία ότι ένας ορνιθολόγος του είχε αναφέρει πως κάθε 10 χρόνια γίνεται ένα τεράστιο πέρασμα από τρυγόνια που διέρχεται το Αιγαίο. Δεν θυμάμαι που το στήριζε αυτό διότι ακούγεται κάπως αυθαίρετο αλλά σίγουρα εμείς το είχαμε παρατηρήσει στη Σύρο.

Νοτιαδες ειδα στο συστημα Ποσειδων μεχρι την Κυριακη..Απο Κυριακη βραδυ αργα αλλαζει κυριως στο Αιγαιο με πολυ ελαφρυ βοριαδακι..Υποπτη μερα η Δευτερα για περασμα!!Πιστευω οτι και οι επομενες μερες θα ειναι υποπτες..Οποιος μπορει να βγει κατι θα κανει..Πιθανως εκτος απο τα τρυγονια που κατεβαινουν νωριτερα να παιξουν και τιποτα ορτυκακια..

Ημερολογιακά οι μέρες αυτές είναι οι πλέον επικύνδινες για κάποιο πέρασμα.
Ίσως αυτό το ανακάτεμα του καιρού μας χαρίσει χαμόγελα.
Από την άλλη αυτό το πουλί δεν μπορείς να το προβλέψεις με τίποτα,πραγματικά νεραϊδοπούλι.

Ημερολογιακά οι μέρες αυτές είναι οι πλέον επικύνδινες για κάποιο πέρασμα.
Ίσως αυτό το ανακάτεμα του καιρού μας χαρίσει χαμόγελα.
Από την άλλη αυτό το πουλί δεν μπορείς να το προβλέψεις με τίποτα,πραγματικά νεραϊδοπούλι.
Συμφωνω απολυτα μαζι σου οι μερες απο δω και περα μυριζουν μπαρουτι αν και οποτε στοιχηματισεις μ αυτο το πουλι χανεις

Σωστος γι αυτο σκεφτηκα να πιασω κονε με τον τρυγονοσουρτη να μου πει που θα τα περασει χαχαχα
Δεν είναι ανάγκη να σου πει ο τρυγονοσουρτης, από Μάνη περνάνε και από νότιες και κεντρικές Κυκλάδες

Θεωρειται οτι τα πουλια περνανε απο εκει που περνανε κι τον Απριλη η οτι εχουν διαφορετικες διαδρομες τωρα τον Σεπτεμβρη;;; Ξερω οτι οι συναντησεις τον Απριλη ειναι πιο ευκολες αλλα γενικως αυριο λεω να πιασω ποστο κι λεω να πιασω εκει που περνανε την Ανοιξη το θεωρειτε σωστο;;

Θεωρειται οτι τα πουλια περνανε απο εκει που περνανε κι τον Απριλη η οτι εχουν διαφορετικες διαδρομες τωρα τον Σεπτεμβρη;;; Ξερω οτι οι συναντησεις τον Απριλη ειναι πιο ευκολες αλλα γενικως αυριο λεω να πιασω ποστο κι λεω να πιασω εκει που περνανε την Ανοιξη το θεωρειτε σωστο;;
Αλλού φαίνονται τον Απρίλη, αλλού τώρα. Είναι κάτι σαν τα επιστροφια της τσίχλας. Μερικοί περιμένουν να δουν τον Φλεβάρη τις τσίχλες όπως τις βλέπουμε να μπαίνουν τον Οκτώβριο. Δεν είναι όμως έτσι.

Ευχαριστω για τις απαντησεις να σας πω η δικη μου μικρη εμπειρια απο τα μερη της Ηλειας λεει οτι τα περασματα Ανοιξης Σεπτεμβρη συμπιπτουν με σαφως περισσοτερα πουλια την Ανοιξη για αυτο κι μου γεννηθηκε αυτη η απορια...

Back