Πλαγιόκαννο

Φίλε Κων/νε, δεν προορίζω κάποιο προς πώλησην. Προς το παρόν τουλάχιστον...

Γνήσιος οπλόφιλος είμαι, για την ακρίβεια ''δικαννόφιλος'', κι έχω καταφέρει να κάμω μιαν συλλογή από 10 συνολικά δίκαννα, 8 ορθά & 2 πλάγια... (Στα 10, συμπεριλαμβάνω και το Ellipse Evo Light τής Caesar Guerini, το οποίο θα γίνει δικό μου προσεχώς...)

Για την ιστορία, ακριβώς τα κάτωθι είναι, όλα κι όλα μου:

Δίκαννα ορθόκαννα (cal. 12):
(1) Antonio Zoli Columbus Gold, (2) Beretta SV 10 Perennia 1 (Kick Off system), (3) Browning Cynergy Hunter Light, (4) Caesar Guerini Essex, (5) Caesar Guerini Invictus 1 Sporting, (6) Marocchi Finnclassic 512 SD Light, (7) SKB 605 S, (8) Caesar Guerini Ellipse Evo Light.

Δίκαννα πλαγιόκαννα (cal. 12):
(9) Armitalia di Lucchini (under lever), (10) Ugartechea 40 EX.
Φίλε Νικόλαε να είσαι γερός να χαίρεσαι την πολύ αξιόλογη συλλογή σου.
Δυό, τρία θέματα προς προβληματισμό:
1. Οσα όπλα και να έχουμε πάντα με ένα θα τουφεκάμε ( κυνήγι , σκοπευτήριο) . Είναι πολύ ωραίο που έχουμε την δυνατότητα της επιλογής ανάλογα με τον τύπο του θηράματος ή του αθλήματος ( σπόρτιγκ , skeet, trap) , επίσης είναι το όνειρο κάθε οπλόφιλου να έχουμε και να τα κανακέυουμε όπλα σαν και τα δικά σου που έχουν δώσει και κάτι στην οπλοκατασκευή - οπλογνωσία αλλά το γεγονός είναι ότι με ένα θα πάμε στον κυνηγότοπο. Δυστυχώς ...
2. Δεν σε αγχώνει το ότι πρέπει να παρακολουθείς πότε λήγουν τόσες άδειες; και καλά αυτό ξεπερνιέται με ένα μικρό πρόστιμο, κυρίως
3. δεν σε αγχώνει τι γίνεται με την φύλαξη; προσωπικά, αν και έχω και οπλοκιβώτιο και συναγερμό, ότι δεν χωράει στο οπλοκιβώτιο το κουβαλάω μαζί μου με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Και τι θα γίνει η συλλογή σε περίπτωση που σπάσει ο διάλος το ποδάρι του και χάσεις ένα από αυτά οπότε, θα πρέπει να κατασχεθούν και τα υπόλοιπα λόγω "ανικανότητας φύλαξης πυροβόλου όπλου"; και που θα αποθηκεύσουν στο ΑΤ όπλα τόσο αξιόλογα μέχρι να γίνει η δίκη; ( και είναι γνωστή η ταχύτητα που δουλεύουν τα δικαστήρια).

Τα γράφω γιατί με προβληματίζουν κι εμένα σοβαρά μια που κι εγώ (όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα) στα ίδια είμαι. Δύο πλαγιόκαννα του παππού, ένα για σκοπευτήριο , δύο ορθόκαννα για κυνήγι, ένα επαναληπτικό και γέμισε το οπλοκιβώτιο. Ασε που πλέον είναι εντελώς ανασφαλές το να υπάρχει οπλοκιβώτιο στο σπίτι με την μόδα να ξεπακτώνουν και να παίρνουν όλο το χρηματοκιβώτιο (άρα και το οπλοκιβώτιο).

ΥΓ1: Ολα τα όπλα σου είναι αξιόλογα αλλά το ότι τα 3 στα 10 οπλα είναι Caesar Guerini κάτι λέει ε;
ΥΓ2: Τελικά είμαστε κυνηγοί ή οπλόφιλοι; .think.

