Περάσματα

παραλίγο να βγω απο το μπαπριζ, έκαναν βουτιά μπροστά μου και έπιασαν διπλά μου σε κάτι βράχια, στρίγγλιζα απο την τρελά μου, ο βοηθός διπλά μου έμεινε παγωτό.
Για ποιό λόγο τόσος πανικός ρε αγόρι..;; .my man.
Για αγριοπερίστερα...;;; .sarcastic.

Σκονη, λασπη κ ψιλοβροχο τις τελευταιες μερες... Λιγοτερα τα πουλια κ παρα πολυ ανησυχα, ετοιμα να βρουν ευκαιρια με τον καιρο να φυγουν... Ελαχιστη σημασια δινουν στο φαγητο, ολη μερα στα υψωματα μεχρι να νιωσουν οτι ειναι η καταλληλη ευκαιρια να ανηφορισουν...

Σκονη, λασπη κ ψιλοβροχο τις τελευταιες μερες... Λιγοτερα τα πουλια κ παρα πολυ ανησυχα, ετοιμα να βρουν ευκαιρια με τον καιρο να φυγουν... Ελαχιστη σημασια δινουν στο φαγητο, ολη μερα στα υψωματα μεχρι να νιωσουν οτι ειναι η καταλληλη ευκαιρια να ανηφορισουν...

.congrats..well done..well done..RESPECT.

Τα περάσματα από τρυγόνια μάλλον τελείωσαν...Μας άφησαν για άλλες συνοικίες,καθώς έχω να δώ από την περασμένη δευτέρα (22/4)...ενώ κανονικά συνεχίζουν τα περάσματά τους από Νότο προς Βορρά κ σε μεγάλο ύψος οι Βουλγάρες (μελισσουργοί) όπως τις αποκαλούμε εδώ....:)

Τα περάσματα από τρυγόνια μάλλον τελείωσαν...Μας άφησαν για άλλες συνοικίες,καθώς έχω να δώ από την περασμένη δευτέρα (22/4)...ενώ κανονικά συνεχίζουν τα περάσματά τους από Νότο προς Βορρά κ σε μεγάλο ύψος οι Βουλγάρες (μελισσουργοί) όπως τις αποκαλούμε εδώ....:)
Δεν τελειωσαν Κωστα, εχει ακομα 3-4 μερες καλες... Ο καιρος εφτιαξε κ περνανε χωρις πολλες στασεις... Εχθες βορειοδυτικα ειχε πραγματικα πολλα πουλια... Εμεις εδω λιγα τις τελευταιες μερες...
Αν παρατηρησες οσο ο καιρος ηταν ασταθης βλεπαμε πολλα πουλια, τωρα που εφτιαξε λιγοτερα... Περνανε χωρις πολλα διαλειμματα...

Δεν τελειωσαν Κωστα, εχει ακομα 3-4 μερες καλες... Ο καιρος εφτιαξε κ περνανε χωρις πολλες στασεις... Εχθες βορειοδυτικα ειχε πραγματικα πολλα πουλια... Εμεις εδω λιγα τις τελευταιες μερες...
Αν παρατηρησες οσο ο καιρος ηταν ασταθης βλεπαμε πολλα πουλια, τωρα που εφτιαξε λιγοτερα... Περνανε χωρις πολλα διαλειμματα...
Πραγματικά αυτό αναρωτήθηκα. Πως έβλεπα πουλιά με το ψιχαλόβροχο κ τώρα με ωραίο καιρό δν βλέπω.....
Έτσι θα'ναι όπως τα λες.

Σήμερα το πρωί βόλτα εδώ γύρο στα 1000m από τη θάλασσα παρέα με τα σκυλιά για τα άφαντα ορτυκάκια....Τίποτα το ιδιαίτερο.....
Στις 08:50 αρκετά μακριά μου ψηλωμένα 13 τρυγονάκια τα οποία βγήκαν από τη θάλασσα τα οποία χαμήλωσαν λίγο και μετά τα έχασα....
Επίσης είδα αρκετούς μελισσουργούς, και 2 συκοφάγους......
Έπεσαν και μερικές τουφεκιές εκεί γύρω....Τα περάσματα άρχισαν.....

Το τελείως παράξενο και κορυφαίο για την εποχή ένα σμήνος σβορίτζια.......pray to God.

