Πλαγιόκαννο

Για το συναγερμό το γνώριζα αλλά για το οπλοκιβώτιο όχι.
Πότε άλλαξε (άν όντως άλλαξε) η νομοθεσία σε αυτό το θέμα;
Ή κι εδώ όπως σε ένα σωρό άλλες καταστάσεις εν Ελλάδι ερμηνεύει ο κάθε υπάλληλος το γράμμα του νόμου όπως νομίζει;
Πάντα ήθελε ερμάριο ασφαλείας από το πρώτο όπλο. Απλά επειδή δεν κάνει έλεγχο κατοίκον η ασφάλεια ελάχιστοι το έχουν. Απλά μας ρώταγαν αν έχουμε και όλοι μας απαντούσαμε ναι. Αν μας έκλεβαν και τους δείχναμε την ξύλινη ντουλάπα ή κάτι παρόμοιο, μας γινόταν δίωξη για πλημελή φύλαξη. Στην επέκταση αδείας για να κατέχεις παραπάνω από 9 , αναγκαστικά έρχεται η ασφάλεια για έλεγχο οπότε πρέπει να δει σωστό ερμάριο ασφαλείας!

Tι είν' τούτο ωρέ παιδιά...!!! :oops::oops::oops::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

www.youtube.com/watch?v=uVySneXAkqA o_Oo_Oo_O .pray to God..pray to God..pray to God.

ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ τούτο το πλάγιο τού θρύλου BERETTA...!!! .love.
Είναι ο αντικαταστάτης του 471 silver hawk το 486. Το παράγει από το 2015 νομίζω και σε τιμή γύρω στο τάλαρο!
Και εγώ σου κάνω μια ερώτηση. Θα έδινες χρήματα για να αγοράσεις αυτό ή με τα ίδια χρήματα θα αγοράζες ένα SO4 S3EELL?

Θα μιλήσεις κατευθείαν με τον καταστηματάρχη να σου στείλει φωτογραφίες να διαλέξεις με τους αριθμούς του όπλου.Αυτα για την εξωτερική εμφάνιση, για δυσλειτουργία τον λόγο έχει η εγγύηση και η αντιπροσωπεία.

Έτσι ακριβώς, ναι! Το 'χω κάμει κι εγώ έτσι, επιτυχώς μάλιστα, πλείστες φορές... Με άλλα λόγια, η αγοραπωλησία γίνεται κάλλιστα και εξ αποστάσεως, διά αλληλογραφίας, αρκεί βέβαια να έχομε να κάνομε με τίμιες συναλλαγές κι όχι με τσαρλατάνους... (Διότι μού 'χει τύχει στο παρελθόν κι αυτό, δηλ. το δεύτερο...!! Αλλά ευτυχώς, διευθετήθηκε αμέσως το πρόβλημα, πριν πάρει το ζήτημα ''δικανικές'' διαστάσεις...)

Last edited:
Και εγώ σου κάνω μια ερώτηση. Θα έδινες χρήματα για να αγοράσεις αυτό ή με τα ίδια χρήματα θα αγοράζες ένα SO4 S3EELL?

Με βάζεις σε μεγάλο δίλημμα Νικηφόρε... Ειλικρινώς, δεν ηξεύρω ποίον να επιλέξω... .think.
Αλλά θαρρώ πως τώρα πια, μετά από 8 ορθόκαννα, μάλλον ''γέρνω'' πιότερο προς ένα όμορφο πλάγιο...

Με βάζεις σε μεγάλο δίλημμα Νικηφόρε... Ειλικρινώς, δεν ηξεύρω ποίον να επιλέξω... .think.
Αλλά θαρρώ πως τώρα πια, μετά από 8 ορθόκαννα, μάλλον ''γέρνω'' πιότερο προς ένα όμορφο πλάγιο...
Άλλο το όμορφο πλάγιο και άλλο αν ήταν να δώσεις τα ίδια χρήματα μεταξύ των δύο!
Για αυτό ρωτάω. Γιατί άλλο πράγμα τα so και άλλο το 486

Σκέφτομαι να δώσω το Robust 234 μπεκατσοτούφεκο που έχω. Είμαι υπό σκέψη, γιατί δεν θα το κυνηγίσω ποτέ και να παραμένει ανενεργό στον οπλοβαστό ενώ κάλιστα μπορεί κάποιος να το κυνηγάει και να το χαίρεται ίσως είναι προτιμότερο!

Άλλο το όμορφο πλάγιο και άλλο αν ήταν να δώσεις τα ίδια χρήματα μεταξύ των δύο!
Για αυτό ρωτάω. Γιατί άλλο πράγμα τα so και άλλο το 486

Ε εντάξει, εάν μου το θέτεις έτσι... τότε ναι, το SO θα επέλεγα... Έχει και καλύτερα ατσάλια, BOEHLER ANTINIT, πάρα πολύ ανθεκτικά και σχεδόν ανοξείδωτα...!!