Φίλε Νικόλαε να είσαι γερός να χαίρεσαι την πολύ αξιόλογη συλλογή σου.
Δυό, τρία θέματα προς προβληματισμό:
1. Οσα όπλα και να έχουμε πάντα με ένα θα τουφεκάμε ( κυνήγι , σκοπευτήριο) . Είναι πολύ ωραίο που έχουμε την δυνατότητα της επιλογής ανάλογα με τον τύπο του θηράματος ή του αθλήματος ( σπόρτιγκ , skeet, trap) , επίσης είναι το όνειρο κάθε οπλόφιλου να έχουμε και να τα κανακέυουμε όπλα σαν και τα δικά σου που έχουν δώσει και κάτι στην οπλοκατασκευή - οπλογνωσία αλλά το γεγονός είναι ότι με ένα θα πάμε στον κυνηγότοπο. Δυστυχώς ...
2. Δεν σε αγχώνει το ότι πρέπει να παρακολουθείς πότε λήγουν τόσες άδειες; και καλά αυτό ξεπερνιέται με ένα μικρό πρόστιμο, κυρίως
3. δεν σε αγχώνει τι γίνεται με την φύλαξη; προσωπικά, αν και έχω και οπλοκιβώτιο και συναγερμό, ότι δεν χωράει στο οπλοκιβώτιο το κουβαλάω μαζί μου με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Και τι θα γίνει η συλλογή σε περίπτωση που σπάσει ο διάλος το ποδάρι του και χάσεις ένα από αυτά οπότε, θα πρέπει να κατασχεθούν και τα υπόλοιπα λόγω "ανικανότητας φύλαξης πυροβόλου όπλου"; και που θα αποθηκεύσουν στο ΑΤ όπλα τόσο αξιόλογα μέχρι να γίνει η δίκη; ( και είναι γνωστή η ταχύτητα που δουλεύουν τα δικαστήρια).

Τα γράφω γιατί με προβληματίζουν κι εμένα σοβαρά μια που κι εγώ (όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα) στα ίδια είμαι. Δύο πλαγιόκαννα του παππού, ένα για σκοπευτήριο , δύο ορθόκαννα για κυνήγι, ένα επαναληπτικό και γέμισε το οπλοκιβώτιο. Ασε που πλέον είναι εντελώς ανασφαλές το να υπάρχει οπλοκιβώτιο στο σπίτι με την μόδα να ξεπακτώνουν και να παίρνουν όλο το χρηματοκιβώτιο (άρα και το οπλοκιβώτιο).

ΥΓ1: Ολα τα όπλα σου είναι αξιόλογα αλλά το ότι τα 3 στα 10 οπλα είναι Caesar Guerini κάτι λέει ε;
ΥΓ2: Τελικά είμαστε κυνηγοί ή οπλόφιλοι; .think.
Πάρε κι ένα δεύτερο οπλοκιβωτιο μικρότερης χωρητικότητας αν δεν σκέφτεσαι καμία αγορά στο μέλλον.Μετριαζεις τον κίνδυνο να τα χάσεις όλα είσαι και νόμιμος.

Το οπλοκιβώτιο είναι καλή φάση, αλλά ερεθίζει τους επίδοξους ληστές.
Οι ληστές δεν ξέρουν αν έχει μέσα όπλα ή τιμαλφή.
Χώρια ότι πρέπει να τρυπάς πατώματα κτλ για να το πακτώσεις.
Είναι η καλύτερη λύση όμως για να τα προστατέψεις από όποιον δεν θες να έχει πρόσβαση σε αυτά

Μια καλή λύση είναι και η αφαίρεση της σκανδαλοθηκης στα αυτογεμη ή της πάπιας στα δικαννα και φύλαξη τους σε άλλο δωμάτιο.
Η καινουργια μάστιγα των χρηματοκιβωτιων είναι οι τροχοί με μπαταρία που κόβουν μεντεσέδες ή λουκέτα με σχετικά χαμηλό θόρυβο.

