Πλαγιόκαννο

Φίλε Νικόλαε να είσαι γερός να χαίρεσαι την πολύ αξιόλογη συλλογή σου.
Δυό, τρία θέματα προς προβληματισμό:
1. Οσα όπλα και να έχουμε πάντα με ένα θα τουφεκάμε ( κυνήγι , σκοπευτήριο) . Είναι πολύ ωραίο που έχουμε την δυνατότητα της επιλογής ανάλογα με τον τύπο του θηράματος ή του αθλήματος ( σπόρτιγκ , skeet, trap) , επίσης είναι το όνειρο κάθε οπλόφιλου να έχουμε και να τα κανακέυουμε όπλα σαν και τα δικά σου που έχουν δώσει και κάτι στην οπλοκατασκευή - οπλογνωσία αλλά το γεγονός είναι ότι με ένα θα πάμε στον κυνηγότοπο. Δυστυχώς ...
2. Δεν σε αγχώνει το ότι πρέπει να παρακολουθείς πότε λήγουν τόσες άδειες; και καλά αυτό ξεπερνιέται με ένα μικρό πρόστιμο, κυρίως
3. δεν σε αγχώνει τι γίνεται με την φύλαξη; προσωπικά, αν και έχω και οπλοκιβώτιο και συναγερμό, ότι δεν χωράει στο οπλοκιβώτιο το κουβαλάω μαζί μου με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Και τι θα γίνει η συλλογή σε περίπτωση που σπάσει ο διάλος το ποδάρι του και χάσεις ένα από αυτά οπότε, θα πρέπει να κατασχεθούν και τα υπόλοιπα λόγω "ανικανότητας φύλαξης πυροβόλου όπλου"; και που θα αποθηκεύσουν στο ΑΤ όπλα τόσο αξιόλογα μέχρι να γίνει η δίκη; ( και είναι γνωστή η ταχύτητα που δουλεύουν τα δικαστήρια).

Τα γράφω γιατί με προβληματίζουν κι εμένα σοβαρά μια που κι εγώ (όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα) στα ίδια είμαι. Δύο πλαγιόκαννα του παππού, ένα για σκοπευτήριο , δύο ορθόκαννα για κυνήγι, ένα επαναληπτικό και γέμισε το οπλοκιβώτιο. Ασε που πλέον είναι εντελώς ανασφαλές το να υπάρχει οπλοκιβώτιο στο σπίτι με την μόδα να ξεπακτώνουν και να παίρνουν όλο το χρηματοκιβώτιο (άρα και το οπλοκιβώτιο).

ΥΓ1: Ολα τα όπλα σου είναι αξιόλογα αλλά το ότι τα 3 στα 10 οπλα είναι Caesar Guerini κάτι λέει ε;
ΥΓ2: Τελικά είμαστε κυνηγοί ή οπλόφιλοι; .think.

Σ' ευχαριστώ κυρ Μήτσο, να 'σαι καλά!
Εύλογοι οι προβληματισμοί σου διά την οπλοκατοχήν κι οπλοχρησίαν... Μάλλον δεν έχω, παρά να συμφωνήσω...
Όντως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη φύλαξή τους (των όπλων μας), αλλά ταυτοχρόνως οφείλομεν να είμεθα και τυπικότατοι και πλήρως καλυμμένοι νομικώς ως προς αυτά...
Δεν έχω ''σώνει και καλά'' κάποιο ''κόλλημα'' με την Caesar Guerini, απλώς τα τρία κομμάτια αλληλεπίθετων που κατέχω απ' αυτήν την εταιρεία, τυγχάνει να συγκεντρώνουν κάποια από τα δικά μου γούστα και ''φετίχ'' στο design τους και παρουσιαστικό τους... Καθαρά υποκειμενικόν το ζήτημα κι όχι κάτι το ουσιώδες...
Εγώ προσωπικώς πάντως, δηλώνω ''θανατικός'' (που λέει κι η γιαγιάκα μου) τόσον κυνηγός, όσον κι οπλόφιλος...!!! Και το αποδεικνύω εις την πράξιν θαρρώ...

Last edited:
Με benelli νομίζω έχει πει ότι κυνηγάει.