Σκέφτομαι να δώσω το Robust 234 μπεκατσοτούφεκο που έχω. Είμαι υπό σκέψη, γιατί δεν θα το κυνηγίσω ποτέ και να παραμένει ανενεργό στον οπλοβαστό ενώ κάλιστα μπορεί κάποιος να το κυνηγάει και να το χαίρεται ίσως είναι προτιμότερο!

Συμφωνώ με το σκεπτικό σου Νικηφόρε, καλά θα κάμεις να το δώκεις κάπου, να ''πιάσει τόπο'', δηλ. να κυνηγιέται και να συντηρείται στοιχειωδώς...
Θα μ' ενδιέφερε, εάν έφερε αυτό το ROBUST (που δεν φέρει όμως), ευμεγέθη και καλοσχηματισμένα ημισφαίρια/μπάλες (fences)... Αυτό ακριβώς είναι το ''φετίχ'' μου στα πλαγιόκαννα και παίζει τεράστιο ρόλο στην δική μου, ''πλαγιοδικαννόφιλη'' αισθητική...!!

Last edited:
Συμφωνώ με το σκεπτικό σου Νικηφόρε, καλά θα κάμεις να το δώκεις κάπου, να ''πιάσει τόπο'', δηλ. να κυνηγιέται και να συντηρείται στοιχειωδώς...
Θα μ' ενδιέφερε, εάν έφερε αυτό το ROBUST (που δεν φέρει όμως), ευμεγέθη και καλοσχηματισμένα ημισφαίρια/μπάλες (fences)... Αυτό ακριβώς είναι το ''φετίχ'' μου στα πλαγιόκαννα και παίζει τεράστιο ρόλο στην δική μου, ''πλαγιοδικαννόφιλη'' αισθητική...!!
Την ίδια αισθητική έχουμε!
Ξέρω ότι είναι ένα πολύ χρηστικό τουφέκι σε έμενα θα πάει χαμένο! Κυνηγάω μόνο με αλληλεπίθετα και τα 3 πλάγια που έχω κάθονται

Η ευθύνη της αστυνομίας μάλλον είναι η γνώση και καταγραφή για το που βρίσκεται το κάθε όπλο και να ισχύει η άδεια .Για τη ασφάλεια θα πρέπει να φροντίζει ο κάτοχος με έλεγχο σε οπλουργο ,χρήση κατάλληλων φυσιγγιων, φύλαξη .

Την ίδια αισθητική έχουμε!
Ξέρω ότι είναι ένα πολύ χρηστικό τουφέκι σε έμενα θα πάει χαμένο! Κυνηγάω μόνο με αλληλεπίθετα και τα 3 πλάγια που έχω κάθονται
Νικηφορε από περιέργεια, μπορείς να γράψεις ποια είναι τα πλαγιοκανα, και ποιο αλληλεπίθετο σου φαίνεται πιο βολικό ;

Συνέχεια
Σαν βάση πλαγιόκαννων μου αρέσουν σε boxlock τα αποστρογγυλεμένα αλλά να έχουν φένσες όπως των δεύτερων γκρουπ φωτογραφιών που ανέβασες.
Σε sidelock μου αρέσουν τα κλασικά με το νεύρο από κάτω αν και ενοχλητικό πάλι όμως με ολοστρόγγυλα φένσες. Επίσης δεν μου αρέσουν τα πολυσκαλισμένα. Προτιμώ καθαρές άσπρες βάσεις.

Μην μου βαζεις τετοια .16αρι ειναι ;

Εκείνο το σπάνιο με αυλό 18.4 ή 18.5, εσύ δεν το είχες αυτό ή κάνω λάθος;

Νικηφορε από περιέργεια, μπορείς να γράψεις ποια είναι τα πλαγιοκανα, και ποιο αλληλεπίθετο σου φαίνεται πιο βολικό ;
Τα πλαγιόκαννα που έχω είναι ένα sidelock Filli Piotti.
received_1200480277212947.jpegΤο Robust 234 71εκ 5/3 τσοκ μαμίσιο, λιγότερο από 1 κουτί φυσίγγια ριγμένο.
Και ένα εξαιρετικότατο γερμανικό προπολεμικό 16άρι round action!!! Της καλύτερης περιόδου των γερμανικών όπλων! Η μάρκα του είναι RS τα αρχικά των συναρμολογιτών διότι δεν ήταν κατασκευαστές όπλων. Επέλεγαν βάσεις και κάννες ανάλογα την παραγγελία του πελάτη τους. Και η κατάστασή του? Αψεγάδιαστη! Εκτός ένα μικρό σημάδι στο ξύλο της πάπιας.
20221125_163508.jpg

Back