Το οπλοκιβώτιο είναι καλή φάση, αλλά ερεθίζει τους επίδοξους ληστές.
Οι ληστές δεν ξέρουν αν έχει μέσα όπλα ή τιμαλφή.
Χώρια ότι πρέπει να τρυπάς πατώματα κτλ για να το πακτώσεις.
Είναι η καλύτερη λύση όμως για να τα προστατέψεις από όποιον δεν θες να έχει πρόσβαση σε αυτά
Πού να δεις πως ερεθίζονται όταν τα έχεις αφύλακτα στο δωμάτιο!!!

Για πολλά όπλα (άνω των 50) καλύτερα να αφιερώσεις ένα δωμάτιο του σπιτιού, ασφαλίζοντάς το κατάλληλα, παρά πολλά ερμάρια ασφαλείας.
Καλά όποιος έχει πάνω από 50 να μας το πει να ανοίξει έκθεση να πηγαίνουμε και εμείς να τα χαζεύουμε.
Επίσης θα πάμε να του πάρουμε συνέντευξη

Μια καλή λύση είναι και η αφαίρεση της σκανδαλοθηκης στα αυτογεμη ή της πάπιας στα δικαννα και φύλαξη τους σε άλλο δωμάτιο.
Η καινουργια μάστιγα των χρηματοκιβωτιων είναι οι τροχοί με μπαταρία που κόβουν μεντεσέδες ή λουκέτα με σχετικά χαμηλό θόρυβο.
Το καλύτερο, τα έχεις ανενεργά και αυτό πιστεύω θα έχει πολύ θετικό αντίκτυπο απέναντι στον νόμο.

Έχω φίλο που έχει όλα τα browning οπότε πάω χαζεύω άνω τα 35 όπλα αλλά κυνηγά πάντα με ένα μια Α500

Α, καλά... Αυτός κι αν είναι ''άρρωστος''...!!! (Με την καλή την έννοια, που λέει κι ο Ψινάκης...)

Σαν τον Χατζιώτη, ο οποίος κατέχει μερικές εκατοντάδες(!!!) λειόκαννα στην έκθεσή του, συν μερικές δεκάδες(!!) για προσωπικά του...!!! Και πολλά απ' αυτά κοστίζουν πανάκριβα...!!! Βέβαια, την έκθεσή του (και το σπίτι του φαντάζομαι) τα έχει καταστήσει κυριολεκτικώς ''φρούριο'', από απόψεως ασφαλείας...!!!
Παρά ταύτα, ο ίδιος κυνηγάει αποκλειστικώς με μιαν Benelli νομίζω...

Είπαμε, μεγάλη κι αθεράπευτη ''αρρώστια''...!!! Αλλά πολύ ''γλυκιά'' κι ''εθιστική'' η ρημάδα...!!!

.love.

Last edited:
Α, καλά... Αυτός κι αν είναι ''άρρωστος''...!!! (Με την καλή την έννοια, που λέει κι ο Ψινάκης...)

Σαν τον Χατζιώτη, ο οποίος κατέχει μερικές εκατοντάδες(!!!) λειόκαννα στην έκθεσή του, συν μερικές δεκάδες(!!) για προσωπικά του...!!! Και πολλά απ' αυτά κοστίζουν πανάκριβα...!!! Παρά ταύτα, κυνηγάει αποκλειστικώς με μιαν Beretta Vitoria νομίζω...

Είπαμε, μεγάλη κι αθεράπευτη ''αρρώστια''...!!! Αλλά πολύ ''γλυκιά'' κι ''εθιστική'' η ρημάδα...!!!

.love.
Με benelli νομίζω έχει πει ότι κυνηγάει. Οπως κάποτε είχα γνωρίσει τον αείμνηστο Μουζάκη ( κλωστές ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ) και μου είχε πεί για την συλλογή όπλων που είχε και ότι κυνήγαγε με beretta 303.