Nαι Γιώργο, δίκιο έχεις! Με αυτογεμές Benelli κυνηγάει ο συμπαθέστατος κυρ Χρήστος Χατζιώτης... Το διόρθωσα κιόλας εις την σχετικήν μου αναφοράν...

Last edited:
Το χρηματοκιβωτιο να θυμησω επιβάλλεται από 9 όπλα και πάνω.

Ευθύμη, το οπλοκιβώτιο ασφαλείας επιβάλλεται (δηλ. είναι υποχρεωτικό) εκ του νόμου ακόμη κι απ' το 1ο μας όπλο, μέχρις και τα 10 στο σύνολο...!!! Από τα 11 όπλα και άνω, επιβάλλεται και σύστημα συναγερμού...!!!
(Φυσικά, αναφέρομαι αποκλειστικώς σε λειόκαννα τυφέκια...)

Last edited:
Ευθύμη, το οπλοκιβώτιο ασφαλείας επιβάλλεται (δηλ. είναι υποχρεωτικό) εκ του νόμου ακόμη κι απ' το 1ο μας όπλο, μέχρις και τα 10 στο σύνολο...!!! Από τα 11 όπλα και άνω, επιβάλλεται και σύστημα συναγερμού...!!!
Επιβάλλεται;
Διάβασα καλά;
Από πότε επιβάλλεται;
Από ποια χρονολογία ή από ποιό ΦΕΚ, ΚΥΑ ή ότι σχετικό σε διάταξη νόμο - εγκύκλιο κλπ;

Είσαι σίγουρος Νίκο? Εμένα δεν μου έχουν πει κάτι τέτοιο στην Ασφάλεια.

Δεν επιβάλλεται,το αφήνουν αόριστο για ασφαλή φύλαξη λέει δεν λέει συγκεκριμένα ποιά θεωρούν ασφαλή φύλαξη
Όπως και να έχει εάν κλαπούν όπλα το δικαστήριο δεν το γλυτώνεις
Όσα περισσότερα ελαφρυντικά παρουσιάσεις τόσο το καλύτερο και το οπλοκιβώτιο ασφαλείας είναι σοβαρό ελαφρυντικό

Όπως και να έχει εάν κλαπούν όπλα το δικαστήριο δεν το γλυτώνεις
Όσα περισσότερα ελαφρυντικά παρουσιάσεις τόσο το καλύτερο και το οπλοκιβώτιο ασφαλείας είναι σοβαρό ελαφρυντικό

Όχι απλώς σοβαρό ελαφρυντικό, Γιώργο μου και λοιποί φίλοι, αλλά δεν σου ασκούν καθόλου δίωξη για ''πλημελλή φύλαξη'' όπλου ή όπλων...!!
Ενώ απ' την άλλη, εάν τα έχεις τα όπλα οπουδήποτε αλλού πλην τού ειδικού, πιστοποιημένου οπλοκιβωτίου, το πιθανότερο είναι να σου ασκήσει την προαναφερθείσα δίωξη ο εισαγγελέας...!!
Και τότες, καταντάς ''και κερατάς, και δαρμένος''(!!), αφού και τα αγαπημένα σου οπλάκια θα έχουν απωλεσθεί (σε περίπτωση κλοπής των), αλλά και θα κινδυνεύεις άμεσα να σου αφαιρέσει ο εισαγγελεύς και το δικαστήριο κάθε σχετικό δικαίωμα στην οπλοκατοχή (εξαιτίας τής πλημμελούς φυλάξεως των όπλων) και, συνεπώς, ''πάπαλα'' και η νόμιμη άσκηση θήρας...!! Άστο, σκέτη ''καταστροφή'' δηλαδής...!!
Επιπλέον, δικαιούται το αρμόδιο Όργανο (βλέπε Αστυνομία ή Ασφάλεια) να μας κάμει αυτοψία εις τον χώρο μας, αφού πρώτα συνεννοηθούν μαζί μας και τους το επιτρέψουμε, διά να εξακριβώσουν ιδίοις όμμασι και να πεισθούν ή όχι για το εάν ο κάτοχος του όπλου ή των όπλων τα φυλάττει ασφαλώς σε πιστοποιημένο οπλοκιβώτιο ή όχι...!!
Εάν, ωστόσο, δεν τούς δίδουμε επανηλειμμένως κι επίτηδες το ''ΟΚ'' διά να έλθουν στην οικία μας και να προβούν εις την τέλεσιν τής αυτοψίας, τότες, καθίσταται πλέον σχεδόν βέβαιο, ότι θα έλθουν κάποια στιγμή εντελώς απροειδοποίητα και ξαφνικά συνοδεία εισαγγελέως, όντες ήδη αρνητικώς προκατειλημμένοι εναντίον μας και με ''άγριες'' διαθέσεις...!!!
Διά όλα τούτα, απείρως σωφρονέστερον κι επωφελέστερον, είναι να συμμορφωθούμε με το νομικό πλαίσιο που διέπει την ασφαλή φύλαξη των όπλων ή του όπλου μας, δηλαδής να τα φυλάττομεν εις πιστοποιημένον οπλοκιβώτιον ασφαλείας, και μάλιστα ιδανικά, συνοδευόμενο κιόλας από την απόδειξη αγοράς του...!!!