Η μετανάστευση έχει ξεκινήσει νωρίς φέτος Κώστα, δεν ξέρω το λόγο αλλά ειδικά Έβρο στοιβάχτηκαν τα πουλιά σε κάποια σημεία πριν την έναρξη και στις 20 μερικοί είδαν ελάχιστα πουλιά!! Είχα 3 μέρες έβλεπα κοπάδια να κατηφοριζουν τις τελευταίες μέρες... Τα ορτυκάκια πάντα είναι λίγο πίσω!

Μου ειχαν διαφυγει αυτες οι φωτο αλλα φιλαρακι εισαι πολυ δυνατος!!!

Παιδες βλεπω αυτες τις μερες και μου φαινεται οτι θα χουμε καλο περασματακι τουλαχιστον εδω στα νοτια..χθες το βραδυ βγηκα για τσιγαρο κατα τις 2 και ακουγα νυχτοκορακες..σημερα εχει συννεφια με βοριοδυτικο γυρω στα 4-5 μποφορ και μεχρι το σκ μας δινει και βροχες..μωρε λες να κανουμε μπαμ αυτες τις μερες;

Παιδες βλεπω αυτες τις μερες και μου φαινεται οτι θα χουμε καλο περασματακι τουλαχιστον εδω στα νοτια..χθες το βραδυ βγηκα για τσιγαρο κατα τις 2 και ακουγα νυχτοκορακες..σημερα εχει συννεφια με βοριοδυτικο γυρω στα 4-5 μποφορ και μεχρι το σκ μας δινει και βροχες..μωρε λες να κανουμε μπαμ αυτες τις μερες;
Απο εδω μερια δυο τρυγονια κ ενα συκοφαγο ειδε ενας φιλος σημερα..ο καιρος ανακατεμμενος με συννεφια σημερα..ισως τις επομενες μερες γινει κατι καλο..
Εγω δυστηχως μονο ακουω..λογω δουλειας ειναι η τριτη χρονια φετος που δεν θα μπορεσω να βγω τα πρωινα..εκτος κ ακουσω κανενα μπασιματακι κ βγω το μεσημερι περπατητο..πρωτα ο θεος τον οκτωμβρη στις τσιχλες θα το καψω...pray to God.

Απο εδω μερια δυο τρυγονια κ ενα συκοφαγο ειδε ενας φιλος σημερα..ο καιρος ανακατεμμενος με συννεφια σημερα..ισως τις επομενες μερες γινει κατι καλο..
Εγω δυστηχως μονο ακουω..λογω δουλειας ειναι η τριτη χρονια φετος που δεν θα μπορεσω να βγω τα πρωινα..εκτος κ ακουσω κανενα μπασιματακι κ βγω το μεσημερι περπατητο..πρωτα ο θεος τον οκτωμβρη στις τσιχλες θα το καψω...pray to God.
Δεν μπορει κατι θα γινει Τασο και απο αυτα..πολυ πονηρος καιρος με αυτη τη μουνταμαρα βεβαια η υγρασια που εχει δεν υποφερεται με τιποτα..αν και με βλεπω να ασχολουμαι με ενα μπουλουκι φασσες που ανακαλυψα τελευταια

o_Oo_Oo_Oo_Oo_O
Μην μου πεις οτι κραταει ντοπιαρες εκει???
Εχει αλλα ηξερα μονο προς βορεια του νησιου..σημερα ειχα εγγυρη πληροφορια και για νοτια σε μας ενα καλο μπουλουκι στα 30-40 πουλια..περιεργο μεν γιατι δεν εχω ξαναβρει και τα μερη εκεινα τα κυνηγαω πολυ..μαλιστα ακολουθουν τα περιστερια και οπου πανε να φανε μετα πανε και εκεινα..τι να πω πανε στο βελανι απο τα πουρναρια ή εχουν βρει κατι αλλο

και εδω Σαμο φετος πολυ φασα , αλλα εφαγαν τρομαρα την πρωτη μερα απο καψοτουφεκιδες , και πηραν τα βουνα ,που βγηκαν οχι για να κυνηγησουν , αλλα να καψουν σφαιρες , οτι ειχαν περισεμα απο τον χειμωνα , γιατι ο κυνηγος που αγαπαει το θυραμα , βαζει φυσιγγιο σωστο σε νουμερο , και σωστο για την εποχη που κυνηγα

Back