Γενικώς φυλάω τα όπλα μου διαλυμένα και μέχρι προχθές νόμιζα ότι έτσι εξασφαλίζομαι. Οποια χωράνε τα βάζω στο οπλοκιβώτιο και για τα υπόλοιπα βάζω μέσα στο οπλοκιβώτιο την βάση και σε άλλο μέρος βάζω τις κάννες ή τις παίρνω μαζί μου ή κάπως έτσι . Η αφαίρεση της σκανδαλοθήκης ή της πάπιας είναι κάτι παρόμοιο. Προχθές όμως που πήγα στο ΑΤ, το συζήτησα με τον υπεύθυνο αστυνομικό και μου είπε ότι αυτό θα είναι μία καλή δικαιολογία που πιθανώς θα σταθεί στο δικαστήριο, όπως άλλωστε και το οπλοκιβώτιο, ο συναγερμός , κάγκελα στα παράθυρα κλπ αλλά ... είτε χάσεις την βάση, είτε τις κάννες, είτε όλο το όπλο, θα πας οπωσδήποτε σε δίκη το δικαστήριο δεν το γλυτώνεις.

Γενικώς όπως λέει και ο φίλος George Ant. το οπλοκιβώτιο είναι καλή λύση . Αλλωστε το προβλέπει και ο νόμος. Ο αστυνομικός που δεν θέλει να κουραστεί σου λέει "ρε φίλε ο νόμος λέει να έχεις οπλοκιβώτιο και εσύ δεν έχεις πάνε στο δικαστήριο και βρέσ' τα ". Οπότε παίρνεις και ένα δεύτερο (και πάλι ο θεός βοηθός λές αλλά ... λέμε τώρα). Το θέμα είναι ότι όντως ερεθίζει τους επίδοξους ληστές που δεν ξέρουν τι έχει μέσα. Οσο για την πάκτωση των οπλοκιβωτίων, δυστυχώς, είναι αναγκαίο κακό δεδομένου ότι, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι δεν τα ανοίγουν επι τόπου αλλά, τα σηκώνουν και τα παίρνουν μαζί τους , για να τα ανοίξουν με την ησυχία τους.

Last edited:
Με benelli νομίζω έχει πει ότι κυνηγάει. Οπως κάποτε είχα γνωρίσει τον αείμνηστο Μουζάκη ( κλωστές ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ) και μου είχε πεί για την συλλογή όπλων που είχε και ότι κυνήγαγε με beretta 303.
τωρα κυνηγαει με δικανο αν και δεν πρεπει να αποκαλυπτω προσωπικα δεδομενα.

Σαν τον Χατζιώτη, ο οποίος κατέχει μερικές εκατοντάδες(!!!) λειόκαννα στην έκθεσή του, συν μερικές δεκάδες(!!) για προσωπικά του...!!! Και πολλά απ' αυτά κοστίζουν πανάκριβα...!!! Βέβαια, την έκθεσή του (και το σπίτι του φαντάζομαι) τα έχει καταστήσει κυριολεκτικώς ''φρούριο'', από απόψεως ασφαλείας...!!!
Παρά ταύτα, ο ίδιος κυνηγάει αποκλειστικώς με μιαν Beretta Vitoria νομίζω...

.love.
Ο Χατζιώτης κυνηγάει με μια Benelli special lusso με σταθερό τσοκάρισμα τέσσερα άστρα (****) και αυλό 18,3.

Ο αστυνομικός που δεν θέλει να κουραστεί σου λέει "ρε φίλε ο νόμος λέει
Ξέρεις πολλούς στο δημόσιο που να κάνουν κάτι διαφορετικό ; Το πλεόνασμα δημοκρατίας που απολαμβάνουν τα καλόπαιδα που βυζαινουν το κράτος ,το ισορροπουμε οι υπόλοιποι με πλεόνασμα υποχρεώσεων.

Καλά όποιος έχει πάνω από 50 να μας το πει να ανοίξει έκθεση να πηγαίνουμε και εμείς να τα χαζεύουμε.
Επίσης θα πάμε να του πάρουμε συνέντευξη
Πριν 2-3 χρόνια μου είχε συστήσει στο Σχιστό ο Άρης ο chevy κάποιον με καμιά 150αριά όπλα...

Back