Last edited:
Όχι απλώς σοβαρό ελαφρυντικό, Γιώργο μου και λοιποί φίλοι, αλλά δεν σου ασκούν καθόλου δίωξη για ''πλημελλή φύλαξη'' όπλου ή όπλων...!!
Ενώ απ' την άλλη, εάν τα έχεις τα όπλα οπουδήποτε αλλού πλην τού ειδικού, πιστοποιημένου οπλοκιβωτίου, το πιθανότερο είναι να σου ασκήσει την προαναφερθείσα δίωξη ο εισαγγελέας...!!
Και τότες, καταντάς ''και κερατάς, και δαρμένος''(!!), αφού και τα αγαπημένα σου οπλάκια θα έχουν απωλεσθεί (σε περίπτωση κλοπής των), αλλά και θα κινδυνεύεις άμεσα να σου αφαιρέσει ο εισαγγελεύς και το δικαστήριο κάθε σχετικό δικαίωμα στην οπλοκατοχή (εξαιτίας τής πλημμελούς φυλάξεως των όπλων) και, συνεπώς, ''πάπαλα'' και η νόμιμη άσκηση θήρας...!! Άστο, σκέτη ''καταστροφή'' δηλαδής...!!
Επιπλέον, δικαιούται το αρμόδιο Όργανο (βλέπε Αστυνομία ή Ασφάλεια) να μας κάμει αυτοψία εις τον χώρο μας, αφού πρώτα συνεννοηθούν μαζί μας και τους το επιτρέψουμε, διά να εξακριβώσουν ιδίοις όμμασι και να πεισθούν ή όχι για το εάν ο κάτοχος του όπλου ή των όπλων τα φυλάττει ασφαλώς σε πιστοποιημένο οπλοκιβώτιο ή όχι...!!
Εάν, ωστόσο, δεν τούς δίδουμε επανηλειμμένως κι επίτηδες το ''ΟΚ'' διά να έλθουν στην οικία μας και να προβούν εις την τέλεσιν τής αυτοψίας, τότες, καθίσταται πλέον σχεδόν βέβαιο, ότι θα έλθουν κάποια στιγμή εντελώς απροειδοποίητα και ξαφνικά συνοδεία του εισαγγελέως, όντες ήδη αρνητικώς προκατειλημμένοι εναντίον μας και με ''άγριες'' διαθέσεις...!!!
Διά όλα τούτα, απείρως σωφρονέστερον κι επωφελέστερον, είναι να συμμορφωθούμε με το νομικό πλαίσιο που διέπει την ασφαλή φύλαξη των όπλων ή του όπλου μας, δηλαδής να τα φυλάττομεν εις πιστοποιημένον οπλοκιβώτιον ασφαλείας, και μάλιστα ιδανικά, συνοδευόμενο κιόλας από την απόδειξη αγοράς του...!!!
Άν τα παραδίδουμε για φύλαξη στο αστυνομικό τμήμα δεν θα γλυτώσουμε τα έξοδα και θα είμαστε και καλυμμένοι 100% ;
Άν τα κλέψουν από εκεί δεν θα πάνε κατηγορούμενοι τα όργανα της τάξεως ;
Μήπως να το προωθήσουμε στην ομοσπονδία σαν ιδέα κι άν πιάσει έπιασε;

Back